matzu_2003
27th September 2009, 16:41
QUOTE (dan210 @ 27th September 2009, 03:22)

maestre, nu descuraja omul, ca nu-i chiar asa negru dracul pe cat pare, vezi lucrarea colegului forumist blizzard1976, mesajul 373, pagina 21
de curiozitate am mers la acel post si m-am uitat la acele poze
mie mi se pare o lucrare ff simpla iar trasarea lasa de dorit nu am mai editat poze sa arat unde s-a gresit si ce dar daca te uiti atent la acele poze o sa iti dai seama unde s-a gresit....depinde ffff mult de ce pretentii ai la finalul lucrarii
poate ca tie iti place cum a iesit...
cel mai important intr-o asemenea lucrare este trasarea
hulutag
27th September 2009, 18:42
Eu l-am laudat pe blizzard1976 pentru lucrare si-am fost sincer ,el nu o mai pus faianta,gresie,si intr-adevar sunt multi meseriasi care si-ar dori sa monteze asa cum o montat-o el dar nu ca si timp (3 saptamani).
Trecand la asezarea gresiei ,se intampla sa intind pe jos si 20-30 placi,sa pierd ore intregi calculand sa stiu dinainte cum voi iesi la pereti,la praguri.Daca am suprafata mare iau lungimea la mai multe gresii asezate pe diagonala si calculez cum voi iesi.Nu-i nevoie de facultate pentru asta,de timp pentru asta sigur este nevoie,cel putin mie nu-mi place sa ajung in situatia sa spun "la asta nu m-am gandit".
Practic la montarea pe diagonala(romb) alegi peretii pe care sa ai jumatati intregi,verifici sa nu trebuiasca la ceilalti pereti un coltisor de cativa centimetri si sa mai nu ai peretii strambi (sa nu fie la vinclu) ca sa nu cumva sa iasa in evidenta greseala constructorului.Daca sunt strambi (cum se intampla adeseori) verifici cum "fuge"peretele ca nu cumva de la jumatate si una intreaga sa ajungi la ceva mai mult de jumatate si un coltisor.Nu stiu cat de util si de explicit am reusit sa fiu dar pot veni cu mai multe amanunte si chiar cu foto daca vrea cineva sa se apuce.
Chestia aceea cu laptopul im aduce aminte de un producator de mobila care o venit la clienti (eu amenajam)si le prezenta mobilierul pe laptop,avea si planseta aceea cu "creion",colora mobilierul,cei drept prezentarea era super,isi luase si o Oktavia noua dar ...meseriasii lui care montau mobila nu aveau un boloboc.Si cand le-a luat unul a fost unul chinezesc de 30 sau 40 cm. Acum sa continui chestia cu meseriasul si laptopul,eu am pe calculator desene cu asezarea faiantei la unii clienti ,la altul aproape o zi intreaga am desenat forma faiantelor pe pereti dar ...pretul pe mp o fost pe masura,esti dispus sa dai 45-60 lei/mp.Am stat cu clientul si-am avut rabdare cu el,asta acolo,asta dincolo....ba mai bine acolo si tot asa.La final am oferit nota de plata dar o iesit cum o vrut si a fost ok.Am mai in spate fotografii cu cateva bai mai "ciudate".
Dev
28th September 2009, 11:48
QUOTE (mihai_adi10 @ 26th September 2009, 20:49)

Salut stie cineva daca exista vreun program de asezat gresie si faianta ,pentru a vedea in ce pozitie( drept ,romb etc) se incadreaza mai bine intr-o incapere ?
Poti sa-ti faci modelul in autocad si/sau alt programel de proiectare 2D/3D. Daca stii sa folosesti vreunul nu dureaza mai mult de jumatate de ora sa gasesti pozitia optima.
Noi am facut asta la parchet, faianta, gresie
. Ba mai mult, la bucatarie am ales marimea faiantei si-a spatiului dintre placi dupa ce am facut modelul. Asa am reusit sa nu avem decat 1 singura placa care a avut nevoie de taiere.
PS: Sunt aproape sigura insa ca exista si vreun programel in care sa dai dimensiunile camerei si a placilor si sa faca pozitionarea automat dar eu n-am cautat pana acum.
hulutag
28th September 2009, 19:00
CITAT (Dev @ 28th September 2009, 12:48)

