Voineasa, Vidra, Obârșia Lotrului
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

razor74

Drumul de la Voineasa pana la Vidra este in stare buna. De la Vidra pana la Obarsia lotrului este acceptabil. Am fost anul trecut cu masina pana la Obarsia Lotrului. La Obarsie cativa indivizi care stateau la cort in zona mi-au spus ca drumul spre Petrosani este dificil si aproape impracticabil pe o portiune de 1,5KM, desi nu mai era mult de mers...
nicu1414
aveti ceva numere de telefon de la pensiunile din obarsia lotrului?

DeathRipple
am io o carte de vizita, da' nu la mine...mai incolo
nicu1414
am sunat la bradul si la cab. obarsia lotrului. nu mai au locuri pentru week-endul asta. sad.gif

asa ca o sa stau la voineasa si sambata o sa urc si la obarsia lotrului.

tel urile:
bredul: 0744-325151;
cab. obarsia lotrului: 0744-700180
DeathRipple
QUOTE (nicu1414 @ Jul 30 2008, 15:01) *
am sunat la bradul si la cab. obarsia lotrului. nu mai au locuri pentru week-endul asta. sad.gif

asa ca o sa stau la voineasa si sambata o sa urc si la obarsia lotrului.

tel urile:
bredul: 0744-325151;
cab. obarsia lotrului: 0744-700180

told ya wink.gif
aztec
Vad ca se scrie mult si aici.. smile.gif
Voineasa
Hotelul "Lotru" e un hotel comunist, trecut la sindicate.. si acum apartine "sind romania".. si asta spune multe.
Insa, chiar daca mobilierul nu e chiar nou, daca se poate critica programul la apa calda, este unul dintre cele mai ieftine in care am stat. Si este situat intr-o zona deosebita. La fel si cele din spate
Si oricum.. arata mult mai bine decat cele din Herculane de exemplu.

Apoi, mancarea la restaurantul "Lotrisor" (parca) pe numele lui. Ma rog.. ala din fata la ultimul etaj).
Mancare la meniu fix, adica.. meniul se schimba in fiecare zi.. dar nu prea ai de ales altceva decat ce au in lista aia.. adica 1-2 ciorbe...1-2 felu' 2.. si ceva pe langa.. daca ai alte preferinte.. mai cauti
Insa pretul la mancare este imbatabil.. foarte ieftin si excelenta. Asa ieftin si bun am mai mancat la Popasul Iliesti.. prin moldova pe undeva.

Cel putin asa a fost ed fiecare data cand am fost eu acolo.. si sper sa mai ajung cat mai des..
faptul ca nu prea ai optiuni poate fi chiar un lucru benefic pt cei care vor sa se relaxeze.

Vidra.. o statiune acum dezolanta, parasita ...
Trebuia sa fie, din cate am inteles, o statiune de vis pt sporturile de iarna.. chiar planuita pt organizarea unei olipiade de iarna sau ceva similar...
Insa. a venit 1989 si... acolo a ramas. In acelasi stadiu.
Toata zona compenseaza in schimb prin aerul curat..

Obarsia Lotrului.. aici se paote spune mai multe..
Am stat o noapte la casute. Daca cei care critica cazarea la "lotru" au pretenti.. nici sa nu se apropie. Ieftin si.. prost.
Umezeala.. miros de mucegai. Intr-un fel explicabil din cauza zonei.. dar casutele cred ca tot din vremea comunista au ramas. saltele... cam tot de atunci. Ca sa dorm decent.. am intins peste acareturil lor salteaua mea(eram pregatit de camping) si m-am bagat in sacul meu.
Poate am avut eu ghinion.. poate de acum 2 ani s-a mai schimbat ceva.... poate.
Decent se poate sta la o pensiune cam la 200 M de obarsia lotrului.. Bradet sau Bradisor.. ceva de genul asta. Se poate si manca. Numai ca e greu sa gasesti loc liber. Si la preturi, e bine sa afli din timp ca ce stiam eu poate nu mai este de actualitate.
Din pacate in zona Obarsia Lotrului sun si foarte multi "etnici" veniti la cules ciuperci sau lemne...
De mancat la obarsie.. nu am avut curaj. Insa ar fi renumit pestele preparat acolo.

