jucator
8th May 2009, 11:26
Daca ai cu ce sa acoperi si spatiul dintre cada si pereti si sa iti placa tie .(estetic vb) ...in lipsa de altceva e bine, ce sa ii faci.Tu stii m-ai bine cum e situatia acolo...
georgiani
8th May 2009, 13:39
Salut,
In primul rand trebuie sa mentionez ca sunt incepator la bricolaj si din cauze financiare si pentru ca vreau sa si invat, m-am hotarat sa imi pun singur gresie in bucatarie. Acum exista un linoleu. O sa il scot. Stiu ca sub linoleu e o adancitura pe mijlocul camerei. Nu stiu daca planeitatea podelei e buna, desi ma indoiesc mai ales cu adancitura asta, asa ca va intreb: cum se poate verifica planeitatea si ce inseamna planeitate satisfacatoare? Adica daca am portiuni mici cu gauri, inteleg ca nu merita sa dai o sapa, dar daca podeaua e inclinata atunci se preteaza o sapa?
Bucataria are o suprafata de 8 metri patrati si o forma dreptunghiulara.
Acum, daca denivelarile, planeitatea nu o sa fie corespunzatoare trebuie sa dau o sapa nivelanta? Daca da, dupa ce se da sapa asta, cat timp trebuie lasata sa se usuce? Chiar trebuie lasata 3 saptamani cum scrie cineva in mai sus? Daca nu, se poate nivela si din adeziv (verificat cu polobocul si cu alte ustensile)? Care ar fi pasii de urmat ca sa obtin planeitatea placarii?
Cam multe intrebari se pare, asa ca apreciez orice raspuns.
Multumesc.
jucator
8th May 2009, 22:40
Ca sa verifici planeitatea pardoselii tre sa dai un nivel pe perete. Cu furtun de nivel ( tre sa ai pe cineva cu tine care sa stie cum ) sau cu laser daca ai de unde sa iei ...dar tot tre sa te ajute cineva . Dar poti verifica si cu cumpana si un dreptar mai lung. Numai ca tre sa ai un pic ochiul format ca sa itio dai seama de cat de drept sau nu este .
O solutie e sa cumperi auton nivelant . E un prf care il amesteci cu apa pana obtii un amestec asemanator cu aluatul pt clatite si il torni pe jos ....si se duce singur unde trebuie. Problema este ca daca pardoseala are abateri mari (inclinatie) atunci iti trebuie f multi saci de AN si nu cred ca este ieftin. Pt un incepator , ca su pui gresi cel mai usor e sa ai o suprafata dreapta incat sa poti merge pe grebla (8-10 mm incarcatura) ....deci ce vreau sa zic e ca cineva cu experienta ,poate sa scoata un floor frumos chiar daca suprafata nu e dreapta si merge cu 4 cm incarcatura. Sau poti sa faci tu sapa din nisip si ciment ....dar daca nu ai m-ai facut niciodata ....nu va iesi bine , deci e munca in zadar.
Ori chemi pe cineva sa iti arate cum , ori cumperi Auto nivelant....ori mergi pe grebla dupa suprafata care este acum ....daca nu e stramba , sa se poata observa cu "ochiul liber"
nirosbog
9th May 2009, 14:31
Cam in cat timp poti calca pe gresie,dupa ce a fost montata?
dan210
9th May 2009, 14:51
QUOTE (nirosbog @ May 9 2009, 13:31)

pe coridor la blocul unde stau mesterii au pus gresia si ziua urmatoare au intrat pe ea la rostuit
hulutag
9th May 2009, 22:10
QUOTE (nirosbog @ May 9 2009, 15:31)

