cody79
21st January 2009, 23:53
QUOTE (ugly's @ Jan 21 2009, 19:24)

Daca peretele este ud in partea de jos (n-ai specificat acest lucru) cel mai probabil ai apa sub cada. In cel mai fericit caz a ajuns acolo prin imbinarea dintre pereti si cada iar remedierea consta in curatarea siliconului din aceasta imbinare si aplicarea unui strat nou de silicon.
Daca apa se datoreaza unei defectiuni (sifon, preaplin cada sau teava sparte) va trebui sa desfaci macar partial masca aferenta cazii si in functie de ce constati vezi ce-i de facut.
Oricum, daca iti bate la usa proprietarul apartamentului de sub cel al tau stii de ce a venit

.
e ud in partea de jos dar ciudat e ca nu e in dreptul cazii. pe peretele ala am una din latimile cazii dar nu cea cu scurgerea, am apoi racordul pt masina de spalat si masina de spalat...bucata uda de perete ar veni in dreptul racordului dar ciudat e ca nu e nimic ud in baie pe zona aia.
masca de la cada e desfacuta de vechii proprietari care se pare ca au avut totusi o problema pe peretele ala si mi-au si zis sa las sa se aeriseasca...ce-i drept n-am fost nici atent cand vorbeau pt ca nu parea o defectiune majora. nici cand am zugravit dormitorul nu am avut probleme la peretele ala. ma intreb daca sa sa scot tot la vara si sa fac de la capat. e imposibil de scos sapa aia si de facut din nou?
mutulica_41
22nd January 2009, 08:16
Eu zic ca e de la mas de spalat..., conteaza si momentul cand verifici, daca e vb de racordul de alimentare, verifici la inceput, cand se alimenteaza cuva, daca e racordul de scurgere, verifici cand intra in functie pompa de evacuare, si o faci nu numai din priviri, pune mana la imbinari; sa-ti dau un pont: furtunele alea flexibile de evacuare, dupa cativa ani se ' colmateaza' cu mizerie, pana cand incepe sa miroasa urat pe timpul evacuarii, se ajunge pana acolo incat masina nu mai functioneaza; in afara de asta, se acumuleaza presiune, pompa nu mai face fata, si imbinarea intre furtunul flexibil si furtunul masinii (de evacuare), poate ceda
cristian_12
24th January 2009, 21:51
Va rog sa-mi spuneti ce stiti despre gresia chinezeasca? Este intr-adevar bine finitata dar este si buna calitativ? Va multumesc
bcornel
25th January 2009, 13:17
Mi s-a desprins gresia din baie. Am scos patru placi integral dar si cele invecinate au avut de suferit.
Exista ceva solutii pentru a lipi placile afectate si apoi pe cele pe care le-am scos integral?
Ma gandesc ca solutia cea mai buna este sa scot tot si sa pun din nou, dar poate totusi au aparut ceva produse noi pe piata pt. acest tip de probleme.
Multumesc anticipat pt. orice opinie
matzu_2003
29th January 2009, 02:38
QUOTE (bcornel @ Jan 25 2009, 14:17)

Mi s-a desprins gresia din baie. Am scos patru placi integral dar si cele invecinate au avut de suferit.
Exista ceva solutii pentru a lipi placile afectate si apoi pe cele pe care le-am scos integral?
Ma gandesc ca solutia cea mai buna este sa scot tot si sa pun din nou, dar poate totusi au aparut ceva produse noi pe piata pt. acest tip de probleme.
pai dupa cum ai spus si tu cel mai bine si cea mai buna solutie in acest caz este a scoate tot materialul ramas in urma desprinderii placilor ,,,curatarea acelui loc, amorsarea si instalarea cu adeziv a noilor placi ceramice
hulutag
3rd February 2009, 21:34
QUOTE (bcornel @ Jan 25 2009, 14:17)

o solutie de moment pentru o anumita perioada ar fi sa intindeti in strat subtire silicon sanitar si pe faianta(gresie)si pe perete (podea) si sa apasati bine insa fara sa curatati nimic din adezivul de pe ele,vor fi probabil cu un milimetru mai inafara dar...este o solutie de compromis.
mutulica_41
4th February 2009, 10:03
silicon sanitar? e adeziv? eu stiam ca doar etanseaza, nu si lipeste...eu as incerca mai degraba cu MONTAGEKIT (BISON)
hulutag
4th February 2009, 21:19
QUOTE (mutulica_41 @ Feb 4 2009, 11:03)

silicon sanitar? e adeziv? eu stiam ca doar etanseaza, nu si lipeste...eu as incerca mai degraba cu MONTAGEKIT (BISON)
Tot ce scriu este din experienta (sa intamplat demult sa nu am ce-mi trebuia si-am incercat ),am folosit nu odata,incerca sa dezlipesti dupa cateva secunde dupa ce-ai presat placa,ai sa observi ca se intinde si pe placa si pe perete exact ca un adeziv bun.Am lipit la exterior pe lateralul unui garaj si sunt ok si dupa o iarna sunt ok (si avem ierni bune aici).Am fost nevoit sa incerc cu silicon dupa 3 incercari cu CM 17 si CM 11.Au fost 2 placi turnate cu polistiren intre ele si din cauza ca "lucrau"trebuia sa lipesc cu ceva elastic,chiar azi am trecut pe acolo si sunt ok.
bogis81
23rd February 2009, 20:22
QUOTE (cristian_12 @ Jan 24 2009, 21:51)

