Ansamblu rezidential Jupiter - Piata Sudului
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14

monicamuresanu

Ne mutam, nu ne mutam, pana la urma tot se va intampla. eu cel putin va trebui sa eliberez apartamentul in care stau la sfarsitul lui august. Sa vezi distractie... pentru ca cel din Jupiter nu va fi gata pana atunci. Acum se pune gresie si faianta si se fac rectificari.

Despre amenajarile exterioare am doar cuvinte de"lauda". Sunt nemultumit pentru ca se lucreaza superficial, cum se zice "de ochii boierului", in ideea finalizarii cat mai curande. Poate va uitati si voi mai atent. Eu va spun ce-am vazut, eventual voi posta si niste poze.

Ieri a dat cu ploaie. Inundatie in curte. Zona dintre C si B, cea in care au amplasat umbrarul, era sub apa. Pe urma, pe alei era apa cu noroi pentru ca nu s-au gandit sa ridice nivelul aleilor peste nivelul terenului. Tot pe alei, din cauza baltilor, se observau niste gropi. Noroc cu ploaia ca mi-am dat seama ca desteptii, atunci cand au tras cablurile de curent pentru iluminatul exterior, nu au compactat pamantul cand le-au ingropat si de aia aleile s-au lasat pe zonele respective.

Pe aleea de acces la garaje a aparut o mare falie in asfalt. E tot din cauza necompactarii suficiente a pamantului. Probabil au intrat cu o basculanta incarcata atunci cand au adus bolovanii pentru alei si asfantul a cedat. Acuma arata ca dupa cutremur.

In curte exista doua tipuri de felinare. Sunt unele mai scunde, pentru iluminatul de gradina si unele mai inalte pentru iluminatul general. Problema e ca cele inalte nu sunt suficient de inalte. Au doar 1,80, suficient sa-ti bata lumina in ochi de fiecare data cand treci pe langa ei.

Aleile ca aleile. Acum arata "bine" insa modul in care au fost facute ma convinge ca in maxim doi ani de zile toate vor crapa. Lespezile au fost asezate pe pat de nisip. E o treaba normala, insa nisipul nu a fost udat si, ca urmare va misca. Mai mult, mortarul care s-a folosit pentru a umple golurile dintre lespezi nu va rezista prea mult pentru ca este slab si oricum golurile sunt prea mari si mortarul se va manca in timp.

Cel mai tare ma omoara bordurile pe care la-au facut la alei. N-au nici o logica, estetica, si tehnica de executie. Parca sunt cazute din remorca si mortarul cu care sunt "legate" parca e balega de vaca. Ala deja a inceput sa fisureze. La fel si bolovanii pe care i-au pus in jurul baltilor alea doua. N-au nici o noima, sa nu mai vorbesc de faptul ca fiind asa de colturosi sunt si periculosi. Chiar si balustrada de la podetul dintre cele doua balti este prea subreda, in nici un caz nu te poti sprijini de ea pentru risti sa faci o baie.

Au amenajat un loc de joaca pentru copii intre C si B. E sub geamul meu. Nici o problema, foarte frumos, insa aparatele pe care le-au adus sunt subrede. Ele sunt gandite pentru curtea unei case unde sa fie folosite de copii unei familii, nicidecum de zeci de copii. Cred ca nu vor avea viata lunga si dracii le vor "rezolva" curand.

Apropos de ploaia de ieri. In fata ansamblului era un lac de toata frumusetea, noroc ca facusera deja trotuarul dalat. Nu mai zic nimic de cum l-au facut si pe ala...

