joannes
19th November 2008, 08:03
QUOTE (PredaS @ Nov 18 2008, 21:10)

Un soft cu care sa te poti juca cu gresia si faianta..sa o asezi cum doresti etc stie cineva?
chiar n'am auzit de asa ceva. or fi ceva softulete care sa simuleze o arie de faianta ceva, dar daca vrei unul care sa se joace cu bucatile de ceramica la fix si apoi sa transpui lucrarea in practica exact cum zice pe hartie, nu cred ca se poate. mai degraba intreaba un mester. arata'i ce vrei tu, arata'i marfa si incaperea si ti le plimba el de colo colo aratandu'ti cum poate iesi. de ce zic asa si nu pe software? pt ca oricat de bine ai masura tu, oricate tolerante ai lasa tu, ochiul meseriasului vede de unde tb sa inceapa, unde il scoate ceva, unde trebuie sa lase ceva si de unde nu iese cum ar trebui, un meserias pacaleste si liniile si tot scoate cum vrea el (in limita decentei, ca nu poate sa faca unghi drept in mijlocul camerei si sa spuna ca linia'i dreapta).
daca vrei softul ca sa te joci mixand culori, nu's ce sa zic...
MirelaLucia
21st November 2008, 10:08
am dat primul strat de hidroizolatie . Este super. Desi s da destul de greu fiind voarte vascos si cauciucat, imi place la nebunie cum izoleaza si senzatia de siguranta care ti-o da.
Intrebare: in conditiile in care dau 3 astfel de straturi, inclusiv pe tavanul cabinei de dus ( tavan din rigips), pot sa dau pe tavan lavabila sau ceva i loc sa plachez cu faianta? ma gandesc ca faianta atarna gre, nici macar nu stiu cum o sa o fixez acolo sus.
Ce alternative am pentru faianta pe tavanul cabinei?
LED
21st November 2008, 11:17
Faianta pe tavan???
MirelaLucia
21st November 2008, 11:33
QUOTE (LED @ Nov 21 2008, 11:17)

Faianta pe tavan???
da bre, ce n0ai mai vazut? este vorba de tavanul de la cabina de dus. uite 2 exemple
mutulica_41
21st November 2008, 13:49
QUOTE (MirelaLucia @ Nov 21 2008, 10:08)

am dat primul strat de hidroizolatie . Este super. Desi s da destul de greu fiind voarte vascos si cauciucat, imi place la nebunie cum izoleaza si senzatia de siguranta care ti-o da.
Intrebare: in conditiile in care dau 3 astfel de straturi, inclusiv pe tavanul cabinei de dus ( tavan din rigips), pot sa dau pe tavan lavabila sau ceva i loc sa plachez cu faianta? ma gandesc ca faianta atarna gre, nici macar nu stiu cum o sa o fixez acolo sus.
Bre, Mirela, 2 straturi sunt suficiente, dar daca vrei o sig in plus, poti da 4 straturi, daca vrei o sig si mai mare, da 6 straturi, daca vrei o sig maxima, atunci da 10 straturi
daca vrei sa fixezi faianta pe tavan peste maglavaisul ala, (eu zic ca tine), atunci dupa ultima mana de hidro pulverizezi nisip fin, sa se lipeasca de ala, ca sa adere adezivul pe el (valabil pt varianta bituminoasa).; daca vrei sa zugravesti peste el, procedezi la fel si dai o mana de glet dupa uscare ( nu ca lavabila nu ar prinde direct, dar maglavaisul nu-l poti nivela sa ai o supr plana cum e placa de gips) daca e alt tip de hidroizolatie, (eu mai stiu una alba acrilica,de ex), da amanunte, ce fel e, panimais?
joannes
21st November 2008, 17:59
QUOTE (MirelaLucia @ Nov 21 2008, 10:08)

