matzu_2003
20th September 2008, 23:27
QUOTE (LED @ Sep 20 2008, 22:24)

De ce sa faca dubla placare?
pentru...........ca aceasta este tipologia de constructie in cazul peretilor unde se vor realiza placari ceramice......
logatul
21st September 2008, 00:21
un vanzator de la bricostore mi-a spus ca pot lipi direct placile de rigips cu adezivul rigips rifix. sacul de 25kg era 26 lei. pare mai ieftin decat sa fac si structura clasica pt placare,nu?
matzu_2003
21st September 2008, 00:53
QUOTE (logatul @ Sep 21 2008, 00:21)

un vanzator de la bricostore mi-a spus ca pot lipi direct placile de rigips cu adezivul rigips rifix. sacul de 25kg era 26 lei. pare mai ieftin decat sa fac si structura clasica pt placare,nu?
eu unul nu as recomanda asa ceva .....am lucrat in situatia pe care ai prezentat-o mai sus dar numai prin camere cu pereti drepti fara ferestre sau usi ....daca sunt goluri de geam sau usa nu le poti realiza prin lipire aceasta operatie....
niciodata nu am facut asa ceva in bai si apoi placare cu placaj ceramic deci nu stiu cum se comporta in situatia aceasta peretele....dar parerea mea este ca nu este o treaba buna(recomandare de vanzator)
eu ti-am spus ideea mea despre aceea baie cea mai buna solutie este tencuiala clasica ....daca peretii sunt destul de drepti nu iti va intra foarte mult material.....doar timpul pe care il pierzi ......si mai este vorba si de bani sa faci cum ti-a spus vanzatorul si peste cateva luni datorita greutatii peretelui adezivul sa nu poata sustine acea greutate si sa iti cada placa de gips carton cu tot cu faianta de pe perete.....
eu ti-am prezentat cele 2 solutii viabile in cazul baii tale .....dar cu aceasta solutie data de un vanzator nu sunt de acord
logatul
21st September 2008, 09:30
da, cred ca ai dreptate cu cazutul peretelui cu tot cu faianta dupa o vreme. nu stiu daca voi fi eu destul de 'meserias' ca sa scot peretele ala drept din tencuiala de aceea ma tot codesc. oricum pana miercuri -joi tb sa ma hotarasc la o solutie
LED
21st September 2008, 19:11
QUOTE (matzu_2003 @ Sep 21 2008, 00:27)

pentru...........ca aceasta este tipologia de constructie in cazul peretilor unde se vor realiza placari ceramice......
Care este motivul? Intreb pentru ca sincer nu am vazut nicaieri placare dubla.
adi_master
21st September 2008, 19:20
LED,
Ce placi vrei sa cumperi!?
dimensiuni.
La tine e alta mancare de peste,dat fiind peretii pe structura de lemn.
Tu ai nevoie numai de pereti de dublare la baie?,sau si de compartimentare?
LED
21st September 2008, 19:28
Nu am niciun fel de compartimentari din gips carton. Intrebam de dublarea placilor de gips carton pentru ca nu am vazut facandu-se asa. Nu am ajuns la bai, le-am lasat ultimele pentru ca inca ma gandesc la cum sa fac un postament pentru lavoar.
Daca totusi e vorba de incarcare, presupun ca dispunerea profilelor CD la o distanta mai mica de 60cm ar rezolva.
Placile de faianta vor fi de dimensiuni medii, gen 30x20. Una din bai probabil ca va fi cu faianta de tip roman, placi mici de 10x10.
adi_master
21st September 2008, 19:33
La tine faci exact asa:
CD-urile le pui interax la 400mm,4 bride fixe pt fiecare CD si plachezi cu 12,5 verde.
Lucrezi NUMAI cu un adeziv hidro si chit de rost tot hidro.Ceresit are un sistem complet.Nu te juca cu calitatea adezivului si cea a chitului.
matzu_2003
21st September 2008, 19:36
QUOTE (logatul @ Sep 21 2008, 09:30)

