balicab
5th July 2008, 12:50
Salut, am sapa turnata (fara incalzire in pardoseala), vreau sa pun un strat de extrudat de 30 mm si dupa aia gresie in tot livingul. Aveti idee, daca pun peste extrudat plasa de fibra pe care o inglobez direct in adezivul de gresie e ok, sau tre sa bag o sapa autonivelanta de 3-5 mm si dupa aia adeziv + gresie? Si daca trebuie sapa peste extrudat si plasa, trebuie sa astept 28 de zile pana la uscarea completa sau pot pune gresia si mai devreme? Muy obligado.
adi_master
5th July 2008, 13:03
Trebuie turnata o sapa peste extrudat,autonivelanta de min 4mm-poti monta gresia la 3-4 zile de la turnare.
mutulica_41
6th July 2008, 18:41
QUOTE (balicab @ Jul 5 2008, 13:50)

Salut, am sapa turnata (fara incalzire in pardoseala), vreau sa pun un strat de extrudat de 30 mm si dupa aia gresie in tot livingul. Aveti idee, daca pun peste extrudat plasa de fibra pe care o inglobez direct in adezivul de gresie e ok, sau tre sa bag o sapa autonivelanta de 3-5 mm si dupa aia adeziv + gresie? Si daca trebuie sapa peste extrudat si plasa, trebuie sa astept 28 de zile pana la uscarea completa sau pot pune gresia si mai devreme? Muy obligado.
Dupa 2 zile de la turnarea sapei autonivelante, te poti apuca de gresie, 30 de zile se sta la sapa clasica, care se pune in grosimi de zeci de mm
TESYCUTA
19th July 2008, 14:45
Are cineva idee de unde se incepe cu lipitul faiantei (in baie)?, de la vana (ca sa se inceapa cu placa intreaga), de jos in sus, sau de sus in jos? Mentionez ca pe tavan o sa pun rigips pt. ca este o baie mica de bloc si nu-i chiar "la boloboc"!
Multumesc de sfaturi!
P.S.: de luni (21.07.08) vine mesteru si trebuie sa-i spun cum vreau sa fac.
adi_master
19th July 2008, 22:39
sunt mii de meseriasi.......si tot atatea moduri de lucru!!!
indicat este sa se plece de la vana cu placa intreaga.
daca vana are cadere(panta)atunci se va pleca cu 3/4 din placa.
TESYCUTA
20th July 2008, 12:42
QUOTE (adi_master @ Jul 19 2008, 21:39)

sunt mii de meseriasi.......si tot atatea moduri de lucru!!!
indicat este sa se plece de la vana cu placa intreaga.
daca vana are cadere(panta)atunci se va pleca cu 3/4 din placa.
Multumesc de sfat!!!
Asa ma gandeam si eu, dar mesteru m-a "imbrobodit" ca va incepe cu placa intreaga de la tavan. Cica asa se face, iar placa de rigips de pe tavan se va pune deasupra faiantei.
Va incepe cu placa intreaga de la vana in sus si respectiv in jos!!!!!
adi_master
20th July 2008, 14:18
Spune la mesterul tau sa se lase de meserie!!
bmcpst
20th July 2008, 21:48
QUOTE (TESYCUTA @ Jul 20 2008, 13:42)

Multumesc de sfat!!!
Asa ma gandeam si eu, dar mesteru m-a "imbrobodit" ca va incepe cu placa intreaga de la tavan. Cica asa se face, iar placa de rigips de pe tavan se va pune deasupra faiantei.
Va incepe cu placa intreaga de la vana in sus si respectiv in jos!!!!!

poate ca mesterul tau s-a referit ca va calcula faianta de sus in jos sa sa iasa la drept sus. nu cred ca va incepe sa puna faianta de sus. e cam absurd. nici chiar cu cm 16 care dupa parerea mea e cel mai bun nu poti pune faianta de sus
adi_master
20th July 2008, 21:52
QUOTE (bmcpst @ Jul 20 2008, 21:48)

va calcula faianta de sus in jos sa sa iasa la drept sus.
Nu vad noima!!oricum perimetralul se va monta peste placile de faianta.''Sau poate îi este frica sa sparga placile cu rotopercutanta''
Na ...si aici e o tehnica sa nu spargi totul in jur..........
TESYCUTA
21st July 2008, 09:07
QUOTE (adi_master @ Jul 20 2008, 21:52)

