Tocmai am fost sunat de unul care s-a recomandat mare "lucrator" la Orange si care m-a anuntat ca am castigat un premiu de 1500 euro...dar ca daca il vreu trebuie ca in 20 de minute sa cumpar o cartela de 20 euro prepay si pe urma cand ma suna el sa-i dau seria....ha ha ha......cat de idiot poti sa fii..AM sunat la Orange si aia au ridicat din umeri...au confirmat doar ca e teapa dar mi-au zis ca nu au ce sa faca......decat daca ma duc sa cumpar cartela, dau codu si apoi ma duc la Politie....au zis ca nu pot sa urmareasca apelul..cica....Asa ca avei grija!
QUOTE(B_O_G @ Apr 20 2007, 11:59) [snapback]2724710[/snapback]
Tocmai am fost sunat de unul care s-a recomandat mare "lucrator" la Orange si care m-a anuntat ca am castigat un premiu de 1500 euro...dar ca daca il vreu trebuie ca in 20 de minute sa cumpar o cartela de 20 euro prepay si pe urma cand ma suna el sa-i dau seria....ha ha ha......cat de idiot poti sa fii..AM sunat la Orange si aia au ridicat din umeri...au confirmat doar ca e teapa dar mi-au zis ca nu au ce sa faca......decat daca ma duc sa cumpar cartela, dau codu si apoi ma duc la Politie....au zis ca nu pot sa urmareasca apelul..cica....Asa ca avei grija!
am inteles ca pot fi luate masuri daca te duci la un shop si completezi o declaratie - cine stie - poate-i inchide nr lu ala
Poti sa ii dai un cod gresit sau un cod deja incarcat.
manea_razvanro
Apr 21 2007, 09:35
Exact aceeasi problema este expusa si pe siteul unui magazin mare ("dincolo era mai ieftin"..stiti voi) in care multi clienti ai lor au fost sunati de diferite persoan care s-au dat ca fiind personal al acelui magazin si care au fost anuntati ca au castigat anumite produse , insa ptr a fi validat castigul , aceeasi treaba..un cod de reancarcare prepay.
Ideea este ca trebuie sa fiti atenti ptr ca se pot da ca lucratori ai diferitelor firme nationale..nu neaparat direct de la Orange
adi mihalcea
Apr 21 2007, 12:58
QUOTE(sind @ Apr 21 2007, 08:07) [snapback]2729614[/snapback]
am inteles ca pot fi luate masuri daca te duci la un shop si completezi o declaratie - cine stie - poate-i inchide nr lu ala

exact asa am facut si eu am completat sesizarea..am sunat a 2 a zi la acel nr si era numar inexistent
bulangiul
Apr 21 2007, 13:24
QUOTE(H725 @ Apr 21 2007, 08:40) [snapback]2729655[/snapback]
Poti sa ii dai un cod gresit sau un cod deja incarcat.

de ce sa te chinui cu el in sensul ca sa te apuci sa-i dictezi vreun cod sau mai stiu eu ce.....oricum cei ce citesc aici daca vor fi sunati vor stii exact cu cine au de a face, problema e daca nimeresc vreun pensionar sau pe cineva care nu e informat in acest sens.....si omul in varsta poate cade in plasa lui.....atunci e mai mare problema nu pentru cei ce se informeaza de pe acest forum...
orixweb
May 1 2007, 22:01
Este prima data cand aud de "ideea" asta. Creativi romanasii... cand ii vorba de hotie sunt o gramada de idei.. Pacat !
Codename
May 2 2007, 07:16
Cât de prost trebuie să fii să iei așa o țeapă. Ce legătură are păsula cu prefectura ? Cum poți să "validezi" un premiu printr-un cod de reîncărcare cu valoare mare nefolosit ? E clar că e țeapă. Mai ales când premiile sunt de la alte magazine care nu au nici o legătură cu Orange.
Partea tristă este că dacă un singur om pică în plasă pe zi țeparii pot aduna 600 de EUR pe lună sau chiar mai mult în funcție de ce valoare cer.
bulangiul
May 2 2007, 08:07
de ce sa te chinui sa suni omul.......v-as da eu o idee de furt dar nu e bine.......v-ar trebui un telefon cu symbian, un anumit soft si o cartela orange.......
Teophileos
May 5 2007, 18:55
QUOTE(bulangiul @ May 2 2007, 09:07)

