Voineasa, Vidra, Obârșia Lotrului
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

maktweet

QUOTE (loopoo @ Jun 25 2008, 15:25) *
Cine e in agonie? Statiunea e in dezvoltare. Eu am fost anul trecut si mi-a placut. Daca preferi fite, exista si pentru tine Hotelul Zan, la 4 stele. Poate oamenii se mai duc si pentru peisaj, nu doar pentru dormit. Vidruta arata decent pe afara. Pana la urma, fiind si moca, nu cred ca isi mai au rost comentariile. Pentru cine vrea liniste, statiunea e ideala.

La fel gandesc si eu.
Am fost la Voineasa in 2006 si ma duc si anul acesta, in august.
Eu cred ca la munte mergi pentru munte, pentru aer, pentru liniste, pentru frumusete.
Nu pentru mancare, somn, masaj, sauna si piscina. Parerea mea....
Apropo de conditii de cazare: am fost in iunie la un curs la Mamaia, am stat la un hotel de 4 stele, construit in anul 2006.
Bine, cazarea mi-a platit-o institutia unde lucrez, mie imi ajung oricand 2 stele.
Ei, vreau sa va spun ca atunci cand faceam dus, apa refula prin scurgere si se umplea toata baia.
Tavanul era de asemenea plin de apa, de la camera de sus.
Servirea era infecta, am stat si cate 2 ore sa asteptam mancarea.
Repet: toate astea la un hotel de 4 stele din MAMAIA.
Credeti-ma, m-am simtit mult mai bine la hotelul Lotru din Voineasa, chiar daca are doar 2 stele.
loopoo

Terasa restaurantului are, dealtfel, o priveliste superba! Preferam sa stam afara sa pandim cand se elibereaza cate o masa tongue.gif , doar pentru a savura peisajul ce il puteai vedea de la acea terasa.

loopoo
QUOTE (maktweet @ Jul 3 2008, 15:01) *
Multumesc.

Cand plecati?
maktweet
QUOTE (loopoo @ Jul 8 2008, 18:56) *
Cand plecati?

11 august, stam 6 zile, hotel Lotru, bilete prin sindicat. Pret supermisto: 327 lei (in care intra cazare pt. 2 persoane si cate 3 mese pe zi, tot pt. 2 persoane). Restul biletului e platit de sindicat. Noi platim doar astia 327 lei. Nu-i asa ca se merita?
maktweet
QUOTE (loopoo @ Jul 8 2008, 18:54) *
Terasa restaurantului are, dealtfel, o priveliste superba! Preferam sa stam afara sa pandim cand se elibereaza cate o masa tongue.gif , doar pentru a savura peisajul ce il puteai vedea de la acea terasa.

Noi haleam in restaurant, ca veneam morti de foame de pe coclauri, privelistea o admiram de pe balconul din camera, cu burta plina.
Ne-au indopat oltenii cu cotlete la restaurant, nu-mi venea sa cred, era mancarea super fata de mancarea de la hotelurile de pe litoral.
loopoo
QUOTE (maktweet @ Jul 10 2008, 15:45) *
11 august, stam 6 zile, hotel Lotru, bilete prin sindicat. Pret supermisto: 327 lei (in care intra cazare pt. 2 persoane si cate 3 mese pe zi, tot pt. 2 persoane). Restul biletului e platit de sindicat. Noi platim doar astia 327 lei. Nu-i asa ca se merita?

Unde lucrati? tongue.gif
maktweet
QUOTE (loopoo @ Jul 10 2008, 22:23) *
Unde lucrati? tongue.gif

