Despre gresie si faianta
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21

matzu_2003

CITAT (hulutag @ 30th June 2009, 20:14) *
Este super lucrarea,sper sa conving si eu ceva clienti sa vrea asa ceva.Te intreb si eu daca nu te superi cum ai montat cu mortar ? Eu ce am montat marmura pana acum a fost cu adeziv,i-am auzit pe cei din Simeria ca ei monteaza cu mortar dar mi s-a parut mai greu,poate si fiindca nu stiam cum se face.

salutare hulutag

in primul rand o sa iti dau un video de pe youtube in care se vede cel mai bine cum se instaleaza o placa de marmura....pe pardosela se aplica adeziv apoi mortarul si placa se unge si ea de asemenea cu adeziv...

nu se toarna sapa totul se egalizeaza din cantitatea de mortar folosita sub fiecare piesa....cel mai bine este sa nu ai denivelari mai mari de 5 cm ca apoi va trebui sa armezi cu plasa 

http://www.youtube.com/watch?v=432nYQWRulI

daca mai ai nelamuriri lasa-mi un nr de tel pe privat si te sun si iti explic mai bine despre ce este vb

Phoenix
Din filmul prezentat "adezivul" pus pe podea arata mai degraba a nisip... nu prea pare ca face priza cu podeaua, iar pe placa parca pune unt, putin material mi se pare...

Nu te critic pe tine sau pe el. Pur si simplu nu mi se pare in regula ce face...

dan210
ce parere aveti de MeasureRIGHT Pro
http://www.tileright.com/products.html
[video]http://www.youtube.com/watch?v=RrUQFkdbY_A&feature=related[/video]
matzu_2003
CITAT (Phoenix @ 11th July 2009, 16:38) *
Din filmul prezentat "adezivul" pus pe podea arata mai degraba a nisip... nu prea pare ca face priza cu podeaua, iar pe placa parca pune unt, putin material mi se pare...

Nu te critic pe tine sau pe el. Pur si simplu nu mi se pare in regula ce face...

Phoenix ai montat marmura vreodata?

matzu_2003
CITAT (matzu_2003 @ 12th July 2009, 00:18) *
Phoenix ai montat marmura vreodata?

daca te uiti cu atentie adezivul nici nu se vede pentru ca este sub mortar

respectivul are deja pus adezivul iar el ceea ce face akolo aseaza mortarul care este lucrat in semiud ca sa poata aseza placa de marmura....adezivul este unul fff puternic se numeste thinset mortar.si dupa ce se intareste totul bati cu picamerul sa scoti piesele acelea de pe pardoseala

am explicat ca aici nu se lucreaza cu sapa turnata inainte .toata ajustarea de nivel se face din stratul de mortar de sub placa si te asigur ca este fff bine ceea ce face

numai pe adeziv daca instalezi nu vei putea obtine o suprafata perfecta pentru ca adezivul este elastic oricat de bun ar fi si oricat de dedicat ar fi el ptr marmura daca ma intelegi.pe cand pe mortar nu se mai intampla acelasi lucru,faci ceea ce vrei cu placa de marmura,o asezi cum vrei tu.

si ca sa iti dau un exemplu :daca ai monta marmura sau granit cu grosimea de 3 cm si placi de 50\50 cm pe pardoseala ai mai adopta solutia cu adezivul?nu cred ca vei putea instala niciodata acele placi pe adeziv ptr ca este imposibil de realizat acea lucrare si sa scoti o lucrare de calitate la sfarsit....sunt putine cazuri cand instalezi ceea ce am dat eu exemplu dar este imposibil de realizat asa ceva pe adeziv

placile de marmura nu sunt prelucrate la grosime cum sunt cele de portelan sau faianta unele sunt mai groase altele mai subtiri 

daca te uiti in pozele de mai sus acea pardoseala este lucrata toata in mortar iar firma la care lucrez da o garantie de 10 ani la acea pardoseala in cazul in care se desprind ceva placi din vina instalarii defectuase

si in romania cand am sa vin am sa fac acelasi lucru pentru ca ies dintr-o baie,hol sau bucatarie intr-o zi cu tot cu placi instalate si nu mai ramane decat chitul de rosturi sa il pun pe cand cu sapa pierzi timp sa o torni si iar alt timp il pierzi cand instalezi placile pe pardoseala asa ca in cazul pe care il adopt merg cu totul o data si ajustarea de nivel si placile instalate ramanad decat chitul de rosturi

