blizzard1976
27th July 2009, 05:49
CITAT (dan210 @ 26th July 2009, 21:17)

s-o folosesti sanatos, daca este prima lucrare, intradevar poti fi mandru
de ce n-ai mascat iesirile in faianta a tevilor in spatele chiuvetei?
cum de nu ai reusit sa tai in "L" placa de la capatul vanii (poza 6)?
ar trebui sa maschezi cumva coltul in poza 9, cred ca este o adevarata provocare, vana fiind rotunda
Multumesc frumos pentru aprecieri.
Cu mascatul tevilor in spatele chiuvetei nici nu m-am gandit sa le pozitionez in spatele chiuvetei. Cred ca ma gandeam cum sa le pun in asa fel incat sa-mi fie cat mai comod si mai usor sa am acces la ele. In ceea ce priveste acea "minunata" placa in L aici este o alta poveste. Taiasem placa, masurata, gaurita cu freza pentru iesirea tevii de apa calda la bateria de la vana, iar apoi am inceput sa urc cu faianta pe peretele respectiv pana sus. Cand am inceput sa acopar mascarea baii am vazut gafa dar era deja prea tarziu si n-am mai vrut sa-mi complic existenta facand din nou alte inginerii (spart placa, se intarise deja adezivul).
Coltul acela de la vana ma deranjeaza si pe mine, putin, si voi incerca sa-l acopar cu silicon; manual, cu degetul
CITAT (hulutag @ 26th July 2009, 21:34)

Am analizat fotografiile ceva timp si-am ajuns la concluzia ca ... esti meserias in adevaratul sens al cuvantului.Felicitari !!!

Ceea ce nu este in regula sunt chestii minore care nu afecteaza (si unele se pot remedia) calitatea lucrarii.Exceptand faptul cu durata executiei din punctul meu de vedere este Ok.Nu multi meseriasi ti-ar fi facut baia asa ,sunt foarte multe lucruri si amanunte de care ai tinut cont si le-ai rezolvat fata de cele ce pot fi criticate.
Multumesc mult de tot. Cred ca e prea mult spus meserias. Sunt convins ca nu multi mi-ar fi facut baia sa arate asa, tinand cond si de problemele intampinat, dar atuurile mele au fost vointa mea, timpul de care am dispus (practic eram in concediu), rabdarea si faptul ca sunt cam tipicar in chestii din astea. Cand fac un lucru imi place sa-l fac bine si sa fiu eu multumit in primul rand. Te rog frumos spune-mi care ar fi lucrurile sau amanuntele de care zici ca am tinut cont. Fiind prima mea lucrare de amploare nu cred ca-mi dau seama in totalitatea de toate amanuntele ecestea. Merci
Inca o data va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat.
antoniodaros
9th August 2009, 18:47
pentru placarea cu mozaic se foloseste un adeziv special si un kit de rosturi special?
ATAPELEA
12th August 2009, 12:23
Salutari
In bucatarie am facut o separare pt. aragaz, un fel de "cusca" sub forma literei " U " unde va intra aragazul la fix, adica dimensiunile vor fi de 50 cm (ca in desenul atasat)
Pe peretii acestei separari vreau sa pun faianta.
M-am orientat spre un model din Baumax care are dimensiunile de 60 cm / 40 cm foarte lucios (se spala usor), iar modelul desenat pe el este sub forma de marmura cu un joc de culori de maro spre crem deschis. Placa are marginile taiate la un unghi de 90 de grade foarte bine definit, pentru a se putea monta fara distantori. Pretul ajunge parca la 65 lei noi / metru patrat. Am dat toate aceste detalii ca poate cunoasteti produsul.
INTREBARI :
Aragazul fiind foarte aproape de faianta, flacara o sa ajumga (la ochiurile mari ale aragazului) foarte aproape de aceasta si cred ca se va inginge destul de mult.
Ati mai facut asa ceva ?
Stiti cum se comporta in timp aceasta faianta la foc?
Se crapa ?
Ce adeziv sa folosesc ?
Puteti sa imi recomandati o alta faianta "rezistenta la foc" asemanatoare. ?
Am cautat o placa cu marginile taiate la un unghi de 90 de grade foarte bine definit pentru a o putea lipi pe perete fara distantori, asta pentru a nu fi nevoit sa bag chit intre rosturi, deoarece va sari untura, ulei, etc. pe iel si se va murdari, iar in timp va arata foarte urat.
Ati mai montat placi fara rosturi ?
Chiar se imbina perfect, nu se observa ?
Modelu gasit de mine se preteaza la asa ceva, in caz ca nu puteti sa imi recomandati un chit foarte bun care sa nu se imbibe in timp cu mizerie, am inteles ca este si un lac pt. chitul de rosturi, el cum rezista la temperaturi mai ridicate, este si ceva la tub (ca siliconu) rezistent la murdarie si temperatura ?
Puteti sa imi dati vre-un sfat, linc, sau sa imi dezvaluiti vre-un secret pt. montarea placilor fra rosturi, ca lucrarea sa iasa bine (poate mesteru meu nu e expert)?
VA MULTUMESC ANTICIPAT
SINEKT
14th August 2009, 18:30
Astazi am fost sa mai cumpar un sac de adeziv pentru gresie, ca mai aveam nevoie sa pun cateva placi si am ramas fara. Am fost in Hornbach, unde nu aveau Ceresit Cm11, ce folosisem inainte, aveau Murexin. Am ajuns acasa, am facut amestecul cu apa si am inceput sa dau cu material ca si pana acum, numai ca incepuse sa ma tot intepe ceva la degete, si cand ma uit, pielea mancata, direct carne
Se pare ca ajutat si de frecarea mainii cu spaclul, cimentul mi-a provocat niste arsuri chimice, si inca destul de nasoale, avand in vedere perioada scurta de timp in care am avut contact cu materialul (vreo 20 de minute).
Efectiv mi-a curatat pielea de pe degete, parca as fi bagat mana intr-un borcan cu acid...
Este normal asa ceva pentru un adeziv de gresie/faianta ? Mie mi se pare cam dubios. Ceresit-ul de ce nu are nici un efect din asta ? Si cand ma gandesc ca am si inhalat din el cand am facut amestecul in galeata...
raduk
14th August 2009, 19:34
CITAT (ATAPELEA @ 12th August 2009, 13:23)