Nu vad noima!!oricum perimetralul se va monta peste placile de faianta.''Sau poate îi este frica sa sparga placile cu rotopercutanta''
Na ...si aici e o tehnica sa nu spargi totul in jur..........
Chestia este ca nici eu nu am inteles nimic din ce-mi spunea, cel putin n-am gasit logica (e drept ca nu-s de specialitate). Cum sa asezi placa de rigips (tavan) pe faianta (pe muchie)?! Cica daca o aseaza peste cum mai face "lipitura" cu rostul, ca nu o sa mai etanseze, o sa intre aburi, etc.. Nu stiu ce sa zic poate voi pricepeti ce spun aici ca eu, sincer, nu prea. Oricum, m-i se pare logic cum ati zis voi, adica sa pleci cu placa intreaga de la vana in sus, iar cand ajungi la tavan (caci pun pana sus) sa tai din faianta exact cat trebuie. Oricum, ma gandesc ca tavanul fals (rigips) are rolul de a masca taieturile facute, de a indrepta tavanul, etc. O mica problema ar fi, de la vana in jos, pt. ca vana are cca 4-5 cm o "buza" in jos. Deci s-ar pleca cu atatia cm mai jos fata de nivelul de unde s-a plecat initial (nivel vana in sus). Ma gandesc ca, oricum nu o sa se vada pt ca in stanga vanii (vana este incadrata de perete) este chiar usa de intrare in baie, iar in dreapta vine chiuveta cu un dulapior sub ea. Apropo: - Ce rost sa iau?, am auzit ca ar fi ceva aquastatic.
adi_master
21st July 2008, 09:12
La muchia dintre faianta si gipscarton se va da un cordon de mastic(acryl)
TESYCUTA
21st July 2008, 09:36
QUOTE (adi_master @ Jul 21 2008, 09:12)

La muchia dintre faianta si gipscarton se va da un cordon de mastic(acryl)
Multumesc de sfaturi!
MirelaLucia
21st July 2008, 09:37
QUOTE (TESYCUTA @ Jul 19 2008, 15:45)

Are cineva idee de unde se incepe cu lipitul faiantei (in baie)?, de la vana (ca sa se inceapa cu placa intreaga), de jos in sus, sau de sus in jos? Mentionez ca pe tavan o sa pun rigips pt. ca este o baie mica de bloc si nu-i chiar "la boloboc"!
Multumesc de sfaturi!
P.S.: de luni (21.07.08) vine mesteru si trebuie sa-i spun cum vreau sa fac.

eu zic sa-i spui mesterului ce vrei, ca stie el cum sa faca.
Gresia, faianta se pun din coltul cel mai vizibil cand intrii in baie.
Legat de vana, se pleaca de la vana so se completeaza eventual sus la tavan. Niciodata cand intrii intr-o baie n-o sa te uiti intai stre tavan ci spre cada, nu? Got it?
adi_master
21st July 2008, 10:20
mirela,
se da cota cazii si se pleaca din coltul vizibil.....logic cred 
daca cada are panta....cota se va da la -20mm fata de cota 0
MirelaLucia
21st July 2008, 10:25
QUOTE (adi_master @ Jul 21 2008, 11:20)

mirela,
se da cota cazii si se pleaca din coltul vizibil.....logic cred

daca cada are panta....cota se va da la -20mm fata de cota 0
adi, poate e logic pentru tine sau pentru mine, dar ai sa fii surpins cate de logic este pentru altii. Mai ales ca daca erau logici , nu puneau intrebariele astea logice, nu? Logic!!!
adi_master
21st July 2008, 10:29
,corect!!
de acum ma apuc sa trasez 3d raspunsurile pe care le dau........[...]
mutulica_41
21st July 2008, 17:32
QUOTE (adi_master @ Jul 21 2008, 11:29)