da, cred ca ai dreptate cu cazutul peretelui cu tot cu faianta dupa o vreme. nu stiu daca voi fi eu destul de 'meserias' ca sa scot peretele ala drept din tencuiala de aceea ma tot codesc. oricum pana miercuri -joi tb sa ma hotarasc la o solutie
orice solutie ai adopta nu pot decat sa iti spun spor la treaba!!!!!
Matule,
Te rog a renunta sau limita abundenta de Emoticons din posturile tale.
Mersii de intelegere.
vanta
22nd September 2008, 20:28
Salutare ,
acum 3 ani am schimbat gresia si faianta din baie.
problema este ca acum nu mai imi place combinatia de culori-nu se mai potriveste cu aspectul de acum al casei.
nu vreau sa fac in nici un caz iar deranj ,sa o dau jos si sa o schimb.
ce e de facut?-sunt putin in pana de idei.
se poate vopsi faianta?
a mai facut cineva asa ceva?
adi_master
22nd September 2008, 20:52
Email special cu doua componente, recomandat pentru renovarea sau vopsirea diferitelor supafete din bai - vana, faianta, obiecte sanitare. De asemenea se poate folosi pe orice suprafata in interior sau exterior dupa o grunduire corespunzatoare, unde se doreste obtinerea unui aspect ceramic lucios.
Compozitie: Sistem cu doua componente de baza de rasina poliuretanica cu continut de materie solida de 50%. Formeaza o pelicula lucioasa, de duritate mare foarte rezistenta la frecare, grasimi, aburi sau apa. Aspect lucios. Consum: 11-14mp/lit. Ambalaj: 0.75L.
vanta
23rd September 2008, 20:54
QUOTE (adi_master @ Sep 22 2008, 21:52)

Email special cu doua componente, recomandat pentru renovarea sau vopsirea diferitelor supafete din bai - vana, faianta, obiecte sanitare. De asemenea se poate folosi pe orice suprafata in interior sau exterior dupa o grunduire corespunzatoare, unde se doreste obtinerea unui aspect ceramic lucios.
Compozitie: Sistem cu doua componente de baza de rasina poliuretanica cu continut de materie solida de 50%. Formeaza o pelicula lucioasa, de duritate mare foarte rezistenta la frecare, grasimi, aburi sau apa. Aspect lucios. Consum: 11-14mp/lit. Ambalaj: 0.75L.

Mii de multumiri!!!!
logatul
23rd September 2008, 21:16
QUOTE (matzu_2003 @ Sep 20 2008, 03:09)

operatiunea de tencuit.... aplicarea unui tinci pe perete ......se executa stalpii in plan vertical in poloboc si aliniati in plan orizontal....daca se va monta cada de dus,cada,jacuzzi se va avea in vedere ca coltul sau colturile unde vin marginile acestora sa fie in vinclu .....distanata intre satalpii de tencuit este in functie de lungimea dreptarului cu care vei trage intre stalpi....dupa tencuire se poate trece la operatiunea de punere in opera a faiantei....daca apar crapaturi dupa tencuire acestea se vor astupa cu banda fibra si cu adeziv
daca mai ai intrebari iti vom raspunde ....
o sugestie pt ce materiale/firma imi trebuie pentru tencuiala. am ajuns la concluzia ca placarea cu rigips mi-ar fura foarte mult din baie, care este oricum foarte mica.
multumesc!
matzu_2003
24th September 2008, 00:56
QUOTE (logatul @ Sep 23 2008, 21:16)

