florin.verboncu
4th December 2007, 16:40
Salutare,
Eu tocmai m-am mutat in A de sambata trecuta, 1 Decembrie.
Am gaze in sfarsit...deci caldura!
Incet, incet si cu mobila si celelalte dotari....ideea e ca pana acum toate-s bune. Mai sunt unele "mici" lucruri de finete (gen faianta se 'pateaza' in cabina de dus atunci cand se uda, motorul de jacuzzi care s-a ars in momentul in care am vrut sa-i fac proba, iar cei de la rcc au spus ca nu e treaba lor).
Oricum, sincer vorbind, sunt mai mult decat fericit si raman optimist in continuare ca totul va fi bine.
Cat despre parcare, am inteles ca se va curata/dezinfecta in ultima etapa a santierului. Singura problema pe care o am e cu muncitorii care-si parcheaza masina fix pe locul meu de parcare.
Vis-a-vis de constituirea asoc. de proprietari....cand stabilim urmatoarea intalnire? Stie cineva?
Sasa Darius
5th December 2007, 09:35
QUOTE (florin.verboncu @ Dec 4 2007, 16:40)

Salutare,
Eu tocmai m-am mutat in A de sambata trecuta, 1 Decembrie.
Am gaze in sfarsit...deci caldura!
Incet, incet si cu mobila si celelalte dotari....ideea e ca pana acum toate-s bune. Mai sunt unele "mici" lucruri de finete (gen faianta se 'pateaza' in cabina de dus atunci cand se uda, motorul de jacuzzi care s-a ars in momentul in care am vrut sa-i fac proba, iar cei de la rcc au spus ca nu e treaba lor).
Oricum, sincer vorbind, sunt mai mult decat fericit si raman optimist in continuare ca totul va fi bine.
Cat despre parcare, am inteles ca se va curata/dezinfecta in ultima etapa a santierului. Singura problema pe care o am e cu muncitorii care-si parcheaza masina fix pe locul meu de parcare.
Vis-a-vis de constituirea asoc. de proprietari....cand stabilim urmatoarea intalnire? Stie cineva?
Ar fi bine sa testati cada inainte de a face receptia astfel: o umpleti cu apa si apoi lasati apa sa curga. Se poate ca in loc sa se scurga normal, sa curga pe pardoseala din baie. In acest caz e bine sa vedeti daca scurgerea de pe pardoseala functioneaza, respectiv sa aibe inclinarea spre sifon. Sa dati drumul si la bule,jacuzzi, sa vedeti daca functioneaza.
Apreciez optimismul tau: mie mi se par majore problemele tale, dar poate ca asta este atitudinea potrivita sa le rezolvi.
Mult succes!
tottenham_1882
6th December 2007, 09:46
S-a tot laudat lumea pe aici cu niste discutii pe yahoo, dar nu am primit nimic..
GDelegeanu
6th December 2007, 11:21
Ziua buna.
Sunt locatar in blocul B, m-am mutat din 22 octombrie, am fost al printre primii mutati in bloc.
Sunt multe probleme discutate aici, din pacate multe dintre ele nefondate.
Structura de rezistenta a blocului e OK, impreuna cu sotul meu (care e constructor!) am urmarit cum au "crescut" din pamant blocurile C si B. Betonul este cel care se impunea, a fost turnat in conditii de temperatura corespunzatoare, armatura folosita e in regula - fara sa intru in detalii tehnice. Blocurile nu sunt construite pe zona de umplutura, asta am verificat personal la Primarie.
O reala problema, cel putin in B, o reprezinta lifturile care se strica in permanenta. De fapt, din doua lifturi functioneaza doar unul in marea majoritate a timpului.
La subsoluri, exceptand zona de intrare, nu se pune problema inghetului. Limita (in adancime) de inghet este la 0,90 m. In subsoluri temperatura va fi pozitiva pe tot timpul iernii. Intradevar, trebuie insa facut ceva pentru zona de intrare, care este deschisa si deci supusa temperaturilor exterioare.
Intretinerea? Cu siguranta nu poate fi la nivelul a 300-400 EURO, dar nici la nivelul a 200 RON! Adevarat, costul pentru incalzire si apa calda nu este acelasi ca la blocurile legate la reteaua de termoficare. Dar cheltuielile comune vor fi mai mari decat la acele blocuri. Si in definitiv, cei care ne-am cumparat apartamente aici, am vrut sa stam intr-un rezidential, nu intr-un bloc vechi si mizer! Sper sa ne si comportam cu totii pe masura pretentiilor. Desi, deja au aparut semne contrare!