Ps. Nu va duceti in voineasa.... e urat murdar si scummpppp...
Nici macar sa nu va apropiati....
Ca vreau sa ma duc EU si vreau sa gasesc locuri... cheers.gif bigyellowgrin.gif laugh.gif
alex-n
A mai fost cineva pe drumul Brezoi-Petrosani de curand? E vreo problema ? Cam cati kilometri sunt de la un capat la altul? Inca o intrebare: Cum se ajunge mai usor si mai repede cu un Logan 1,6 la lacul Petrimanu? Pri nord pe la Ciungetu sau pe chelile Oltetului si pestera Polivragi?

DeathRipple
QUOTE (alex-n @ Jul 31 2008, 16:22) *
A mai fost cineva pe drumul Brezoi-Petrosani de curand? E vreo problema ? Cam cati kilometri sunt de la un capat la altul? Inca o intrebare: Cum se ajunge mai usor si mai repede cu un Logan 1,6 la lacul Petrimanu? Pri nord pe la Ciungetu sau pe chelile Oltetului si pestera Polivragi?

dupa obarsie, drumul e stricat pe o portiune - nu stiu care, n-am fost cu masina spre petrosani. pana acolo nu ai probleme.
la petrimanu ajungi din ciunget, sunt numa' vreo 10 km fara asfalt. mergi pe la cheile oltetului daca vrei adrenalina si sport extrem cu loganu'. iar pestera se numeste polovragi.
alex-n
Ah, scuze, am scris aiurea, vad ca nu prea nimeresc tastele azi, nu stiu ce am huh.gif
Si daca drumul e stricat dupa Obarsia Lotrului ce inseamna? Se trece mai greu sau nu se poate trece?
loopoo

QUOTE (aztec @ Jul 31 2008, 08:45) *
Vad ca se scrie mult si aici.. smile.gif
Voineasa
Hotelul "Lotru" e un hotel comunist, trecut la sindicate.. si acum apartine "sind romania".. si asta spune multe.
Insa, chiar daca mobilierul nu e chiar nou, daca se poate critica programul la apa calda, este unul dintre cele mai ieftine in care am stat. Si este situat intr-o zona deosebita. La fel si cele din spate
Si oricum.. arata mult mai bine decat cele din Herculane de exemplu.

Apoi, mancarea la restaurantul "Lotrisor" (parca) pe numele lui. Ma rog.. ala din fata la ultimul etaj).
Mancare la meniu fix, adica.. meniul se schimba in fiecare zi.. dar nu prea ai de ales altceva decat ce au in lista aia.. adica 1-2 ciorbe...1-2 felu' 2.. si ceva pe langa.. daca ai alte preferinte.. mai cauti
Insa pretul la mancare este imbatabil.. foarte ieftin si excelenta. Asa ieftin si bun am mai mancat la Popasul Iliesti.. prin moldova pe undeva.

Cel putin asa a fost ed fiecare data cand am fost eu acolo.. si sper sa mai ajung cat mai des..
faptul ca nu prea ai optiuni poate fi chiar un lucru benefic pt cei care vor sa se relaxeze.

Vidra.. o statiune acum dezolanta, parasita ...
Trebuia sa fie, din cate am inteles, o statiune de vis pt sporturile de iarna.. chiar planuita pt organizarea unei olipiade de iarna sau ceva similar...
Insa. a venit 1989 si... acolo a ramas. In acelasi stadiu.
Toata zona compenseaza in schimb prin aerul curat..

Obarsia Lotrului.. aici se paote spune mai multe..
Am stat o noapte la casute. Daca cei care critica cazarea la "lotru" au pretenti.. nici sa nu se apropie. Ieftin si.. prost.
Umezeala.. miros de mucegai. Intr-un fel explicabil din cauza zonei.. dar casutele cred ca tot din vremea comunista au ramas. saltele... cam tot de atunci. Ca sa dorm decent.. am intins peste acareturil lor salteaua mea(eram pregatit de camping) si m-am bagat in sacul meu.
Poate am avut eu ghinion.. poate de acum 2 ani s-a mai schimbat ceva.... poate.
Decent se poate sta la o pensiune cam la 200 M de obarsia lotrului.. Bradet sau Bradisor.. ceva de genul asta. Se poate si manca. Numai ca e greu sa gasesti loc liber. Si la preturi, e bine sa afli din timp ca ce stiam eu poate nu mai este de actualitate.
Din pacate in zona Obarsia Lotrului sun si foarte multi "etnici" veniti la cules ciuperci sau lemne...
De mancat la obarsie.. nu am avut curaj. Insa ar fi renumit pestele preparat acolo.

