licuriciul
4th October 2008, 19:42
As vrea sa-mi spuneti si mie unde as putea gasi gresie si faianta de calitate mai buna, dar nu cea din magazinele astea mari. As vrea ceva mai special, sa nu vad in toate apartametele prietenilor, mai exact ceva care sa-mi faca baia si bucataria sa arate a unicate. Am incercat la cateva firme dar preturile mi-au taiat rasuflarea, poate stie cineva un loc cu preturi mai digerabile. Multumesc.
adi_master
4th October 2008, 21:15
Unicatul se plateste!!
Incearca a combina granitul cu travertin,cu siguranta vei obtine unicatul.
mihilc
5th October 2008, 00:32
sau poti sa oferi unicitate prin altceva decat gresia, prin anumite culori, tapet, alte lucruri ce pot oferi personalitate. Sau poti lua faianta ieftina si cateva bucati de accent cu anumite modele, poti pune o lumina interesanta, un tablou etc
DDuras
5th October 2008, 17:06
Pun si eu o intrebare de amator : stiu ca pentru baie este recomandata o gresie pe care nu se aluneca.
Care este aceea? Are vreo denumire speciala ?
Multumesc.
matzu_2003
5th October 2008, 19:08
QUOTE (DDuras @ Oct 5 2008, 17:06)

Pun si eu o intrebare de amator : stiu ca pentru baie este recomandata o gresie pe care nu se aluneca.
Care este aceea? Are vreo denumire speciala ?
Multumesc.
normal gresie care nu aluneca este o gresie poroasa care se monteaza de obicei in cabinele de dus.....iar daca folosesti marmura sau granit se poate face mata cu acid
DDuras
6th October 2008, 13:29
Pun gresie, nu altceva. Ma gandeam doar ca o avea vreo denumire, ca sa stiu de ce intreb.
licuriciul
10th October 2008, 11:37
Am gasit gresie si faianta excelente - la calitate ma refer, la ws consult, un magazin micut in spatele hotelului Cristal din Aviatiei. Preturi ceva mai mari ca in hipermarket, dar nu aberante si sunt modele pe care nu le mai vezi nicaieri - apropos de "vreau sa fiu unic". Au chiar si o faianta pentru cei care le au mai putin cu frecatul si curatatul prin casa, adica e o faianta care se curata singura!!! Ma rog, aia e mai scumpa, dar mi-a placut ideea. Sunt importatori directi si nu cred ca distribuie in alte parti.
adrg
10th October 2008, 16:03
Trebuie sa gasesc apoximativ 60 de mp de gresie pentru 2 holuri si bucatarie.
Acestea
Click pentru a vizualiza atașamentul
si bucataria
Ca idee, cred ca un joc intre 2 nuante (de pamant, crem si maro) ar fi potrivit.
Am fost ieri pe Valea Cascadelor si am gasit foarte putine modele pe care sa mi le pot permite si care sa imi placa.
Ce stiti de gresia de la Pamesa?
Si aveti alte idei privind culoarea sau modelul gresiei?
Si unde sa ma duc sa mai caut?
Multumesc
adris1919
10th October 2008, 21:09
Am nevoie de un sfat:
nu stiu ce pardoseala sa folosesc in garaj! as pune gresie, dar mi-e ca sare de la atata frecat cu o tona jumate zilnic de 2-4 ori du-te - vino. Si in plus, am o bucatica de drum cu asfalt romanesc ecologic care se inmoaie tare de tot la ploaie, si din cauza asta car mereu pietricele de pe drum in garaj. Astea sigur ar zgaria gresia si-ntr-o luna ar fi varza!
Mi-a sugerat cineva sa pun sapa autonivelanta, ca cica ar fi suficient de rezistenta la frecare intensa. Mie nu prea-mi suna a bine. Ar mai fi varianta mozaicului, dar cum nu prea se mai gasesc meseriasi care sa-l faca si sa nu crape dupa o saptamana, nici asta nu-mi suna bine.
Deocamdata e doar placa de beton, iar dedesubt am beciul, usa acestuia fiind exact la nivelul de sus al placii.
Ce-mi recomandati sa folosesc?
Multumiri anticipate!
Stima!
adi.
mutulica_41
11th October 2008, 11:21
QUOTE (adris1919 @ Oct 10 2008, 22:09)