,corect!!
de acum ma apuc sa trasez 3d raspunsurile pe care le dau........[...]
te rog frumos, 4D ! stiu ca poti!
narcisiulian
29th July 2008, 14:47
Salut! Am nevoie de sfatul vostru: doresc sa pun gresie pe holul apartamentului. Am toate materialele, vointa si bucurie, dar am o mare problema: pe hol am avut linoleu montat de 30 de ani...sub el se afla un strat consistent de prenadez care este foarte bine lipit si omogen pe cimentul respectiv. Am incercat in zadar sa il racai cu spaclul...exista o substanta sau o modalitate de a-l curata? Sunt deja disperat
Va multumesc.
adi_master
29th July 2008, 15:09
trebuie sa fie ceva decapant!!
Asteapta pana primesti un sfat de la mesterul mutulica41,el stie mai bine care-i treaba cu decapantii.
narcisiulian
29th July 2008, 15:14
Am inteles. ma gandeam la Decanol de la policolor....dare foarte toxic, tinand cont ca am si o pisicuta mica prin casa si cum lucrarea se face pe hol...vaporii intra peste tot si banuiesc ca si cimentul se impregneaza....offffffff
mutulica_41
29th July 2008, 19:47
QUOTE (narcisiulian @ Jul 29 2008, 16:14)

Am inteles. ma gandeam la Decanol de la policolor....dare foarte toxic, tinand cont ca am si o pisicuta mica prin casa si cum lucrarea se face pe hol...vaporii intra peste tot si banuiesc ca si cimentul se impregneaza....offffffff
Pt ca diluantul de prenadez e mai greu de gasit, inmoaie cu diluant nitro, e pe toate drumurile, si inchide matza intr-o camera, ce mare lucru? Daca aveai 4 ca mine, ce faceai? (io sper sa raman la 2 cat mai curand...)
liviu_m
8th August 2008, 12:38
Firma unde lucrez a achizitionat pentru casa sefului o gresie cu insertie metalica bronz aurie. In cutie arata frumos, parea facuta din aur sau bronz. Problemele au aparut dupa montaj in primul rand datorita excesului de adeziv ramas pe aceasta (gresia avand un aspect poros nu poate fi curatata prin metode "mecanice") cat si datorita sensibiliatii ei la substantele ce contin acizi, baze, alcool sau grasimi. orice substanta cu care intra in contact se imbiba in placa de gresie si amane acolo disparand pe aceasta cale si luciul metalic.
In prezent caut un produs de curatat eficient in a indeparta adezivul de pe suprafata ei insa fara sa ramana pete (dupa cum am spus, acest produs absoarbe ca un burete absolut orice substanta chiar si vapori).
claudiaradu
12th August 2008, 14:08
QUOTE (liviu_m @ Aug 8 2008, 13:38)

Firma unde lucrez a achizitionat pentru casa sefului o gresie cu insertie metalica bronz aurie. In cutie arata frumos, parea facuta din aur sau bronz. Problemele au aparut dupa montaj in primul rand datorita excesului de adeziv ramas pe aceasta (gresia avand un aspect poros nu poate fi curatata prin metode "mecanice") cat si datorita sensibiliatii ei la substantele ce contin acizi, baze, alcool sau grasimi. orice substanta cu care intra in contact se imbiba in placa de gresie si amane acolo disparand pe aceasta cale si luciul metalic.
In prezent caut un produs de curatat eficient in a indeparta adezivul de pe suprafata ei insa fara sa ramana pete (dupa cum am spus, acest produs absoarbe ca un burete absolut orice substanta chiar si vapori).
eu una am curatat gresia de la baie cu Domestos sticla neagra: am pus o picatura pe pata respectiva iar apoi am dat cu buretele si am clatit la urma.
atasez si o poza cu petele de pe gresie ( gresie maro, poroasa,antiderapanta, aspect semilucios).
rog incercarea a se face intr-un colt ptr a vedea daca nu ataca .
anyidulike
13th August 2008, 10:10
Am mai auzit si eu pe cineva ca a avut faianta pana sus si geam si cica din cauza geamului a facut igrasie...
Pana la urma cum e mai bine ? Pana sus, cu geam, fara geam ?
silviu318
13th August 2008, 22:11
Stie cineva cum se placheaza mesele de lemn cu gresie/faianta deasupra blatului?
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.