[...] In bucatarie am facut o separare pt. aragaz, un fel de "cusca" sub forma literei "U" unde va intra aragazul la fix, adica dimensiunile vor fi de 50 cm (ca in desenul atasat). [...]
Și eu am făcut o nișă (un "U") pentru plită, dar am lăsat o deschidere de 90 cm la o plită de 58 cm. De ce? În primul rînd pentru comoditatea în a avea acces facil la acea plită (nu ești nevoit să stai cu coatele lipite de corp cînd faci treabă acolo
).
Nu am folosit faianță rectificată, așa că am montat-o cu rosturi. Cred că murdărirea rosturilor cu grăsimi nu este o problemă. Cel puțin, nevastă-mea nu mă pune să spăl bunătate de inovație
, ba chiar este mulțumită de eficiența hotei (de 90 cm) și de faptul că nu are de spălat jumătate de bucătărie după ce gătește.
De aproximativ cinci ani, nu am observat probleme de nici un fel la faianță (inclusiv cele eventual generate de căldura de la plită).
ATAPELEA
17th August 2009, 07:26
Mersi de raspuns raduk
Nisa sub forma de "U" are dimensiunile asa de mici de nevoie (situatia nu permite)
CINEVA CU O SITUATIE MAI ASEMANATOARE CU A MEA ?, O PARERE?, UN SFAT?
matzu_2003
21st August 2009, 00:14
CITAT (albacazapada2 @ 19th August 2009, 14:06)

Ma bucur ca mai sunt barbati dispusi "sa se murdareasca pe maini"!!! Tot ce vreau sa iti spun e: nu uita de profile!!! Eu nu am acasa profile la faianta si intotdeauna am oroare cand trebuie sa curat colturile de praf. Eu de la
www.dunarea-n vale.orice vrei tu am aflat ca exista de fapt solutie si ca nu e obligatoriu sa te chinui cu mizeria din colturi!
mie imi miroase a reclama mascata....a la romania....
daca folosesti placi ceramice de calitate mi se pare o prostie sa folosesti acele profile de plastic...
raduk
22nd August 2009, 14:59
CITAT (matzu_2003 @ 21st August 2009, 01:14)

[...] daca folosesti placi ceramice de calitate mi se pare o prostie sa folosesti acele profile de plastic...
Subscriu.
Click pentru a vizualiza atașamentul
adi_master
22nd August 2009, 18:26
idem
dorumavrodin
23rd August 2009, 09:17
salut!as avea nevoie de niste sfaturi in legatura cu montarea gresiei pe diagonala.de unde se incepe montarea?
gresia este de 450x450x9 mm
Klasse
23rd August 2009, 09:21
Masori camera si stabilesti axa de simetrie. Pui acolo prima linie de placi (colt in colt) si apoi restul vine de la sine. Daca vrei sa continui o linie din alta camera, stii cum.
casuta_papusilor
23rd August 2009, 09:59
CITAT (dorumavrodin @ 23rd August 2009, 10:17)