Sper ca nu trebuie sa va reamintesc ca toate acestea se fac pe banii nostri. CASCATI OCHII si plangeti-va cui trebuie. Eu o fac, insa recunosc ca prea mare spor nu am.
aeon
de aleile acelea in care raman balti si dupa ce se uda florile m-am plans si eu...rezultat 0 sad.gif
m-am plans si de gard care e destul de gros in partea de jos, dar fierul forjat de sus e tare anemic

strada aia nu are canalizare sa preia apa? tot savinestiul era lac? nasol sad.gif

aeon
ieri am mai facut o vizita
intr-adevar, o alee dintre B si C e daramata de-a binelea, s-a lasat pamantul 10-15 cm; oricum, aleilea acelea mi se par urate, mai bine pun un strat de beton si gata
strada de acces la parcari e lasata in cel putin 2 parti, cu crapaturi mari; dar aceasta nu era definitiva, oricum urma alt strat de asfalt; unul din paznici a zis ca sparg tot si recompacteaza solul, apoi asfalteaza
la fel si cu strada Savinesti, o asfalteaza si o mai inalta putin ca sa nu adune apa
mai vedem noi...

am facut si o vizita la penthouse in bl C; nu sunt nici pe departe terminate, au doar geamurile puse; nu rigips, nu usi, nu gresie, totul in lucru
camere mari, geamuri peste tot, terasa foarte mare, ai loc sa faci gradina proprie; firma cu "JUPITER" e chiar deasupra unei terase, poti sa bei berea la lumina ei smile.gif
deasupra fac un pod suplimentar acum, au dat o gaura rotunda si au montat o scara metalica

interesant ca la penthouse se ajunge direct numai cu un lift, cel din dreapta; celalalt merge un nivel mai jos (asa e construit putul liftului) si mai ai de urcat un etaj pe jos
marianpopa
salutare tuturor care mai sunteti pe acest forum. Si felicitari celor care l-au initiat, dar si celor care l-au mentinut!

Imi pare rau ca nu am aflat mai din timp despre acest forum. Acum cateva zile am aflat despre el ....

Dar sa pun si eu 1 intrebare:
Am contractat un apartament in blocul A si m-au sunat pentru a face actul de vanzare cumparare. Si cum apartamentul meu ca si a multor altora nu este gata, fac apel la experienta celor ce trec sau au trecut prin asta.

1. Cum ati procedat? Ati semnat? Daca da cum v-ati "acoperit"? Daca nu cum o sa procedati?

MUltumesc
aeon
cred ca am zis eu mai inainte
se pare ca am fost primul care a incheiat contractul final biggrin.gif..

pe scurt, apartamentul nu era gata si in contract am trecut o perioada de predare de 90 zile
intre noi fie vorba, cele 90 zile au trecut deja si inca nu e gata de predat tongue.gif
marianpopa
QUOTE(aeon @ Aug 6 2007, 22:29) *
cred ca am zis eu mai inainte
se pare ca am fost primul care a incheiat contractul final biggrin.gif..

pe scurt, apartamentul nu era gata si in contract am trecut o perioada de predare de 90 zile
intre noi fie vorba, cele 90 zile au trecut deja si inca nu e gata de predat tongue.gif

multumesc aeon pentru raspuns
monicamuresanu
QUOTE(CocoSoF @ Jul 23 2007, 04:07) *
legat de sapa autonivelanta - am fost cu fratele meu care lucreaza in domeniu si cel putin pentru apartamentul meu a zis ca nici nu e nevoie de asa ceva pentru ca placa este dreapta.

Despre alte lucruri, gen alba ca zapada - mie unul prima impresie cand le-am vazut a fost ca cei mici s-ar bucura de ea.

Nu-mi dau seama cat de dreapta o fi fost placa la tine in apartament, insa pot sa-ti spun cu certitudine ca la mine au intrat 15 saci de sapa autonivelanta: 6 si 4 pe dormitoare si 5 pe living. La inceput am estimat 10 si a trebuit sa mai cumpar 5. Sa stii ca o incarcare de 375 de kile doar ca sa nivelezi 3 camere, nu-i putin... Tot ce-i posibil ca placa de beton armat sa fie dreapta pentru ca au lucrat cu cofraje metalice, doar ca peste ea vine o sapa de 3-5 cm trasa de mana cu dreptarul (de necalificati). Nu poti decat sa speri ca-i dreapta, desi pare...

