Voineasa, Vidra, Obârșia Lotrului
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

alexino

Lacul Vidra si imprejurimile, dimineata la ora 7. Absolut mirific.

Klauss78
Salutare,
Am fost cateva zile in Baile Olanesti si am facut o excursie pana la Vidra.
Am vazut cateva corturi, am coborat pe la ele ... m-au convins smile.gif
In week asta vreu sa merg acolo.
Intrebare: A prins cineva peste in lac ? Sta mai bine Petrimanu la capitolul asta ?
Parca as daun pic si cu batu in apa smile.gif
Multumiri

FlorinAndrei
QUOTE (lulumic @ Aug 3 2008, 20:13) *
La Voineasa va recomand pensiunea Voinesita, pe drumul care coboara pe langa hotelurile din Voineasa, ultima vila construita (sau cel putin asa era de Paste). Noi am optat pentru pensiune completa, dar se poate si fara, gazdele pun la dispozitie un gratar mare de piatra, vase, doua foisoare, masa de tenis,etc si sunt foarte primitoare.
Detalii aici http://www.pensiunea-voinesita.ro/

Au si un vin alb super tongue.gif

Salut forumisti,

Eu am fost in iulie in zona si am stat 3 zile la Pensiunea Valahia (www.pensiuneavalahia.ro).

Este o alternativa f buna pentru Voineasa (sau celelalte statiuni din zona). Exceptand faptul ca pentru a ajunge la Pensiune vei trece raul Lotru prin vad (nu este nici o problema, apa are maxim 10-15 cm), totul este la superlativ.
Ferma de animale, lac, piscina (contra cost), teren de fotbal (contra cost si asta...), sezlonguri, loc de joaca, dar si zmeura si coacaze pe gratis in spatele terenului de fotbal :-)
Exista mai multe posibilitati de cazare, cladirea principala este cea mai scumpa, 150 - 200 lei camera, iar noi am stat la Cabanele Cascada (de fapt bungalow-uri) cu trei-patru locuri, cu 120 de lei pe noapte. Cel mai bine este sa luati vila cu 2-3 dormitoare, care se inchiriaza toata cu 250 lei pe noapte si aveti si bucatarie acolo.

In cele 3 zile cat am stat la Pensiunea Valahia am fost si in Voineasa, Vidra, Obrasia Lotrului, dar tot aici mi s-a parut cel mai frumos pentru cazare. Pentru copii, mai ales, este nemaipomenit sa se joace cu animalele de aici, inclusiv sa puna mana pe struti sau ciobanesc mioritic imens :-)

Concediu placut celor care se pregatesc.

FlorinAndrei
rivanol
Salutare !

am de gand sa merg in concediu la cabana petrimanu ... am intrat pe siteul lor si m am interesat cat de cat .

Poate careva sa mi spuna daca se merita drumul pana acolo ? Cum este drumul ? Sau daca exista o alternativa mai buna in zona .... specific ca am ales petrimanu pt ca mi se pare ca este mai restras ... Nu am chef de aglomeratie , ca altfel ramaneam in bucuresti ...
Multumesc !

siteul cabanei
DeathRipple
QUOTE (rivanol @ Aug 8 2008, 12:57) *
Salutare !

am de gand sa merg in concediu la cabana petrimanu ... am intrat pe siteul lor si m am interesat cat de cat .

Poate careva sa mi spuna daca se merita drumul pana acolo ? Cum este drumul ? Sau daca exista o alternativa mai buna in zona .... specific ca am ales petrimanu pt ca mi se pare ca este mai restras ... Nu am chef de aglomeratie , ca altfel ramaneam in bucuresti ...
Multumesc !

siteul cabanei

petrimanu in we NU este liber. fara cazare asigurata cre' ca faci drumu' degeaba. in we sunt si multe corturi la coada lacului. in timpul saptamanii e mult mai liniste. anul trecut, cand am fost vreo 2 zile in timpul saptamanii, erau 2 masini la cabana, una a noastra. oricum, este printre zonele cele mai linistite de pe toata valea.

cu atentie, se ajunge acolo cu orice tip de masina.
rivanol
Multumesc mult pt raspunsuri !