salut! as avea nevoie de niste sfaturi in legatura cu montarea gresiei pe diagonala. de unde se incepe montarea?
mai intai stabilesti o "diagonala" la 45 de grade fata de una dintre laturile camerei.
diagonala, nu in sensul strict, adica sa unesti 2 colturi ale camerei, ci sa fixezi o linie care sa faca exact 45 de grade cu un perete convenabil tie (de regula sa vezi "varful" placilor cand intri in camera).
pe aceasta linie pui primul rand de gresie (asezi placa convenabil cu desenul/modelul de pe ea).
dupa ce ai lipit acest prim rand dintr-un perete in altul (fara a lipi si placile taiate "in colt", de langa pereti), treci la urmatoarele randuri folosindu-te de distatierii tip cruce din plastic. acoperi camera mai intai numai cu placile intregi.
ai grija cum pui totusi placile, pentru ca sa-ti lasi si loc de trecere prin casa fiindca o zi nu trebuie sa calci pe ele.
la sfarsit montezi "resturile" de placi taiate de langa pereti. vezi ca resturile de la placile taiate pentru o latura se mai potrivesc, cu ajustari, pe latura opusa.
n-ar fi rau sa te "joci" mai intai cu placile "la uscat", ca copiii, ca sa vezi cum vine desenul si cum te avantajeaza.
succes.
matzu_2003
23rd August 2009, 15:13
povesti colegi.....povesti....
trasarea se executa ca si o trasare normala nu conteza ca pui in diagonala sau drept....numai cand masori cu pisele la rece atunci se masoara in diagonala sau drept ca sa vezi ce taieturi ai la pereti....
prima data se masoara camera si se imparte ca in desenul de mai jos ceea ce am trasat cu linie rosie....intersectia celor 2 linii trebuie sa fie in vinclu pentru ca acolo vei aseza prima placa
daca spre exemplu trasezi prima linie cea pe lungimea camerei cea de a doua pe latime o vei trasa cu vinclul din prima linie NU dupa perete..pentru ca nu vei mai avea acea intersectie in vinclu
prima piesa vine cea care este notata cu numarul 1 si se aseaza exact in mijloc si cu varfurile piesei sa fi centrat pe toate cele 4 linii iar dupa aceea te uiti cum am numerotat piesele in desen care vin urmatoarele.atentie ca trebuie sa ti linia cu varfurile la piese,ca daca fugi din linie nu vei mai avea taieturi egale in laturi.... daca mai ceva neclaritati poti intreba
eu spre exemplu merg cu toate piesele deodata ma refer si la taieturi...nu ma mai intorc inapoi
casuta_papusilor
23rd August 2009, 15:30
CITAT (matzu_2003 @ 23rd August 2009, 16:13)

prima data se masoara camera si se imparte ca in desenul de mai jos ceea ce am trasat cu linie rosie....intersectia celor 2 linii trebuie sa fie in vinclu pentru ca acolo vei aseza prima placa
daca spre exemplu trasezi prima linie cea pe lungimea camerei cea de a doua pe latime o vei trasa cu vinclul din prima linie NU dupa perete..pentru ca nu vei mai avea acea intersectie in vinclu
e o varianta interesanta.
deci tot dupa un perete trebuie sa "te iei".
caci altfel, cum trasezi initial liniile tale in cruce? dupa ce criterii? mijlocul laturilor (peretilor)? prima linie trasata va fi paralel cu un perete?
faptul ca incepi chiar din mijloc, e o doar o varianta.
poate ca intr-o parte, la un perete, sa nu te intereseze cum se incheie la zid (mobila), dar in partea opusa ar conta.
daca pleci neaparat cu prima placa asa cum ai asezat-o tu, la pereti vor veni resturile la intamplare!!! adica nu mai decizi tu cum arata "triunghiurile".
cum spui tu nu e gresit deloc, dar s-ar putea ca pentru unii sa conteze cum se sfarseste montarea cu placile taiate de langa perete!
daca pui gresie "la norma", varianta ta este number one! chiar este cea mai rapida si eficienta!
altfel ....?!
matzu_2003
23rd August 2009, 15:43
CITAT (casuta_papusilor @ 23rd August 2009, 16:30)