Poti sa-ti faci modelul in autocad si/sau alt programel de proiectare 2D/3D. Daca stii sa folosesti vreunul nu dureaza mai mult de jumatate de ora sa gasesti pozitia optima.
Noi am facut asta la parchet, faianta, gresie

. Ba mai mult, la bucatarie am ales marimea faiantei si-a spatiului dintre placi dupa ce am facut modelul. Asa am reusit sa nu avem decat 1 singura placa care a avut nevoie de taiere.
PS: Sunt aproape sigura insa ca exista si vreun programel in care sa dai dimensiunile camerei si a placilor si sa faca pozitionarea automat dar eu n-am cautat pana acum.
Pot sa va ajut cu cea mai mare placere dar in Coreldraw.Imi da-ti dimensiunea placilor si rosturile pe care le doriti,eu va fac desenul la scara plin de romburi iar separat faceti desenul (la aceeasi scara) si separat suprafata pe care o aveti de gresiat.Apoi va plimbati (pe geam ca-n scoala) cu schita suparfetei peste romburi si vedeti cum va convine sa iasa bine la margini si la usi.Verificati bine unghiurile si dimensiunile ca sa nu aveti surprize.Nu v-a fi nevoie sa instalati corel-ul,o sa le fac export in jpg ,vor fi la scara amandoua,doar le scoateti la imprimanta.
Chestia asta o fac de peste 10 ani dar pentru montarea tavanelor casetate.Ce frumoasa-i meseria asta cateodata.Astept dimensiunile.
john_otto
28th September 2009, 22:38
revin si aici cu o intrebare: ce adeziv imi recomandati (ati folosit) pt gresia si faianta portelanata? Dar pt gresie clasica in baie? In principiu vreau sa lucrez cu ceresit;
Multumesc
adi_master
28th September 2009, 23:23
cm9 -in zone umede folosesc cm11-nu da gres!,e conceput sa reziste in exterior.
matzu_2003
29th September 2009, 03:52
QUOTE (Dev @ 28th September 2009, 12:48)

chiar....exista asa ceva program?sunt curios nu de alta dar sa nu imi mai bat capul
john_otto
29th September 2009, 07:10
Merge cm9 la gresia portelanata?
Pe siteul ceresit scrie ca pt portelanate trebuie un adeziv flexibil, adica cm 12 16 17 (adezivi cam scumpi). Cu mare drag as pune cm9 la portelanata ca e 16 lei un sac, un cm 11 25 lei si un cm 17 50 lei
. Nu vreau sa imi ingrop bruma de bani sub portelanata, dar nici sa imi cada de pe perete 
Pot sa merg linistit cu cm9 in baie? E o baie cu aerisire si cu cada nu cu cabina de dus.
Dev
29th September 2009, 08:55
QUOTE (matzu_2003 @ 29th September 2009, 03:52)

chiar....exista asa ceva program?sunt curios nu de alta dar sa nu imi mai bat capul

http://www.tilegem.com/
http://www.laurelcreeksoftware.com/4436.html
http://www.tilecreator.com/
Si mai sunt cateva mentionate pe aici:
http://www.download32.com/free-trial-tile-...t-software.html
Dar se pare ca numai primul are si functie de automatic, restul doar te lasa sa le vizualizezi
.
john_otto
29th September 2009, 09:02
Merge cm9 la gresia portelanata (in bucatarie si pe hol)?
Pe siteul ceresit scrie ca pt portelanate trebuie un adeziv flexibil, adica cm 12 16 17 (adezivi cam scumpi). Cu mare drag as pune cm9 la portelanata ca e 16 lei un sac, un cm 11 25 lei si un cm 17 50 lei
. Nu vreau sa imi ingrop bruma de bani sub portelanata, dar nici sa imi cada de pe perete 
Pot sa merg linistit cu cm9 in baie? E o baie cu aerisire si cu cada nu cu cabina de dus finisata cu gresie/faianta clasica nu portelanata.
matzu_2003
29th September 2009, 12:32
QUOTE (Dev @ 29th September 2009, 09:55)

merci mult Dev
primul tilegem este super
hulutag
29th September 2009, 19:19
CITAT (john_otto @ 29th September 2009, 10:02)

Merge cm9 la gresia portelanata (in bucatarie si pe hol)?

