dan210
26th October 2009, 02:16
care este grosimea medie a stratului de adeziv de sub faianta dupa montare?
intreb asta pentru a face un calcul cat sa las capetele tevilor de apa (ppr) afara din perete, ca dupa montarea faiantei sa fie la nivel
hulutag
26th October 2009, 08:12
CITAT (dan210 @ 26th October 2009, 03:16)

care este grosimea medie a stratului de adeziv de sub faianta dupa montare?
intreb asta pentru a face un calcul cat sa las capetele tevilor de apa (ppr) afara din perete, ca dupa montarea faiantei sa fie la nivel
Pai cam meseriasul care monteaza faianta v-a sti acest lucru,depinde si de planeitate si de inclinarea peretelui si grosimea faiantei,aceasta problema exista la fiecare baie unde se monteaza o baterie de vana sau de dus in perete,daca nu anticipi bine nu mai iasa frumos cu ornamentele ce acopera excentricele de la alimentarea cu apa.Exista o toleranta de cativa milimetri acolo dar de obicei in conditii normale pune grosimea faiantei plus sa spunem 5 milimetri.Depinde de multi factori cum am scris si mai sus.
Alta_
26th October 2009, 09:39
Am si eu cateva intrebari la capitolul asta:
1) pentru faianta din baie, exista o solutie de impermeabilizare a chitului de rosturi? Daca da, cum se numeste? Si cum se procedeaza, cum se amesteca? (am auzit de chestia asta undeva, dar nu stiu alte detalii)
2) am mai auzit ca unii dau cu silicon sanitar (transparent) peste rosturile faiantei din baie (ma rog, pe primele randuri de langa cada); E o practica buna?
3) pentru Faianta trebuie un adeziv anume si pentru Gresie altul? ca am citit ca pentru gresie trebuie nu stiu de care trebuie adeziv de la 11 in sus, sau ceva de genul asta.
cristimar
26th October 2009, 09:39
CITAT (matzu_2003 @ 25th October 2009, 22:03)

unde vrei sa instalezi acel granit
da mai multe detalii
pardoseala
cabineti
etc
Stratul suport este de ciment ,granit gros de 1 cm cu un desen mozaic spre roz ,hol interior fara incalzire dar si fara diferente mari de temperatura ,azi am vazut pe exterior la cineva acelasi material si era pus cu ciment ,nu era schimbata culoarea ( vanzatotul de la magazin mi-a spus ca-si poate schimba culoarea de la adeziv).
dan210
26th October 2009, 10:23
CITAT (hulutag @ 26th October 2009, 06:12)

Pai cam meseriasul care monteaza faianta v-a sti acest lucru,depinde si de planeitate si de inclinarea peretelui si grosimea faiantei,aceasta problema exista la fiecare baie unde se monteaza o baterie de vana sau de dus in perete,daca nu anticipi bine nu mai iasa frumos cu ornamentele ce acopera excentricele de la alimentarea cu apa.Exista o toleranta de cativa milimetri acolo dar de obicei in conditii normale pune grosimea faiantei plus sa spunem 5 milimetri.Depinde de multi factori cum am scris si mai sus.
meseriasul voi fi eu, eu am facut si peretele, este drept la boloboc, este netencuit si as vrea sa montez tevile de apa inainte de tencuit
multumesc
hulutag
26th October 2009, 18:42
Lasa cumva liber pe langa ele si dupa ce termini de tencuit le poti "betona"cu un pic de adeziv
matzu_2003
27th October 2009, 01:45
QUOTE (cristimar @ 26th October 2009, 10:39)

Stratul suport este de ciment ,granit gros de 1 cm cu un desen mozaic spre roz ,hol interior fara incalzire dar si fara diferente mari de temperatura ,azi am vazut pe exterior la cineva acelasi material si era pus cu ciment ,nu era schimbata culoarea ( vanzatotul de la magazin mi-a spus ca-si poate schimba culoarea de la adeziv).
in primul rand daca granitul pe care vrei sa il instalezi este de culoare deschisa vei folosi un adeziv de culoare alba....sa nu folosesti de culoare gri ca atunci granitul va trage si iti va aparea pe la rosturi ca si cum ar fi ud tot timpul.....vanzatorul ti-a spus bine....deci atentie ce adeziv vei folosi.....in concluzie foloseste un adeziv de culoare alba si nu vei avea probleme
instalarea granitului...daca ai de pus un hol un sac de adeziv iti este mai mult decat suficient....mai ai nevoie de ciment si nisip
vei face din ciment si nisip un mortar pentru sapa adica combinatia 3 parti nisip si o parte ciment....mortarul sa nu fie nici prea uscat nici prea ud
adezivul il vei face ca smantana de consistent si il vei folosi numai sa aplici un strat subtire pe pardoseala dupa care vei pune acel mortar peste adeziv si din nou vei unge placa de granit cu acel adeziv si o vei instala peste stratul suport (acel mortar)
nivelul pardoseli il vei regla din acel strat de mortar....daca pardoseala este dreapta poti pune la o grosime de 3 cm acel mortar si totul va fi ok....sper ca sti sa iti trasezi pardoseala
ti-am pus si 2 poze de la o lucrare pe care o execut acum sa iti dai seama cum se aseaza materialul si un film de pe youtube sa iti dai seama mai bine de ceea ce vorbesc
http://www.youtube.com/watch?v=E1NMJyc_2V0
sandibelu
27th October 2009, 09:31
@matzu_2003, hulutag si toti ceilalti meseriasi:
Este o placere sa va urmarim impartasindu-va experienta si cunostintele in domeniu. Cateva din sfaturile voastre au fost folosite deja, altele abia asteapta. Multam fain!
SINEKT
27th October 2009, 10:55
CITAT (Alta_ @ 26th October 2009, 09:39)