faianta pe tavan se poate pune fara probleme si o poti aplica cu un adeziv. nu e o chestie deosebita, mai dificila mi se pare aplicarea groutului.
acum tu ai treaba facuta, sper sa nu'ti bag morcovu'. vorbim de o cabina de dus.
daca a facut treaba cu rigips d'ala verde, atunci roaga'te ca ceea ce numesti tu hidroizolatie sa fie ok, pt ca rigipsu ala e fix lupa.
pentru altii, care vor sa faca, le recomand produse similare acestuia (sunt si variante mai light, cu mai putin beton in compozitie si insertii de fibra de sticla; placa wonderboard e destul de grea si necesita un sasiu f bine pus la punct)
wonderboard

ok, tu zici ca ai facut nu's ce hidroizolatie. asum ca e facuta cu cap si ca nu sunt motive de ingrijorare. poate asa se practica pe la voi.
daca nu ai placat inca cu ceramica cabina si hidroizolatia aia se pune in mai multe straturi, ce ti'as mai recomanda ca o masura de precautie: pune pe floorul din cabine, intre straturile de hidroizolatie (si asta numai daca materialele se "pupa" si adera unul la altul, o membrana special.
membrana de pe floor sa fie dintr'o bucata, nu o tai nu o capsezi. o decupezi doar in dreptul gurii de evacuare a apei. o inalti pe perete vreo 10-15 cm. la colturi o pliezi frumos, nu faci nici'o taietura, nici'o capsa. ea va adera la zid si o lipesti de zid cu hidroizolatia ta (pentru cei ce nu folosez hidroizolatie, membrana se lipseste cu cimentul special (ciment, am spus, nu gips) folosit la implerea rosturilor sau cu adezivul de lipit ceramica).
ai grija ca membrana sa nu te scoata in afara fara de restul peretelui (teoretic nu ar trebui, mebrana nefiind asa de groasa).
acum, daca pe pereti aplici ceramica cu un adeziv, eu ti'as recomanda ca pe floor si mai ales pe pragul cabinei sa o aplici cu ciment (sunt cimenturispeciale de aplicat ceramica, cumperi sacul, pui apa si gata). iar pe floor, poti folosi niste placi de mozaic mititel, cum ar fi asta

ai avantajul ca ia forma floorului, unde poate ai facu o inclinatie (sper) pe directia de scurgere a apei. doar grija mare la decupare si la aplicarea groutului. daca chiar vrei sa faci cu din asta, posteaza si'ti mai dau neste sfaturi cum sa faci pozarea si aplicarea lor. nu'i mare filosofie, doar cere putina atentie si o mana care nu tremura prea tare.
mutulica_41
21st November 2008, 19:21
Joannes, scuze ca te corectez, dar cred ca zgarie la ochi: la noi in Romanica, floor se traduce prin pardoseala, iar la ce zici d-ta 'grout', noi zicem chit de rosturi; aveam impresia ca limba materna nu se poate uita, indiferent cati zeci de ani nu o vorbesti..., in plus, s-ar putea ca nu toti utilizatorii sa fie vorbitori de engl; in rest, pertinenta parerea d-tale, cu paranteza ca placa aia minune, scuze, 'wonder' ,nu stiu daca se gaseste la noi, eu n-am vazut asa ceva
joannes
22nd November 2008, 03:25
QUOTE (mutulica_41 @ Nov 21 2008, 20:21)

