Adsense in Romania
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22

Courage

E mare clocotire, dar sunt si incurcaturi, pt ca cei din Romania nu prea par sa se sincronizeze cu cei din SUA.

Din pacate, pe pagina oficiala Google nu a intervenit nici o schimbare in numarul limbilor oficiale suportate:

https://www.google.com/adsense/support/bin/....py?answer=9727

Abia cand acolo apare Romania ar fi oficial suportul pentru limba romana.

Iata comunicatele de presa al agentiei ce se ocupa cu imaginea Google in Romania.

Bucuresti - 17 aprilie 2007. Google Inc. anuntă lansarea produselor Google AdSense pentru
Căutare si Adsense pentru Continut, dedicate website-urilor si portalurilor din România.
Adsense pentru Căutare este un program gratuit care permite website-urilor din România să
pună la dispozitia vizitatorilor care realizează căutări din paginile acestora rezultatele oferite de
motorul de căutare Google. De asemenea, programul afisează anunturi relevante sub formă de
text, selectate automat în functie de termenii de căutare. AdSense pentru Continut oferă
proprietarilor de website-uri posibilitatea de a afisa pe propriile pagini de web anunturi Google
relevante si neagresive, selectate automat în functie de continutul acestor pagini si, totodată,
oportunitatea de a câstiga bani în acest mod.
Courage
Delia Drăgușin, Communication Manager la SoftNews NET SRL, firma care are în proprietate website-ul www.softpedia.com, declară: ”Impactul implementării acestui serviciu pe http://www.softpedia.com a crescut cu timpul. AdSense generează pentru noi venituri importante, astfel încât a devenit un partener strategic. Trendul crescător în mărimea veniturilor facilitate de parteneriatul nostru cu AdSense ne-a convins să includem acest serviciu și pe viitoarele noastre proiecte web”.

Courage
Un test de o secunda pe forum
radetzy
QUOTE(Courage @ Apr 17 2007, 13:48) [snapback]2710608[/snapback]

Si ce parere aveti?
O sa puneti reclame adsense pe forum?
Cata.
Da, era de asteptat!
Probabil in 2 , 3 zile o sa apara si pe pagina cu limbile suportate.
Insa trebuie sa creasca numarul de advertiseri, personal nu duc lipsa de clickuri sau vizitatori, dar sunt sectiuni unde nu apare inca reclama relevanta. In aceste sectiuni clickul nu are momentan o valoare mare.

Sper sa se ocupe bine cei care trebuie sa promoveze adsense in Romania, iar numarul celor care investesc in adsene sa creasca.

miromulus
Mda, momentan CPC-ul e cam mic pt reclamele romanesti dar era de asteptat.
negreanovidiu
Ciudat ... eu am aplicat de 2 saptamani si inca nu am primit nici un raspuns ... desi acolo scrie ca tre sa astepti maxim o saptamana ... nono.gif

netul
Eu de 10 zile.
orixweb
Eu nu prea am inteles care este treaba cu campaniile CPM de la AdSense, imi puteti explica ?
SpectraWave

am si eu o problema cu un account de adsense banat cu 68$ in el ... banat pt ``wrong placement of ads`` am pus adurile aiurea

ce tre` sa fac sa mil debaneze?
miromulus
QUOTE(SpectraWave @ Apr 17 2007, 17:37) [snapback]2711530[/snapback]
am si eu o problema cu un account de adsense banat cu 68$ in el ... banat pt ``wrong placement of ads`` am pus adurile aiurea

ce tre` sa fac sa mil debaneze?

Incearca sa le explici ca a fost greseala, ca ai fost sfatuit prost de cei care se ocupau cu optimizarea site-ului, ca tu esti pur ca un ingeras si nu o sa mai faci in veci asa ceva. Poate te cred.
fellow
Nu stiu daca are legatura, dar de cand adsense a intrat oficial in Romania pretul/click pentru site-ul meu (lb. romana) a scazut cu 50%. Adica de vreo 2 zile am un nr. super mare de click-uri si vizitatori, si super mic de $...
Courage
Nu sunt prea multi advertiseri, asa ca este clar ca va urma o explozie a afisarilor => se vor epuiza instantaneu bugetele alocate smile.gif

Nu va asteptati la minuni pe contentul in lb romana; in orice caz nu curand sad.gif
fellow
Da.. probabil asta e explicatia. A aflat lumea > upgrade la adsense > bugete epuizate rapid.

Observ ca am scazut progresiv din data de 15-16. Ieri am avut un nr. mare de click-uri iar veniturile au scazut sub 50%... Azi ma astept sa fie o pierdere si mai mare.
miromulus
CTR-ul creste continuu, eCPM scade pe zi ce trece. Advertiserii s-au prins ca nu exista concurenta si au scazut max bid-ul. Ca atare, acum banii le ajung pentru campanii de o zi dar noi incasam momentan bani de seminte. Pana nu o sa existe concurenta si aici, AdSense Romania are ca avantaj doar faptul ca serveste reclame contextuale si pierde avantajul concurentei pe cuvinte cheie.
radetzy
Limba romana este oficial acceptata!

Ήρθαμε! Am sosit!
We're happy to announce that we've just expanded our product offerings for two long-awaited languages: Greek and Romanian. Starting today, Greek and Romanian publishers can monetize their content by displaying targeted AdSense for content ads on their pages. As an added bonus, Romanian publishers can now implement AdSense for search as well.

If you're ready to get started with these languages, just log in to your AdSense account and follow the wizard located under the AdSense Setup tab. You can also contact the Greek team at adsense-el@google.com and the Romanian team at adsense-ro@google.com with additional questions.

Sursa: blogul adsense
miromulus
Si update la limbile suportate: https://www.google.com/adsense/support/bin/....py?answer=9727
gumball3000
traducerile in limba romana observa ca nu au fost facute si pentru Referali
miromulus
Nu avem decat AdSense for content si for Search. Pt referali nu.
KINGro
Am fost acceptati, sper sa nu se razgandeasca! biggrin.gif
cosminn
QUOTE(Courage @ Apr 17 2007, 14:48) [snapback]2710608[/snapback]

vad ca ati implementat in totalitate adsense pe forum.. cum se comporta? care sunt page CTR si eCPM?
care sunt veniturile comparativ cu adsense in engleza pt. acelasi nr. de vizitatori/afisari?
DjAdi
Cam la cat timp se actualizeaza in contul de adsense numarul de afisari si clicuri? Odata la 12 ore?
radetzy
QUOTE(DjAdi @ Apr 18 2007, 13:34) [snapback]2715515[/snapback]
Cam la cat timp se actualizeaza in contul de adsense numarul de afisari si clicuri? Odata la 12 ore?

Nu. Cam la 2 - 3 ore.
radetzy
Courage, daca mai treci pe aici ne spui daca sunteti premium publisher, deoarece am vazut acum pe softpedia (site, nu forum) ca reclamele sunt schimbate. Daca da, poate ne dati cateva detalii despre avantajele conturilor premium.

Multumesc. smile.gif

miromulus
Da, arata mult mai bine ca ale noastre. Mi-ar place si mie reclame fara bgr sau cu gradienti
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.