Va rog sa-mi spuneti ce stiti despre gresia chinezeasca? Este intr-adevar bine finitata dar este si buna calitativ? Va multumesc
HELP NEEDED !!!
Salut,
Ai aflat informatii despre gresia chinezeasca? Eu caut ceva portelanat negru lucios 60x60 si diferenta de pret e la jumatate: 12 eur/mp fata de 25 eur/mp cea "facuta in Italia". Ma gandesc sa nu fie tot un drac, toate facute in China, asa cum e la mai toate in ultima vreme: electrocasnice, electronice, samd. La 100mp diferenta inseamna 1200eur, adica vreo 50mil. Mi-e teama insa ca o pun si peste 6 luni incepe sa crape sau mai stiu eu ce, taman cand e toata mobila pusa si nici nu am reusit sa ma bucur de locuit in apartament...
Grea decizie, pe un alt forum cineva sugera sa cumpar 1-2 placi de proba, sa incerc sa le tai si sa vad cum se comporta insa nu stiu daca asta ma poate lamuri in vreun fel...
Inca ceva: stiu ca de cati bani dai atat cumperi, am invatat principiul asta insa astept raspunsuri la problema, nu lectii de viata.
Merci de ajutor tuturor!
Please HELP!
mutulica_41
23rd February 2009, 21:41
tocmai mi-am pus eu niste faianta chinezeasca dupa ce a trecut proba la firma unde activez, in cladirea noua; deci dupa ce s-a montat in vreo 3 bai si 3 buc si gresie si faianta china, am fost si mi-am luat si eu cativa m pt acasa, 40 x 30, gros 9 mm, si pot sa spun ca e ok, n-am stricat decat o placa, si aia cred ca din vina mea mai degraba; asa ca bagati mare!
joannes
23rd February 2009, 21:54
cumpara de proba cum spunea cineva, taie, rupe, sparge si iti vei da seama de calitate.
ca idee preconceputa: italiana nota 10, made in china te caci pe ea.
99% din ceramica chinezeasca e de tot rahatul. imi amintesc de niste porcarii atat de subtiri incat placa de 15/15 o rupeai cu mana goala, iar daca vroiai sa ai taietura drepta o scrijeleai inainte cu bricheta sau cu ce aveai pe aproape si apoi o rupeai in mana.
daca vad pe pachet: china, brazilia, thailanda sunt foarte rezervat. trebuie vazut cum se taie etc.
spania, mexic, usa asa si asa, depinde. si mai bun si mai prost, depinde de brand etc.
italia decent spre foarte bun, cu foarte rari exceptii prost.
sa nu uit.
imi amintesc de unele chinezesti si scriau pe pachet ca's facute cu tehnologie italiana. va raspundeti singuri la intrebarea care nici nu v'o pun.
si un al doilea edit.
daca din x motive se alege ceramica chinezeasca, atentie mare la dimensiuni. desfa pachete prin sondaj, verifica placile intre ele, sa fie egale. am vazut decalibarari de n'am cuvinte sa descriu.
mutulica_41
23rd February 2009, 22:16
Eu nu zic ca n-or exista si d-astea, dar nu a fost cazul la mine si la firma; am scris mai sus: grosime 9 mm ! am probat la firma cum se taie, daca placile sunt la aceeasi dimensiune, planeitate; ce-am luat eu e ok pret intre 35 si 60 lei/ mp, aceeasi calitate dar modele diferite, unele la promotie
joannes
23rd February 2009, 23:51
QUOTE (mutulica_41 @ Feb 23 2009, 23:16)

Eu nu zic ca n-or exista si d-astea, dar nu a fost cazul la mine si la firma; am scris mai sus: grosime 9 mm ! am probat la firma cum se taie, daca placile sunt la aceeasi dimensiune, planeitate; ce-am luat eu e ok pret intre 35 si 60 lei/ mp, aceeasi calitate dar modele diferite, unele la promotie
nu neg nici eu, or fi si bune, am vazut si eu ceramica de china decenta, nu'i vorba ca nu sunt, doar ca eu unul m'am intalnit extrem de rar cu asa ceva. china'i mare si o fi si pe acolo o fabrica care sa faca ceva ok. spun doar ca daca e "made in china" sa se aprinda beculetul si sa se verifice cu foarte mare atentie ("max" parca'i zice la cea mai mare porcarie de la ei)
daca iti place si e buna foloseste'o. nimeni nu o trage jos de pe perete sa vada ce scrie sub placa (un fel de a vorbi, ca cine cunoaste stie dintr'o clipire); sau daca pretul e atat de bun incat sa merite compromisul, foloseste'o.
Lao™
2nd March 2009, 23:33
Cu riscul de a-mi atrage cateva injuraturi, desi nu as avea un motiv plauzibil pentru a le primi, aruncati o privire si la site-ul asta ???????????????????? , pe care veti gasi 4 marci pe care le reprezinta cei din Craiova, aici in Romania. Adezivi, profile si 2 marci de gresie. Produsele se adreseaza numai celor ce cauta calitatea inaintea preturilor, desi nici acestea nu sunt foarte mari.
dan210
23rd March 2009, 12:51
va rog, daca stiti ceva catalog on-line or foto cu gresie/faianta montata in baie/bucatarie diferite modele, ma intereseaza, multumesc
fioretm
25th March 2009, 22:38
QUOTE (Anca-Diana @ Jan 4 2009, 15:14)