Am si eu cateva intrebari la capitolul asta:
1) pentru faianta din baie, exista o solutie de impermeabilizare a chitului de rosturi? Daca da, cum se numeste? Si cum se procedeaza, cum se amesteca? (am auzit de chestia asta undeva, dar nu stiu alte detalii)
2) am mai auzit ca unii dau cu silicon sanitar (transparent) peste rosturile faiantei din baie (ma rog, pe primele randuri de langa cada); E o practica buna?
3) pentru Faianta trebuie un adeziv anume si pentru Gresie altul? ca am citit ca pentru gresie trebuie nu stiu de care trebuie adeziv de la 11 in sus, sau ceva de genul asta.
1)Din cate stiu chitul de rosturi este deja impermeabil, ca doar nu e facut numai pentru culoare. Daca ai deja probleme, inseamna ca s-a folosit chit de slaba calitate. Daca vrei sa folosesti, recomand rostul anti-mucegai de la Ceresit.
2) Siliconul sanitar e cea mai mare tampenie inventata vreodata in constructii
Este casant, nu e flexibil, arata urat, mucegaieste. Este mai mult un fel de ipsos decat silicon. Ia silicon acetic transparent de la Den Braven, cod 1001 U (ambalaj galben cu verde), e cel mai bun pentru asa ceva.
3)Eu am pus CM11 si pe gresie si pe faianta. Pana acuma totul ok, insa ma indoiesc sa fie probleme.
dan210
1st November 2009, 11:14
CITAT (SINEKT @ 27th October 2009, 08:55)

2) Siliconul sanitar e cea mai mare tampenie inventata vreodata in constructii

Este casant, nu e flexibil, arata urat, mucegaieste. Este mai mult un fel de ipsos decat silicon. Ia silicon acetic transparent de la Den Braven, cod 1001 U (ambalaj galben cu verde), e cel mai bun pentru asa ceva.
in mod normal siliconul sanitar nu este casant si este si care nu mucegaieste
Mai bine postează o fișă tehnică decît un site comercial.
CITAT
Sanitary Silicone
Izolant 1-componential, fungistatic, pe baza cauciuc siliconic, foarte elastic, se intareste in contact cu umeditatea atmosferica. Nu se discoloreaza, rezistent la uzura si rupere, neutru la atingere. Termen de valabilitate 24 luni.
Aplicatii:
Utilizat pentru etansarea imbinarilor in bucatarii, bai si alte suprafete sanitare. Se utilizeaza cu placi ceramice, terracotta, sticla, suprafete lacuite, lemn (tratat, vopsit) si plastic. Atentie, nu se recomanda utilizarea siliconului respectiv, pe suprafete de piatra naturala!
SINEKT
1st November 2009, 15:24
Ma, nu stiu, la mine s-a folosit BISON, care vorba aia, suna intr-un fel, si e fix un nimic. Folosit intre cada de la cabina de dus si faianta, s-a separat complet de faianta si se rupea.
dan210
1st November 2009, 17:27
CITAT (SINEKT @ 1st November 2009, 13:24)

Ma, nu stiu, la mine s-a folosit BISON, care vorba aia, suna intr-un fel, si e fix un nimic. Folosit intre cada de la cabina de dus si faianta, s-a separat complet de faianta si se rupea.
inteleg, mie mi s-a intamplat o data sa ramana moale, era ceva ieftin cumparat de la un supermarket
CITAT (raduk @ 1st November 2009, 09:14)