Joannes, scuze ca te corectez, dar cred ca zgarie la ochi: la noi in Romanica, floor se traduce prin pardoseala, iar la ce zici d-ta 'grout', noi zicem chit de rosturi; aveam impresia ca limba materna nu se poate uita, indiferent cati zeci de ani nu o vorbesti..., in plus, s-ar putea ca nu toti utilizatorii sa fie vorbitori de engl; in rest, pertinenta parerea d-tale, cu paranteza ca placa aia minune, scuze, 'wonder' ,nu stiu daca se gaseste la noi, eu n-am vazut asa ceva
scuze man, nu'i vorba de limba materna, ca n'a dat "raducioiu sindrom" in mine, ci e vorba de o meserie care n'am invatat'o si nici n'am practicat'o in romania, prin urmare am invatat neste termeni diferiti si nu mai stau sa pitrocesc cum naiba i'o zice la schluter in romana...
eu v'am aratat placa respectiva ca sa aveti idee de o chestie mult mai buna de folosit decat rigipsul verde (pe care l'as vedea mai potrivit pentru lucrari in bucatarie, nicicum in baie). acum, ca ti'am dat ideea, poti cauta pe piata, interesa, intreba, creeaza cererea daca nu exista, ca's zeci de feluri de placi mai mult sau mai asemanatoare, oricum toate mai bune decat rigipsul (drywall sic!)
spre exemplu, cand la mine in casa n'am folosit respectiva placa, pentru ca e un pic mai pretentioasa la lucru, se taie cu flexu, face praf, marginile nu se pupa mereu frumos si nu se taie perfect etc, prin urmare am folosit ceva ma flexibil, mai usor lucrabil, poate nu atat de "wonder" in ce priveste rezistenta la umiditate, dar oricum cu muuuuuult mai bun decat gipscartonul verde...
o sa vreti cabine cu mai multe capede de dush, cu presiuni variabile, cu abur, cu mai stiu eu ce. o sa cedeze cartonul ala.
mihilc
22nd November 2008, 19:09
Da joannes, am vazut si eu memrana aia de zici tu, ei ii zic "liner", e ca o folie din aia groasa. Eu tavanul dusului il am din beton. Cum as putea aplica faianta acolo?
Tot pentru hidroizolatie am vazut ca exista si un ciment hidroizolant, cum e el comparativ cu hidroizolatia lui Mirela?
joannes
22nd November 2008, 20:43
QUOTE (mihilc @ Nov 22 2008, 19:09)

Da joannes, am vazut si eu memrana aia de zici tu, ei ii zic "liner", e ca o folie din aia groasa. Eu tavanul dusului il am din beton. Cum as putea aplica faianta acolo?
Tot pentru hidroizolatie am vazut ca exista si un ciment hidroizolant, cum e el comparativ cu hidroizolatia lui Mirela?
o aplici la fel cum o aplici si pe perete. de hidroizolatii din ciment si alte asemenea nu am cine stie ce cunostinte.
daca poti aplica ceramica pe perete, la fel de bine se aplica si pe tavan. e un pic mai dificil de masurat ce trebe taiat, stai un pic cu gatul stramb, dar nu'i mare scofala.
matzu_2003
23rd November 2008, 02:36
QUOTE (mihilc @ Nov 22 2008, 20:09)

pune aracet in adeziv jumate jumate cu apa si o sa se fixeze pe tavan acele placi ceramice......
MirelaLucia
24th November 2008, 13:30
QUOTE (matzu_2003 @ Nov 23 2008, 02:36)