Eu verific cu cutterul sau o panza de bomfaier cum se prezinta adezivul dintre gresii la rosturi,scot un pic de adeziv si vad cam cat de uscat este.Vara de obicei de pe o zi pe alta este ok sa calci (nu sarit) pe ea,depinde de aerisire de adeziv de absorbtia podelei si a gresiei.Daca este mai moale adezivul ce este intre gresii ar fi bine sa nu se calce dar...,ca meserias nu prea am timp sa astept (time is money !) si asez ceva gen scandura sa prind mai multe gresii odata si-mi fac treaba,de obicei completez marginile care trebuiesc masurate si taiate.Bineinteles calc cu grija,nu-mi bat joc de munca mea.Bine lipit este dupa cateva zile,nu recomand ca a doua zi sau chiar nici in a treia sa se puna percutia pe ea pt gaurile de vas wc. si dupa aceea e bine sa se faca cu percutie de bormasina mica normala nu cu sds.(Asta nu m-a intrebat nimeni dar sper sa nu supar pe cineva si poate ajuta.)Spor la munca.
terano
29th May 2009, 15:51
Salutare tuturor.Am si eu o problema cu montarea unei cadite de dus,asemanatoare cu a unui coleg cu cateva posturi mai inainte.Deosebirea consta in faptul ca la mine coltul peretelui unde vreau sa pun cadita,este mai mic de 90 grade. In stanga si in dreapta,cadita se lipeste de perete dar in colt ramane un spatiu gol cam de 6cm.Dupa ce am reglat din picioruse pozitia orizontala am observat ca ramane loc si dedesubt di cauza ca pardoseala este inclinata. Incaperea are gresia si faianta montata. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.
hulutag
30th May 2009, 08:42
QUOTE (terano @ 29th May 2009, 16:51)

Salutare tuturor.Am si eu o problema cu montarea unei cadite de dus,asemanatoare cu a unui coleg cu cateva posturi mai inainte.Deosebirea consta in faptul ca la mine coltul peretelui unde vreau sa pun cadita,este mai mic de 90 grade. In stanga si in dreapta,cadita se lipeste de perete dar in colt ramane un spatiu gol cam de 6cm.Dupa ce am reglat din picioruse pozitia orizontala am observat ca ramane loc si dedesubt di cauza ca pardoseala este inclinata. Incaperea are gresia si faianta montata. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.
La perete nu stiu o solutie mai buna decat sa tai faianta si eventual din perete (trasezi cu creion sau carioca si intri cu flexul) atat cat sa se aseze vanita asa cum doresti,o sa faca ceva mai mult praf dar...asta este.Se intampla la multe bai,o solutie mai complicata ar fi sa construiesti "umeri"in partea de jos si pe lateralele cabinei pana la 180 cm sau cat are inaltime cabina ,in cazul asta trebe structura,gips carton,faianta si ...rabdare.
Iar legat de problema cu podeaua nu prea inteleg unde este spatiul acela de care vorbesti,in majoritatea bailor podeaua este inclinata si daca este sa vorbim de spatiul gol mai proeminent ar fi la o vana normala de o lungime mult mai mare decat o cadita de dus.Eu dupa ce reglez la boloboc cazile pun sub picioruse un pic de silicon
barano
7th June 2009, 16:09
Buna ziua,
Vreau sa adaug faianta linga una deja pusa.Pe peretele unde vreau s-o adaug este lavabila. Cum trebuie sa fac?Ce materiale sa folosesc?
matzu_2003
7th June 2009, 19:36
CITAT (barano @ 7th June 2009, 17:09)

