Voineasa, Vidra, Obârșia Lotrului
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

loopoo

QUOTE (DeathRipple @ Apr 9 2008, 11:22) *
lasa-ma sa inteleg: nu cunosti semnificatia indicatoarelor rutiere sau nu stii sa citesti?

Nu, pe bune, nici eu nu inteleg ce vrea sa zica indicatorul, si sunt si eu sofer.
rexkroki
nu ca vreau eu sa par destept, dar dupa mine s-ar putea interpreta asa:

drumul national DN 7A este inchis intre localitatea Obarsia Lotrului (Km 81 + 000 m) si limita Judetului Hunedoara (Km 86 + 600 m)

si in partea de jos se intareste cele spuse mai sus, drumul este deschis pana la localitatea Obarsia Lotrului (Km 81 + 000 m)

Acesta era un topic serios, nu cred ca trebuie sa murdarim toate topicurile cu diferite figuri de stil, sa ne dam unii mai rotunzi decat altii

lidiampopescu
Click pentru a vizualiza atașamentul

Acolo ne-am oprit, mie una drumul nu-mi inspira siguranta.
N-aveam cauciucuri de iarna, zapada aia mare se topea,
n-aveam nici un chef sa-mi stric we aiurea pe coclauri.
N-am vazut pe nimeni pe drumul ala. Sunt isterica de
felul meu si am tipat la barbat sa ne intoarcem
la vara cand va fi cald si uscat. O fi masina buna dar
nu ma indur sa intram pe shleauri, oricat de viteaz
e dragul meu sot. Daca ajunge careva pe acolo zilele
astea, sa ne dea de stire daca s-a mai topit sau macar daca
e practicabil drumul pana la Petro. Multam.

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

DeathRipple
QUOTE (rexkroki @ Apr 9 2008, 14:49) *
Acesta era un topic serios, nu cred ca trebuie sa murdarim toate topicurile cu diferite figuri de stil, sa ne dam unii mai rotunzi decat altii

dimpotriva, mi se pare de bun simt (ca sa nu spun obligatoriu) sa cunosti semnele de circulatie
gabian22
pe DN 7A va incepe reabilitarea intre km 63+200 - 86+600 , proiect care va dura 3 ani din pacate sad.gif

pe zona respectiva drumul este din piatra/pamant si este foarte probabil sa fie inchis
rexkroki
cu putin noroc am reusit sa strabat sambata dimineata drumul DN 7A pe intreaga sa lungime, de la Brezoi la Petrosani. Spun ca am avut noroc din mai multe motive: primul si cel mai important a fost vremea, care a tinut cu mine, nu a plouat. Daca ar fi plouat nu cred ca as fi reusit sa trec de portiunile acoperite cu zapada si gheata, masina mea avand doar tractiune fata. Un alt noroc a fost faptul ca nu am reusit, nu am avut timp, sa schimb cauciucurile de iarna cu cele de vara. Cu cauciucuri de vara nu as fi avut nici o sansa. Deasemenea am avut noroc ca nu m-am intalnit cu nici o masina pe portiunea cea mai dificila, portiunea neasfaltata. In poze portiunea respectiva nu pare chiar atat de grea, dar in realitatea lucrurile sunt mai complicate. Si inca un factor care a facut posibila aceasta traversare este dupa parerea mea faptul ca pe acea portiune neasfaltata zapada nu era topita de tot si erau inca portiuni de gheata. Daca era topita de tot cred ca ar fi fost numeroase portiuni cu noroi mare si bolovani. Si acum au fost vreo doua locuri mai dificle unde am trecut cu ceva emotii totusi garda destul de inalta a masinii spunandu-si cuvantul. In cursul verii stiu ca acea portiune se traverseaza fara probleme de catre toate masinile, dar acum este indicat sa ai tractiune 4x4.
In concluzie, singura portiune dificila este cea care defapt este si cea inchisa oficial in aceasta perioada, cea cuprinsa intre Obarsia Lotrului si limita Judetului Hunedoara. In rest drumul este bun, e drept cu ceva gropi inerente sfarsitului de iarna si cu destul de multe caderi de piatra si gheata de pe versanti, in special in portiunea din jud. Hunedoara, pe Cheile Jietului. Dar peisajul, linistea si aerul curat il recompenseaza pe deplin pe cel ce se incumeta sa strabata aceasta zona acum la inceput de primavara.