Si, fara rautate, laba aia ca zapada si cu piticii ei sunt cam pociti. Sa nu mai zic in ce culori de bazar sunt pictati. Si chiar daca le-or fi placand copiilor, nu-i necesar... Asa luam si-un lion king si tragem si un cotet cu iepurasi, vreo doi ponei, motociclete de politie pe baterii si gata-i balciu. Eu, personal, prefer sa nu ma mut la disneyland.

Cateva sugestii in vederea iminentei receptii:

1. DE VAZUT:
- Fisuri pe peretii facuti din gipscarton. Apar la rosturile orizontale si verticale dintre placi (desteptii, la dubla placare au pus placile rost pe rost si nu au acoperit rosturile de la primul strat cu placa de la al doilea).
- Preferabil de facut receptia mai pe seara. La lumina artificiala se pot repera mai bine defectele peretilor. Credeti-ma sunt destule.
- Zgarieturi pe geamuri, tamplarie.
- Atentie la tevile de gaz. Au fost spoite superficial cu zugraveala (partile dinspre tavane si pereti nici macar) si deja se vad pete de rugina pe ele. Daca nu le vedeti nu inseamna ca nu-s acolo ci ca s-a mai dat un strat, proaspat. Vor aparea in timp. Preferabil sa cereti vopsirea cu vopseluri mai rezistente.
- Planeitatea suprafetelor cu gresie si faianta. Nu e de dorit sa fie placi cu muchii iesite in afara, mai ales la pardoseli. Te poti zdreli la degete sau chiar impiedica de ele.
- Atentie la pragul exterior al usii de la balcon. La unele apartamente l-am vazut neplacat.

2. DE VERIFICAT:
- Golurile de aer sub placile de gresie. Ciocaniti in ele, cu o coada de matura, de exemplu. Daca suna diferit, nu-i de bine, mai ales pe marginile placilor. In acest caz, nu va lasati nevasta sa umple pe gresie incaltata cu pantofi cu tocuri.
- Rezistenta peretilor placati cu faianta. Impingeti-i cu umarul. Preferabil sa crape faianta inainte de a lua apartamentul in primire, nu dupa. Unii pereti se mai misca pentru ca nu au fost fixati ca lumea, am patit-o chiar eu...
- Pantele gresiei la bai se verifica turnand un pahar de apa pe jos. Daca se scurge spre sifon e bine, daca nu, nu. Aacelasi lucru e valabil si pentru blatul de lucru la bucatarie. Ar fi bine ca apa sa n-o ia spre perete, ca de-acolo n-o mai scoateti daca-i suc de rosii.
- Daca sunteti fumatori se poate verifica foarte simplu ventilatia la bai. Fumati in ele. Daca nu sunteti, o tigara nu strica asa mult...
- Topaiti pe parchet laugh.gif . Sincer, doar asa va veti da seama daca misca sau are gauri sub el.
- Intrerupatoarele. Cele incluse in pachetul de baza sunt cam slabe calitativ, dar isi fac treaba pana va cumparati altele. Apasatile in mod repetat ca sa vedeti daca functioneaza corect. Preferabil de verificat si prizele, ca sa n-aveti surprize dup-aia.
- Inaltimea hotei. Ideal ar fi sa se poata vedea si intr-o oala mai inalta, fara oglinda de la pudriera. In aceeasi ordine de idei, verificati rezistenta fundurilor sertarelor de la mobila de bucatarie, alinierea manerelor, rezistenta balamalelor, etc.
- Pervazele de la ferestre trebuie sa aiba inclinatie spre camera. Daca nu, se strange apa pe ele. Si picurator, ca sa nu se prelinga pe perete, ca-l pateaza.

3. SFATURI:
- Cereti sa vi se livreze odata cu apartamentul si cateva placi de gresie si faianta, de rezerva. Cine stie...
- Cereti certificatele de garantie pentru toata aparatura. Sa nu se piarda pe undeva.
- Nu va sfiiti sa intoarceti marfa pe toate fetele. Ca la magazin.
- Poate e bine, daca stiti sa-l folositi, sa aveti un boloboc la voi. Si o ruleta, ca sa masurati si sa calculati suprafetele finale.