este mult mai rapid si aceiasi calitate

dar asa cum am mentionat si mai sus nu incarcari mai mari de 5 cm ptr ca dupa aceea trebuie armat cu plasa mortarul si creste si timpul de uscare
http://www.youtube.com/watch?v=E1NMJyc_2V0...feature=related acest video este cu mult mai relevant si mai explicit ca primul
blizzard1976
CITAT (blizzard1976 @ 7th July 2009, 06:21) *
De maine ma apuc de lucru la baie. Voi reveni cu poze pe parcursul lucrarii mele. Daca nu dau semne de viata inseamna ca ceva nu a iesit cum trebuie si mi-a pus nevasta cortu' in spatele blocului. Asa ca ...

'Neata,
De 4 zile m-am apucat de renovarea baii. Dupa cum am promis mai sus revin cu cateva poze in diferite etape ale lucrarii. Primele poze sunt cele cu peretii fara faianta urmand cele cu faianta aplicata. Mentionez ca in unele locuri, mai spre tavan a fost nevoie de o incarcare a peretului de aproximativ 2 cm de adeziv datorita inclinarii peretelui spre exterior. Faianta fiind pusa la boloboc, am inceput cu incarcare de 0,5 cm iar sus am terminat cu incarcare de 2. Sper sa nu cada !!! Ma spanzur daca pica vreo placa. biggrin.gif

CITAT (matzu_2003 @ 11th July 2009, 01:05) *
in primul rand o sa iti dau un video de pe youtube in care se vede cel mai bine cum se instaleaza o placa de marmura....pe pardosela se aplica adeziv apoi mortarul si placa se unge si ea de asemenea cu adeziv...

nu se toarna sapa totul se egalizeaza din cantitatea de mortar folosita sub fiecare piesa....cel mai bine este sa nu ai denivelari mai mari de 5 cm ca apoi va trebui sa armezi cu plasa 

http://www.youtube.com/watch?v=432nYQWRulI

Foarte interesant link-ul. Sincer nu stiam ca asa se monteaza travertinul sau marmura. Bine de stiut. Oare in tara la noi care este procedura ?
Si acum pozele !!
Phoenix
Nu, nu am montat marmura. Tocmai pentru ca nu am montat si pentru ca din acel filmulet nu se vede bine tot procesul am comentat. Acum ca ai detaliat m-am lamurit.

hulutag
CITAT (Phoenix @ 11th July 2009, 17:38) *

Eu am inteles si este ok.se pune adeziv pe pode si pe placa,acesta se lipeste foarte bine de podea si de placa iar acel mortar care poate fi si semiumed asa cum arata in filmulet se intareste si adera intre ele particulele din care este facut amestecul (poate fi si doar nisip+ciment+apa),caci nu este si cu rol de adeziv ai dreptate de aceea se unge cu adeziv si podeaua si placa.Mortarul este doar pe post de umplutura.Eu asa am inteles si m-i se pare logic si ok sa lucrez asa acolo unde am nevoie de incarcatura mare.
Am intrebat asta deoarece m-i sa intamplat sa trebuiasca sa dezlipesc o placa de treapta (de unghi,o latura mai ingusta si una mai lata) pe care o lipisem cu adeziv si-am pus prea putin,oricum placa era foarte grea si asa dar sa o mai si dezlipesc de pe adeziv parca avea o tona.Cu aceasta metoda mi-ar fi fost mult,mult mai usor dar... invatam inca.Multumesc lui matzu_2003
hulutag
[quote name='blizzard1976' date='12th July 2009, 07:28' post='6767027']
'Neata,
De 4 zile m-am apucat de renovarea baii. Dupa cum am promis mai sus revin cu cateva poze in diferite etape ale lucrarii. Primele poze sunt cele cu peretii fara faianta urmand cele cu faianta aplicata. Mentionez ca in unele locuri, mai spre tavan a fost nevoie de o incarcare a peretului de aproximativ 2 cm de adeziv datorita inclinarii peretelui spre exterior. Faianta fiind pusa la boloboc, am inceput cu incarcare de 0,5 cm iar sus am terminat cu incarcare de 2. Sper sa nu cada !!! Ma spanzur daca pica vreo placa.