Salutare, am o intrebare, poate este cineva care s-a mai confruntat cu asa ceva... fostul proprietar al apartamentului pe care l-am cumparat a pus singur faianta si gresia in baie (dupa cate mi s-a laudat) si nu a avut suficienta grija sa curete chitul cu care a umplut spatiul dintre placi, inainte de a se usca complet. Probabil l-a interesat doar faptul ca existenta unor finisaje interioare duceau la cresterea pretului apartamentului... fara sa-si piarda vremea cu detalii de aspect.
Astfel, in unele locuri au ramas urme, pete de chit pe faianta, care arata urat, mai ales ca faianta e verde inchis si chitul e verde deschis. Am incercat sa le dau jos cu detergenti sau solutii de curatat obisnuite, fara succes. Daca incerc sa razuiesc cu ceva, se poate zgaria faianta. Am incercat cu un spaclu, fara prea mare succes.
Exista vreun tip de solutie in comert, care sa dizolve urmele de chit uscat, dar sa nu fie coroziva pentru suprafata placilor ceramice?
Mentionez ca nu e vorba de suprafete foarte mari afectate, dar mai ales in cateva colturi e cam batator la ochi si enervant. Totodata nu-mi pun problema inlocuirii intregii gresii si faiante, ma multumesc cu cea existenta, chiar daca nu e combinatia de culori cea mai fericita...
Exista 2 procedee pe care eu le cunosc: prima cu Mapei Keranet solutie lichida sau pulbere,in situatia ta e ok cu solutie lichida sau
a doua un pic mai periculoasa dar mai eficienta acid clorhidric.
m_cristi
26th March 2009, 10:58
Salutare !
Unde ma sfatuiti sa caut faianta mai "deosebita" in Buc. ? (In afara de Valea Cascadelor, bine-nteles )
Va multumesc!
sorin_slr
27th March 2009, 15:19
Caut acest model de gresie din Spania.Ma poate ajuta cineva , de unde daca a vazut?
sorin_slr
30th March 2009, 08:28
QUOTE (sorin_slr @ Mar 27 2009, 16:19)

Caut acest model de gresie din Spania.Ma poate ajuta cineva , de unde daca a vazut?
claudiaradu
30th March 2009, 09:28
QUOTE (sorin_slr @ Mar 27 2009, 16:19)

era mai estetica daca se pune fara rosturi - parca avea ceva continuitate!
renno10us
12th April 2009, 09:59
imi puteti recomanda pe cineva serios pentru a schimba gresia in baie si bucataria unui apt 2 camere? Ma intereseaza in special serioziatatea si calitatea.
geopos
12th April 2009, 10:47
QUOTE (m_cristi @ Mar 26 2009, 11:58)

Salutare !
Unde ma sfatuiti sa caut faianta mai "deosebita" in Buc. ? (In afara de Valea Cascadelor, bine-nteles )
Va multumesc!
Salut
Daca nu ai cumparat deja, incearca la iesirea din Bucuresti spre Pitesti, inainte de a intra pe autostrada, pe partea stanga Girom, iar putin mai in fata, pe dreapta Piastrelle.
nicu46
14th April 2009, 18:26
Salut..........stiu ca e complicat,defapt plictisitor dar vreau si eu sa imi prind ghearele in meseria asta......am un apartament de pus gresie si faianta...(nu e al meu)...si proprietarul imi e ruda deci nu va fi problema timpul....vreau sa stiu indetaliat toti pasii pe care tre sa ii urmez precum si unelte necesare.....mentionez ca este deja gresie si faianta dar tre data jos pt ca e de pèe timpu lui nea nicu-.......multumesc anticipat....
mutulica_41
15th April 2009, 07:53
meseria asta nu cred ca se poate invata de pe forum...in primul rand iti trebuie ciocan rotopercutor cu dalta- acolo unde faianta/gresia se desprinde greu, sau ciocan si dalta unde merge usor, si o gramada de saci de rafie de pus molozul rezultat; dupa ce ai terminat cu spartul, strategia se face in f de planeitatea peretilor sau a pardoselii
matzu_2003
25th April 2009, 13:37
QUOTE (dan210 @ Mar 23 2009, 12:51)

va rog, daca stiti ceva catalog on-line or foto cu gresie/faianta montata in baie/bucatarie diferite modele, ma intereseaza, multumesc
o sa postez in cateva zile eu poze cu gresie faianta marmura granit .....diferite modele
ceva gen pozele de jos
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.