Daca cineva mai are sugestii ce mie mi-au scapat, il invit sa le impartaseasca.

Harleeyus
QUOTE(monicamuresanu @ Aug 11 2007, 00:02) *
Nu-mi dau seama cat de dreapta o fi fost placa la tine in apartament, insa pot sa-ti spun cu certitudine ca la mine au intrat 15 saci de sapa autonivelanta: 6 si 4 pe dormitoare si 5 pe living. La inceput am estimat 10 si a trebuit sa mai cumpar 5. Sa stii ca o incarcare de 375 de kile doar ca sa nivelezi 3 camere, nu-i putin... Tot ce-i posibil ca placa de beton armat sa fie dreapta pentru ca au lucrat cu cofraje metalice, doar ca peste ea vine o sapa de 3-5 cm trasa de mana cu dreptarul (de necalificati). Nu poti decat sa speri ca-i dreapta, desi pare...

Si, fara rautate, laba aia ca zapada si cu piticii ei sunt cam pociti. Sa nu mai zic in ce culori de bazar sunt pictati. Si chiar daca le-or fi placand copiilor, nu-i necesar... Asa luam si-un lion king si tragem si un cotet cu iepurasi, vreo doi ponei, motociclete de politie pe baterii si gata-i balciu. Eu, personal, prefer sa nu ma mut la disneyland.

Cateva sugestii in vederea iminentei receptii:

1. DE VAZUT:
- Fisuri pe peretii facuti din gipscarton. Apar la rosturile orizontale si verticale dintre placi (desteptii, la dubla placare au pus placile rost pe rost si nu au acoperit rosturile de la primul strat cu placa de la al doilea).
- Preferabil de facut receptia mai pe seara. La lumina artificiala se pot repera mai bine defectele peretilor. Credeti-ma sunt destule.
- Zgarieturi pe geamuri, tamplarie.
- Atentie la tevile de gaz. Au fost spoite superficial cu zugraveala (partile dinspre tavane si pereti nici macar) si deja se vad pete de rugina pe ele. Daca nu le vedeti nu inseamna ca nu-s acolo ci ca s-a mai dat un strat, proaspat. Vor aparea in timp. Preferabil sa cereti vopsirea cu vopseluri mai rezistente.
- Planeitatea suprafetelor cu gresie si faianta. Nu e de dorit sa fie placi cu muchii iesite in afara, mai ales la pardoseli. Te poti zdreli la degete sau chiar impiedica de ele.
- Atentie la pragul exterior al usii de la balcon. La unele apartamente l-am vazut neplacat.

2. DE VERIFICAT:
- Golurile de aer sub placile de gresie. Ciocaniti in ele, cu o coada de matura, de exemplu. Daca suna diferit, nu-i de bine, mai ales pe marginile placilor. In acest caz, nu va lasati nevasta sa umple pe gresie incaltata cu pantofi cu tocuri.
- Rezistenta peretilor placati cu faianta. Impingeti-i cu umarul. Preferabil sa crape faianta inainte de a lua apartamentul in primire, nu dupa. Unii pereti se mai misca pentru ca nu au fost fixati ca lumea, am patit-o chiar eu...
- Pantele gresiei la bai se verifica turnand un pahar de apa pe jos. Daca se scurge spre sifon e bine, daca nu, nu. Aacelasi lucru e valabil si pentru blatul de lucru la bucatarie. Ar fi bine ca apa sa n-o ia spre perete, ca de-acolo n-o mai scoateti daca-i suc de rosii.
- Daca sunteti fumatori se poate verifica foarte simplu ventilatia la bai. Fumati in ele. Daca nu sunteti, o tigara nu strica asa mult...
- Topaiti pe parchet laugh.gif . Sincer, doar asa va veti da seama daca misca sau are gauri sub el.
- Intrerupatoarele. Cele incluse in pachetul de baza sunt cam slabe calitativ, dar isi fac treaba pana va cumparati altele. Apasatile in mod repetat ca sa vedeti daca functioneaza corect. Preferabil de verificat si prizele, ca sa n-aveti surprize dup-aia.
- Inaltimea hotei. Ideal ar fi sa se poata vedea si intr-o oala mai inalta, fara oglinda de la pudriera. In aceeasi ordine de idei, verificati rezistenta fundurilor sertarelor de la mobila de bucatarie, alinierea manerelor, rezistenta balamalelor, etc.
- Pervazele de la ferestre trebuie sa aiba inclinatie spre camera. Daca nu, se strange apa pe ele. Si picurator, ca sa nu se prelinga pe perete, ca-l pateaza.