Paza? Ar fi bine ca omul care raspune de paza complexului sa fie si responsabil. Din anumite conjuncturi, eu am schimbat 3 masini in ultima perioada. Nu am anuntat pe nimeni despre asta. Credeti ca m-a oprit cineva sa ma intrebe cine sunt si ce caut in subsolul blocului? NU!
A intrebat cineva despre centralele termice din apartamente. Din cate stiu, ar trebui sa fie de 24 kW, ceea ce este suficient. Se poate verifica in documentele centralei, pe care le-ati primit in momentul receptiei.
Ar mai fi doua probleme importante de discutat, pentru ca blocurile noastre sa nu arate ca niste sorcove in urmatorii ani: 1) multi dintre noi vrem sa ne inchidem balcoanele si 2) se vor monta cu siguranta si alte aparate de aer conditionat fata de cele cu care sunt dotate standard apartamentele. Pentru asta, ar trebui agreata o solutie comuna tuturor. Cred ca nimanui dintre noi nu ne-ar place ca blocurile din complex sa arate ca blocurile vechi. Adica cam ca o ciupercarie...
O zi buna tuturor.
tottenham_1882
6th December 2007, 11:35
Legate de lifturi, din ce am inteles softul nu este inca programat pentru capacitatea lor normala si au blocat senzori astfel incat sa nu se foloseasca foarte mult de muncitori etc. La final se vor remedia problemele cu lifturile. Legat de parcarea subterana, cred ca ar fi fost indicat un sistem de usi ceva, desi cred ca ar fi costat mult. Sunt cam dezamagit de parchet, a fost pus binisor dar e de proasta calitate si se zgarie imediat. Tencuiala la gemurile peretilor exteriori a crapat deja in 2 locuri, dar dat fiind faptul ca deja m-am mutat, am mobila tot, renunt sa mai repar acum si o voi face pe viitor. Gresia si faianta sunt puse bine, ieri au venit cei de la rcc si au montat sistemu de etansare la hota, sa nu mai vina miros de la ceilalti pe coloana. Desi au fost destule probleme, eu totusi apreciez faptu ca de fiecare data cand am cerut rezolvarea unei probleme, am avut suport de la rcc.
tottenham_1882
14th December 2007, 10:00
Cine merge sambata la intalnire?
Sasa Darius
19th December 2007, 09:35
Linistea se asterne peste complexul Jupiter.
Locatarii fac curatenia de sarbatori, unii dintre ei au si terminat, si-au instalat si beculete luminoase sa-i vada mai bine mosul cand va veni in noaptea de Craciun. Din loc in loc se mai aude cate un ciocanit, dar in general e liniste, cea a oamenilor care stau fericiti la casutele lor asteptand sfintele sarbatori de Craciuni.
Sarbatori Fericite!
coldplay
19th December 2007, 10:03
Sarbatori fericite!
Nu puneti si voi niste poze? Chiar sunt curios cum arata complexul acum.
Lorryd
4th January 2008, 16:16
La multi Ani tutror locatarilor Complexului Jupiter!
As dori sa aflu si eu ceva pareri relativ la geamurile termopane cu care ne-au dotat constructorii Complexului Jupiter.
Eu am mari probleme. M-am mutat chiar la inceputul lunii decembrie in blocul A. In fiecare dimineatza adun de pe pervaz apa...Multa apa. Am fost plecati de sarbatori. Cand ne-am intors acasa am constatat ca pervazul de la dormitorul mic s-a deteriorat datorita apei scurse de pe geamuri!!! Mie mi s-a spus ca un geam termopan montat deasupra caloriferului NU are voie sa condenseze! Aveti si voi asemenea probleme?
Am auzit ca nu s-au montat chiar cele mai bune geamuri. Ca unii ar fi platit suplimentar pt o calitate superioara. Ma intreb insa de ce nu ni s-a cerut parerea in legatura cu asta. De ce s-au montat geamuri de proasta calitate care sa ne faca probleme zilnic in anotimpul rece? Evident ca as fi preferat sa dau in plus 7 EUR/mp si sa am calitate superioara decat sa privesc printr-un geam aburit si sa adun apa de pe pervaz in fiecare zi de iarna...
tottenham_1882
7th January 2008, 14:54
QUOTE (Lorryd @ Jan 4 2008, 16:16)