La stat, iti dai seama...
La 10,5 milioane cat am eu salariu, e normal sa ma incante biletele prin sindicat.
De ce m-ai intrebat cand mergem, ai drum la Voineasa? Poate ne vedem pe acolo.
Eu de-abia astept sa plecam, mi se pare o vesnicie pana pe 11 august.
Si mi-e ciuda ca nu se mai dau anul asta bilete de 10 zile, ca acum 2 ani.
Vreau sa fie vremea buna, sa mergem la lacuri (Petrimanu, Galbena - parca asa ii zice), la Lespezi (iti spune ceva? sunt pietrele alea imense lustruite de rau), la Vidra, la Obarsie si pe unde s-o mai putea.
Nu stiu daca o sa avem timp, tare as mai trage o raita pe Transfagarasan. Am mai fost de 2 ori, dar eu m-as duce acolo toata ziua, e prea frumos, nu se compara cu nimic.
Sa vedem, sper doar sa fie vremea ok, ca restul se rezolva. biggrin.gif

DeathRipple
petrimanu si galbenu sunt lacuri de acumulare. din pacate pe 11 august n-o sa poti vedea poiana cu flori de colt de deasupra - numa' primavara. masina urca, dar cu atentie. spre balindru nu stiu daca mai urca masina (depinde de masina). la ciunget urca si spre castel (e o pensiune acolo, altele 2 in constructie, se vad de jos, din vale). drumu' e bun pentru unul forestier. urmareste indicatoarele care dus spre pensiunea luminita. la un moment dat drumu' se bifurca - ceea ce vezi spre dreapta se numeste strategica si e drum de creasta, da' nu cre' ca se poate merge cu o masina...mergeti cat puteti, apoi dati din picioare. de sus se vede vidra. drumu' da in transalpina. ia o harta detaliata (cauta pe harti.mielu.ro) si uita-te ca in zona sunt sute de km de drumuri forestiere, dar cele mai multe sun practicabile numa' cu bicicleta sau motocicleta.

la obarsie poti manca un pastrav ieftin si un bulz f bun. tot de la obarsie poti ajunge la lacul calcescu, da' e ceva de urcat.
loopoo
QUOTE (maktweet @ Jul 11 2008, 11:10) *
La stat, iti dai seama...
La 10,5 milioane cat am eu salariu, e normal sa ma incante biletele prin sindicat.
De ce m-ai intrebat cand mergem, ai drum la Voineasa? Poate ne vedem pe acolo.
Eu de-abia astept sa plecam, mi se pare o vesnicie pana pe 11 august.
Si mi-e ciuda ca nu se mai dau anul asta bilete de 10 zile, ca acum 2 ani.
Vreau sa fie vremea buna, sa mergem la lacuri (Petrimanu, Galbena - parca asa ii zice), la Lespezi (iti spune ceva? sunt pietrele alea imense lustruite de rau), la Vidra, la Obarsie si pe unde s-o mai putea.
Nu stiu daca o sa avem timp, tare as mai trage o raita pe Transfagarasan. Am mai fost de 2 ori, dar eu m-as duce acolo toata ziua, e prea frumos, nu se compara cu nimic.
Sa vedem, sper doar sa fie vremea ok, ca restul se rezolva. biggrin.gif

Mi-ar placea mie sa mai merg si anul asta, zona mi-a intrat in suflet. Anul asta mergem la Sovata, pe 4 august plecam. Normal, nu rata Vidra, Obarsia, Petrimanu. La Galbenu nu am fost, mi-era mila de masina, ca am omorat-o pana la Petrimanu. Drum bun si concediu placut va doresc!
DeathRipple

QUOTE (loopoo @ Jul 11 2008, 11:40) *
Mi-ar placea mie sa mai merg si anul asta, zona mi-a intrat in suflet. Anul asta mergem la Sovata, pe 4 august plecam. Normal, nu rata Vidra, Obarsia, Petrimanu. La Galbenu nu am fost, mi-era mila de masina, ca am omorat-o pana la Petrimanu. Drum bun si concediu placut va doresc!

