Syncron
18th August 2007, 05:38
Si eu am fost cu cortul acum o saptamana la Obarsia Lotrului. Am campat spre drumul spre Ranca undeva langa rau. Am observat ca lacul Vidra s-a micsorat mult anul asta din cauza secetei. Acum 2 ani era plin de corturi langa lac dar acum abia cateva corturi. Drumul e excelent si nu a pus probleme la doua Dacii.
La Voineasa e foarte dragut complexul ala de magazine de jos. Avea preturi normale, nu de statiune, si gaseai cam orice. Din Voineasa se pot face multe trasee turistice.
Basarab
19th August 2007, 07:54
Zona este superba. Superba. Si un aer de aur. Daca stai 2 zile esti incarcat 3 luni!
Hotelul Lotru este bunicel. Camerele sunt mari, dar nu prea s-a investit in modernizare.
loopoo
21st August 2007, 10:08
M-am intors ieri de la Voineasa, si cum am promis, o sa va descriu ce am gasit. Am stat la "Lotrul", cazare asa, mai proletara, hotel nerenovat, dar curat, 33 pe noapte, am mancat la restaurant la ei, si cea mai scumpa masa a fost vreo 36 de lei (2 persoane), dar poti manca lejer si pana in 20 de lei 2 insi un pranz. N-am reprosuri nici din punctul de vedere al mesei, mancarea a fost foarte buna. Exista - l-am vazut doar - si un hotel cu pretentii, Zan se cheama, dar acolo preturile la mancare sunt de cel putin 2-3 ori mai mari - asa am auzit. Chioscurile de aici au preturi ca in Bucuresti, iar la un bar - Traian, berea este cu doar 20-30 de bani mai scumpa ca la chiosc la Bucuresti, plus ca fac si o paine super, pe vatra, care se gaseste peste tot in Voineasa.
Am facut drumetii (cu masina) pana la lac la Vidra, drumul e bun, cu mici gropi, il poti aborda cu orice masina, la fel si drumul spre Obarsia Lotrului, la fel de bun. Am fost si la lac la Petrimanu, peisajul este super, la fel ca si in toate celelalte excursii pe care le-am facut.
Poti face plaja pe malul apei, fie pe partea spre Vidra, pe raul Manaileasa, fie pe Lotru, apa e foarte curata, dar un pic cam rece.
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentul
Primele doua poze sunt de le lac de la Vidra, a treia de la Petrimanu, a patra e pe drumul ce coboara de la Vidra.
Am vizitat si hidrocentrala de la Ciunget, era un nene care lucreaza acolo si facea excursii, altfel n-am fi putut intra. Drumul de la Brezoi la Voineasa e foarte bun, dar noi am nimerit exact dupa "codul portocaliu" acela cu 150l/mp si am asteptat vreo 2 ore , cu 7 km inainte de Voineasa, ca sa deblocheze soseaua. Am si poze, dar sunt mai mari de 2mb si nu le pot atasa.
In concluzie, ca sa n-o mai lungesc, au fost 9 zile pe care le-am simtit din plin, peisajele m-au recreeat foarte mult, si recomand Voineasa oricui vrea sa scape de stresul marilor orase si vrea sa-si incarce cu adevarat bateriile. Astept si intrebari,( poate n-am povestit eu toate detaliile) si va raspund cu placere.
xdidi
21st August 2007, 23:11
m-am descurcat cu mersul.. deoarece sunt autobuze (3 pe zi parca) care pleaca din voineasa spre rm valcea si in plus daca ai noroc gasesti localnici care te duc pana in brezoi.. la gura lotrului! deci sa stiti ca si stopul e o soluite! vacanta frumoasa in continuare!
chewbacka
23rd August 2007, 08:07
Sunt de acord ca Voineasa este o statiune 90% comunista, fara hoteluri renovate si asa mai departe.
Dar ...zona merita mult mai mult de atat. Spre sfarsitul anului trecut si-a deschis portile ZAN Hotel. Nu vreau sa fac reclama, dar am fost acolo de cateva ori si este senzational.
Nu trebuie sa stati acolo ca sa beneficiati de delicatesele restaurantului lor. Dar daca stati, veti fi impresionati. E un hotel de 4 stele, cu tarife rezonabile - 200 ron camera dubla sau matrimoniala cu mic dejun inclus sau 120 ron camera single. Aveti la dispozitie teren de fotbal cu nocturna, biciclete, piscina, jacuzzi, sala de forta, sauna uscata, sauna umeda, solar ....tot ce v-ati putea imagina. Si mancarea e senzationala ! www.zanhotel.ro pt mai multe detalii
loopoo
23rd August 2007, 09:16
QUOTE(chewbacka @ Aug 23 2007, 09:07)