pune aracet in adeziv jumate jumate cu apa si o sa se fixeze pe tavan acele placi ceramice......
sarumana.
pana acum poze cu faianta montata in sistem DYI
joannes
24th November 2008, 18:16
@mirela-lucia. eu sunt roman, deci carcotas, ase ca nu te supara... zii si tu ca's invidios si vorbeste gura fara mine, deci nu pune la suflet ce prostii scot eu pe gura...
preambulul fiind spus, ar trebui sa spun ca's si carpaci in meseria asta (serios).
ok, cand puneti placile, nu puneti adeziv pe perete pentru o placa si apoi aplicati placa si tot asa. sau daca nu le aveti bine-bine, nu puneti adeziv pe spatele placii si aplicati placa. vorbesc de aplicarea generala.
luati adeziv cu scula (zic scula ca sa nu mai folosesc cuvinte straine, cuvantul romanesc fiindu'mi strain mie) si intindeti'l pe perete pentru tot randul. mereti cu intinsul si pana la jumatatea randului de mai sus. astfel va creeati un strat uniform de adeziv si aplicati toate placile la nivel. chiar daca va merge mana mai incet, tot nu se usuca adezivul ala in 15 min. stratul urmator il continuati de unde ati ramas. daca a trecut mai mult timp si vi s'a parut ca adezivul a "luat" aer, refaceti si portiunea respectiva.
apoi... dupa cum spuneam... poate vorbesc prostii. insertiile respective de plastic (in figura de mai sus), sau care pot fi de metal, nu le folositi pentru mascat colturi in cabine de dush... o arata frumos, dar ma indoiesc ca prin respectivele colturi nu va trece umezeala... nu puteti sa le izolati corespunzator.
acele insertii (schluter) sa le folositi doar pentru extremitatile lucrarii, acolo unde se termina ceramica pe perete, la o margine exterioara de cada (daca se imbraca cada) etc, dar nu in interiorul unei cabine de dush... parerea mea.
MirelaLucia
25th November 2008, 10:14
johanes: trec peste carcoteala si as vrea sa inteleg de ude ai tras concluziile cu modul de aplicare al adezivului.
Nu am aplicat adeziv pe spatele faiantei. Suntem incepatori dar nu suntem prosti
. Adezivul a fost intins pe perete in strat uniform, facute apoi cu "scula" rosturile in adeziv pentru o mai buna aderenta. De fiecare data a fost masurata planeitatea in toate directiile. Faptul ca nu s-a dat cu adeziv o suprafata mai mare de perete este pentru ca m datorita dungilor si modelului de pe faianta aceasta trebuia foarte exact masurata tinand cont si de distantieri si de imbinarile cu faianta de peperetele alaturat, sau bancheta, astfel incat totul sa fie o continuitate in orice directie te-ai uita. Fiind si beneficiari, normal ca atentia marita, aproape de chinez, acordata acestor detalii incetinea mult treaba, dar nu cred ca vre-un meserias ar fi stat atata sa le bibileasca pe banii mei.
.
Apoi, acele profile, prefer echivalentul in romana, pentru ca sunt romanca, vorbesc romaneste si traiesc in Romania, dupa parerea mea nu ar fi trebuit sa fie de nici un fel acolo, insa a insistat tatal meu. A existat o negociere la sange si am reusit macar sa le folosesc la un minim acceptabil. Acele profile pot fi si ele la randul lor rostuite pentru o mai buna etansare. recunosc ca nici mie nu-mi plac
, dar cum tata a fost sef de echipa, n-am putut scapa definitiv de ele 
Oricum aceste profile sunt atat pentru colturi exterioare cat si pentru colturi interioare, si atata timp cat exista inseamna ca se folosesc.
fuel
25th November 2008, 13:34
Salut,
Am cumparat de curand un apartament si as vrea sa decopertez gresia si faianta.
Inca nu am gasit o firma cu care sa operez decopertarea. Daca stiti pe cineva dornic sa inceapa saptamana aceasta va rog dati-mi un mesaj privat.
As vrea totusi sa incerc si singur, ce parere aveti ? Voi ati incercat ?
In afara daltei si a ciocanului, exista unelte speciale care sa usureze munca si sa opereze rapid ?
Problema insa cu aceste unelte este zgomotul insa cum nu am vazut in actiune nici una din aceste unelte, va intreb pe voi.
Astept cu nerabdare o parere.
Multumesc.
mutulica_41
25th November 2008, 15:41
in general o bormasina cu percutie de vreo 800-1000w echipata cu dalta e suficienta, si nici o placa nu-ti va sta in cale, dar la decibeli nu poti emite pretentii, face galagie pret de vreo 7-8 etaje, dar eu zic ca daca o faci intr-un interval de ore decente, nu are lumea ce sa-ti zica, poate o sa le vina si lor randul...nu e o treaba pe care sa n-o poti face si tu ca incepator; e mult pana iti faci curaj, iar daca nu ai bormasina, sa stii ca merita investitia, nu stii cand mai ai nevoie de ea, o sa-ti prinda bine daca nu o imprumuti des...
claudiaradu
25th November 2008, 15:44
QUOTE (mutulica_41 @ Nov 25 2008, 15:41)