3. SFATURI:
- Cereti sa vi se livreze odata cu apartamentul si cateva placi de gresie si faianta, de rezerva. Cine stie...
- Cereti certificatele de garantie pentru toata aparatura. Sa nu se piarda pe undeva.
- Nu va sfiiti sa intoarceti marfa pe toate fetele. Ca la magazin.
- Poate e bine, daca stiti sa-l folositi, sa aveti un boloboc la voi. Si o ruleta, ca sa masurati si sa calculati suprafetele finale.

Daca cineva mai are sugestii ce mie mi-au scapat, il invit sa le impartaseasca.

salut,

eu sincer nu am experienta in constructii iar sfaturile tale sunt foarte bine venite si MULTUMESC FOARTE MULT!!!!!!!
sper sa ma mut in blocul B, cand va fi el gata...

tu pana la urma vei avea un ap aici ? ( sorry dar nu am inteles pana acum)

sa auzim de bine !!!
monicamuresanu
QUOTE(Harleeyus @ Aug 11 2007, 13:37) *
salut,

eu sincer nu am experienta in constructii iar sfaturile tale sunt foarte bine venite si MULTUMESC FOARTE MULT!!!!!!!
sper sa ma mut in blocul B, cand va fi el gata...

tu pana la urma vei avea un ap aici ? ( sorry dar nu am inteles pana acum)

sa auzim de bine !!!

yes.gif Doar nu-ti inchipui ca ma consumam atata daca n-aveam. Bloc B, et 2.
CocoSoF

QUOTE(monicamuresanu @ Aug 11 2007, 00:02) *

Am fost iarasi sa vad apartamentul si am observat adancituri mai mari care ar putea crea probleme la parchet. Am o intrebare: cumva v-au fost ceruti bani pentru turnarea sapei autonivelante (observ ca ati tinut o evidenta a materialelor folosite) ? Mie unul nu mi s-ar parea deloc normal sa trebuiasca sa platesc materiale/mana de lucru pentru ca treaba sa iasa bine.

Si mai am o intrebare: am observat niste greseli (placi faianta care suna a gol, pereti strambi, etc...) si le-am raportat catre seful de santier. Problema mea este ca desi le-am zis de aproape o luna nu s-a rezolvat nimic - ba chiar s-a mers mai departe cu zugravirea peretilor si am capatat alte promisiuni ca si prima data ca se va remedia. Aveti idee cu cine ar trebui vorbit ca sa se rezolve? sau cum ar trebui sa pun problema?
monicamuresanu
QUOTE(CocoSoF @ Aug 12 2007, 14:29) *
Am fost iarasi sa vad apartamentul si am observat adancituri mai mari care ar putea crea probleme la parchet. Am o intrebare: cumva v-au fost ceruti bani pentru turnarea sapei autonivelante (observ ca ati tinut o evidenta a materialelor folosite) ? Mie unul nu mi s-ar parea deloc normal sa trebuiasca sa platesc materiale/mana de lucru pentru ca treaba sa iasa bine.

Si mai am o intrebare: am observat niste greseli (placi faianta care suna a gol, pereti strambi, etc...) si le-am raportat catre seful de santier. Problema mea este ca desi le-am zis de aproape o luna nu s-a rezolvat nimic - ba chiar s-a mers mai departe cu zugravirea peretilor si am capatat alte promisiuni ca si prima data ca se va remedia. Aveti idee cu cine ar trebui vorbit ca sa se rezolve? sau cum ar trebui sa pun problema?