Nu o sa merg in weekend , o sa merg candva pe la jumatatea lunii pt mai multe zile ...
Posed o octavia destul de noua nu are nici un an ... si mie tare frica sa nu o "ranesc" biggrin.gif

Pe siteul lor am vazut ca sunt si tabere organizate acolo ... Daca prind o tabara de tineri cred ca o sa mi schimb locatia smile.gif

DeathRipple
eu am fost de cateva ori, n-am vazut copii acolo. dar e posibil, cine stie. si daca te cazezi si peste 5 zile vine o serie ce faci?

rivanol
QUOTE (DeathRipple @ Aug 8 2008, 13:45) *
eu am fost de cateva ori, n-am vazut copii acolo. dar e posibil, cine stie. si daca te cazezi si peste 5 zile vine o serie ce faci?

Platesc cele 5 zile si plec ! tongue.gif

De zona poti sa imi mai dai ceva detalii ? peisajul , cazarea , zona de acolo cum este ? Ca pe site ... imi dau seama ca baga numai lucrurile bune .

Multumesc inca odata pt raspunsuri ! smile.gif
gabycoman
Am fost de cateva ori. Drumul nu mai are asfaltul care l-a avut probabil pe vremuri. Dar e practicabil pentru orice masina.
Ideea e sa nu mergi repede, sa nu ii dai mai mult de 30-40...ca nu prea ai unde.

Eu nu am prins nicio tabara...desi pe site apar ceva poze cu grupuri de copii.
Intr-adevar, vara e cam full in weekend-uri.
Eu mereu cand am fost vara am facut rezervare si am intrebat daca sunt tabere.

Zona este superba, foarte retrasa.
Cand vreau sa fug de oras, e locul ideal. Nu ai semnal, nu da nimeni de tine.

Cabana este cabana...sa nu te astepti la hotel de lux..Am mai recomandat la niste amici fitzosi care au fost dezamagiti. Deh, ei erau obisnuiti cu hoteluri de 3-4 stele din Predeal sau Sinaia...Nu prea era oameni pentru care sa conteze mai mult natura si mai putin confortul.
Oricum, merita sa te duci.
viogaceu

Pentru cine vrea sa scape de caldura cel mai bine e la Vidra,plus ca peisajele intrec toate asteptarile.Iar administratorul celor 5 vile este un om de caracter.
Ca fapt divers:vara trecuta, cand la Voineasa erau 35 grade C la umbra,sus la Vidra tuna si fulgera si nu erau mai mult de 10 grade C,dormeam cu 2 paturi pe noi si tot era frig in camere.
DeathRipple
QUOTE (rivanol @ Aug 8 2008, 16:39) *
Platesc cele 5 zile si plec ! tongue.gif

De zona poti sa imi mai dai ceva detalii ? peisajul , cazarea , zona de acolo cum este ? Ca pe site ... imi dau seama ca baga numai lucrurile bune .

Multumesc inca odata pt raspunsuri ! smile.gif

scuze pentru intarziere, eu de-abia m-am intors de pe munte.

ce vezi pe site la ei, cam aia e. am si eu ceva poze de acum 2 ani, dar sunt mai mult de pe creste si imprejurimi. practic este o vale ingusta, doi versanti destul de abrupti de care s-au legat doua baraje (petrimanu si galbenu). ca peisaj, daca nu te urci pe munte, n-o sa vezi prea multe smile.gif eu nu sunt pretentios la cazare, deci n-as putea sa-ti spun cum e. mancarea mi s-a parut tot timpul cam scumpa - n-am inteles de ce. poate pentru ca nu e vad asa mare cum e la obarsie.
maktweet
@rivanol
Daca nu ai plecat inca, uite cateva poze cu lacul Petrimanu.
Si cateva mostre de drum (valea Latoritei).
Noi am ajuns doar la lacul Petrimanu, masina e foarte mica, nu am vrut s-o mai ducem si la Galbenul, nu am vrut sa ne batem joc de ea, si nici de munca noastra, platim lunar un salariu pe rata...
Dar, ca idee, de la Petrimanu la Galbenul drumul este la fel de prost cum vezi in poze, poate chiar mai prost, trebuie sa ai grija si sa mergi foarte incet.

maktweet
Dupa un concediu de o saptamana la Voineasa (mult prea scurt), revin cu poze, dupa cum am promis.
Prea multe comentarii nu are rost sa fac, a fost superb.

