Crema de protectie solara
Pagini: 1, 2

berlinish

QUOTE(anca5r @ Jun 22 2007, 10:37) [snapback]3000375[/snapback]
Te rog spune-mi si mie unde gasesc Piz Buin?

eu nu stiam ca exista si la noi piz buin . anul trecut am vazut in faramaciile help net . nu stiu daca se mai gasesc pe aici si anul asta .
totonel2001
La sensiblu au sigur piz buin

donjoe
QUOTE (asul @ May 25 2007, 16:09) *
Orice ati incerca, ar fi de dorit sa mergeti pe game semiprofesionale, dermatologice : Bioderma, Roche Possay si multe altele. Sunt mai scumpe decat Elmiplant sau Nivea, dar "joaca in alta liga". Cel putin in principiu. Dar nu uitati un lucru : oricat de buna e crema, daca nu e aplicata corespunzator, degeaba.

Corecție: cremele cele mai bune, care nu-și pierd proprietățile în timpul expunerii la soare (e.g. unele LaRoche Posay-uri, unele L'Oreal-uri, unele Garnier-uri, unele Vichy-uri - dar nu toate) nu sunt degeaba chiar dacă le aplici o singură dată pe zi (bineînțeles, nu-s imune la "operații" mecanice care dau crema jos de pe piele - bălăceala, frecarea cu prosopul sau șezlongul etc.), pentru că sunt fotostabile. Unele creme de protecție chimică instabile (nu toate chimicele sunt instabile!) pot fi chiar dăunătoare dacă nu sunt re-aplicate la 2 ore, nu numai că încetează să protejeze. Asta-i diferența. Există creme mai noi pe care scrie dacă sunt "photostable" - alea se pot folosi mai relaxat, fără re-re-re-aplicare paranoică dacă n-ai motive să crezi că le-ai dat jos de pe piele mecanic.

Bineînțeles, cele mai bune "creme solare" sunt țigla, cărămida, betonul și hainele groase. wink.gif Adică să nu ieși din casă. (Traducere: să nu mergi la plajă și la solar, pe cât posibil.)
shockatzel
Buna tuturor. Intrebarea mea este: Ce fel de crema (factor de protectie) ar trebui sa folosesc ca sa nu ma ard cand stau la plaja? Eu ma gandeam stat la soare cu punct final piele neagra, fara sa mai trec prin faza arsuri, piele rosie.
Khmerul
QUOTE (shockatzel @ 30th July 2009, 18:46) *
Buna tuturor. Intrebarea mea este: Ce fel de crema (factor de protectie) ar trebui sa folosesc ca sa nu ma ard cand stau la plaja? Eu ma gandeam stat la soare cu punct final piele neagra, fara sa mai trec prin faza arsuri, piele rosie.

Pai hai sa incepem cu putina teorie. Ce este SPF si cate tipuri de piele disjungem din punctul de vedere al interactiei cu zeul Ra.

SPF - Sun Protection Factor este definit de urmatoarea expresie: SPF= MED (piele protejata)/MED (piele neprotejata) unde MED este Minimal Erythemal Dose (doza minima eritremala -timpul in care pielea dezvolta eritrem prin expunere la radiatie solara constanta) iar / are sens matematic (impartire). Este un raport adimensional deoarece se impart unitati exprimate in timp. Exemplu: pielea protejata dezvolta eritrem dupa 90 minute de expunere la soare iar pielea neprotejata dezvolta acelasi eritrem dupa 15 minute. SPF este deci 90 minute/15 minute = 6 Adica, SPF al produsului testat este de 6.

Din punctul de vedere al tipului de piele si interactia ei cu expunerea la soare avem urmatoarele 6 tipuri de piele:

1. albinos - se arde intotdeauna, nu se bronzeaza niciodata
2. blond - se arde cu usurinta, se bronzeaza foarte putin (tipul nordic, spalacit)
3. alb - se arde moderat, se bronzeaza gradual
4. brunet - se arde putin, se bronzeaza bine
5. arab - se arde foarte rar, se bronzeaza profund
6. negroid - nu se arde niciodata. Nu se bronzeaza niciodata (e deja bronzat smile.gif )

Pe masura ce te bronzezi inaintezi in scala de la 1-4 (sau 5) si scade nevoia de protectie.
Revenind la SPF, o crema cu SPF 20 iti va permite sa stai la soare un timp de 20 ori mai mare fara sa te arzi fata de timpul care ai sta la soare neprotejat tot fara sa te arzi.