de ce sa te chinui sa suni omul.......v-as da eu o idee de furt dar nu e bine.......v-ar trebui un telefon cu symbian, un anumit soft si o cartela orange.......
Hai sa vedem ce priceput esti mata , stimabile !
*Victor*
May 5 2007, 19:02
Teophileos
May 5 2007, 19:51
Predator One
May 13 2007, 20:54
Asa a patit si bunica`mea..Numai niste copii cat de prosti ar fi ar crede asa ceva..Desi in Romania totul e posibil !
onlyone
May 13 2007, 23:40
Cel mai bine e sa ziceti asa cand va suna:
stai asa sa caut un pix sa notez.. si ii lasati pe fir...
Bobby_ro
May 13 2007, 23:53
Tot e bine ca voi ati castigat 1500 euro, eu am castigat premiul cel mic, adica un ipod
"in urma trageri la sorti efectuata printre clienti orange" stimabilul lucrator la orange ma suna cu numar ascuns si cand il intreb de ce suna cu nr ascuns daca e de la orange imi raspunde dupa un scurt moment de gandire "ca asa e la noi" mi-am dat seama ca e teapa si am inceput sa-l intreb la misto despre ipod si promotie pana m-am plictisit si l-am trimis la plimbare, in prima faza ma-m gandit ca e vreun prieten pus pe glume, dar vad ca si altii au castigat diverse
Codename
May 13 2007, 23:59
Nu e automat țeapă dacă sună cu număr ascuns. Eu am fost sunat de către angajați Orange cu număr ascuns și nu doar o sigură dată.
În cazul de față nu se pune problema, e clar țeapă, însă nu este ceva anormal să fie un angajat.
bulangiul
May 14 2007, 07:34
QUOTE(Bobby_ro @ May 14 2007, 00:53) [snapback]2830229[/snapback]
Tot e bine ca voi ati castigat 1500 euro, eu am castigat premiul cel mic, adica un ipod

"in urma trageri la sorti efectuata printre clienti orange" stimabilul lucrator la orange ma suna cu numar ascuns si cand il intreb de ce suna cu nr ascuns daca e de la orange imi raspunde dupa un scurt moment de gandire "ca asa e la noi" mi-am dat seama ca e teapa si am inceput sa-l intreb la misto despre ipod si promotie pana m-am plictisit si l-am trimis la plimbare, in prima faza ma-m gandit ca e vreun prieten pus pe glume, dar vad ca si altii au castigat diverse

daca ai cartela orange atunci ai fi putut sa-l mai tii putin ca doar e pe minutele lui......si bonusul la tine vine.....
rapper_adrian
Jul 2 2007, 11:58
pe mine ma sunat o femeie ca cica am astigat un rucsac si un tricou orange si meau cerut datele leam dat si cica in cateva zile o sa apara si a aspus ca daca nu leam primit sa mai sun..dar vocea aia parea dubioasa se cam bloca la telefon si se cam balbaia,a 3 zi de la apel am aflat ca era de spion de la obositi din aia care te spioneaza daca faci fapte rele si eu am doar 15 ani ce lucruri rele am facut??
( nu situ nimik-------uoofff romania asta
QUOTE(rapper_adrian @ Jul 2 2007, 12:58) [snapback]3044787[/snapback]
pe mine ma sunat o femeie ca cica am astigat un rucsac si un tricou orange si meau cerut datele leam dat si cica in cateva zile o sa apara si a aspus ca daca nu leam primit sa mai sun..dar vocea aia parea dubioasa se cam bloca la telefon si se cam balbaia,a 3 zi de la apel am aflat ca era de spion de la obositi din aia care te spioneaza daca faci fapte rele si eu am doar 15 ani ce lucruri rele am facut??