de la petrimanu la galbenu drumu' era drept. tot ce trebea sa faci era sa intrebi smile.gif sunt cativa km intre cele doua
loopoo
QUOTE (DeathRipple @ Jul 11 2008, 11:40) *
petrimanu si galbenu sunt lacuri de acumulare. din pacate pe 11 august n-o sa poti vedea poiana cu flori de colt de deasupra - numa' primavara. masina urca, dar cu atentie. spre balindru nu stiu daca mai urca masina (depinde de masina). la ciunget urca si spre castel (e o pensiune acolo, altele 2 in constructie, se vad de jos, din vale). drumu' e bun pentru unul forestier. urmareste indicatoarele care dus spre pensiunea luminita. la un moment dat drumu' se bifurca - ceea ce vezi spre dreapta se numeste strategica si e drum de creasta, da' nu cre' ca se poate merge cu o masina...mergeti cat puteti, apoi dati din picioare. de sus se vede vidra. drumu' da in transalpina. ia o harta detaliata (cauta pe harti.mielu.ro) si uita-te ca in zona sunt sute de km de drumuri forestiere, dar cele mai multe sun practicabile numa' cu bicicleta sau motocicleta.

la obarsie poti manca un pastrav ieftin si un bulz f bun. tot de la obarsie poti ajunge la lacul calcescu, da' e ceva de urcat.

Salutari si matale! Nu uit ca anul trecut si tu m-ai convins sa aleg Voineasa, si nu regret! first.gif
DeathRipple
QUOTE (loopoo @ Jul 11 2008, 11:42) *
Salutari si matale! Nu uit ca anul trecut si tu m-ai convins sa aleg Voineasa, si nu regret! first.gif

voineasa in sine, nu....zona, da. din pacate a inceput sa se construiasca la greu pe toata v lotrului. apar case ca ciupercile...preturile urca in consecinta. sper numa' sa nu ajunga ca si v prahovei.
maktweet
QUOTE (DeathRipple @ Jul 11 2008, 11:40) *

Multumesc mult, promit poze multe in schimb!
Chiar, oare cum trebuie sa le fac ca sa pot sa le si postez?
Poate ma trezesc ca nu se vad bine, si nu mi-ar placea, eu chiar vreau sa le vada toti cei care sunt interesati.

QUOTE (loopoo @ Jul 11 2008, 11:40) *

Drum bun, vreme super si vacanta placuta!
Asteptam sa ne povestesti cum e la Sovata, n-am fost niciodata.
Ma bucur ca mai sunt oameni carora le place tara asta, m-am saturat sa tot aud de vacante si concedii in afara.
Nu zic ca la altii n-ai ce vedea, dar e pacat sa ratezi ce e de vazut in Romania.
Am constatat ca nici un loc de aici nu e la fel ca altul, nici un munte nu e la fel ca altul si fiecare are alta energie.
Bucurati-va din plin de fiecare secunda si uitati de orice altceva. wink.gif
iulia16
QUOTE (maktweet @ Jul 3 2008, 17:33) *
A mai fost cineva de curand la Vidra? Noi mergem la Voineasa in august si ne repezim si la Vidra.
Poate a mai fost cineva in zona de curand, ne-ar prinde bine niste informatii proaspete.

da...yo asta-seara am venit de la vidra si maine ma intork iara deoarece o ajut pe verisoarea mea care e administrator la o pensiune situata pe drumul spre baraj. dak aveti ocazia sa ajungeti prin statiune nu ratati ocazia...chiar daca singurele institutii functionale sunt cele 5 vile care apartin de sin romania si pensiunea de care am mentionat mai devreme, conteaza foarte mult aerul proaspat si peisajul....
maktweet
QUOTE (iulia16 @ Jul 21 2008, 00:40) *
da...yo asta-seara am venit de la vidra si maine ma intork iara deoarece o ajut pe verisoarea mea care e administrator la o pensiune situata pe drumul spre baraj. dak aveti ocazia sa ajungeti prin statiune nu ratati ocazia...chiar daca singurele institutii functionale sunt cele 5 vile care apartin de sin romania si pensiunea de care am mentionat mai devreme, conteaza foarte mult aerul proaspat si peisajul....