Buna ziua,
Vreau sa adaug faianta linga una deja pusa.Pe peretele unde vreau s-o adaug este lavabila. Cum trebuie sa fac?Ce materiale sa folosesc?
pai sub lavabila trebuie sa fie si ceva glet de ipsos
pentru o aderenta cat mai buna a placilor de faianta acea lavabila si acel glet din spatele lavabilei trebuie curatat pana la placa amorsat peretele si apoi poti pune in opera faianta
in nici un caz sa pui peste lavabila faianta!!!
ca materiale folosite poti folosi o amorsa de perete de la ceresit(ct17) iar adeziv pentru faianta poti folosi cm11 tot de la ceresit
spor la treaba!!!
blizzard1976
13th June 2009, 06:26
Salutare tuturor.
Ma voi apuca si eu curand de renovat baia (gresie si faianta) asa ca vreau sa postez toate etapele inceput - final inclusiv poze. Nu sunt de meserie dar incerc singur (deh ... criza economica si lipsa banilor si nu in ultimul rand satisfactia pe care mi-o va da munca mea). Voi incepe in cursul zile de azi cu pozele actuale ale baii mele si astept pareri sau sfaturi vis-a-vis de anumite probleme pe care deja le intampin.
Informativ, gresia si faianta este de Sanex, adezivul este Adeplast.
O zi buna tuturor !
blizzard1976
13th June 2009, 07:07
Dupa cum v-am promis revin cu poze ale baii actuale precum si modelul de faianta si gresie.
Intr-una din poze se vad tevile de la caldura ... aici apare problema mea si anume:
- Oare trebuie sa le tai sau pot pune faianta in spatele acestor tevi, tinand cont ca-mi voi face loc dupa ce dau jos faianta veche si plinta din mozaic?
PUERTAS
13th June 2009, 10:52
CITAT (blizzard1976 @ 13th June 2009, 07:07)

Dupa cum v-am promis revin cu poze ale baii actuale precum si modelul de faianta si gresie.
Intr-una din poze se vad tevile de la caldura ... aici apare problema mea si anume:
- Oare trebuie sa le tai sau pot pune faianta in spatele acestor tevi, tinand cont ca-mi voi face loc dupa ce dau jos faianta veche si plinta din mozaic?
Nu ai din pacate o baie simpla pt. executie.
Eu iti doresc o experienta usoara dar cred ca cel mai bine cauti un profesional si-i faci de necalificat ca sa-ti ia mai ieftin.
increngatura aia de tuburi e cel putin ciudata pt. mine, amestec de plastis , cupru si tevi vechi? tu stii ce-i mai bine pt tine sa economisesti ceva parale sau sa iasa bine lucrurile.
SUCCES
. Nu sunt de meserie dar incerc singur (deh ... criza economica si lipsa banilor si nu in ultimul rand satisfactia pe care mi-o va da munca mea)
nu seamana deloc cu datul cu var, asa ca cred ca satisfactia o sa fie mai mult o usurare spirituala cand in sfarsit o sa fie gata asa cum o sa iasa, o sa rasufli usurat
hulutag
13th June 2009, 22:38
CITAT (blizzard1976 @ 13th June 2009, 07:26)