Ps. Nu va duceti in voineasa.... e urat murdar si scummpppp...
Nici macar sa nu va apropiati....
Ca vreau sa ma duc EU si vreau sa gasesc locuri... cheers.gif bigyellowgrin.gif laugh.gif

Ai descris perfect zona. Ideal e sa stai in Voineasa si sa faci excursii, de preferat cu masina, la Obarsie, Vidra, Petrimanu, etc.
Felicitari operatorilor pentru reunirea celor 3 topicuri cu Obarsia, Vidra si Voineasa, pentru ca , de fapt, au un subiect comun.
aztec
Planificasem un weekend de odihna in voineasa.
Am sunat pt rezervare.. iarasi... nu sunt locuri la hotel. wink.gif
Altadata.. sau acum in alta parte, insa de Bran m-am saturat.. si nici nu se compara.
maktweet
Daca te referi la hotel Lotru, nu prea au cum sa fie locuri in perioada asta pentru ca sunt ocupate de cei care vin cu bilete prin sindicat.
Si eu merg acolo in august, tot prin sindicat.
Dar la pensiuni ai incercat? Poate gasesti ceva, sunt cateva pensiuni in Voineasa.
DeathRipple
cateva? smile.gif sunt puzderie...in 5 ani, tot drumu' de la brezoi la voineasa o sa fie impanzit de pensiuni si case de vacanta...se construieste in draci. in fiecare saptamana apare ceva nou.
alexino
In weekend poti intampina ceva probleme la cazare. Pana nici la pensiuni nu prea gasesti loc de cazare. Daca insa mergi in cursul saptamanii, nu-ti face griji. Eu am mers fara nicio rezervare si am gasit cazare la prima pensiune intalnita.

rexkroki
QUOTE (alex-n @ Jul 31 2008, 17:13) *
Ah, scuze, am scris aiurea, vad ca nu prea nimeresc tastele azi, nu stiu ce am huh.gif
Si daca drumul e stricat dupa Obarsia Lotrului ce inseamna? Se trece mai greu sau nu se poate trece?

intre Obarsia Lotrului si limita judetului Hunedoara exista o portiune de aproximativ 5 km fara asfalt care se poate parcurge fara probleme de orice autoturism normal de oras ... pe coborarea catre Petrosani drumul este asfaltat dar prezinta denivelari si chiar gropi dar se poate parcurge in siguranta fara a rupe masina, oricum peisajul este foarte frumos, mai ales pe Cheile Jietului, iar drumul este foarte virajat necesitand viteza scazuta...

Mergeti fara frica, drumul pana la Petrosani este practicabil si foarte frumos, merita strabatut chiar daca nu vreti sa ajungeti la Petrosani, coborati pana unde iese Jietul din chei si apoi va intoarceti inapoi la Obarsia Lotrului si cobaorati spre Brezoi. Sigur nu veti regreta.
d-ardeleanu
in voineasa am retinut pensiunea "la sandel" chiar la intrare pe stanga pe un deal
iar in obarsia lotrului la iesirea spre sugag pe stanga , dupa casutele din lemn,
se afla in lucru un hotel/pensiune cu parter si etaj, integral din lemn,
foarte frumos dar nu stiu daca l-au terminat...
aveti idee despre aceasta? ceva poze de acolo?
lulumic
La Voineasa va recomand pensiunea Voinesita, pe drumul care coboara pe langa hotelurile din Voineasa, ultima vila construita (sau cel putin asa era de Paste). Noi am optat pentru pensiune completa, dar se poate si fara, gazdele pun la dispozitie un gratar mare de piatra, vase, doua foisoare, masa de tenis,etc si sunt foarte primitoare.
Detalii aici http://www.pensiunea-voinesita.ro/