Am nevoie de un sfat:
nu stiu ce pardoseala sa folosesc in garaj! as pune gresie, dar mi-e ca sare de la atata frecat cu o tona jumate zilnic de 2-4 ori du-te - vino. Si in plus, am o bucatica de drum cu asfalt romanesc ecologic care se inmoaie tare de tot la ploaie, si din cauza asta car mereu pietricele de pe drum in garaj. Astea sigur ar zgaria gresia si-ntr-o luna ar fi varza!
Mi-a sugerat cineva sa pun sapa autonivelanta, ca cica ar fi suficient de rezistenta la frecare intensa. Mie nu prea-mi suna a bine. Ar mai fi varianta mozaicului, dar cum nu prea se mai gasesc meseriasi care sa-l faca si sa nu crape dupa o saptamana, nici asta nu-mi suna bine.
Deocamdata e doar placa de beton, iar dedesubt am beciul, usa acestuia fiind exact la nivelul de sus al placii.
Ce-mi recomandati sa folosesc?
Multumiri anticipate!
Stima!
adi.
1.Sapa epoxidica
2. sapa elicopterizata, cu vopsea epoxi peste, sau nu
mihilc
11th October 2008, 21:25
Poti si sapa vopsita.
adi_master
11th October 2008, 21:40
mutulica41 e un fel de
care stie prea bine ce spune.
Asculta-i sfatul ca merita.
adris1919
12th October 2008, 02:02
Multumesc pentru sfaturi!
Sapa epoxidica sa fie precedata de grund recomandat de producator, sau merge si fara?
Mihilc, sapa vopsita, dar cu ce?
mutulica_41
12th October 2008, 10:32
QUOTE (adris1919 @ Oct 12 2008, 03:02)

Multumesc pentru sfaturi!
Sapa epoxidica sa fie precedata de grund recomandat de producator, sau merge si fara?
Mihilc, sapa vopsita, dar cu ce?
sapa epoxi e precedata de primer epoxi pt aderenta, nu altceva; sapa nu merita vopsita cu altceva decat email epoxi; nu s-a inventat o alta rasina mai rezistenta la trafic; dar vopseaua epoxi e gandita pt trafic pietonal, totusi; daca zici ca 'transporti' pietricele de afara in garaj, e posibil sa se zgarie; pe de alta parte, sapa epoxi, care are un consum mediu de 2 kg/ mp, din memorie parca costa in jur de un bulion/ mp (intaritorul e ft scump), iar manopera e pe la 7 eur/ mp ..., dar merita, ca ne-am dat si noi in cladirea noua
adi_master
12th October 2008, 10:42
Asta am gasit pe net:
Pardoseala epoxidica autonivelanta pe baza de rasini epoxidice cu masa moleculara mica, fara solvent.
Se utilizeaza la realizarea de pardoseli epoxidice interioare ce se cer a fi foarte durabile in timp, la pardoseli industriale (zone cu circulatie de motostivuitoare), magazine, depozite, laboratoare, spitale, industria alimentara.
Suport: beton uscat, curat, nivelat, grunduit cu G3203.
Sapa trebuie aplicata in timp de 24 ore de la aplicarea grundului de imbibare G3203. In cazul in care aplicarea acestuia nu poate fi facuta in 24 ore, trebuie ca imediat dupa aplicarea grundului G3203, sa se imprastie pe suprafata nisip cuartos de granulatie 0,2-0,7 mm. Dupa intarirea grundului, nisipul nelipit sau in exces se indeparteaza cu aspiratorul electric.
Elemente caracteristice principale:
* rezistenta la trafic greu
* rezistenta la uzura
* rezistenta buna la produse petroliere (uleiuri minerale, benzina, hidrocarburi alifatice sau aromatice), medii alcaline si slab acide
* rezistenta excelenta la solicitari mecanice, intemperii, umiditate
agrementat turnare
Aspect lucios
Culoare 4 nuante RAL
Consum 4 KG amestec / m² / strat
Pot life 60 minute
Durata pentru exploatare
(trafic greu) 7 zile, la 23 ± 2°C
Durata pentru exploatare
(trafic usor) 48 ore, la 23 ± 2°C
Aplicare turnare, se foloseste rola cu ace pentru despumare
Grosime strat 3 mm
Intaritor I340
Raport de amestecare Masic: Sapa (100p)
Intaritor I340 (15p)
Ambalaj 10 KG
mutulica_41
12th October 2008, 11:18
Da, sefu, cam asta e in mare, cu rezerva ca NU rezista la UV, deci e NUMAI de interior! La a mea catalizarea e de 20 %, si nu poate face 3mm decat cu adaugare de cuarz ( personal cred ca e vrajeala ce-ai gasit acolo cu 3 mm - fara cuarz) la mine face cu mare chin 2 mm, repet, fara cuarz adaugat, care il adaugi ca s-o faci antiderapanta, iar eu n-am problema aia cu aplicare in max 24h dupa primer; una peste alta e o treaba super pt o pardoseala, am pus si eu osul cand s-a aplicat la noi in firma, ca s-o ' simt' ,s-o cunosc mai bine, si am ramas incantat de rezultate, si de faptul ca nu pute, nefiind pe solvent, spre deosebire de email, care te face sa te usture gatul ...
adris1919
12th October 2008, 17:38
Dupa ce am primit sfatul vostru pretios, m-am consultat cu "gogu' si am gasit si eu exact ce a gasit adi_master. Si mie mi s-a parut cam "inflorit" produsul. Si mai e marea problema a pretului. Garajul asta imi protejeaza masina de intemperii si din cand in cand va mai suporta ceva meciuri de ping-pong, deci nu va produce nimic altceva, nu e sediu de firma ca sa merite investitia. Mai ales ca e destul de mare si asta ridica scorul sus.
Intrebarea urmatoarea este: sapa simpla de mortar vopsita cu ce zice mutulica_41 nu e o solutie?
Vopseaua asta epoxi e si asta la fel de "ieftina"? (e duminica, si pe nicaieri nu pot suna sa aflu preturi!)
mutulica_41
12th October 2008, 18:43
costa in jur de 20 lei /mp (primer + 2 straturi de email), asta daca nu vrei culori turbate, pt ca pretul e in f de culoare
Dupa vreo 6 ore dela aplic primerului, se da primul strat de vopsea (la trafalet), a 2-a zi se da al 2-lea strat, si lasi 2 zile sa se usuce, timp in care tre sa asiguri cat mai multa ventilatie; pt asta tre sa te hotarasti pana vine frigul, uscarea de care vb e la 20 0 C, la 10 0 C se dubleaza, si nici nu e bine sa aplici in conditii d-astea
MirelaLucia
13th October 2008, 11:00
am o intrebare: am o cabina de dus construita din profile si gipscarton, de 1,2 x1,4 x2,6 inaltime. Vreau sa o plachez cu faianta si gresie. E musai necesar sa pun tot sistemul ala de hidroizolatie ( fie ceresit, fie Isomat) de la primer, hidroizolatie, banda de etansare, coltare interioare, exterioare, mansoane, adezic hidro, chit rost, lac peste rost. ca sunt al naibii de scumpe.
Cum puii mei sa coste o banda de etansare - rola de 10m - 120 RON!!!! si ceva !!!!! pentru o banda? si doar 10m???
Nu pot acoperii rosturile de dilatatie cu banda din aia normala de rigips, cu chit, colturile cu coltare de aluminiu si chit si apoi pune direct adeziv hidro si apoi chit de rost hidro?
adi_master
13th October 2008, 22:09
Iti spun numai atata:
Dupa placare,trage o mana de adeziv hidro peste tot la o grosime de 1,5-2mm.Si abia apoi plachezi.
Dat despre acea banda,cauta cu gogu caci sunt de la alte firme multttttttttttttttttt mai ieftine.La tine e necesara!!!!!!!!!
adris1919
14th October 2008, 19:12
@ mutulica_41: Cam cat va tine sapa din mortar-ciment (300 kg/mc) vopsita cu vopsea epoxidica, asa cum mi-ai recomandat, avand in vedere ca intru si ies zilnic cel putin o data cu masina in garaj? N-as vrea totusi sa am praful de pe lume din cauza sapei sfaramate! MAi bine pun sapa epoxidica, daca zici ca sapa simpla cu vopsea se distruge in 1-2 ani.
mutulica_41
14th October 2008, 19:39
QUOTE (adris1919 @ Oct 14 2008, 20:12)