( nu situ nimik-------uoofff romania asta
lool
. Poate au angajat parintii tai ceva "detectivi particulari" sa vada daca faci prostii.
razvan_and
Jul 2 2007, 12:42
Eu am "castigat" 1000 euro la promotia Vodafone + Western Union. Tot ce trebuia sa fac era sa cumpar o cartela de 24 euro de la Western Union si sa le dau codul.
Pe site nu era trecuta promotia, asa ca mi-am dat seama ca e teapa. Am sunat la Relatii Clienti, le-am dat detaliile. La 2 zile primesc un mesaj de la Vodafone pe acceasi cartela: " Va rugam sa folositi serviciile Vodafone fara a-i deranja pe ceilalti clienti, evitand astfel eventuale neplaceri."
vasilis
Jul 2 2007, 16:47
QUOTE(razvan_and @ Jul 2 2007, 13:42) [snapback]3045003[/snapback]
La 2 zile primesc un mesaj de la Vodafone pe acceasi cartela: " Va rugam sa folositi serviciile Vodafone fara a-i deranja pe ceilalti clienti, evitand astfel eventuale neplaceri."

Cum adica fara sa-i deranjezi pe ceilalti clienti? Probabil cei de la Vodafone au sunat la numarul ce l-ai reclamat tu iar respectiva persoana le-o fi spus ca e o gluma facuta de tine, astfel tu ai picat rau in ochii lor.
pastel3005
Jul 2 2007, 16:59
QUOTE(razvan_and @ Jul 2 2007, 13:42) [snapback]3045003[/snapback]
Eu am "castigat" 1000 euro la promotia Vodafone + Western Union. Tot ce trebuia sa fac era sa cumpar o cartela de 24 euro de la Western Union si sa le dau codul.
Pe site nu era trecuta promotia, asa ca mi-am dat seama ca e teapa. Am sunat la Relatii Clienti, le-am dat detaliile. La 2 zile primesc un mesaj de la Vodafone pe acceasi cartela: " Va rugam sa folositi serviciile Vodafone fara a-i deranja pe ceilalti clienti, evitand astfel eventuale neplaceri."

ce inventivitate au unii!!!
trebuie avut grija, pt ca mereu apare ceva nou
bulangiul
Jul 2 2007, 17:58
QUOTE(pastel3005 @ Jul 2 2007, 17:59) [snapback]3046329[/snapback]
ce inventivitate au unii!!!
trebuie avut grija, pt ca mereu apare ceva nou

pai le merge cu oameni in varsta care pot fi pacaliti usor.....dar e jenant sa faci asta unor persoane in varsta care de-abia au cu ce trai si au un telefon mobil cu o cartela ca sa poata fi sunati......
probabil ca e plin de astfel de bisnitari romania...ca doar de inventivitate nu duce lipsa romanul
gumball3000
Jul 2 2007, 18:42
QUOTE(sind @ Apr 21 2007, 08:07) [snapback]2729614[/snapback]

Intrebare intrebatoare
Voi credeti ca orange nu prefera sa faca un ban in plus chiar daca il face prin inselaciune?
Ca sa nu mai spun de faptul ca toate retelele de telefonie mobila pot identifica telefoanele furate dupa seria IMEI, in Germania acestea colaboreaza cu politia pt prinderea infractorilor, dar in romanica deja poti sa le numesti infractori(ret. de tel mobila)
klubbingman
Jul 2 2007, 19:34
Mai stiu eu pe cineva care a primit un mesaj de genul: "Trimite acest mesaj la inca 7 prieteni si castigi credit in valoare de x euro...".
Asta e teapa pe fata, insa facuta de unii indivizi cu programe "smechere"(stiti si voi astfel de programe, poate unii mai faceti farse cu mesaje la cunoscuti
).
Din cate am citit eu undeva, nu foarte demult, atat Orange cat si Vodafone si restul, depun eforturi serioase impotiva infractorilor de mobile(putin cam off-topic), blocand intre 10.000-20.000 cartele pe luna. E ceva efort si in concluzie se lucreaza pentru "deparazitare", insa la 7-8 milioane clienti...
Asta-i firea romanului?
vodafone_ro
Jul 2 2007, 19:55
astia sunt prosti care cred asa ceva
iar prostia are cea mai mare arie de acoperire in romania
klubbingman
Jul 2 2007, 20:11
QUOTE(vodafone_ro @ Jul 2 2007, 20:55) [snapback]3047040[/snapback]
prostia are cea mai mare arie de acoperire in romania