Foarte bine lucrat,sunt multi "meseriasi" cu experinta care te-ar invidia.
Si acum un fel de critica,dar fara sa te superi,bine ? de ce nu ai pus repede si placa de deasupra geamului ?ai verificat daca mai intra placa sau daca nu ai rost mai mare? este destul de delicata treaba la usi si ferestre trebuie sa te misti repede ca sa mai poti misca (aranja) placile in cazul in care nu iasa rostul cum trebe.Eu la fereastra fac coltarele dinainte si apoi montez faianta,o sa-ti fie un pic greu sa bagi ultimul coltar dar o sa o scoti la capat pana la urma,bagi ultimele 2 odata impreuna.
Eu as fi muncit un pic in plus si-as fi taiat un pic din placile care le-ai pus intregi in dreata ferestrei si atunci mi-ar fi iesit fereastra exact la mijloc de placa.
Este bine,"inarmeza-te" cu rabdare si da-i bataie mai departe,de acum urmeaza "bibileala".La masca eu procedez astfel: calculez dimensiunile placilor de pe toate 3 laturi,le tai si deabia apoi ma apuc de lipit si urc cu toate 3 laturi odata,nu ai cum sa nu mergi la boloboc daca ai aceleasi masuri.Randul de sus de tot poti sa-l lasi si pentru mai tarziu,nu trebuie neaparat sa pierzi timpul cu ele acum.Spor la munca
matzu_2003

cel mai relevant lucru este la montatul treptelor ca nu le poti controla pe adeziv mai ales cand ai treptele de odihna care sunt ff mari iar la cele mici cand se monteaza contratreapta care sunt masuri de mm

aceste tipuri de lucrari se executa numai in mortar

blizzard1976
CITAT (hulutag @ 12th July 2009, 10:20) *
Foarte bine lucrat,sunt multi "meseriasi" cu experinta care te-ar invidia.
Si acum un fel de critica,dar fara sa te superi,bine ? de ce nu ai pus repede si placa de deasupra geamului ?ai verificat daca mai intra placa sau daca nu ai rost mai mare? este destul de delicata treaba la usi si ferestre trebuie sa te misti repede ca sa mai poti misca (aranja) placile in cazul in care nu iasa rostul cum trebe.Eu la fereastra fac coltarele dinainte si apoi montez faianta,o sa-ti fie un pic greu sa bagi ultimul coltar dar o sa o scoti la capat pana la urma,bagi ultimele 2 odata impreuna.
Eu as fi muncit un pic in plus si-as fi taiat un pic din placile care le-ai pus intregi in dreata ferestrei si atunci mi-ar fi iesit fereastra exact la mijloc de placa.
Este bine,"inarmeza-te" cu rabdare si da-i bataie mai departe,de acum urmeaza "bibileala".La masca eu procedez astfel: calculez dimensiunile placilor de pe toate 3 laturi,le tai si deabia apoi ma apuc de lipit si urc cu toate 3 laturi odata,nu ai cum sa nu mergi la boloboc daca ai aceleasi masuri.Randul de sus de tot poti sa-l lasi si pentru mai tarziu,nu trebuie neaparat sa pierzi timpul cu ele acum.Spor la munca

Multumesc mult pentru aprecieri, incurajari si critici. Conteaza foarte mult.
Acum, sa revenim la situatia placii de deasupra geamului. Aceasta nu a fost pusa (sau a fost dar n-a stat) pentru ca nu am gasit o solutie sa o preptesc. Incarcatura este destul de mare si aluneca tot timpul. De dat la rosturi da pentru ca am verificat-o. Poate ai vreo idee cum sa o proptesc. Faza cu placa la mijlocul ferestrei nu ma deranjeaza si nici nu am bagat-o de seama pana nu mi-ai zis de ea coolspeak.gif
La coltarele de la fereastra cred ca le dibui eu pana la urma. Merci inca o data si revin cu poze pe parcursul lucrarii.
O zi buna tuturor !
Phoenix
Aplica un strat de adeziv si asteapta sa se intareasca, apoi aplica placa pe care o poti sprijini pe 2 scandurele.
dan210
CITAT (blizzard1976 @ 12th July 2009, 14:48) *
Acum, sa revenim la situatia placii de deasupra geamului. Aceasta nu a fost pusa (sau a fost dar n-a stat) pentru ca nu am gasit o solutie sa o preptesc.