o sugestie pt ce materiale/firma imi trebuie pentru tencuiala. am ajuns la concluzia ca placarea cu rigips mi-ar fura foarte mult din baie, care este oricum foarte mica.
multumesc!
un mortar gata preparat la sac este multibat ,,,,,este deja pregatit pentru tencuieli mai ai nevoie decat de apa ...ai ai mortarul
sau o alta solutie este de a cumpara separat nisip,var,ciment si a le mixa tu si a face mortarul de tencuiala ....cu varianta asta iesi putin mai ieftin dar nu stiu cu cat...uite si reteta in caz ca vrei sa tencuiesti cu materiale cumparate de tine separat nisip,var ciment...
m25t - ciment 3+1/2 saci; var hidratat 5+1/2 saci; nisip 0-3 granulatie 97 galeti......asta este data de producator pentru tencuieli exterioare ceea ce ai nevoie si tu pentru ca este baie si va fi umezeala destul de mare si iti trebuie o tencuiala buna....
m50t - ciment 5+1/2 saci; var hidratat 2+1/2 saci; nisip 0-3 granulatie 94 galeti aceasta reteta este pentru tencuieli interioare
sac var=25 Kg.
sac ciment= 40 Kg
galeata 10 litri
sau reteta normala pe care o folosesc cei care tencuiesc zi de zi (vb de o galeata de 10L )
7 parti nisip
2 parti var
1 parte ciment
+ apa
logatul
24th September 2008, 08:54
sarumana matzu-le pentru reteta. sper sa fie de folos si altora. o sa cumpar direct multibat sa nu mai stau cu diferiti saci prin casa sau sa imi ia o vesnicie pana termin baia aia.
ugly's
24th September 2008, 10:30
Daca nu cumva sint si alte tipuri de multibat decit cel pe care l-am folosit eu, chiar daca tencuiesti cu multibat tot iti trebuie nisip.
Pe sac sint scrise retetele (proportii nisip / multibat) pentru mai multe tipuri de utilizari - tencuit, zidit, sape.
hulutag
24th September 2008, 19:31
QUOTE (ugly's @ Sep 24 2008, 10:30)