Sunt de acord ca Voineasa este o statiune 90% comunista, fara hoteluri renovate si asa mai departe.
Dar ...zona merita mult mai mult de atat. Spre sfarsitul anului trecut si-a deschis portile
ZAN Hotel. Nu vreau sa fac reclama, dar am fost acolo de cateva ori si este senzational.
Nu trebuie sa stati acolo ca sa beneficiati de delicatesele restaurantului lor. Dar daca stati, veti fi impresionati. E un hotel de 4 stele, cu tarife rezonabile - 200 ron camera dubla sau matrimoniala cu mic dejun inclus sau 120 ron camera single. Aveti la dispozitie teren de fotbal cu nocturna, biciclete, piscina, jacuzzi, sala de forta, sauna uscata, sauna umeda, solar ....tot ce v-ati putea imagina. Si mancarea e senzationala !
www.zanhotel.ro pt mai multe detalii
De acord cu tine, dar e singurul din zona la acest nivel si, pana la urma putini isi pot permite un pret mai mare, desi nu ma indoiesc de calitatea serviciilor.
Sunt intru totul de acord cu tine, statiunea merita mai mult in ce priveste investitiile, dar probabil ca zona se va dezvolta mai mult in viitor, potentialul turistic este urias.
viogaceu
25th August 2007, 16:30
QUOTE(careuro2 @ May 18 2007, 13:28)