La multi Ani tutror locatarilor Complexului Jupiter!
As dori sa aflu si eu ceva pareri relativ la geamurile termopane cu care ne-au dotat constructorii Complexului Jupiter.
Eu am mari probleme. M-am mutat chiar la inceputul lunii decembrie in blocul A. In fiecare dimineatza adun de pe pervaz apa...Multa apa. Am fost plecati de sarbatori. Cand ne-am intors acasa am constatat ca pervazul de la dormitorul mic s-a deteriorat datorita apei scurse de pe geamuri!!! Mie mi s-a spus ca un geam termopan montat deasupra caloriferului NU are voie sa condenseze! Aveti si voi asemenea probleme?
Am auzit ca nu s-au montat chiar cele mai bune geamuri. Ca unii ar fi platit suplimentar pt o calitate superioara. Ma intreb insa de ce nu ni s-a cerut parerea in legatura cu asta. De ce s-au montat geamuri de proasta calitate care sa ne faca probleme zilnic in anotimpul rece? Evident ca as fi preferat sa dau in plus 7 EUR/mp si sa am calitate superioara decat sa privesc printr-un geam aburit si sa adun apa de pe pervaz in fiecare zi de iarna...
Hello, eu unul nu am probleme de condens, dar pe la fiecare geam fluiera putin vantul... Trebuiesc reglate bine, cand o sa imi pun obloane o sa le si reglez cu firma respectiva. Cretinii aia de la RDS nici pana acum nu au venit sa monteze internetul, sunt deja 2 luni... Incredibil.
suculica
7th January 2008, 15:45
QUOTE (tottenham_1882 @ Jan 7 2008, 14:54)

Hello, eu unul nu am probleme de condens, dar pe la fiecare geam fluiera putin vantul... Trebuiesc reglate bine, cand o sa imi pun obloane o sa le si reglez cu firma respectiva. Cretinii aia de la RDS nici pana acum nu au venit sa monteze internetul, sunt deja 2 luni... Incredibil.
La noi dupa un imens scandal au pus cablu dupa aproape 4 sapt. De internet si telefon am senzatia ca imi fac o favoare daca mi le vor pune.
Cu geamurile nu avem probleme legate de condens, usa de la balcon trebuie un pic reglata.Ai idee cam cat costa obloanele?
tottenham_1882
8th January 2008, 09:21
QUOTE (suculica @ Jan 7 2008, 15:45)

La noi dupa un imens scandal au pus cablu dupa aproape 4 sapt. De internet si telefon am senzatia ca imi fac o favoare daca mi le vor pune.
Cu geamurile nu avem probleme legate de condens, usa de la balcon trebuie un pic reglata.Ai idee cam cat costa obloanele?
Am sunat la astia care ne-au pus geamurile sa intreb cat sunt obloanele... Au numai cu telecomanda si sunt 2000 euro pentru ap tip 6 cum am eu... Ma intreb, oare ce-or face obloanele alea de sunt 2000 euro? Masaj tailandez special, te gadila la anus?
)
florin.verboncu
8th January 2008, 17:44
Salutare tuturor!
Atentie la geamul de la usa de balcon.
Eu am reusit performanta de a sparge accidental cele doua foi de geam printr-o usoara lovitura.
A propos...de ce nu mutati discutiile pe forumul jupiter de pe yahoo?
Florin
tottenham_1882
9th January 2008, 09:29
QUOTE (florin.verboncu @ Jan 8 2008, 17:44)