@ mutulica_41: Cam cat va tine sapa din mortar-ciment (300 kg/mc) vopsita cu vopsea epoxidica, asa cum mi-ai recomandat, avand in vedere ca intru si ies zilnic cel putin o data cu masina in garaj? N-as vrea totusi sa am praful de pe lume din cauza sapei sfaramate! MAi bine pun sapa epoxidica, daca zici ca sapa simpla cu vopsea se distruge in 1-2 ani.
Ai inteles gresit: rezistenta finisajului cu vopsea NU are leg cu sapa! daca sapa nu se faramiteaza, nici vopseaua nu are de suferit; degradarea vopselei in timp se traduce prin matuire, adica nu mai e la fel de lucioasa dupa vreo 2 ani; pe de alta parte, daca sapa se faramiteaza, si sapa epoxi cedeaza, daca nu mai are suport stabil, logic, nu?
btw: cand am zis eu ca sapa se distruge in 1-2 ani?
coseceleste
14th October 2008, 19:48
Am luat de la Praktiker azi gresie portelanata 60x60 cm (grosime 1 cm) si nu stiu ce adeziv mai bun sa folosesc! Ce-mi recomandati? As vrea ceva special daca exista si de calitate!
Multumesc!
haplea82
14th October 2008, 20:50
QUOTE (adris1919 @ Oct 14 2008, 20:12)

tine f bine!eu detin un garaj vopsit cu vopsea epoxidica ,2 masini,cel putin 2 intrari/iesiri pe zi de circa 1 an si nu sint probleme!se curata f usor,e antistatica(nu retine praful) si este destul de ieftina si poti sa o aplici si tu fara sa ai cine stie ce indeminare!necesita o amorsa initiala(primer)!producatorul este isomat ,firma greceasca parca si am comandat-o la o firm,a care se ocupa de vinzare materiale constructii la mine in oras ,care la rindul lor au comandat-o la reprezentantul local!livrare in o saptamina!acum un an pt 40 mp pret circa 10 milioane,dar am dat 4 straturi de vopsea(gresala de calcul a cantitatilor) ,in loc de 2 straturi!!
adris1919
15th October 2008, 09:08
btw: cand am zis eu ca sapa se distruge in 1-2 ani?
Pai n-am zis c-ai zis tu! Doar am dat eu cu presupusul!
Adica sper sa tina macar atat!
Multam de incurajari, haplea
Mutulica, astept pe pm o oferta, daca se afla in portofoliul vostru asemenea produse! Merci!
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.