Mai bine postează o fișă tehnică decît un site comercial.
scuze raduk, nu reclama a fost intentia ci fișa tehnică care se afla la acea adresa
mr.enrich
2nd November 2009, 01:15
am si eu doo intrebari de profan, pentru curiozitatea mea: cand asezi placile ceramice, cum te asiguri ca nu le indesi prea adanc in smecleul ala de dedesubt? si daca o comiti cum o rezolvi? mersi anticipat.
matzu_2003
2nd November 2009, 01:56
asta tine de mana....ca nu trebuie sa exerciti o presiune foarte mare pe placa....numai trebuie sa bati placa cu palma pe toata suprafata ei incepand din mijlocul placi nu de pe laturi sau colturi ......
iar daca ai comis-o o scoti afara mai asezi o data adezivul,cureti piesa si o mai asezi inca o data cu grija
hulutag
2nd November 2009, 19:43
In principiu asa este cum spune si "matzu_2003" si in plus mai adaug faptul ca daca adezivul este prea vascos si nu apesi suficient sau este prea putin adeziv si nu-ti permite sa apesi suficient atunci este o problema sanse mari sa nu prinda de perete daca adezivul este pus pe placa sau sa nu prinda de placa daca este pus pe perete sau sa nu prinda pe nici o suprafata.
Daca este prea moale atunci "curge" si este posibil sa-si modifice locul in care ai asezat-o si trebuie sa fii atent in spate e nasol sa tragi o placa sau doar un colt afara de la o placa din "spate" cand deja ai trecut de ea.Ni se intampla si noua meseriasilor,eu mai folosesc un imbus de 1 sau de 2 mm din ala in forma de L cu care trag coltul placii in afara dar intra celalalt opus inauntru si e naspa.
Cel mai bine este sa ai adezivul potrivit si dupa ce asezi o placa sa te uiti si la cele pe care le-ai montat anterior altfel cand rostuiesti te vei intreba cine te-a "sabotat".
irene6
3rd November 2009, 14:04
Va rog sa ma ajutati si pe mine.Am o gresie crem cu rizuri, pe care a ramas culoarea chitului de rost.Cu ce se poate curata?Multumesc frumos.
Phoenix
3rd November 2009, 14:10
Udati si cu o perie de dusumea(de plastic mai tare) frecati zona.
hulutag
3rd November 2009, 20:21
Daca este un chit bun poti sa dai si cu smirghel.Zau e foarte greu de dat jos mai ales daca gresia nu este luciosa.Poate merge cei gros ce cutterul si restul cu ceva mai dur gen burete de sarma din acela de la spalat vesela.
PUERTAS
3rd November 2009, 20:38
ai un acid special de curatat gresia, daca nu gasesti incearca cu detartrant diluat dar fa intai o proba pe un colt care nu se prea vede si daca nu pateste nimic pune pe toata
petman
7th November 2009, 16:42
Pentru montare faianta pe perete placat cu rigips ceva sfaturi? O sa se foloseasca cm11.
Mersi.
hulutag
7th November 2009, 17:25
[quote name='petman' date='7th November 2009, 17:42' post='7297766']
Pentru montare faianta pe perete placat cu rigips ceva sfaturi? O sa se foloseasca cm11.
Mersi.
Indicat ar fi sa amorsezi si atunci cand lipesti placile adezivul sa nu fie foarte tare.Fa cateva probe pe parcursul montarii faiantei si dezlipeste cate o placa dupa ce spui ca e gata asezata,ar trebui sa se intinda adezivul sa ai adeziv si pe placa de faianta si pe gips carton,atunci poti sa fii sigur ca va fi in ordine cu conditia ca macar 24 ore sa nu trepideze peretele,inca nu este intarit adezivul.
Alta_
8th November 2009, 09:05
Daca am gresit culoarea chitului de rosturi (faianta bucatarie) se mai poate face ceva? Am luat un crem foarte deschis (cel putin asa arata pe cutie si pe paletar) iar cand l-am intins pe perete s-a facut mustar. Am asteptat 2 zile sa se mai deschida, dar tot asa a ramas. Se poate da cu ceva pe deasupra sau trebuie razuit si pus altul?
matzu_2003
8th November 2009, 13:21
QUOTE (Alta_ @ 8th November 2009, 10:05)

Daca am gresit culoarea chitului de rosturi (faianta bucatarie) se mai poate face ceva? Se poate da cu ceva pe deasupra sau trebuie razuit si pus altul?
tot timpul inainte de aplicarea chitului de rosturi fa o proba la "rece" cu el....iei acel praf si il pui in rost si il vezi exact cum arata cand este uscat....am mai scris asta pe acest topic....cand este ud chitul isi schimba culoarea se face mai inchis dar cand se usuca va avea aceiasi culoare ca si cel din cutie sau punga
acum ca sa schimbi culoarea trebuie sa cureti acel chit din rosturi si apoi sa aplici din nou alt chit de rosturi
petman
8th November 2009, 14:05
CITAT (hulutag @ 7th November 2009, 17:25)

Indicat ar fi sa amorsezi si atunci cand lipesti placile adezivul sa nu fie foarte tare.Fa cateva probe pe parcursul montarii faiantei si dezlipeste cate o placa dupa ce spui ca e gata asezata,ar trebui sa se intinda adezivul sa ai adeziv si pe placa de faianta si pe gips carton,atunci poti sa fii sigur ca va fi in ordine cu conditia ca macar 24 ore sa nu trepideze peretele,inca nu este intarit adezivul.
Gips cartonul o sa vina lipit direct pe perete deci foarte tare nu o sa trepideze placa. Ce fel de amorsa trebuie?
Mersi.
matzu_2003
8th November 2009, 14:13
QUOTE (petman @ 8th November 2009, 15:05)

Gips cartonul o sa vina lipit direct pe perete deci foarte tare nu o sa trepideze placa.
nu mi se pare o idee tocmai buna cu lipirea pe perete .....poti detalia cum a fost lipit pe perete?
a fost pe toata suprafata lipita placa sau s-a lucrat pe coji de dublare........
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.