e o varianta interesanta.
deci tot dupa un perete trebuie sa "te iei".
caci altfel cum trasezi initial liniile tale? dupa ce criterii? mijlocul laturilor? paralel cu peretele?
faptul ca incepi chiar din mijloc, e o doar o varianta.
poate ca intr-o parte, la un perete, sa nu te intereseze cum se incheie la zid (mobila), dar in partea opusa ar conta.
daca pleci neaparat cu prima placa asa cum ai asezat-o tu, la pereti vor veni resturile la intamplare!!!
cum spui tu nu e gresit deloc, dar s-ar putea ca pentru unii sa conteze cum se sfarseste montarea cu placile taiate langa perete!
daca pui "la norma" gresie, varianta ta este number one!
altfel ....?!
asta este cea mai buna varianta crede-ma....ceea ce ai scris tu si celalat coleg mai sus sunt povesti...
singurul lucru dupa care ma iau cand masor este un perete restul il fac din masuratori si vinclu
daca ai veni la mine acasa si mi-ai monta in varianta ta in diagonala si la urma as avea taieturi diferite ca acopera mobila(dar daca peste cateva luni as muta mobila ce se intampla???) a cui este vina....ti-ai asuma raspunderea si ai plati toata gresia si instalarea ca nu a fost masurat bine de la inceput....sunt curios
daca citesti postul care l-am postat mai sus am scris destul de clar si se subintelege ca trebuie sa masori la rece cu placile sa vezi ce taieturi ai la sfarsit..daca ai taieturi mici de cativa cm te muti cu linia nu este greu de inteles...si am spus ca trasarea este identica cu cea la drept nu difera absolut nimic
sa mute un admin posturile pe topicul gresie si faianta
matzu_2003
24th August 2009, 18:18
uite o lucrare cu gresie in diagonala incadrata de 2 borduri....model de lucru pentru cine vrea sa isi faca baia asa
dan210
24th August 2009, 19:03
sunt un pic dezorientat, pai in poza se vad diagonale trasate (http://forum.softpedia.com/index.php?act=attach&type=post&id=641910) iar in schita nu (http://forum.softpedia.com/index.php?act=attach&type=post&id=641309)
matzu_2003
24th August 2009, 19:15
CITAT (dan210 @ 24th August 2009, 20:03)

sunt un pic dezorientat, pai in poza se vad diagonale trasate (http://forum.softpedia.com/index.php?act=attach&type=post&id=641910) iar in schita nu (http://forum.softpedia.com/index.php?act=attach&type=post&id=641309)
baia a fost masurata ca sa iasa taieturile egale si s-a trasat pe pardoseala....si s-a verificat la rece sa se vada ce taieturi da la sfarsit
de aceea sunt acele linii acolo pe pardoseala ca s-au incercat mai multe variante iar asta care se vede in poze a fost varianta finala agreata de client....dar trasarea propriuzisa a fost facuta exact cum am prezentat mai sus cu cateva posturi
dan210
24th August 2009, 19:53
CITAT (matzu_2003 @ 24th August 2009, 18:15)

baia a fost masurata ca sa iasa taieturile egale si s-a trasat pe pardoseala....si s-a verificat la rece sa se vada ce taieturi da la sfarsit
de aceea sunt acele linii acolo pe pardoseala ca s-au incercat mai multe variante iar asta care se vede in poze a fost varianta finala agreata de client....dar trasarea propriuzisa a fost facuta exact cum am prezentat mai sus cu cateva posturi
aha, acum am inteles, multumesc pentru raspuns, asa si are logica (schita), este si mai simplu si rapid sa trasezi 2 linii perpendiculare decat ce se spunea mai sus cu diagonale si alte chestii
hulutag
24th August 2009, 20:53
Mai bine stai si calculeaza inainte sa stii exact cum ai sa iesi la pereti,pentru mine este mai greu sa fac acesta munca de calculatie decat montatul gresiei in sine si cand stiu cum trebe sa trasez sunt fericit.In functie de ora la care ma apuc si cum merge montatul gresiei tai si lipesc si capetele sau nu ,dar foarte important este faptul ca trebuie terminata suparafata cu placile intregi fara intrerupere de timp(sa nu lasi de pe o zi pe alta placi intregi de montat). Iar eu incep de la sifonul de pardoseala sau daca nu este de la mijlocul incaperii si ma propag in laterale in asa fel sa pot incheia lucrarea,sa ies pe usa.Daca placile au imperfectiuni in acest mod le transmiti in margini unde de obicei este mai putin observabil.Sau chiar daca placile nu au imperfectiuni le poti face la montaj foarte usor ,apasand mai mult sau mai putin distantierele sau daca se pune fara poate sa intre un pic de adeziv in rost si ...s-a dus aliniamentul.Spor la munca ! Si nu uita sa curati rosturile a doua zi .
CITAT (matzu_2003 @ 24th August 2009, 19:18)