Daca nu cumva sint si alte tipuri de multibat decit cel pe care l-am folosit eu, chiar daca tencuiesti cu multibat tot iti trebuie nisip.
Pe sac sint scrise retetele (proportii nisip / multibat) pentru mai multe tipuri de utilizari - tencuit, zidit, sape.
Oricum ai face sa nu uiti de amorsa pentu tencuieli,sa dai cu ea pe caramizi inainte sa te lipesti cu ceva pe ele,am si eu o intrebare deoarece din foto vad ca sunt destul de bine lipite caramizile,sunt in plan vertical ? sunt cumva unele mai iesite inafara iar altele mai inauntru ?daca da cu cati mm ?
logatul
24th September 2008, 21:08
sunt puse normal, nimic special. peretele din poza 2 este cel mai putin drept. sunt doar cateva caramizi ce sunt iesite in afara cu 1 cm sa zicem dar nu e problema ca le cioplesc pana ajung la nivel. dar sunt rosturile dintre caramizi cam mari, de cel putin 1 cm.
matzu_2003
25th September 2008, 02:24
scuze logatul....ca aseara era destul de tarziu cand am scris si eram destul de obosit dupa o zi de munca si am uitat sa specific ca nu conteaza ce vei folosi ca este multibat sau tenco pentru amndoua ai nevoie de nisip si apa,,,numai varul iese din combinatie deoarece atat multibatul cat si tenco sunt aditivate deci nu mai au nevoie de var.....
sa iti explic mai pe larg operatiunile incepand de la executarea instalatiilor electrice si sanitare, degresarea suprafetei pana la punerea in opera a placilor ceramice
instalatia electrica si sanitara se vor executa inainte si se vor face probele necesare fiecareia.....instalatia electrica pe tub riflat(copex)iar instalatia sanitara recomand cupru si se vor izola toate tevile
pregatirea stratului suport...suprafata pe care se va tencui trebuie sa fie curata fara urme de noroi fara urme de grasime si rigide pentru a obtine o aderenta cat mai buna....inainte de aplicarea tencuielii suportul adica peretele de caramida trebuie bine umezit
amorsarea sau sprituirea in cazul tau se face din mortar fluid acesta aplicandu-se cu o perie sau cu canciocul......se asteapta cateva ore pana cand a tras bine spritul (amorsa)
executarea staplilor in plan vertical in poloboc si in plan orizontal.....si avandu-se in vedere daca in baie se va monta cada de dus sau cada normala colturile peretilor unde va veni aceasta instalata in cele din urma sa fie in vinclu.....distanta intre stalpii pentru tencuit este in functie de lungimea dreptarului
suprafata proaspat tencuita trebuie protejata pana la intarirea mortarului .....uscare fortata....umiditate mare.....inghet....
daca in urma tencuielii apar fisuri pe perete......pe aceste fisuri se va aplica o banda fibra si adeziv
pentru dozaje la multibat si tenco trebuie sa respecti ceea ce scrie la instructiuni folosire pe sac si destinatia fiecarei operatii
drign
26th September 2008, 22:16
Salut!
O intrebare: se pot vopsi coltarele de plastic de la imbinarile faiantei? Nu imi place cum arata si as vrea sa le fac albe.
Ce vopsea trebuie si care ar fi modul de aplicare?
drign
27th September 2008, 11:04
Problema grava!
Am descoperit ca mai am o problema, mult mai grava decat culoarea coltarelor la baie.
La bucatarie gresia este pusa inclinat. Am vazut si eu ca este pusa inclinat, dar am zis ca nu se va observa dupa ce asez mobila.
Cand a venit baiatul de la firma de mobila, am constatat ca sunt diferente de 2-3 cm intre colturi (bucataria este deschisa spre living), iar de la peretele dispre hol, pana la imbinarea gresie - parchet sunt 2,5 m. Nu se mai poate pune plinta la mobila, iar corpurile dinspre living trebuie sa aiba piciore cu 2 cm mai mari decat cele asezate pe peretele dinspre hol.
Vreau sa schimb gresia (11 mp) din bucatarie si hol. Daca ma puteti ajuta cu o informatie de contact pentru un mester serios si priceput v-as ramane indatorat.
Astep mesaje personale, pentru a nu incalca regulamentul forumului.
Va voi tine la curent cu desfasurarea lucrurilor.
Multumesc mult!
matzu_2003
27th September 2008, 20:42
QUOTE (drign @ Sep 26 2008, 22:16)

Salut!
O intrebare: se pot vopsi coltarele de plastic de la imbinarile faiantei? Nu imi place cum arata si as vrea sa le fac albe.
cel mai in masura sa iti spuna acest lucru este mutulica ......mergi si intreaba pe aria zugraveli vopsele....acolo iti va spune sigur ce vopsea poti aplica pe coltare......
hulutag
29th September 2008, 22:01

Salut!
incearca sa le zgarii un pic ,nu sunt cumva albe in spatele culorii ? daca da atunci nu ai nevoie decat de diluant si devin albe.

Salut!
Am impresia ca la cele uni tot materialul este colorat si atunci intr-adevar vor trebui vopsite.Parerea mea sa te "inarmezi" cu rabdare sa pui scoci de hartie in lateralele coltarelor si nu stiu daca ar trebui ceva vopsea in mod special decat cea in ulei (de ex.Kober emalux) oricum in 2-4 ani se vor ingalbeni si v-a trebui repetata munca.Dintr-o cutie de vopsea ai sa folosesti 2% deci mai cauta ceva utilizare pt.ea.Aplicarea gandesc eu ca cu pensula la cele interioare si poti incerca cu trafaletele le cele exterioare.Sa nu lasi mult timp scoci-ul lipit.
drign
30th September 2008, 07:08
Daca dau cu un lac dupa vopsea, nu tine vopseaua mai mult?
hulutag
30th September 2008, 07:25
QUOTE (drign @ Sep 30 2008, 07:08)

Daca dau cu un lac dupa vopsea, nu tine vopseaua mai mult?
Nu stiu lucrul asta,imi pare rau.
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.