Salutare tuturor.
Ma voi apuca si eu curand de renovat baia (gresie si faianta) asa ca vreau sa postez toate etapele inceput - final inclusiv poze. Nu sunt de meserie dar incerc singur (deh ... criza economica si lipsa banilor si nu in ultimul rand satisfactia pe care mi-o va da munca mea). Voi incepe in cursul zile de azi cu pozele actuale ale baii mele si astept pareri sau sfaturi vis-a-vis de anumite probleme pe care deja le intampin.
Informativ, gresia si faianta este de Sanex, adezivul este Adeplast.
O zi buna tuturor !
Dupa cum s-a scris si mai sus nu e simplu la te te incumeti,o sa ajut cat pot si cat imi permite timpul pe masura ce avansezi cu lucrarea.Faianta de Sanex chiar daca este de cal.1 este jalnica,ieri si azi am montat si am intalnit diferente si de 1,5 mm la lungime,mai erau si torsionate si in trapez,minim cu distantiere de 3mm recomand dar pana acolo ai destul de lucru.Sa-ti pregatesti vreo 10 saci de rafie si ai grija sa nu te tai cand dai faianta jos.Dupa ce dai caloriferul jos sa inchizi cu 2 capace de 3/4 tevile ca sa nu intre mizerie in ele.O sa-ti explic cum sa faci pe la tevi mai tarziu.Din ce vad eu acolo si-mi doresc sa ai noroc si sa mearga usor este plinta aceea care de obicei este foarte dura si cateodata ia mult timp sa o dai jos chiar daca ai o percutanta langa tine.In fine curata peretii si sa vedem ce ramane,daca raman peretii ca in fotografiile de mai jos iti recomand un meserias.Cati saci de adeziv ai luat ? Spor la munca !
blizzard1976
14th June 2009, 05:52
Multumesc pentru raspunsuri.
Nu stiam ca sunt asa de mari difertentele la Sanex dar in fine ( apropo, cruciulitele pentru faianta sunt de 3mm iar de gresie de 4 ). Plinta aceea ma astept sa fie din mozaic, mozaic cu care m-am mai intalnit si la maica-mea ( am facut cu nervii pana am dat-o jos ). Adeziv am luat 8 saci deocamdata dar s-ar putea sa-mi mai trebuiasca. Oricum dupa primele masuratori, s-ar parea ca peretii sunt destul de drepti dar repet masuratorile dupa ce dau faianta jos. Stiu ca taie ... si taie rau faianta si urat. Ceea ca ma pune pe ganduri sunt tevile de la caldura; fiind tevi de cupru nu prea ma incumet sa le dau jos. In fine, vom vedea la momentul respectiv. Oricum stiu ca nu este o lucrare simpla si ca ma voi lovi de chestii de nepotrivire dar sper sa nu fie grave, Deh ... de aceea s-a inventat internetul si softpedia !! Sa ne ajutam reciproc. Pana la urma cred va iesi bine, eu fiind foarte rabdator
. Incurajati-ma va rog, ca daca-i zic la nevasta-mea ca va trebui sa angajam meserias pe care sa-l platim cu 25 lei/m, imi muta cortul in spatele blocului !!!
matzu_2003
21st June 2009, 02:54
pardoseala de marmura crema eda 46cm\46cm instalare in brick joint pe mortar
si bai diagonala in continuare marmura crema eda 30cm\30cm
aceasta lucrare este terminata de curand de mine
cristi7c
22nd June 2009, 14:48
e multa munca la baie...spatii mici, multe taieturi, cada.. ..gresia se pune in evantai iar daca ai spatiu mic si placi mari o sa iti de bataie de cap scurgerea la sifon.
Eu zic sa nu te incumeti singur.. mai ales ca preturile la mana de lucru au mai scazut de anul trecut, cand in Bucuresti un mester fara fitze iti lua cam 25-40 lei/mp.
Cel mai bine cauti un meseter si il tocmesti la metru patrat de gresie si faianta pusa.. nu iei in calcul si ce strica si arunca
.. sau macar dupa ce dai jos faianta plateste pe cineva sa iti indrepte peretii sa iti fie mai usor... economisesti mult adeziv. Spor la lucru.
matzu_2003
23rd June 2009, 00:51
CITAT (cristi7c @ 22nd June 2009, 15:48)