Foarte adanc!
QUOTE(gumball3000 @ Jul 2 2007, 19:42) [snapback]3046736[/snapback]
Intrebare intrebatoare
Voi credeti ca orange nu prefera sa faca un ban in plus chiar daca il face prin inselaciune?
Ca sa nu mai spun de faptul ca toate retelele de telefonie mobila pot identifica telefoanele furate dupa seria IMEI, in Germania acestea colaboreaza cu politia pt prinderea infractorilor, dar in romanica deja poti sa le numesti infractori(ret. de tel mobila)
eu nu cred ca vreo companie de telefonie mobila are vreun interes sa se intample asta - in romania se merge pe principiul "orice se intampla e de vina operatorul", deci, ma indoiesc ca orange vrea sa fie fraieriti clientii
cred ca o dovada este si hartia pe care te pune sa o completezi cand primesti un asemenea telefon si ii anunti
cat despre cei care chiar cumpara sunt din pakate banuiesc doar pers in varsta - un tanar stie foarte bine ce oferte sunt, nu pune botu asa de rpd
nasol ca cei care cumpara isi dau banii de mancare pe o luna pt kktu ala de cartela....dar ata ete
prostia se plateste - si uneori costa mult - pentru unii...
QUOTE(Codename @ May 2 2007, 08:16) [snapback]2775939[/snapback]
Cât de prost trebuie să fii să iei așa o țeapă. Ce legătură are păsula cu prefectura ? Cum poți să "validezi" un premiu printr-un cod de reîncărcare cu valoare mare nefolosit ? E clar că e țeapă. Mai ales când premiile sunt de la alte magazine care nu au nici o legătură cu Orange.
Partea tristă este că dacă un singur om pică în plasă pe zi țeparii pot aduna 600 de EUR pe lună sau chiar mai mult în funcție de ce valoare cer.
QUOTE(sind)
cat despre cei care chiar cumpara sunt din pakate banuiesc doar pers in varsta - un tanar stie foarte bine ce oferte sunt, nu pune botu asa de rpd
nasol ca cei care cumpara isi dau banii de mancare pe o luna pt kktu ala de cartela....dar ata ete
Oameni buni,
Candva ma minunam si eu cand vedeam la TV cazuri de persoane pacalite de diversi escroci (valutisti, comercianti etc.). Nu intelegeam cum pot fi unii asa de "prosti". Pana era s-o patesc. Nu cu telefonia, ci in alt context si fata in fata cu escrocii. Si nu sunt nici in varsta, am si studii si nu sunt nici prost. Probabil insa ca m-a salvat faptul ca am fost "programat" de parinti cu celebrele "ai grija", "fii atent". Nu expun aici povestea, ci doar constatarea mea: escrocii au un talent actoricesc innascut, sunt insistenti si parca te hipnotizeaza, incat poti ajunge sa le dai banii cu mana ta. Deci nu-i mai considerati prosti pe cei pacaliti, ci, cel mult naivi.
partyman
Jul 18 2007, 17:50
am avut ocazia sa vad o asemenea persoana care chiar credea ca a castigat...i-am zis sa nu trimita nici un cod, dar nu a vrut sa asculte...culmea e ca eu pierdeam daca persoana nu cumpara cartela (am un magazin GSM undeva la tara), dar ce sa-i faci...omul care a tras teapa a actionat cu cap, a trimis un mesaj de genul celor de mai sus intr-o duminica dimineata, referitor la un castig de la Flanco...acle mesaj continea atentionarea ca se pierde castigul daca nu se trimite codul in aceeasi zi pana la orele... in fine...asta e se pare ca prinde, romanii pun botu repede la castiguri usoare fara sa se gandeasca deloc...
Țeparii încearcă în continuare.
Primisem acum 2 luni un mesaj de la Altex că am cîștigat un Nokia și l-am ignorat.
Azi am primit un SMS de la Orange în care mi se spunea ca am cîștigat 3500 de euro si că voi fi sunat în curînd de un reprezentant Orange. După un sfert de oră sînt sunat și mi se spune că am cîștigat 3500 de euro și să cumpăr 4 cartele reîncarcabile Orange iar apoi sa le dau codurile. Mi-am dat seama că e țeapă și am sunat la Orange. Mi s-a spus ca se cunoaște situația că e înșelătorie dar în final au recunoscut ca nu prea au ce face pentru că se folosesc numere ascunse.
Oricum avertizați-va prietenii.
bulangiul
Jul 26 2007, 16:59
vld_1221
Jul 26 2007, 17:01
Adevarul este ca e si vina celor de la orange...adica ca sa fiu sincer pe cei de la Orange (sau Vodafone) in doare in basca de noi. Ei pot sa afle nu numai nr de telefon al celui care a sunat cu "nr ascuns", dar pot sa afle si locatia telefonului de unde se suna sau foarte simplu pot bloca numarul si chair aparatul telefonic (prin codul imei)... dar nu le pasa...
Tot asa ca fapt divers.....Cei de la vodafone sau orange pot bloca nu doar cartela unui telefon furat ci chiar aparatul, facandu-l inutilizabil pt cel care l-a furat....dar nu e mai bine sa mergi tu sa iti cumperi alt tel, in loc sa ii stresezi pe ei...dar cum sa nu...
Si SMS ul si apelul au venit de la un numar ascuns. La SMS in cimpul "from" e spatiu liber in schimb au pus la misto la finalul textului: "Expediat 333"
Intreg SMS-ul arata asa:
"FELICITARI! ATI CISTIGAT UN PREMIU DE 3500 EURO OFERIT DE FIRMA ORANGE. VETI FI CONTACTAT DE UN OPERATOR ORANGE. EXPEDIAT:333"
Mesajul "venit de la Flanco" era trimis de la numarul 0745407140
yyyxxx
Jul 26 2007, 20:51
cum?
QUOTE(vld_1221 @ Jul 26 2007, 18:01)