incearca cu banda adeziva de hartie sau prinde o scandura in 2 suruburi dedesubt si sprijini placa de scandura

dan210
CITAT (blizzard1976 @ 12th July 2009, 14:48) *
Acum, sa revenim la situatia placii de deasupra geamului. Aceasta nu a fost pusa (sau a fost dar n-a stat) pentru ca nu am gasit o solutie sa o preptesc.

incearca cu banda adeziva de hartie sau prinde o scandura in 2 suruburi dedesubt si sprijini placa de scandura
blizzard1976
Noh sa fiu sincer ca la banda adeziva de hartie, nici de ma taiai in doua, nu-mi fugea mintea !! Asta-i solutia baieti !! Multam fain! Sa-mi traiti o mie de ani!
dan210
CITAT (blizzard1976 @ 12th July 2009, 18:02) *
Noh sa fiu sincer ca la banda adeziva de hartie, nici de ma taiai in doua, nu-mi fugea mintea !! Asta-i solutia baieti !! Multam fain! Sa-mi traiti o mie de ani!

si eu am vazut pe youtube niste clipuri cu gresie/faianta, urmarind clipul pus de colegul forumist anterior si din clip in clip am vazut si ceva de genul si mi-am amintit citindu-ti oful
faina lucrare, spor la treaba si s-o folosesti sanatos
blizzard1976
CITAT (dan210 @ 11th July 2009, 21:10) *
ce parere aveti de MeasureRIGHT Pro
http://www.tileright.com/products.html
[video]http://www.youtube.com/watch?v=RrUQFkdbY_A&feature=related[/video]

Interesanta scula. Mi-ar fi prins bine si mie ! biggrin.gif

CITAT (Phoenix @ 12th July 2009, 17:00) *
Aplica un strat de adeziv si asteapta sa se intareasca, apoi aplica placa pe care o poti sprijini pe 2 scandurele.

Nu merge. Asa am incercat prima data si tot aluneca. Am tinut-o pe pozitie 10 minute de am facut scurta la mana si tot aluneca. Raman la varianta cu banda adeziva! Multumesc mult.
hulutag
Ai putea sa incerci sa faci coltarele pt geam si atunci pui o propta in coltar si apoi lipesti placa de sus.Si din acest motiv eu vin cu coltarele dinainte.
Phoenix
Faci adezivul mai gros un pic si pui numai adeziv fara placa. Apoi pui placa. Daca folosesti banda adeziva sa o pui in diagonala pe placa in asa fel incat banda sa stea intinsa. Posibil sa mearga cu banda adeziva. Dar oricum punei si 2 proptele.
reghinaflo
Am si eu o intrebare pentru expertii care au montat gresie si faianta: sunt bune cele fabricate in Turcia? Pe ele scrie calitatea 1, producator este Yurtbay, dar nu ma pricep si nu stiu daca ar fi o alegere buna. Mi-e teama sa nu se sparga usor de exemplu daca scap ceva pe jos etc.
hulutag
[quote name='reghinaflo' date='13th July 2009, 16:21' post='6773089']
Am si eu o intrebare pentru expertii care au montat gresie si faianta: sunt bune cele fabricate in Turcia? Pe ele scrie calitatea 1, producator este Yurtbay, dar nu ma pricep si nu stiu daca ar fi o alegere buna. Mi-e teama sa nu se sparga usor de exemplu daca scap ceva pe jos etc.
[/quote