uite o lucrare cu gresie in diagonala incadrata de 2 borduri....model de lucru pentru cine vrea sa isi faca baia asa
Spune-mi si mie te rog,din curiozitate caci nu cred ca voi ajunge sa montez gresie pe acolo,clientii iti cer asa (vad modele pe net sau in reviste) sau tu le propui variante in funtie de cum s-ar potrivi si ce gusturi au.Am o lucrare asemanatoare dar la scara mult mai mare si eram si la exterior,am plecat cu rosturi de 3 mm pe exterior si la interiorul patratului cu 5 mm,o fost foarte ,foarte greu sa ajung tot la 3 mm dupa ce-am inconjurat patratul,o trebuit sa lipesc "de forma" placi.Cand am vazut fotografiile tale mi-am adus aminte de soarele si ploile pa care le-am suportat atunci,mie mi-a cerut clientul,nul-am putut refuza deoarece i-am amenajat tot interiorul.
matzu_2003
24th August 2009, 21:08
CITAT (hulutag @ 24th August 2009, 21:53)

Spune-mi si mie te rog,din curiozitate caci nu cred ca voi ajunge sa montez gresie pe acolo,clientii iti cer asa (vad modele pe net sau in reviste) sau tu le propui variante in funtie de cum s-ar potrivi si ce gusturi au.
depinde de clienti...marea majoritate lucreaza cu designeri care ei le spun ce cum si in ce fel va iesi lucrarea......clientul nu il intereseaza pana la sfarsitul lucrari ce se intampla ca are incredere in designer....dar sunt si cazuri care se documenteaza de pe net sau din reviste de specialitate si iti cer anumite lucruri...eu la firma la care lucrez facem mai mult lucrari custom(la comanda)
DDuras
12th September 2009, 22:22
Doua intrebari:
1. Mesterii mei zic ca ei au folosit si imi recomanda ca adeziv Weber ST 10. Cum este ?
2. N-am idee cam ce rost sa las la faianta si gresie. Un 2 ar fi ok ? Ma gandesc la un compromis intre a nu avea rosturi prea mari pe de o parte, iar pe de alta parte sa poata si mesterii jongla in caz ca faianta ar mai avea imperfectiuni.
matzu_2003
13th September 2009, 17:40
CITAT (DDuras @ 12th September 2009, 23:22)

Doua intrebari:
1. Mesterii mei zic ca ei au folosit si imi recomanda ca adeziv Weber ST 10. Cum este ?
2. N-am idee cam ce rost sa las la faianta si gresie. Un 2 ar fi ok ? Ma gandesc la un compromis intre a nu avea rosturi prea mari pe de o parte, iar pe de alta parte sa poata si mesterii jongla in caz ca faianta ar mai avea imperfectiuni.
Weber ST 10 este corespondentul lui CM 9 de la ceresit ca sa iti faci o idee despre adeziv....adica este un adeziv pentru interior în încăperi neexpuse la solicitări puternice
cel mai mult imi place acest rost de 2mm pentru ca nu este nici prea mare nici prea mic si da bine la sfarsit cand se da cu chit de rosturi
DDuras
13th September 2009, 20:50
Multumesc.
Cu privire la ST 10 ma gandeam eu ca e adeziv de faianta (de altfel l-am si gasit pe net). Intrebarea era daca e bun !
Am mai vazut pe topic ca se foloseste rostul de 2 la faianta,dar n-am gasit nimic de gresie. Sa inteleg ca da bine si la gresie ?
matzu_2003
13th September 2009, 22:13
CITAT (DDuras @ 13th September 2009, 21:50)

Multumesc.
Cu privire la ST 10 ma gandeam eu ca e adeziv de faianta (de altfel l-am si gasit pe net). Intrebarea era daca e bun !
Am mai vazut pe topic ca se foloseste rostul de 2 la faianta,dar n-am gasit nimic de gresie. Sa inteleg ca da bine si la gresie ?
eu personal ti-as recomanda ceresit cm 11...iar daca instalezi portelan pe pardoseala si pereti foloseste si niste aracet in compozitia adezivului....ii mareste rezistenta
ti-am spus ca rostul de 2mm mi se pare cel mai bun si la faianta si gresie pentru ca nu este nici prea mare nici prea mic...eu lucrez mai mult fara rost ca asa vor clientii ...mie personal nu imi place la portelan sa lucrez fara rost ca placile nu sunt perfecte si oricat te-ai chinui nu iti iese o lucrare de calitate....la un rost de 2mm se ascund imperfectiunile materialului
chiar si producatorii de gresie si faianta nu iti garanteaza produsul daca nu este instalat cu cel putin rost de 2mm
ce dimensiune au placile de gresie?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.