Anexez si ctateva poze. scuzati va rog calitatea mai slaba si dimensiunea destul de mare a pozelor.

rexkroki
si inca cateva...

lidiampopescu
Frumoase poze. Sa speram ca nu s-o inchide drumul pana la Petro si-o
sa apuc sa ma plimb pe'acolo. Drumul spre Vidra cum o fi? Stie careva? Tnx.
DeathRipple
QUOTE (lidiampopescu @ Apr 18 2008, 01:30) *
Frumoase poze. Sa speram ca nu s-o inchide drumul pana la Petro si-o
sa apuc sa ma plimb pe'acolo. Drumul spre Vidra cum o fi? Stie careva? Tnx.

nu pricep. vidra e intre voineasa si obarsie. din sosea mai sunt 500 de metri pana la ramasitele statiunii. la bucata aia de drum te referi?
Ntim

QUOTE (rexkroki @ Apr 14 2008, 23:55) *
si inca cateva...

Bine frumoase poze dar numai de pe drum ?
lidiampopescu
QUOTE (DeathRipple @ Apr 18 2008, 10:36) *
nu pricep. vidra e intre voineasa si obarsie. din sosea mai sunt 500 de metri pana la ramasitele statiunii. la bucata aia de drum te referi?

Da, la bucata aia ma refer. Habar n-aveam ca sunt 500 m pana la statiune. Am ajuns intr-o intersectie, la dreapta era indicator catre Vidra si la stanga spre Obarsie si ne-am zis: hai spre Obarsie! De ce zici ca-s ramasitele statiunii? N-are rost sa mergem pe acolo sau cum? Tnx.
DeathRipple
QUOTE (lidiampopescu @ Apr 20 2008, 22:39) *
Da, la bucata aia ma refer. Habar n-aveam ca sunt 500 m pana la statiune. Am ajuns intr-o intersectie, la dreapta era indicator catre Vidra si la stanga spre Obarsie si ne-am zis: hai spre Obarsie! De ce zici ca-s ramasitele statiunii? N-are rost sa mergem pe acolo sau cum? Tnx.

cabanele si hotelurile de-acolo sunt parasite. mi se pare ca una singura mai functioneaza.
gabian22
Recomand http://www.zanhotel.ro/

Conditii f bune, preturi .. pe masura
rexkroki
drumul de la intersectie pana in statiunea propriuzisa este neasfaltat dar nu pune probleme. Problema este ca la capatul lui nu gasesti nimic din ce ar trebui sa fie o statiune turistica in anul 2008. Nu stiu daca statiunea a fost vreodata finalizata si s-a degradat pe parcurs sau daca lucrarile nu au fost finalizate niciodata, dar arata jalnic si e pacat ca nu se gaseste o solutie pentru a pune in valoare acea zona, una care este printre primele din romania in ceea ce priveste puritatea aerului. Pun cateva poze din care se poate observa usor ce gaseste turistul care viziteaza "statiunea" Vidra. E drept ca am vazut si un semn care te indruma spre un restaurant dar nu stiu cum e acolo ca nu am mai avut chef sa-l caut cand am vazut restul "facilitatilor" de acolo.

loopoo
QUOTE (RoTTen @ Jul 12 2004, 22:53) *
Sa detaliez... s-au schimbat multe... in rau. Am fost acum ~10 ani si am mai trecut pe-acolo saptamana trecuta. Nu s-a mai facut nici un improvement, hotelul si cladirile adiacente sunt vai de mama lor, sunt doar 2 locuri in care poti manca - la hotelul lotru si la o terasa de langa. Terasa testata, am asteptat aprox 1,5h si in loc de cabanosi am primit cremvusti prajiti. Oriunde te duci e imposibil sa nu-l auzi pe marele guta si ceata de manelisti, parca asta ar fi profilul statiunii. Ce sa mai, a ajuns in asa hal ca mai ca-ncepi sa plangi cand o vezi.

Cel mai misto loc din zona voineasa - vidra e Obarsia Lotrului, sunt cateva vile, o cabana, casute, locuri de campare etc. http://forum.softpedia.com/attachment.php?...p;postid=302905 Si sunt multe trasee in zona.

Bafta

Cum de tocmai tie ti-au dat crenvursti prajiti? Cand am mancat eu anul trecut mancarea era foarte buna. S-or mai uita si la om...
Ignition
Nu va sfatuiesc sa incercati sa ajungeti de la Petrosani la Voineasa pe DN7A... eu am facut gresala asta in august 2007 partea de inceput a drumului este asfaltata, insa dupa ce se termina asfaltul este off-road.
In rest zona este mirifica prin munti, pacat ca drumul prin munti este cel ramas mostenire de pe vremea imperiului Roman.
Am ajuns in Voineasa de pe Valea Oltului in 2006, carosabilul era plin de gropi in zona Malaia, despre hotelurile din statiune... conservarea sistemului de turism comunism sad.gif