Pentru ce vrei tu (desi NU recomand asa ceva) procedeaza astfel.
Stai la soare in prima zi 5-10 minute apoi aplica crema cu SPF 30.
A doua zi 10 minute apoi crema cu SPF 30
A treia zi ca a doua zi
A patra zi - 15 minute + SPF 30
A cincea - ca a patra
A sasea - 20 minute + SPF 20
A saptea - ca a sasea
A opta - 25 minute + SPF 20
A noua - ca a opta
A zecea - 30 minute+ SPF 20
Cand ai ajuns la 30 minute te-ai bronzat suficient sa-ti asiguri protectia. Expunerea in continuare va adanci bronzarea.

Daca vezi ca te arzi (chiar si o roseata) scurteaza intervalele de expunere si mareste numarul de zile in care stai la un interval ( de exemplu nu 2 zile 20 minute ci 3 sau 4 zile)

bafta
diorama
Initial luam lotiuni sau creme de protectie solara dar sunt alergica la ceva din lotiunile/cremele astea si aveam mancarimi cumplite pe toata pielea. M-am reorientat la spray si am ales absolut intamplator Garnier. E din cel cu FPS 30, spray protector transparent. A fost prima data cand nu m-a mancat pielea si nu m-am ars deloc, chiar daca am stat si dupa ora 12 la soare. Deci FPS-ul isi face treaba si in mod clar nu contine chestia aia care imi declansa mie alergia. Posibil ca orice spray transparent, atata vreme cat nu e de consistenta cremei, sa fie bun pentru mine dar nu prea am curaj sa-l schimb. Totusi parca i-as cere ajutorul lui Khmerul, ca vad ca contine multe chestii:

Alcohol Denat, Octocrylene, Dicaprylylcarbonate, Ciclopentasiloxane, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethylhexyl Triazone, Butyl Methoxybenzoylmethane, Cyclohexasiloxane, Phenylt Rimethicone, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer, Tocopherol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalol, Benzyl Salicylate, Propylene Glycol, Alpha-Isomethyl Ionone, Sorbitol, Butylphenylmethylpropional, Citronellol, Citral, Aqua, Opuntia Coccinellifera Flowerextract, Coumarin, Glycine Soja Oil, Parfum.
Khmerul
CITAT (diorama @ 3rd August 2009, 13:59) *
Initial luam lotiuni sau creme de protectie solara dar sunt alergica la ceva din lotiunile/cremele astea si aveam mancarimi cumplite pe toata pielea. M-am reorientat la spray si am ales absolut intamplator Garnier. E din cel cu FPS 30, spray protector transparent. A fost prima data cand nu m-a mancat pielea si nu m-am ars deloc, chiar daca am stat si dupa ora 12 la soare. Deci FPS-ul isi face treaba si in mod clar nu contine chestia aia care imi declansa mie alergia. Posibil ca orice spray transparent, atata vreme cat nu e de consistenta cremei, sa fie bun pentru mine dar nu prea am curaj sa-l schimb. Totusi parca i-as cere ajutorul lui Khmerul, ca vad ca contine multe chestii:

Alcohol Denat, solvent Octocrylene - filtru UV, Dicaprylylcarbonate - solvent si emolient cu coeficient mare de autoetalare (1600 mm2/10min , Ciclopentasiloxane - silicon - senzatie pe piele, C12-15 Alkyl Benzoate - solvent pentru filtre, Ethylhexyl Triazone -Filtru UVB, Butyl Methoxydibenzoylmethane - filtru UV de spectru larg, Cyclohexasiloxane, silicon Phenylt Rimethicone - cred ca e phenyl trymethicone - silicon, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer, - polimer dar nu prea inteleg de ce l-au bagat, este uzitat in fixative Tocopherol, vitamina E Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalol, Benzyl Salicylate, alergeni din parfum Propylene Glycol, Alpha-Isomethyl Ionone, Sorbitol, Butylphenylmethylpropional, Citronellol, Citral, Aqua, Opuntia Coccinellifera Flowerextract, Coumarin, Glycine Soja Oil, Parfum. diverse componente in cantitati foarte mici