Primele poze sunt de pe valea Oltului:

Urmeaza cateva poze cu statiunea Voineasa vazuta de pe Chica Lupului.

Apoi: 3 poze cu satul Ciungetu vazut de pe celalat versant al Chicii Lupului, 4 poze cu "Drumul Strategic" (tot de pe Chica) si 4 poze facute tot de pe acest versant al Chicii.
maktweet
La sfarsit, 6 poze de pe Dalme.

Apoi 6 poze cu vechiul drum spre Vidra.

Urmeaza 6 poze cu drumul spre Jidoaia (de-a lungul Voinesitei).
maktweet
10 poze de pe valea Latoritei, pe drumul spre lacul Petrimanu.
maktweet
Si vreo 16 poze in ordinea urmatoare: drumul spre Vidra, statiunea Vidra, lacul Vidra si drumul spre Obarsia Lotrului.
Bineinteles ca nu m-am putut abtine sa nu pozez bietii munti care au chelit, nu din vina lor.
maktweet
Cateva poze cu flora zonei, apoi Voineasa vazuta de la etajul 5 al hotelului Lotru, apoi eclipsa partiala de luna din noaptea de 16 spre 17 august 2008, vazuta tot de la hotel.
Atena_atenne
voineasa...o parte foarte frumoasa a romaniei, cam uitata in ultimul timp
maktweet
Uitata?... hm... n-as zice, la ritmul in care se construieste.... si la cati turisti erau....
Numai uitata nu mi se pare... biggrin.gif

Multumiri celor care m-au indemnat sa incerc bucataria de la Obarsia Lotrului!
La randul meu, dupa ce-am incercat-o, recomand cu incredere pastravul de la Obarsie, care e bestial, te lingi pe degete!
De asemenea, bulzul e super (mamaliga+unt+ou prajit+branza+smantana).
Am halit acolo si ciorba de curcan si ciorba de burta, super, superbune, ca la mama acasa.
Dar nu le incercati chiar pe toate odata, ca nu le razbiti, luati-le pe rand! biggrin.gif
A, si afinata: daca nu sunteti cu masina, neaparat incercati afinata, e foarte buna!
dragosionut
Cazare in conditii bune la vidra pe unde se mai gaseste?! prv ..plese
spaduretu
QUOTE (dragosionut @ Sep 8 2008, 23:56) *
Cazare in conditii bune la vidra pe unde se mai gaseste?! prv ..plese

Singura posibilitate de cazare de la Vidra este la vilele olanesti...........conditii acceptabile ...depinde de pretentii...vezi aici:
http://www.valcea-romania.ro/viewUnitateCazare.php?lang=ro&idUnitateCazare=85

Condittii mai bune de cazare sunt la Obarsia Lotrului la Pensiunea Bradul......dar si preturile pe masura..........
dragosionut
QUOTE (spaduretu @ Sep 9 2008, 08:50) *
Singura posibilitate de cazare de la Vidra este la vilele olanesti...........conditii acceptabile ...depinde de pretentii...vezi aici:
http://www.valcea-romania.ro/viewUnitateCazare.php?lang=ro&idUnitateCazare=85

Condittii mai bune de cazare sunt la Obarsia Lotrului la Pensiunea Bradul......dar si preturile pe masura..........

Cum vilele olanesti? Poate vilele Vidra!?smile.gif)
Catmar
Stie cineva ceva de oferte pentru Revelion in aceasta zona?
maktweet
@dragosionut
E corect, e vorba de complexul de vile Olanesti-Vidra, cel putin asa scrie pe indicatorul spre Vidra.

Am pus mai sus o poza cu indicatorul....
loopoo
[quote name='maktweet' date='Sep 10 2008, 17:01' post='5196955']
@dragosionut
E corect, e vorba de complexul de vile Olanesti-Vidra, cel putin asa scrie pe indicatorul spre Vidra.

Am pus mai sus o poza cu indicatorul....

Misto concediul, nu? Eu m-am plimbat pana m-am plictisit in vara asta, dar cand m-am intors acasa, nu mi-a fost prea dor de locurile pe unde am fost. Anul trecut, insa, am incercat un sentiment de regret cand am plecat de la Voineasa. Vazand pozele tale, mi-e si mai dor de zona Brezoi-Voineasa-Obarsia Lotrului-Vidra. Felicitari pentru concediu!
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.