Salutare tuturor!
Atentie la geamul de la usa de balcon.
Eu am reusit performanta de a sparge accidental cele doua foi de geam printr-o usoara lovitura.
A propos...de ce nu mutati discutiile pe forumul jupiter de pe yahoo?
Florin
Ne-am obisnuit aici... O sa incerc sa ma loghez si acolo, daca mai stiu cum..
florin82
9th January 2008, 17:19
Salutare si un an nou in casa noua plin de bucurii.
O intrebare la locatarii Jupiter:
-cam care sunt costurile de intretinere / luna de apartament.
Nu ma intereseaza gazele etc., ci cheltuielile cu spatiile comune, gradina, paza, femeie serv etc.
Mersi fain...numai bine
tottenham_1882
10th January 2008, 09:23
QUOTE (florin82 @ Jan 9 2008, 17:19)

Salutare si un an nou in casa noua plin de bucurii.
O intrebare la locatarii Jupiter:
-cam care sunt costurile de intretinere / luna de apartament.
Nu ma intereseaza gazele etc., ci cheltuielile cu spatiile comune, gradina, paza, femeie serv etc.
Mersi fain...numai bine
Inca nu am platit nimic.
emilianm
10th January 2008, 11:23
QUOTE (tottenham_1882 @ Jan 10 2008, 10:23)

Inca nu am platit nimic.
Foarte buna intrebare tinand cont ca, locatarii din Jupiter sunt "pionieri" ..
....cand urmeaza sa platitzi ?...ar fi foarte util pentru noi sa vedem cateva exemple...la 2 camere ...la 3 camere...etc...
val18
10th January 2008, 16:32
Jupiterul cred ca este primul cartier rezidential din Romania bazat pe blocuri si nu pe vile asa ca asteptam cu interes niste info de la cei care discuta pe grupul yahoo
val18
15th February 2008, 17:22
Supuneti ne si noua cum ati rezolvat cu firma de administrare a complexului
Ca la hydra cautam si noi un administrator de complex care sa ne faca asociatia si sa o conduca ulterior si nu gasim
Multumim pentru info
Harleeyus
15th February 2008, 20:11
QUOTE (val18 @ Feb 15 2008, 17:22)

Supuneti ne si noua cum ati rezolvat cu firma de administrare a complexului
Ca la hydra cautam si noi un administrator de complex care sa ne faca asociatia si sa o conduca ulterior si nu gasim
Multumim pentru info
salut,
in mare toata lumea e multumita ( fiecare a avut ceva de reparat sau de inlocuit dar daca te tii de constructor sa iti repare- vine si e ok-).
cat despre asoc. inca nu este infiintata nici la noi
iar noi nu prea agreem sa mergem pe ideea de a avea o firma care sa ne administreze ( costa mult mai mult si nu are rost din moment ce toata lumea e tanara si vrea sa se implice in administrare).
oricum sa fiti atenti la detalii si sa stati pe iei. vezi ca a scris monica mureseanu despre complex
o seara buna
dragosch1
18th February 2008, 22:05
Buna seara tuturor,
Intentionez sa cumpar (din pacate la mana a doua) un apartament in acest ansamblu. Am citit toate posturile voastre iar acum cand am inteles ca s-a mutat destul de multa lume m-ar interesa sa stiu cam care sunt costurile lunare cu cheltuielile comune. Am auzit cateva zvonuri care ma cam sperie insa as vrea sa stiu ceva concret de la un locatar al ansamblului.
Excluzand problemele discutate aici pe forum si care am inteles ca au fost (partial) rezolvate ar mai fi si altele la care ar trebui sa fiu atent?
Astept cateva raspunsuri.
Multumesc.
myself1
18th February 2008, 22:28
QUOTE (dragosch1 @ Feb 18 2008, 23:05)