Pentru mine este o zona de evitat.... pana ajunge in E.U.
moschino
am fost inr-o excursie acum vreo zece ani,arata groaznic,si din cate vad nu s-a mai facut nimic,pacat,zona este foarte frumoasa,dar nu poti sa stai in padure si sa nu ai unde sa mananci dry.gif
me_andreea
am primit un bilet de tabara la voineasa pentru in vara aceasta...as vrea sa stiu daca este posibil sa mai iau cu mine pe cineva cunoscut in aceasta tabara...adik daca la hotelul vidruta unde urmeaza sa fiu cazata ar putea si persoana respectiva sa fie cazata(in aceeasi camera,acelasi pat)...apropo..dar trebuie sa anut pe cineva ca mai vine cineva cu mine avnd in vedere ca cazarea se face pe camera si nu pe numarul de persoane?
AbbyB
QUOTE (me_andreea @ Jun 22 2008, 15:12) *

Singurele comentarii ar putea veni de la colega de camera...asa ca ar fi mai bine sa-ti cauti pe net pe cineva care te accepta cu insotitor.
wave.gif
dansta
QUOTE (me_andreea @ Jun 22 2008, 15:12) *
am primit un bilet de tabara la voineasa pentru in vara aceasta...as vrea sa stiu daca este posibil sa mai iau cu mine pe cineva cunoscut in aceasta tabara...adik daca la hotelul vidruta unde urmeaza sa fiu cazata ar putea si persoana respectiva sa fie cazata(in aceeasi camera,acelasi pat)...apropo..dar trebuie sa anut pe cineva ca mai vine cineva cu mine avnd in vedere ca cazarea se face pe camera si nu pe numarul de persoane?

Daca vrei sa nu te injure persoana respectiva las-o acasa. Hotelul e jalnic. Iar statiunea e in agonie.

Si ca sa-ti raspund:
Nu cred ca o sa ai probleme, dar daca totusi ai se rezolva in stil romanesc, o mica spaga la fata locului.
loopoo
QUOTE (dansta @ Jun 24 2008, 10:14) *
Daca vrei sa nu te injure persoana respectiva las-o acasa. Hotelul e jalnic. Iar statiunea e in agonie.

Si ca sa-ti raspund:
Nu cred ca o sa ai probleme, dar daca totusi ai se rezolva in stil romanesc, o mica spaga la fata locului.

Cine e in agonie? Statiunea e in dezvoltare. Eu am fost anul trecut si mi-a placut. Daca preferi fite, exista si pentru tine Hotelul Zan, la 4 stele. Poate oamenii se mai duc si pentru peisaj, nu doar pentru dormit. Vidruta arata decent pe afara. Pana la urma, fiind si moca, nu cred ca isi mai au rost comentariile. Pentru cine vrea liniste, statiunea e ideala.
maktweet
Nu e chiar atat de rau la Voineasa, am fost in septembrie 2006 si mergem si anul acesta, in august. Daca nu esti foarte pretentios si foarte fitzos si daca iti place muntele si daca nu mergi acolo sperand sa gasesti vreun Hilton sau vreun Marriott, te poti simti foarte bine si te poti relaxa. Plus ca mai ramai si cu ceva bani in buzunar, pentru ca preturile sunt accesibile.
Noi mergem cu bilete prin sindicat, stam la hotel Lotru. Acum 2 ani am avut televizor si frigider in camera, am facut excursii organizate, cu microbuzul, si am luat si toti muntii de pe acolo la picior. A fost super si ne intoarcem cu placere in 2008.

Am uitat sa va spun cum a fost drumul. Ei, bine, aveam atunci o Dacie din '89, care tot timpul cerea bani, iar noi.... i-am tot dat, degeaba, desigur.
Cu toate astea, drumul Bucuresi-Voineasa l-am facut lejer, pentru ca era foarte bun, chiar nu am de ce sa ma plang. Nu mai vorbesc de peisaje, erau superbe, pe Valea Oltului.
Anul acesta o sa mergem si noi cu o masina mai buna si o sa va spun impresii la intoarcere....
rexkroki
concediu placut si sa reveniti cu poze si amintiri placute smile.gif
maktweet
QUOTE (rexkroki @ Jul 3 2008, 13:43) *
concediu placut si sa reveniti cu poze si amintiri placute smile.gif

Multumesc.
maktweet
A mai fost cineva de curand la Vidra? Noi mergem la Voineasa in august si ne repezim si la Vidra.
Poate a mai fost cineva in zona de curand, ne-ar prinde bine niste informatii proaspete.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.