Multumesc, o sa trecem in mod sigur pe acolo, de-abia astept.
catalin_tihan
QUOTE (me_andreea @ Jun 22 2008, 15:12) *
am primit un bilet de tabara la voineasa pentru in vara aceasta...as vrea sa stiu daca este posibil sa mai iau cu mine pe cineva cunoscut in aceasta tabara...adik daca la hotelul vidruta unde urmeaza sa fiu cazata ar putea si persoana respectiva sa fie cazata(in aceeasi camera,acelasi pat)...apropo..dar trebuie sa anut pe cineva ca mai vine cineva cu mine avnd in vedere ca cazarea se face pe camera si nu pe numarul de persoane?

Am sunat eu la hotel sa ma interesez. Mi s-a spus ca toate locurile sunt pentru tabere. Eu sper sa se rezolve la receptie ca sunt in aceeasi situatie... smile.gif
rexkroki
doua poze recente din Voineasa...
nicu1414
salutare,

planuiesc o scurta iesire de 3 zile la obarsia lotrului si ma gandeam ca poate ma ajutati voi cu ceva informatii legate de starea drumului si posibile cazari in zona. am googalit si eu dar n-am gasit mare lucru.

multumesc,
nicu
maktweet
QUOTE (nicu1414 @ Jul 28 2008, 12:16) *
salutare,

planuiesc o scurta iesire de 3 zile la obarsia lotrului si ma gandeam ca poate ma ajutati voi cu ceva informatii legate de starea drumului si posibile cazari in zona. am googalit si eu dar n-am gasit mare lucru.

multumesc,
nicu

Gasesti informatii pe topicurile despre:
- Voineasa
- Statiunea Voineasa
- Vidra
toate astea la "Vacante in Romania"

- Transalpina (la Turism Auto)
nicu1414
ok, merci.

o sa studiez wink.gif
clara_spiele
Am fost anul trecut 10 zile la Voineasa prinzand un bilet prin sindicate. Am stat la Hotel Lotru, ma rog, calul de dat nu se cauta in dinti. N-am tinut niciodata la confort, superieftin la ora aia. De acolo am facut excursii, in Regat si pe partea cu Sibiul, la Cozia, Curtea de Arges, in Piatra Craiului. Plus drumuri de munte de o rara frumusete.
nicu1414
multumesc de informatii.

o sa merg la obarsia lotrului si o sa fac ceva plimbari prin jur. sper doar sa fie liniste... n-am chef de muzica tare (de orice fel!!!), urlete si zbieraturi smile.gif

loopoo
Si eu am fost tot anul trecut si tot la Lotru am stat. Cine vrea liniste, sa mearga la Voineasa, ai ce face 10-12 zile. Lotru nu e hotel de lux, dar nu e nici cum zice lumea de Parang din Olanesti, de exemplu. E un hotel unde poti sta decent, cu bani mai putini.
DeathRipple
QUOTE (nicu1414 @ Jul 29 2008, 09:42) *
multumesc de informatii.

o sa merg la obarsia lotrului si o sa fac ceva plimbari prin jur. sper doar sa fie liniste... n-am chef de muzica tare (de orice fel!!!), urlete si zbieraturi smile.gif

la obarsie nu mai e liniste in we. sunt zeci de masini, se construieste, au aparut smekerii cu gipane si ateve-uri. mai liniste e in timpul saptamanii. daca vrei cazare la casute sau la camere, musai rezervare inainte. corturile sunt si ele foarte multe in we.
dansta
QUOTE (nicu1414 @ Jul 28 2008, 11:16) *
salutare,

multumesc,
nicu

dinspre brezoi-voineasa drumul este bun. dinspre petrosani nu stiu
te poti caza chiar la cabana obarsia lotrului, nu cunosc conditiile de cazare dar masa excelenta. tot acolo mai exista o pensiune mai noua, parca Bradul ii zice . apoi la Vidra gasesti cateva vile ale Sind Romania (www.sindromania.ro) care arata ... ca niste vile din varful muntelui smile.gif . am inteles ca exista pensiuni pe drumul obarsia-petrosani.
zona este deosebit de frumoasa, daca faci abstractie de defrisari, busteni pe marginea drumului, camioane cu busteni
voineasa e cam departe totusi, vreo 40 km

da, Bradul ii zice
http://www.obarsia-lotrului.ro/index.html
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.