Adevarul este ca e si vina celor de la orange...adica ca sa fiu sincer pe cei de la Orange (sau Vodafone) in doare in basca de noi. Ei pot sa afle nu numai nr de telefon al celui care a sunat cu "nr ascuns", dar pot sa afle si locatia telefonului de unde se suna sau foarte simplu pot bloca numarul si chair aparatul telefonic (prin codul imei)... dar nu le pasa...
Tot asa ca fapt divers.....Cei de la vodafone sau orange pot bloca nu doar cartela unui telefon furat ci chiar aparatul, facandu-l inutilizabil pt cel care l-a furat....dar nu e mai bine sa mergi tu sa iti cumperi alt tel, in loc sa ii stresezi pe ei...dar cum sa nu...
de ce este vina operatorilor?ca sunt niste nesimtiti (sau baieti destepti - depinde din ce punct de vedere privesti) care trimit smsuri?nu se poate bloca serviciul sms doar asa
in privinta celor care fac asta, pot sa iti spun ca cei de la vodafone de ex se lauda ca le inchide nr fara nici o remuscare
cat despre cei care chiar cumpara cartelele de reincarcare, mi se par niste tembeli - numai un roman ar putea face asa ceva
eu am patit asta, am completat o hartie si cand am sunat dupa 2 zile la nr acela imi spunea robotu ceva in genu "nr nealocat"
bafta celor care trimit smsuri - bafta si mai multa celor care cumpara cartelele
)
bulangiul
Jul 27 2007, 17:15
QUOTE(dan4 @ Jul 26 2007, 21:02)