Buna seara tuturor,
Intentionez sa cumpar (din pacate la mana a doua) un apartament in acest ansamblu. Am citit toate posturile voastre iar acum cand am inteles ca s-a mutat destul de multa lume m-ar interesa sa stiu cam care sunt costurile lunare cu cheltuielile comune. Am auzit cateva zvonuri care ma cam sperie insa as vrea sa stiu ceva concret de la un locatar al ansamblului.
Excluzand problemele discutate aici pe forum si care am inteles ca au fost (partial) rezolvate ar mai fi si altele la care ar trebui sa fiu atent?
Astept cateva raspunsuri.
Multumesc.
Multi dintre cei care posteaza aici nu sunt locatari reali ai acestui complex.
Mi se pare un pic ciudat ca ati inregistrat acest cont in 2006 si este prima data cand postati.
Noile complexe rezidentiale din Bucuresti pana acum sunt un sac de bani de aur pentru constructori si developeri,
si un cosmar perpetuu pentru cei care si-au dat munca de o viata, pentru un mic apartaemnt nou in Bucuresti.
Insa eu va urez sa va bucurati totusi de ce ati cumparat deja, insa sa va ganditi de 150 de ori inainte sa cumparati la preturi de
peste 1500 euro/mp, cand puteti cumpara usor apartamente noi de lux cu 650 euro/mp, doar ca nu la noi in tara,
ci in alte tari din Uniunea Europeana, mult mai civilizate si mai curate
coldplay
19th February 2008, 00:10
Off-topic: mai rar unul ca asta de mai sus, nenicule! Asa, ca idee, de-al dracului n-as mai cumpara vreun apartament in bvlgaria (daca mi-ar trece vreodata prin cap asta), poate sa fie si 10 euro/mp! Poate meditezi la asta cat stai pe bara si te abtii sa te clonezi...
LE: am vazut o reclama pe MTV Hits, era speciala pt tine: go to talktofrank.com 
On-topic: @dragosch1 - nu stiu daca ai fost la Condominium (ce nume, daca stai sa te gandesti...
), dar vad in articolul asta ca ar mai fi disponibile si first-hand niste apartamente in Jupiter. Nu mai e nimic din categoria cautata de tine? Altfel, de unde tot auziti zvonurile alea de speriat legat de costurile cu administrarea (presupun ca tot de 3-4 sute de euro pe luna ai auzit, nu...?)!? Sunt chiar curios care e sursa, ca tot apare cu intermitente...
LLE: mda, acum vad pe site lista de apartamente disponibile, numai 3 camere, 160k la parter, 175k sau 185k mai sus... plus niste avioane de juma de milion...
tottenham_1882
19th February 2008, 12:20
QUOTE (coldplay @ Feb 19 2008, 00:10)

Off-topic: mai rar unul ca asta de mai sus, nenicule! Asa, ca idee, de-al dracului n-as mai cumpara vreun apartament in bvlgaria (daca mi-ar trece vreodata prin cap asta), poate sa fie si 10 euro/mp! Poate meditezi la asta cat stai pe bara si te abtii sa te clonezi...

LE: am vazut o reclama pe MTV Hits, era speciala pt tine: go to talktofrank.com

On-topic: @dragosch1 - nu stiu daca ai fost la Condominium (ce nume, daca stai sa te gandesti...

), dar vad in articolul
asta ca ar mai fi disponibile si first-hand niste apartamente in Jupiter. Nu mai e nimic din categoria cautata de tine? Altfel, de unde tot auziti zvonurile alea de speriat legat de costurile cu administrarea (presupun ca tot de 3-4 sute de euro pe luna ai auzit, nu...?)!? Sunt chiar curios care e sursa, ca tot apare cu intermitente...
LLE: mda, acum vad pe site lista de apartamente disponibile, numai 3 camere, 160k la parter, 175k sau 185k mai sus... plus niste avioane de juma de milion...
In blocul B, la etajul 1 langa apartamentul meu, proprietarul vinde un apartament de 3 camere. Probabil pretul lui e sub cel de la RCC, merita incercat... Are afis pus in geam, cred ca poti trece sa te interesezi. Blocul B, apartamentul 9.
dragosch1
21st February 2008, 19:15
Multumesc pt raspunsuri.
O sa incerc sa vad daca mai este valabil anuntul in blocul B. Nu stiu de unde a plecat zvonul cu cheltuielile administrative insa eu am auzit de 900 RON/luna, tocmai din cauza asta am intrebat sa vad
daca este adevarat sau nu. Stie careva care sunt cheltuielile REALE in acest ansamblu?
In Bulgaria nu ma intereseaza oricum nimic, deocamdata vreau ceva aici.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.