e multa munca la baie...spatii mici, multe taieturi, cada.. ..gresia se pune in evantai iar daca ai spatiu mic si placi mari o sa iti de bataie de cap scurgerea la sifon.
Eu zic sa nu te incumeti singur.. mai ales ca preturile la mana de lucru au mai scazut de anul trecut, cand in Bucuresti un mester fara fitze iti lua cam 25-40 lei/mp.
Cel mai bine cauti un meseter si il tocmesti la metru patrat de gresie si faianta pusa.. nu iei in calcul si ce strica si arunca
.. sau macar dupa ce dai jos faianta plateste pe cineva sa iti indrepte peretii sa iti fie mai usor... economisesti mult adeziv. Spor la lucru.
ce rau esti man!!!
tine cont ce iti spun ca un mester priceput si care stie ce este cu el si cu munca pe care o depune nu iti va lua la mp ci la dificultatea lucrarii pentru ca la o baie de cativa mp el munceate cateva zile sa iasa o treaba buna si atunci se calculeaza cam cati bani face el normal intr-o zi de munca si atunci iti va da pretul.....daca ai insertii in pereti alea se calculeaza la ml si nu se calculeaza la mp....la o baie este ff mult de munca sa iasa treaba buna si frumoasa....
si ca un exemplu eu la pozele cu baile care le-am pus in pozele de mai sus in diagonala numai la pereti de le dush si pardoseala dusului ceea ce se vede in poza am stat 4 zile iar acolo daca aduni suprafata aceea nu iti da mai mult de 15 mp.....asa ca iti cam da cu virgula dupa cateva zile de munca cati bani ai facut
PUERTAS
23rd June 2009, 17:58
CITAT (blizzard1976 @ 14th June 2009, 05:52)

Multumesc pentru raspunsuri.
Nu stiam ca sunt asa de mari difertentele la Sanex dar in fine ( apropo, cruciulitele pentru faianta sunt de 3mm iar de gresie de 4 ). Plinta aceea ma astept sa fie din mozaic, mozaic cu care m-am mai intalnit si la maica-mea ( am facut cu nervii pana am dat-o jos ). Adeziv am luat 8 saci deocamdata dar s-ar putea sa-mi mai trebuiasca. Oricum dupa primele masuratori, s-ar parea ca peretii sunt destul de drepti dar repet masuratorile dupa ce dau faianta jos. Stiu ca taie ... si taie rau faianta si urat. Ceea ca ma pune pe ganduri sunt tevile de la caldura; fiind tevi de cupru nu prea ma incumet sa le dau jos. In fine, vom vedea la momentul respectiv. Oricum stiu ca nu este o lucrare simpla si ca ma voi lovi de chestii de nepotrivire dar sper sa nu fie grave, Deh ... de aceea s-a inventat internetul si softpedia !! Sa ne ajutam reciproc. Pana la urma cred va iesi bine, eu fiind foarte rabdator

. Incurajati-ma va rog, ca daca-i zic la nevasta-mea ca va trebui sa angajam meserias pe care sa-l platim cu 25 lei/m, imi muta cortul in spatele blocului !!!

Tevile de cupru sunt cele care trebuie sa te sperie cel mai putin-le tai le pui dopuri si dupa aia se sudeaza din nou -simplu nu??????
dan210
25th June 2009, 20:56
CITAT (matzu_2003 @ 21st June 2009, 01:54)

frumos lucrat, am niste intrebari, daca nu te superi:
cum se procedeaza la montatul faiantei pe colt?
cum se monteaza dreptarul suport? la fel ca la montajul normal si trasezi o linie diagonala pentru orientare?
piesa care trece de pe un perete pe celalalt sunt de fapt 2 piese sau este una?
matzu_2003
26th June 2009, 02:40
CITAT (dan210 @ 25th June 2009, 21:56)