salut!
a mai fost cineva de curand la Vidra? m-ar interesa ce conditii de cazare mai sunt acolo...
Am fost eu acum o luna.Drumul de la Brezoi e f.bun.Din pacate la Vidra ploua cam in fiecare zi si era cam racoare.Nu mai sunt functionale decat 5 vile ale SindRomania la un pret de 800000 lei,camera pe noapte.Turisti f. putini.Lacul superb ca intotdeauna.Administratorul f.de treaba.Poate si alti cabanieri ar trebui sa ia exemplu.
Vineri
16th October 2007, 12:05
pseudo-statiunea vidra la mijlocu lu octombrie = un complex hotelier in paragina + un complex de cateva vile unde se putea manca "doar un cotlet" (n-am mai intrabat daca un cotlet de om sau un cotlet pt toata lumea) + o gramada de caini agresivi (cel putin aparent; aveau privire de cristian tudor popescu) + un lac mare si misto mai la vale + peisaj misto peste tot.
obarsia lotrului = peisaj misto.
drumul intre brezoi si petrosani: la inceput f bun, apoi bun, iar dupa ce treci de obarsie devine nasol de tot pentru cativa km. dupa aia incepe coborarea spre petrosani (apar si cateva pensiuni & cabane) si drumul devine bunicel.
temperatura: scazuta, mai ales pe la obarsie (turturi si bruma pe langa drum).
paultt
7th December 2007, 18:16
Peisajul e superb intr-adevar.Dar e o mare diferenta(si nu in mai bine) fata de cum era inainte de a se incepe defrisarile in zona.Pana prin 2000-2001,nu vedeai un singur copac taiat intre Voineasa si Obarsia Lotrului.Acum....
.Pacat de potentialul zonei.In 1996 cand am fost prima oara acolo erau aproape pline hotelurile(cele 3,mici).Dupa aceea,an de an din ce in ce mai putini turisti,acum practic statiunea ajungand sa fie aproape parasita.
jafo
7th December 2007, 19:12
Subscriu la parerile lui paultt si vineri.
Am fost si eu acum vreo trei - patru luni si am stat 3 zile la Vidra.
Un peisaj grozav, napadit de gunoaie si ciini care maninca din ele.
Ba intr-o seara au mai venit si niste manelisti in vila vecina. Intr-un fel n-a fost rau, ca toti ciinii s-au dus la ei - or fi stiut ei ceva...
Intr-o zi m-am dus pina la Obirsia Lotrului. Mai rau!
Eu mai fusesem pe acolo acum vreo 20 de ani, frumos! peisaj exceptional, salbatic; oamenii locului erau sau padurari, sau taietori de lemne, sau soferi la ocolul silvic samd.
Obirsia Lotrului de acum e de 80 de ori mai murdara, arata ca o intersectie din Rahova cu mai multe tulpini de brad pe margine.
Pe toate drumurile forestiere - pe unde nu-i voie sa circuli in mod normal, sint bariere - nu doar se circula (barierele, acolo unde mai sint, e bine sa le lasi deschise, ca sa nu le rupa), ci se locuieste! Exact ca tiganii, cu cort, cu catel (la propriu, toti "turistii" e musai sa aiba si o javra de companie) si purcel (sub forma de gratar, mici sau mai stiu eu ce).
Pe drumul spre Gilcescu, cale de minim 4 km nu gaseai loc sa treci prin riu de corturi. Oameni obisnuiti, de-ai nostri, care stau cu masina pe malul riului de vineri pina duminica seara; isi racesc berile in riu, ca de-aia e riuri pe lume; curata ceapa si cartofi (macar de-ar fi doar ceapa si cartofi si nu stanioale si folii de aluminiu).
Oare unde s-or caca? Sigur in punga, pe care o ingroapa, cum ne invata Discovery Channel.
Ca sa nu mai vorbesc de niste cretini cu doua ATV-uri, care faceau zgomot cit cinci macarale si 7 Rabe la un loc. Si mirosea a benzina de la juma de kilometru, ca te si-ntrebi de ce le-a mai dat dumnezeu la animalele salbatice nas si urechi; degeaba, cred. Mai incolo, nationalitati conlocuitoare culegeau afine. Afine de dupa ATV, ar trebui sa le puna un brand, ceva
Si totusi! Parca s-ar mai putea suporta chiar si toate tiganiile astea; poate ne-am mai putea amagi cu ideea ca odata si odata o sa invatam sa fim civilizati; poate ca ne mai invata tiganii care se-ntorc din Spania cum sa ne purtam, desi nu cred; sau poate ne saturam de baut apa cu pisat.
Problema e ca toti muntii au chelit! Ou sont le forets d'antan? Cred c-a mai ramas un sfert din padurile pe care le vazusem eu odata! Sa fie doar Verestoy Attila, sau ne-am hotarit sa radem tot?
paultt
15th December 2007, 18:43
Bine spus...Toti muntii au chelit.Si tot ce s-a taiat acolo s-a taiat intr-o perioada f scurta.In 2000 sau 2001(trebuie sa verific albumele cu poze) am plecat spre B lasand in urma versanti impaduriti si in urmatorul an....am crezut ca am gresit drumul...
.In loc de copaci,pamant gol si trunchiuri.Intre complexul Vidra si baraj,e o zona unde in curand va veni muntele peste sosea,bineinteles,din cauza defrisarilor.Dar se pare ca nimanui nu ii pasa.Frumoasa tara,dar din pacate e locuita.De cine nu o merita.
Daca o statiune precum Vidra era in ... Turcia,de exemplu(de alte tari nici nu mai vorbesc) era apreciata la potentialul real,nu abandonata.Si in nici un caz nu s-ar fi vazut exploatari forestiere.Din turism se scot mult mai multi bani(in mod normal) si mai ales,pe termen lung decat din taierea copacilor(mai ales cand masa lemnoasa e trimisa la"export"neprelucrata).Dar in loc de investitii pe termen lung ptr unii e mai convenabil un tun si gata.Ce mi se pare inacceptabil e faptul ca practici de genul acesta sunt nu scene izolate ci" politica de stat" in Ro.
14eugen
18th December 2007, 11:18
Voi ajunge in jud. Valcea, de Craciun si vreau sa dau o fuga pana la munte 3-4 zile, ca ma bate fi-miu la cap cu zapada. M-am gandit la Voineasa sau Vidra.
Am inteles ca intre Craciun si Revelion nu ar fi problema cu cazarea, dar e mai bine totusi sa-mi fac rezervare.
Stiu ca la Vidra este o partie de schi, insa telescaunul nu functioneaza.
Are cineva idee daca si la Voineasa exista partie de schi ?
De fapt ma intereseaza mai mult o partie de saniute (trebuie musai sa-l duc pe fecior-miu undeva unde sa se dea cu sania, ca pe baza zapezii de la noi, o sa creada ca sania este un fel de obiect de muzeu...).
Altundeva in jud. Valcea unde sa gasesc sigur zapada in perioada Craciun-Anul Nou , ar mai fi ?
Stii cumva daca Cabana vanatorilor din Vidra este chiar imediat (la 2-300 metri ) de intersectia cu drumul Obarsia-Voineasa ? Sau este dupa Complexul parasit...
Multumesc !
DeathRipple
18th December 2007, 12:29
nu, la voineasa nu exista partie de schi. era cat p-aci sa fie, da' l-au impuscat prea repede si n-a mai apucat s-o faca.
in zona respectiva e zapada, dar poate va trebui sa urci mai sus de voineasa ca sa fii sigur. spre petrimanu de ex, unde sunt pante de km intregi pentru a te da cu sania, dar n-ai ce cauta acolo iarna fara 4x4. daca ajungi la vidra, acolo iar sunt multe pante, dar probabil ca si mai frumos e la obarsia lotrului. de la obarsie, daca iei drumul spre sugag dai aproape imediat de pante excelente. nu stiu despre ce cabana faci tu referire, dar sigur la 2-300 de metri de "intersectia" mentionata nu e nimic. de la voineasa se poate merge spre jidoaia, dar iar, fara masina de teren si 4x4 n-ai ce cauta.
da, sunt si alte locuri in judet, dar mai greu accesibile. zona aia e tot ce-ti trebuie.
rexkroki
30th March 2008, 13:54
am trecut si eu anul trecut in septembrie pe DN 7A intre Brezoi si Petrosani, intradevar sunt locuri foarte frumoasa si reconfortante... in mod normal pe timpul iernii acest drum ar trebui sa fie impracticabil pentru ca nu se asigura o dezapezire completa a lui din ratiuni economice... pe la mijlocul lui aprilie as avea posibilitatea sa mai trec pe acest drum insa ma intreb oare daca se poate trece, in sensul sa nu mai fie zapada... stie cineva care este situatia acum pe drum, este dezapezirt ?
Kugarth
1st April 2008, 16:09
QUOTE (rexkroki @ Mar 30 2008, 14:54)