in general o bormasina cu percutie de vreo 800-1000w echipata cu dalta e suficienta, si nici o placa nu-ti va sta in cale, dar la decibeli nu poti emite pretentii, face galagie pret de vreo 7-8 etaje, dar eu zic ca daca o faci intr-un interval de ore decente, nu are lumea ce sa-ti zica, poate o sa le vina si lor randul...nu e o treaba pe care sa n-o poti face si tu ca incepator; e mult pana iti faci curaj, iar daca nu ai bormasina, sa stii ca merita investitia, nu stii cand mai ai nevoie de ea, o sa-ti prinda bine daca nu o imprumuti des...
plus ca merge ffffffffffffff repede treaba!
joannes
25th November 2008, 18:10
Mirela, am vorbit de aplicat adezivul, pentru ca eu in fotografiile prezentate am vazut neste coltur de placi unde imi parea ca nu prea ar avea adeziv sub ele, de unde am tras eu concluzia ca n s'a aplicat uniform adezivul. se pare ca m'am inselat. nu'i prima data 
daca s'a inteles ca am sus ca doar un incepator pune adeziv pe spatele placii, inseamna ca n;am stiut sa ma fac inteles. sunt situatii cand trebe sa faci asta si atunci se vede cine'i: "mazgalici", ca desi poate pare usor, nu'i chiar ase de simplu.
despre profilele respective, am comentat tocmai pentru ca eu nu prea cred ca pot fi rostuite cum trebuie, nu ai spatii mari intre profil si placa ca sa poti baga material, iar in spatiu ingust, materialul formeaza doar un strat superficial, care poate ceda oricand. ma repet, doar parerea mea si is exact ca mosii aia din cismigiu de chibitau.
eu as cauta neste silicon sau ceva asemanator ("seal-er"; nu'mi incepeti cu romana ca nu stiu cum ar fi: "sigilant, etanseitor"? loool
) si as aplica pe rosturile respective. de regula, eu nu folosesc astfel de chestii, daca folosesti un chit de buna calitate, e suficient, dar in cazul asta, as cauta sa adaug neste extra-protectie cu asa ceva. ideea e ca trebuie sa gasesti unul care sa fie perfect transparent si sa nu modifice culoarea si in acelasi timp sa nu se razuie de pe profil.
mie profilele imi plac, mai ales ca imi place ceramica mare, groasa ase ca la margini imi trebe neaparat profile, insa imi plac cele metalice, argintii mate. astea de plastic... nu'mi plac. dar e chestie de gusturi.
fuel
25th November 2008, 22:35
Multumesc foarte mult de reply-uri amandoura.
Imi puteti da va rog si sfaturi cu privire la brand-ul uneltei ?
Am vazut Skil si Boch.
mutulica_41, vad ca mi-ai sugerat de la 800W in sus.
Ma orientasem catre acesta la 550W
Ciocan rotopercutor Bosch PBH 2000 RE la vreo 340 RON
http://www.bosch-do-it.ro/boptocs2-ro/Prod...;object_id=9596
Ce parere aveti ? Nu este suficient 550 W ?
Ce parere aveti de Skil ?
Am vazut intr-un magazin specializat parca o unealta asemanatoare multifunctionala la 1 mil
era la oferta. Ma tine oare sa-mi fac 70 mp de gresie si tot cam atat de faianta ?
Multumesc.
matzu_2003
25th November 2008, 22:51
QUOTE (fuel @ Nov 25 2008, 22:35)

Multumesc foarte mult de reply-uri amandoura.
Imi puteti da va rog si sfaturi cu privire la brand-ul uneltei ?
Am vazut Skil si Boch.
mutulica_41, vad ca mi-ai sugerat de la 800W in sus.
Ma orientasem catre acesta la 550W
Ciocan rotopercutor Bosch PBH 2000 RE la vreo 340 RON
http://www.bosch-do-it.ro/boptocs2-ro/Prod...;object_id=9596Ce parere aveti ? Nu este suficient 550 W ?
Ce parere aveti de Skil ?
Am vazut intr-un magazin specializat parca o unealta asemanatoare multifunctionala la 1 mil