Pot sa merg linistit cu cm9 in baie? E o baie cu aerisire si cu cada nu cu cabina de dus finisata cu gresie/faianta clasica nu portelanata.
Nu inteleg ,este gresie sau faianta? Daca este gresie ar cam trebui sa iei ceva adeziv bun,dar probabil este suprafata mica si nu trebuie multi saci,daca este faianta,parerea mea este ca merge cu CM 9 dar atunci iei un chit de rosturi bun.Cei care se pricep as dori si eu sa aflu de ce trebe flexibil la portelenata.Zilele trecute am montat ceva gresie cu flexibil ,dar aveam incalzire sub pardoseala ,acolo este logic am diferente de temperatura.
Ugle
29th September 2009, 20:15
Buna seara.
Doresc sa imi pavez holul.
Plec de la premisa ca imi doresc marmura.
Are marmura vreun inconvenient pentru care nu ar fi indicata pt un hol de apartament? (Mentionez ca pe hol exista o masina de spalat, in rest doar dulapuri)
Apoi ma intereseaza daca aveti vreo recomandare pentru vreun magazin din Bucuresti. As prefera sa execute si montajul.
Daca aveti alte sfaturi sau informatii ce m-ar putea ajuta va ascult cu placere.
raduk
29th September 2009, 20:17
CITAT (hulutag @ 29th September 2009, 20:19)

[...] Zilele trecute am montat ceva gresie cu flexibil, dar aveam incalzire sub pardoseala, acolo este logic am diferente de temperatura.
Ce dimensiuni are gresia montată și de cît ai lăsat rostul?
hulutag
30th September 2009, 07:16
CITAT (raduk @ 29th September 2009, 21:17)

Ce dimensiuni are gresia montată și de cît ai lăsat rostul?
rosturi de 2,5 mm la o suprafata de 200 X 200 cm cu marimea placilor de 45 X45
CITAT (Ugle @ 29th September 2009, 21:15)