am trecut si eu anul trecut in septembrie pe DN 7A intre Brezoi si Petrosani, intradevar sunt locuri foarte frumoasa si reconfortante... in mod normal pe timpul iernii acest drum ar trebui sa fie impracticabil pentru ca nu se asigura o dezapezire completa a lui din ratiuni economice... pe la mijlocul lui aprilie as avea posibilitatea sa mai trec pe acest drum insa ma intreb oare daca se poate trece, in sensul sa nu mai fie zapada... stie cineva care este situatia acum pe drum, este dezapezirt ?
Am fost eu pe 21 martie si era ok drumul ... cel putin pe unde am fost eu (din Valcea pana la Vidra si inapoi). O sa pun si cateva poze facute cand m-am intors. Din pacate am avut la indemana decat un Canon A510 ...
rexkroki
1st April 2008, 18:42
QUOTE (Kugarth @ Apr 1 2008, 16:09)

Am fost eu pe 21 martie si era ok drumul ... cel putin pe unde am fost eu (din Valcea pana la Vidra si inapoi). O sa pun si cateva poze facute cand m-am intors. Din pacate am avut la indemana decat un Canon A510 ...
frumoase poze, sper sa prind si eu asa vreme frumoasa si sa nu mai ninga pana atunci
asifilip
7th April 2008, 14:42
QUOTE (rexkroki @ Apr 1 2008, 19:42)

frumoase poze, sper sa prind si eu asa vreme frumoasa si sa nu mai ninga pana atunci

cate minute faceti cu masina de la Voineasa la Obarsia Lotrului?
ca poate vom avea doar o masina si suntem vreo 7,8 persoane asa ca va trebui sa fac 2 drumuri.
DeathRipple
8th April 2008, 06:27
QUOTE (asifilip @ Apr 7 2008, 14:42)

cate minute faceti cu masina de la Voineasa la Obarsia Lotrului?
ca poate vom avea doar o masina si suntem vreo 7,8 persoane asa ca va trebui sa fac 2 drumuri.
40-50 de min. dus.
asifilip
8th April 2008, 15:25
QUOTE (DeathRipple @ Apr 8 2008, 06:27)