era la oferta. Ma tine oare sa-mi fac 70 mp de gresie si tot cam atat de faianta ?
Multumesc.
orienteaza-te spre ceva mai puternic la 140mp de faianta si gresie nu te va duce ....uita-te dupa ceva mai mare ca putere gen marca einhell,cu care iti vei satisface nevoile pe deplin acest gen de ciocane rotopercutoare le gasesti pe la magazine de bricolaj gen brico store.....hornbach ......iti trebuie ceva ieftin si bun .....
iti pun un link sa iti dai seama despre ce vorbesc......http://www.romaniamall.ro/pret/Ciocan-Rotopercutor-Einhell-BBH-950.html.......
mult spor la treaba!!!!!!!!!
fuel
26th November 2008, 02:01
trebuie neaparat de 950 ?
mi se pare cam prea mult pentru o singura data cand am nevoie.
mi se pare greu de crezut ca o scula Boch de 550 nu-si face treaba pt 60mp gresie si tot atat faianta
cea de la Boch de 550 pentru ce este daca nu rezista la 120 mp decopertare?
astept pareri
multumesc
matzu_2003
26th November 2008, 05:14
QUOTE (fuel @ Nov 26 2008, 03:01)

trebuie neaparat de 950 ?
mi se pare cam prea mult pentru o singura data cand am nevoie.
mi se pare greu de crezut ca o scula Boch de 550 nu-si face treaba pt 60mp gresie si tot atat faianta
cea de la Boch de 550 pentru ce este daca nu rezista la 120 mp decopertare?
astept pareri
multumesc
acel ciocan rotopercutor pe care tot vrei dinadinsul sa il cumperi este dedicat in special lucrarilor din gama hobby(lucrari usoare)ceea ce ma indoiesc ca 120mp de placi ceramice sunt asa usor de scos cu acel ciocan cu o energie de percutie de doar 1.5 J.....acel ciocan rotopercutor pe care il vei alege va fi supus la munca grea nu la scos 2 placi ceramice....
daca te uiti la acel einhell are o energie de percutie de 4 J si un motor cu mult mai puternic ca al acelui bosch ....dar daca ti cu tot dinadinsul la bosch uita-te la peste 1000ron in gama albastra a ciocanelor rotopercutoare.......
sau ....nu iti inspira incredere numele asta de einhell...........
.....mai sunt si alte brand-uri dar asta mi-a venit in minte sa iti dau un exemplu...........
joannes
26th November 2008, 06:19
@fuel, cumpara cum spun baietii mai sus.
cumperi ce vrei tu si sa zicem ca e ok. ca'ti faci treaba. ma gandesc ca de vrei sa dai la o parte la urma vrei sa pui ceva in loc. vezi tu, placa aia mare sare imediat, se face farame (ii mai "muti" si cateva ciocane in prealabil) si te pui pe munca... "io'te ba, habar n'aveau aia de pe forum, io'te cum trece prin gresie ca prin unt"
eu niciodata nu am intampinat probleme la scosul placilor (e drept, n'am scos hectare si foloseam makita). problema apare cand trebe sa scoti suprafata neteda ca'n palma, ca doar vrei ca ce pui sa fie drept si nu valuri, nuh?
atunci incepe "bagarea destului in cur" si de nu ai scula buna iti blestemi zilele. atunci e chinuiala, cand trebe sa scoti toate cocoloasele si resturile.
bucatile mari le scoti si cu surubelnitza, vorba vine.
MirelaLucia
26th November 2008, 08:37
joannes: sa stii ca m-am gandit la silicon, dar am avut experienta neplacuta cu cel transparent in sensul ca se innegreste cu timpul si arata urat. Apoi cel alb nu se potriveste cu faianta si se va sarii i ochi. Chitul de rosturi ales este tot unul hidro, acquastatic si cica ar fi si usor elastic, acum nu stiu daca sa-i cred sau nu, dar macar acquastatic stiu ca este, ceea ce mai imbunatateste putin situatia. Stiu ca profilele alea nu se prea pot chituii ca lumea, dar am sa incerc sa astup putin macar imbinarile.
Sper ca din toate cabinele de pe lumea asta nu doar a mea sa fie cea mai ghinionista.
mihilc
26th November 2008, 09:14
Mirela, sa nu uiti sa lacuiesti chitul cand e gata.
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.