Au si un vin alb super tongue.gif
delsim
Cat e camera pe noapte?
loopoo
Citesc ce scrieti voi aici , si imi aduc aminte cu placere de concediul petrecut anul trecut la Voineasa. Maine la prima ora plec la Sovata, dar tin inca o data sa scriu cat mult mi-a placut la Voineasa. Recomand zona oricui vrea sa aiba parte de un concediu linistit cu incarcarea bateriilor garantata.
offtopic: cand ma intorc, povestesc ce am gasit pe acolo, si pun si poze. Pana atunci, duceti-va la Voineasa, si daca nu gasiti camere la "Lotru", macar luati masa la terasa hotelului. Privelistea face toti banii din lume!
nicu1414
salutare,

tocmai ma intorsei din zona si fu frumos smile.gif (asta ca sa vorbesc ca ei smile.gif )

pe scurt, am plecat vineri dimineata din bucuresti cu destinatia voineasa. pe drum am oprit la cascada lotrisor (drum forestier cam prapadit 2km din care mai mult de jumatate am mers pe jos ca n-am vrut sa fortez masinuta) si pe urma direct in voineasa. cu o zi inainte imi facusem rezervare telefonica la pensiunea Cerbul. ajuns acolo sun si imi spune doamna cam cu jumatate de gura ca s-ar putea sa raman fara camera mad.gif si rezervare pentru ce mai facusem??? oricum m-am enervat si nici nu m-am mai dus sa ma cert cu ea. am intrat in prima pensiune si am gasit cazare. asa ca aveti grija ca rezervarea telefonica nu e o certitudine pentru anumite pensiuni. in fine, cazare, plimbare, masa la restaurantul hotelului ... hmmm. nu sunt pretentios cu mancarea dar uleiul in care au fost prajiti cartofii mei cred ca nu era schimbat de la inceputul sezonului... ranced de ti se facea greata. o fi fost bucatarul suparat...

sambata am facut o plimbare cu masina pe la vidra, barajul vidra si apoi la obarsia lotrului. la vidra e sinistru, cateva hoteluri comuniste parasite si un restaurant functionala ce sta sa cada... a, si ce m-a distrat tare mult la baraj: domne n-ai voie sa fotografiezi ca e obiectiv strategic. sefilor de acolo si la mai marii lor nu le-a aratat nimeni google earth? ca vezi toate marile lor obiective strategice. oricum eram in concediu sa ma relaxez, n-am comentat si m-am supus regulilor. la obarsie aglomeratie ca la balamuc. m-am balacit cu picioarele in lotru, am stat la soare si am mancat pastrav la restaurant. bun domne dar cam scump... 50 ron kg de pastrav prajit confused.gif

duminica am mancat la restaurantul Zan. excelent si la preturi nu mult mai mari ca la Lotru. imi pare rau ca nu l-am descoperit de la inceput. am mai vizitat un prieten care era si el prin zona si pe la pranz am plecat spre casa. m-am mai oprit la Manastirea Cozia si prin Caciulata unde am mancat niste papanasi buni biggrin.gif

concluzii: un loc minunat unde mergi sa te odihnesti.

nicu

maktweet
@nicu
Felicitari pentru excursie, ma bucur daca informatiile de pe topic ti-au fost de folos. wink.gif
pleampa
Pe 19 August vreu sa fac traseul Polovragi - Cheile Oltetului - Lacul Petrimanu (+Lacul Galbenu) - Ciungetu - Ob. Lotrului - ...
Poate cineva sa-mi spuna care este starea drumului pana la Ciungetu si eventual si alte informatii despre traseu?
Merg cu o dubita Mazda E2000 Campervan cu tractiune spate.
maktweet
Am si eu o intrebare: spunea cineva (asta-primavara) ca s-ar inchide DN7A pe o portiune, pentru reparatii.
Mai stiti ceva de asta?
Noi vrem sa ne intoarcem din concediu pe traseul Voineasa-Petrosani-defileul Jiului-Filiasi-Craiova-Bucuresti.
Se poate merge de la Voineasa la Petrosani, sau e drumul inchis pentru reparatii?
Multumesc.
nicu1414
QUOTE (maktweet @ Aug 6 2008, 17:23) *
@nicu
Felicitari pentru excursie, ma bucur daca informatiile de pe topic ti-au fost de folos. wink.gif

merci. da, mi-au folosit informatiile de aici.

legat de drum, nu cred ca o sa se inchida vreodata. de la voineasa la obarsia lotrului drumul e bun si nu e nevoie urgenta de reparatii iar de la obarsie la petrosani nu se poate inchide drumul pentru ca omoara businessul din obarsie biggrin.gif
maktweet
Mersi, m-am linistit... Mai ales daca-i vorba de business... e clar!

Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.