Buna seara.
Doresc sa imi pavez holul.
Plec de la premisa ca imi doresc marmura.
Are marmura vreun inconvenient pentru care nu ar fi indicata pt un hol de apartament? (Mentionez ca pe hol exista o masina de spalat, in rest doar dulapuri)
Apoi ma intereseaza daca aveti vreo recomandare pentru vreun magazin din Bucuresti. As prefera sa execute si montajul.
Daca aveti alte sfaturi sau informatii ce m-ar putea ajuta va ascult cu placere.
Sa ai grija la marmura,daca din greseala versi ceva (ex.cafea,vin) ramane patata.Exista ceva solutii de inchidere a porilor dar trebuie periodic la 6 luni sau un an trebuie dat cu aceasta solutie.Alt inconvenient nu vad.Nu stiu furnizor in Bucucuresti.Mai pot sa spun referitor la marmura faptul ca cu cat este mai inchisa la culoare este mai dura si cu cat este mai deschisa (spre alb) este mai moale.Mie mi s-a recomandat ca cea mai inchisa sa o pun la intrare in casa si pe masura ce ma departez pe cea deschisa.
john_otto
30th September 2009, 10:07
In bucatarie atat gresia cat si faianta sut portelanate, iar, in baie gresia si faianta e clasica.
Pe site-ul Ceresit, la specificatiile adezivilor flexibili, pe langa faptul ca sunt recomandati pardoselilor incalzite, ii recomanda si pt portelanata. De fapt ei spun ca, CM 12, 16, 17, sunt pt gresie neabsorbanta (portelanata), iar cm 9 si 11 pt gresie absorbanta.
Persoana care ma ajuta cu montarea imi spune ca trebuie neaparat pt portelanata adeziv pt ceramica neabsorbanta, adica mini cm 12. Dilema mea e daca CM 12, 16, 17 isi justifica pretul folosit in combinatie cu portelanata la interior
MATRIXU
1st October 2009, 15:09
Imi cer scuze daca s-a mai discutat, dar am urmatoarea problema!
Tocmai ce am luat un apartament, in bucatarie hol si balcon exista gresie montata destul de recent, si din ce am vazut destul de calitativ. Ce risc, daca incerc sa pun alta gresie peste aceasta, bineinteles nu inainte de a pregati suprafata?
Din ce am mai citit pe net, si ma mai vorbit cu 2 meseriasi mi-au zis ca daca gresia existenta este pusa ok, si relativ de curand nu am ce probleme sa am atat timp cat suprafata este pregatita!
Voi ce ziceti din experientele voastre? Merita sa fac asta, sau sa ma chinui sa o scot ?
Mersi
hulutag
1st October 2009, 17:36
Parerea mea este sa incerci sa scoti una (nu ai de pierdut decat ceva adeziv in plus) si vezi cum merge,de regula gresiile se dau mai usor decat faiantele jos,si daca merge doar gresia fara adeziv jos tot castigi 1 cm si ceva bani de la diferenta de pret de la adezivul cu care ai monta direct pe gresia veche comparativ cu adezivul folosit la montaj peste un alt adeziv. Verifica inainte daca este in plan ,s-ar putea sa te ajute incarcaturile lor daca merge doar gresia jos.
MATRIXU
2nd October 2009, 10:33
Mersi de raspuns!
O sa incerc si varianta asta in prima faza, sa vad cat de repede se scoate, insa la cum am vazut eu va fi mult de tras!! Ce scule recomandati pentru scoaterea gresiei?
Ai idee cam ce diferenta de pret este la un adeziv folosit la lipirea pe gresie, si unul sa zicem "normal"?
hulutag
2nd October 2009, 17:08
La produsele pe care le stiu este vorba de cam 1/2 din pret cel normal fata de cel ce lipeste peste gresie (cel de la Weber pe la mine este 50 lei).Ca scule o percutanta cu dalta,eu zic sa nu dai si adezivul jos daca este bine prins,oricum hotararea o iei dupa ce dai jos o placa sau cateva.Daca este montata peste mozaic de obicei merge foarte usor.
miki3
24th October 2009, 20:39
Am o mica reparatie de facut urgent si am nevoie de cateva sfaturi.
Mi-a cazut o bucata de faianta in portiunea placata cu faianta de la cada. Mai am o bucata ramasa dar am urmatoarele intrebari:
1. unde o pot taia la dimensiunea dorita? ca nu e bucata intreaga, daca merg in vreun magazin de specialitate gen Praktiker(unde se gasec masinile astea de taiat faianta si rog pe cineva sa mi-o taie credeti ca m-ar ajuta? sau unde as putea sa incerc?
2. cu ce o lipesc? Se gaseste vreo solutie la tub, ceva de lipit, ca n-o sa cumpar un pachet de adeziv numai pentru o jumatate de placa? Se gaseste ceva de lipit urgent pentru astfel de reparatii?
Va rog sa-mi dati cateva idei ca-i urgent.
Multumesc.
crysty2k5
24th October 2009, 21:30
Daca nu ai cu ce sa o tai, mergi la un magazin si iti taie acolo ce si cum doresti 
De lipit...daca nu gasesti adeziv la pachet mai mic, incearca MomentFix.
Dar cred ca iti trebuie oricum kit de rosturi 
http://www.ceresit.ro/_itemserver/noutati/express_fix.pdf
miki3
24th October 2009, 21:59
Deci cu taierea asa am sa fac, merg la un magazin care vinde faianta si am sa incerc acolo, iar de lipit am citit si de Silicon Super Prolux ca lipeste faianta si este bun si de dat intre rosturi si nu mai dau cu chit, l-a incercat cineva? Costa in jur de 13 roni + inca un pistol special inca 10 roni.
cristimar
25th October 2009, 17:49
Va rog si eu ceva : spuneti-mi daca stiti o compozitie hand made de adeziv pentru granit .Va amintesc ca si pe timpuri se lipea granit in cladiri si nu erau atatea dracovenii scumpe ca am luat granit la 56 lei mp si sacul de adeziv e 100lei.
Va multumesc si va salut cu respect!
matzu_2003
25th October 2009, 22:03
QUOTE (cristimar @ 25th October 2009, 18:49)

Va rog si eu ceva : spuneti-mi daca stiti o compozitie hand made de adeziv pentru granit .Va amintesc ca si pe timpuri se lipea granit in cladiri si nu erau atatea dracovenii scumpe ca am luat granit la 56 lei mp si sacul de adeziv e 100lei.
Va multumesc si va salut cu respect!
unde vrei sa instalezi acel granit
da mai multe detalii
pardoseala
cabineti
etc
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.