Daca este bine montata gresia nu ai de ce sa-ti faci griji,chiar daca o rupi in mana inainte de montare dupa montaj se intareste.Eventual ,dar este in plus de munca,trage cu gletiera sau mistria pe spatele gresiei un strat subtire de adeziv si apoi aseaz-o peste adezivul asezat pe pardoseala.Eu asa fac cu cele cateva placi care vin la intrare in magazine sau casa si in rest pun cate un pic de adeziv pe fiecare colt al placii,ma tot gandesc ca daca vine o doamna cu tocuri si "pica"tocul exact pe coltul gresie acolo se sparge sigur (a se vedea gresia de prin spatiile comerciale).
Iar daca scapi ceva,sa spunem o fixa de 24 pe gresie ar putea sa sara smaltul,asta daca nu are aceeasi stratificatie,dar asta se poate intampla (parerea mea) si pe alte gresie de calitate.Sa mentionez ca nu stiu cum arata gresia sau faianta turceasca,mi-am dat doar cu parerea,am vazut ceva foarte subtire in Germania si ma gandesc ca ar putea fi la fel.Calitatea 1 nu cred ca se refera la duritatea placii ci mai degraba la dimensiuni si model.
blizzard1976
CITAT (hulutag @ 13th July 2009, 08:26) *
Ai putea sa incerci sa faci coltarele pt geam si atunci pui o propta in coltar si apoi lipesti placa de sus.Si din acest motiv eu vin cu coltarele dinainte.

CITAT (Phoenix @ 13th July 2009, 09:11) *
Faci adezivul mai gros un pic si pui numai adeziv fara placa. Apoi pui placa. Daca folosesti banda adeziva sa o pui in diagonala pe placa in asa fel incat banda sa stea intinsa. Posibil sa mearga cu banda adeziva. Dar oricum punei si 2 proptele.

Pffff gata; am reusit in sfarsit. Am fixat-o cu banda si a stat. Azi ma apuc de mascare si colturi; vorba lui hulutag: bibileala. Revin cu poze ! Merci pentru indicatii si ajutor. wink.gif
blizzard1976
Va salut baieti.
Iata ca au trecut aproximativ 3 saptamani de cand m-am apucat de renovarea baii si astazi am inaugurat noua baie a famililei. Dupa 3 saptamani de munca asidua, de dimineata pana seara, pot spune ca am reusit un lucru mare. Mi-am pus gresie si faianta, singur singurel, am innoit instalatia de apa calda si rece singur singurel, si pot spune ca, personal, sunt foarte multumit de cum a iesit.
Aveti si cateva poze cu baia la final si va stau la dispozitie cu orice intrebari legate de dificultatile pe care le-am intampinat pe parcursul lucrarii.
Nu in ultimul rand, vreau sa va multumesc tuturor pentru pretioasele indicii si critici care m-au ajutat sa termin ceea ce am inceput.
Va multumesc tuturor.

Poze:
dan210
CITAT (blizzard1976 @ 26th July 2009, 09:15) *
Va salut baieti.
Iata ca au trecut aproximativ 3 saptamani de cand m-am apucat de renovarea baii si astazi am inaugurat noua baie a famililei. Dupa 3 saptamani de munca asidua, de dimineata pana seara, pot spune ca am reusit un lucru mare. Mi-am pus gresie si faianta, singur singurel, am innoit instalatia de apa calda si rece singur singurel, si pot spune ca, personal, sunt foarte multumit de cum a iesit.
Aveti si cateva poze cu baia la final si va stau la dispozitie cu orice intrebari legate de dificultatile pe care le-am intampinat pe parcursul lucrarii.
Nu in ultimul rand, vreau sa va multumesc tuturor pentru pretioasele indicii si critici care m-au ajutat sa termin ceea ce am inceput.
Va multumesc tuturor.
s-o folosesti sanatos, daca este prima lucrare, intradevar poti fi mandru
de ce n-ai mascat iesirile in faianta a tevilor in spatele chiuvetei?
cum de nu ai reusit sa tai in "L" placa de la capatul vanii (poza 6)?
ar trebui sa maschezi cumva coltul in poza 9, cred ca este o adevarata provocare, vana fiind rotunda
hulutag
Am analizat fotografiile ceva timp si-am ajuns la concluzia ca ... esti meserias in adevaratul sens al cuvantului.Felicitari !!! coolspeak.gif
Ceea ce nu este in regula sunt chestii minore care nu afecteaza (si unele se pot remedia) calitatea lucrarii.Exceptand faptul cu durata executiei din punctul meu de vedere este Ok.Nu multi meseriasi ti-ar fi facut baia asa ,sunt foarte multe lucruri si amanunte de care ai tinut cont si le-ai rezolvat fata de cele ce pot fi criticate.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.