Si SMS ul si apelul au venit de la un numar ascuns. La SMS in cimpul "from" e spatiu liber in schimb au pus la misto la finalul textului: "Expediat 333"
Intreg SMS-ul arata asa:
"FELICITARI! ATI CISTIGAT UN PREMIU DE 3500 EURO OFERIT DE FIRMA ORANGE. VETI FI CONTACTAT DE UN OPERATOR ORANGE. EXPEDIAT:333"
Mesajul "venit de la Flanco" era trimis de la numarul 0745407140
pai atunci e vina celor de la orange ca permit sa poti trimite sms-uri cu numar ascuns.......
jamesbond
Jul 28 2007, 11:50
QUOTE(bulangiul @ Jul 27 2007, 18:15)

pai atunci e vina celor de la orange ca permit sa poti trimite sms-uri cu numar ascuns.......
eu chiar nu vad ce rost are sa dai sms cu nr ascuns...
se pare ca in curand nu se vor mai putea trimite sms-uri cu nr ascuns de pe Orange...sursa oficiala se pare ca in maxim 1 luna
bulangiul
Jul 28 2007, 20:00
QUOTE(EDGE @ Jul 28 2007, 14:03)

se pare ca in curand nu se vor mai putea trimite sms-uri cu nr ascuns de pe Orange...sursa oficiala se pare ca in maxim 1 luna
si bine ar fi..............
klubbingman
Jul 28 2007, 23:21
QUOTE(vld_1221 @ Jul 26 2007, 18:01)

Ba se ocupa, chiar intensiv...Orange si Voda blocheaza in jur de 20.000 de numere lunar...putin, nu? Insa depinde si de tine...faci o reclamatie si ai toate sansele sa ti se rezolve treaba, totul e sa o faci!
vodafone_ro
Jul 29 2007, 00:02
QUOTE(EDGE @ Jul 28 2007, 14:03)

ma bucur ca au luat aceasta decizie ii felicit
era imoral
Si cum demonstrezi Orange-ului ca eu, abonatul cu nr 07..., ti-am propus sa imi comunici n-shpe coduri de reincarcare?! Poate te-am sunat ca sa te intreb daca o cunosti pe Verginica!
bulangiul
Jul 29 2007, 09:42
QUOTE(kkLM @ Jul 29 2007, 04:00)

Si cum demonstrezi Orange-ului ca eu, abonatul cu nr 07..., ti-am propus sa imi comunici n-shpe coduri de reincarcare?! Poate te-am sunat ca sa te intreb daca o cunosti pe Verginica!
majoritatea telefoanelor permit inregistrarea convorbirii.....ii inregistrezi convorbirea si gata, chiar daca nu e legal e in folosul comunitatii......iar eu daca as fi cel care decide blocarea unui numar, mi-ar fi suficient 2....3 reclamatii de la clienti si l-as bloca imediat....
Adica tu inregistrezi toate convorbirile avute cu cei cu numere necunoscute sau ascunse?!
bulangiul
Jul 30 2007, 17:10
QUOTE(kkLM @ Jul 30 2007, 00:47)

Adica tu inregistrezi toate convorbirile avute cu cei cu numere necunoscute sau ascunse?!
daca vad ca e cazul o inregistrez.....oricum n-am avut ocazia sa dau de vreun tzepar de asta, dar spre binele lui ar fi bine sa nu ma sune ca o sa-i dau binete de no sa poata sa duca...
sarighiol
Aug 1 2007, 14:34
QUOTE(bulangiul @ May 2 2007, 09:07)

Ce soft?
QUOTE(bulangiul @ Jul 30 2007, 18:10)

daca vad ca e cazul o inregistrez.....oricum n-am avut ocazia sa dau de vreun tzepar de asta, dar spre binele lui ar fi bine sa nu ma sune ca o sa-i dau binete de no sa poata sa duca...
Presupunem ca ai o inregistrare: cum demonstrezi celor de la Orange ca inregistrarea aceea este facuta in timpul convorbirii cu numarul 07...?
Laur3ntyu
Aug 4 2007, 14:11
am primit si eu sms tot asa cu tzeapa din asta.....felicitari ai castigat 3000 euro...pentru detalii sunati la numerele...bla....bla..bla...Semnat Flanco Invest Rom...bineinteles ca nu am dat importanta...daca are cineva minute pe cosmote si are chef sa injure pe cineva spunetimi ca postez numerele:D....si am mai primit mail de la "Orange" cica daca vreau sa primesc credit dublu fata de valoarea incarcata sa trimit un reply cu un cod de reincarcare la orange_romania_provider@yahoo.com....o alta tzeapa:))
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.