40-50 de min. dus.
merci.
in afara de La Sandel si Lotru mai stiti vreo pensiune incercata? multe par bune si frumoase pe internet dar nu vreau sa am surprize.
loopoo
8th April 2008, 18:46
QUOTE (asifilip @ Apr 8 2008, 16:25)

merci.
in afara de La Sandel si Lotru mai stiti vreo pensiune incercata? multe par bune si frumoase pe internet dar nu vreau sa am surprize.
Pentru cazare este o pensiune care are la parter magazin si cuptor cu paine care miroase foarte frumos cand treci pe langa el. Dealtfel, toti comerciantii din Voineasa vand paine de la ei. Eu am stat la Lotru, dar ziua beam o berica la ei, si am intrebat ce preturi ar fi la cazare, si o gagica de jos de la bar mi-a spus ca pentru 10 zile pretul ar fi de 6-7 sute pe zi de camera. Asta era anul trecut. Pensiunea e pe drumul care urca spre hotelul "Lotru", si se numeste "Traian", din ce tin eu minte. Avantajul fata de Lotru ar fi ca ai apa calda curenta tot timpul, chiar daca e un pic mai scump decat la hotel, si e nou, si cred ca si mai curatel. De mancat poti sa mananci la terasa hotelului, unde mancarea e buna garantat, si ieftina, chiar daca nu foarte diversificata. Eu as merge si anul asta la Voineasa, atat de mult mi-a placut zona, dar merg pe principiul ca trebuie sa vad si alta zona a tarii. Uite si niste link-uri : http://www.cauta-cazare.ro/valcea/pensiunea_traian.php; http://www.turismvirtual.ro/Pensiunea-Traian-694.html . Dupa cum vezi, preturile difera. Mai bine dai un telefon.
lidiampopescu
8th April 2008, 23:59
Salutare! Am fost saptamana trecuta prin Voineasa, pe fuga, asa din motive de lipsa de timp.
Am facut cateva poze, sper sa va placa. Am prins zapada multa, partial topita, deci
drumul pana la Petrosani s-a anulat (mi-e frica de avalanse, nu c-as fi prins vreuna!)
Am ajuns la Obarsia Lotrului si am mai mers doar un pic, pana la primul indicator,
l-am pozat si-o sa-l vedeti in toata splendoarea lui. Sunt racita cobza, pozele au fost
facute majoritatea din masina, scuzati calitatea:P Poze cu Voineasa n-am pentru ca
e o statiunea deprimanta, dezolanta, ii mai dau o sansa la vara cand va fi cald si
verde peste tot. Voila!
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
rexkroki
9th April 2008, 08:11
multumiri pentru poze, foarte sugestive....
sambata dimineata am sa incerc sa ajung la Petrosani prin Voineasa, sper sa nu trebuiasaca sa ma intorc de la Obarsia Lotrului inapoi pe la Rm Valcea - Tg Jiu .... Norocul meu ca am inca cauciucurile de iarna pe roti, lanturi si lopata in portbagaj... sper sa reusesc. Totusi chiar daca te-ai intors, ce crezi se poate trece dincolo, ai intalnit masini care sa vina dinspre Petrosani? Nu mai stiu bine zona si din poze nu imi dau seama, ai ajuns sau nu la portiunea neasfaltata?
asifilip
9th April 2008, 08:36
QUOTE (lidiampopescu @ Apr 8 2008, 23:59)

Salutare! Am fost saptamana trecuta prin Voineasa, pe fuga, asa din motive de lipsa de timp.
Am facut cateva poze, sper sa va placa. Am prins zapada multa, partial topita, deci
drumul pana la Petrosani s-a anulat (mi-e frica de avalanse, nu c-as fi prins vreuna!)
Am ajuns la Obarsia Lotrului si am mai mers doar un pic, pana la primul indicator,
l-am pozat si-o sa-l vedeti in toata splendoarea lui. Sunt racita cobza, pozele au fost
facute majoritatea din masina, scuzati calitatea:P Poze cu Voineasa n-am pentru ca
e o statiunea deprimanta, dezolanta, ii mai dau o sansa la vara cand va fi cald si
verde peste tot. Voila!
Click pentru a vizualiza atașamentul
ce e cu indicatorul acesta? Inchis? e interzis spre Obarsia Lotrului?
DeathRipple
9th April 2008, 10:22
QUOTE (asifilip @ Apr 9 2008, 08:36)

ce e cu indicatorul acesta? Inchis? e interzis spre Obarsia Lotrului?
lasa-ma sa inteleg: nu cunosti semnificatia indicatoarelor rutiere sau nu stii sa citesti?
asifilip
9th April 2008, 13:10
QUOTE (DeathRipple @ Apr 9 2008, 11:22)

lasa-ma sa inteleg: nu cunosti semnificatia indicatoarelor rutiere sau nu stii sa citesti?
mi-am uitat ochelarii acasa. imi citesti tu te rog???
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.