Ce ai tu aici este practic o solutie de filtre UV in solventi.
Nu dau pe spate dar daca iti merge cu ea....
Pariu ca e si water resistant

diorama
Da, scrie ca e rezistent la apa. Nu stiu, parca nu am curaj sa o schimb, luand in considerare problemele. Multumesc mult pentru raspuns! kisstogether.gif
me_and_myself
Inca una si promit ca gata? notangel.gif

Aqua, Homosalate, Benzopheone-3, Glycerin, Ethylhexyl salicylate, Dimethicone, Adipic acid/diethylen, Glycol/Glycerin Crosspolimer, Butyl Methoxidibenzoylmethane, Butylen glycol, VP/Hexadecene Copolymer, Octocrylene, Diethylhexilm, 2,6-Naphthalate, Silica, C30-38 Olefin/Isopropyl Maleate/MA Copolymer, Tocopheryl Acetate, Bisabolol, Dipotassium Glycyrhizate, Prunus Amigdalus Dulcis Extract, Caprylyl Glycol, Squalane, Potassium Cetyl Phosphate, Glyceryl Stearat, PEG-100 Stearat, Trimethylsiloxysilocate Trisiloxane, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Sclerotim Gum, Behenil Alcohol, Polysorbate 60, Sodium Hydroxide, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone, Parfum, Contains oxybenzone.

death.gif Mi-a luat 20 de minute si, citind ca sa retin ce transcriu, suna de parca faceam o exorcizare.
Khmerul

QUOTE (me_and_myself @ 4th August 2009, 17:49) *

Aqua, Homosalate, Benzopheone-3, Glycerin, Ethylhexyl salicylate, Dimethicone, Adipic acid/diethylen, Glycol/Glycerin Crosspolimer, Butyl Methoxidibenzoylmethane, Butylen glycol, VP/Hexadecene Copolymer, Octocrylene, Diethylhexilm, 2,6-Naphthalate, Silica, C30-38 Olefin/Isopropyl Maleate/MA Copolymer, Tocopheryl Acetate, Bisabolol, Dipotassium Glycyrhizate, Prunus Amigdalus Dulcis Extract, Caprylyl Glycol, Squalane, Potassium Cetyl Phosphate, Glyceryl Stearat, PEG-100 Stearat, Trimethylsiloxysilocate Trisiloxane, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Sclerotim Gum, Behenil Alcohol, Polysorbate 60, Sodium Hydroxide, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone, Parfum, Contains oxybenzone.

death.gif Mi-a luat 20 de minute si, citind ca sa retin ce transcriu, suna de parca faceam o exorcizare.

Lotiune cu SPF mare peste 30 (daca nu cumva este ecran total). Are ceva siliconi dar si ingrediente faine - squalane, glicirizat de potasiu, bisabolol, vitamina E, extract prunus amigdalis.
parabens free

DA, e un produs OK
CRYSSA
CITAT (me_and_myself @ 4th August 2009, 17:49) *

ce crema e asta? Marca, tip
ms
me_and_myself
CITAT (Khmerul @ 5th August 2009, 11:08) *
Lotiune cu SPF mare peste 30 (daca nu cumva este ecran total). Are ceva siliconi dar si ingrediente faine - squalane, glicirizat de potasiu, bisabolol, vitamina E, extract prunus amigdalis.
parabens free

DA, e un produs OK

SPF 30. Multumesc mult, inca o data! arigato.gif

CITAT (CRYSSA @ 5th August 2009, 11:21) *
ce crema e asta? Marca, tip
ms

"PIZ BUIN". Cu placere. smile.gif
Khmerul
QUOTE (me_and_myself @ 5th August 2009, 16:32) *
SPF 30. Multumesc mult, inca o data! arigato.gif

Anytime thumbsup.gif

anknic
@khmerul, se poate te rog o analiza pe aceasta crema solara?

aqua, ethyhexyl methoxycinnamate, benzophenone-3, homosalate, ethylhexyl salicylate, methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol, butyl methoxydibenzoylmethane, butylene glycol, glycerin, peg-8, polyester-7, neopentyl glycol diheptanoate, cetearyl alcohol, ceteth-20 phosphate, dimethicone, capryl glycol, decyl glucoside, dicetyl phosphate, phenoxyethanol, trimethylsiloxysilicate, tromethamine, cholesterol, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, propylene glycol, hexylne glycol, pyrus malus extract, xantan gum, aloe barbadensis extract, panthenol, tocopheryl acetate, chamomilla recutita extract, ci42090, ci19140.

multumesc!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.