frumos lucrat, am niste intrebari, daca nu te superi:
cum se procedeaza la montatul faiantei pe colt?
cum se monteaza dreptarul suport? la fel ca la montajul normal si trasezi o linie diagonala pentru orientare?
piesa care trece de pe un perete pe celalalt sunt de fapt 2 piese sau este una?
montajul in diagonala este cu putin mai complicat ca trebuie sa ti cont de mai multe lucruri
sunt 2 tipuri de montaj in diagonala
------in continuare ca cel din poze(piesa de pe un perete se continua pe celalat perete...aproximativ taietura care iti ramane din piesa taiata se va instala pe celalat perete)
------in oglinda(ce taietura ai pe un perete la colt se continua cu aceiasi taietura si pe celalat perete...de aceea i se spune in oglinda ca piesa se reflecta pe celalat perete)
cel mai important este bolobocul pentru ca trebuie instalat in boloboc totul in plan orizontal si vertical sunt ff importante aceste lucruri
instalarea se incepe cu peretele din fata care se face primul pana sus.....se masoara se imparte peretele ca si la o placare normala sa dea taieturi egale in parti si sa nu te inchizi cu piese mici sus si jos....
poti pleca si de pe un dreptar pe care il instalezi pe perete sau poti pleca si de jos la aceasta lucrare iti trebuie un boloboc care masoara la 45grade...este fff important ca daca iti fuge faianta cand o instalezi este destul de greu sa te mai gasesti cu taieturile de aceea trebuie un boloboc care masoara 45grade
pe ceilalti pereti cea mai importanta este prima piesa pe care o instalezi si se masoara asa
eu trasez varful si mijlocul piesei pe peretele care urmeaza sa instalez de pe peretele care a fost deja instalat si dupa aceste 2 masuri iti calculezi piesa si incarcatura de material si iti va rezulta piesa pe care o vei instala
daca am omis ceva sau nu intelegi ceva adu-mi aminte si iti voi mai explica ....
gabinechita
29th June 2009, 21:37
intr-o bucatarie si un hol de bloc am mozaic pe jos si vreau sa pun gresie.
in camera alaturate holului am parchet masiv,peste care ar trebui sa pun parchet laminat de 8mm
intrebare:
-cati mm mai urca de la cota 0 actuala(mozaic-parchet masiv) gresia+mortarul si parchetullaminat + folia ppe.
1cm?
-ajung la acelasi nivel amandoua in dreptul golului de usa(unde va fi montata o usa termopan cu prag de aluminiu in locul celei clasice existenta) ?
-dar daca as pune doar pe hol - bucatarie gresia(peste mozaic) dar as pastra parchetul vechi in camera?
grosimea zidului dintre hol si camera e de 30cm,mai trebuie sa pun bagheta de delimitare(pt nivele dif) sau e suficient pragul de aluminiu a usii de termopan(am inteles ca se mai poate dubla acest prag de aluminiu cu inca o bara de aluminiu de grosime 2-3cm).
-sa vin cu gresia de pe hol pe toata grosimea zidului pana la limita cu camera,asa incat usa va sta pe gresie,iar in partea cealalta,in camera,parchetul va fi fix pana in pragul de aluminiu al usii(dar la cota 0,mai joasa decat holul-bucataria suprainaltat cu gresie la,sa zicem,cota+1cm)?
-aceeasi problema se pune si la baie(gresie peste mozaic) si holul invecinat(parchet peste mozaic) cu montare usa de termopan cu prag de aluminiu (in locul celei vechi existente)
hulutag
30th June 2009, 19:14
CITAT (matzu_2003 @ 21st June 2009, 03:54)

Este super lucrarea,sper sa conving si eu ceva clienti sa vrea asa ceva.Te intreb si eu daca nu te superi cum ai montat cu mortar ? Eu ce am montat marmura pana acum a fost cu adeziv,i-am auzit pe cei din Simeria ca ei monteaza cu mortar dar mi s-a parut mai greu,poate si fiindca nu stiam cum se face.
blizzard1976
7th July 2009, 05:21
De maine ma apuc de lucru la baie. Voi reveni cu poze pe parcursul lucrarii mele. Daca nu dau semne de viata inseamna ca ceva nu a iesit cum trebuie si mi-a pus nevasta cortu' in spatele blocului. Asa ca ...
mariancristian_mc
9th July 2009, 13:53
Buna ziua,
Am si eu o intrebare: Ati vazut pe undeva sau cunoasteti o firma care poate realiza modelul de gresie din poza, dar pe culoarea crem , galben deschis, simpla, fara alte modele pe ea.
GRESIE MADERAlia 15 x 50 cm sau dimensiuni apropiate
Culoare: wenge. in poza.
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.