Pai... la mine lucrurile stau asa: cunoscand cum si pe unde se ciupeste in constructii, am intrebat de ce nu se face sapa autonivelanta, de exemplu. Mi sa raspuns ca sapa de egalizare (atentie, cele doua nu-s acelasi lucru) e dreapta si, ca urmare nu e necesar. Am pus dreptarul cu un bobloboc pe el si am vazut burtile in camere. M-am dus la magazin si am cumparat sacii de sapa autonivelanta, pe banii mei, pentru ca daca asteptam dupa ei, asteptaaaaaaaaam mult si bine. Daca ai fost atent, ei nu spun niciodata nu, spun ca se face, maine, saptamana asta, curand si tot asa, ca in final sa nu mai faca nimic, pentru ca a fost acoperit de altceva si nu se mai poate sau devine prea tarziu sa se mai poata interveni. Sapa autonivelanta mi-a turnat-o faiantarul pe care oricum il platesc in plus fata de ce-i da santierul, ca sa nu se grabeasca si sa-mi faca treaba ca lumea deoarece nu-mi permit sa-mi bat joc de lucrari asupra carora nu se mai poate interveni - pusul gresiei si al faiantei, si oricum luasem o ceramica mai pretentioasa. Iarasi, si adezivul pentru gresie si faianta l-am cumparat tot personal. N-o sa-l bage la sfarsit in deviz pe al lor.

Prima oara cand am mers cu faiantarul in apartament am pus vinclu si bolobocul pe toti peretii. In toata casa doar peretii de la baie erau aproape drepti. Restul erau curbati sau inclinati de in unele locuri la bucatarie a trebuit sa faca o incarcare cu adeziv si de 3 cm. La hol, alta poveste. Plintele le-am facut cu profil de aluminiu la partea superioara si acuma se vede la mare meserie cum sunt curbati peretii, ca ramane gol intre ei si profil, asa ca atunci cand or face rectificarile pe zugraveli n-or sa mai poata fura. Si la camere e o problema pentru ca si acolo-s curbati. Da nu se vede cu plintele de parchet (din carton) pe care le pun ei pentru ca alea se muleaza pe perete si greu iti mai dai seama. Eu o sa pun niste plinte din fag si pe urma ii pun sa indrepte peretii.

In ce priveste rezolvarea problemelor, te sfatuiesti sa renunti a mai astepta reactii de la sefii de santier. Ia-o de manuta pe doamna Filip, du-o in apartament, arata-i tot ce nu-ti convine si va merge mai repede. Grabeste-te pana nu se muta la Hydra.
Harleeyus
salut,

sa vezi faza......

am fost ieri pe la bloc si am avut o mare surpriza....E MAI MARE PRETUL CU 4000 EURO!!!!!
fara sa fiu anuntat am fost pus in fata antecontractului cu un nou pret, s-a vb cu Ilmaz si nu vrea sa dea pretul inapoi....asta e semnez asa

parerea mea e ca deocamdata nu e nici o diferenta pentru ca suma in lei e tot aia ....dar gestul pentru mine a fost cam urat

toata lumea a semnat si contractul ?

multumesc
monicamuresanu
QUOTE(Harleeyus @ Aug 15 2007, 04:07) *
salut,

sa vezi faza......

am fost ieri pe la bloc si am avut o mare surpriza....E MAI MARE PRETUL CU 4000 EURO!!!!!
fara sa fiu anuntat am fost pus in fata antecontractului cu un nou pret, s-a vb cu Ilmaz si nu vrea sa dea pretul inapoi....asta e semnez asa

parerea mea e ca deocamdata nu e nici o diferenta pentru ca suma in lei e tot aia ....dar gestul pentru mine a fost cam urat

toata lumea a semnat si contractul ?

multumesc

Nu-nteleg. Difera suma de la antecontract la contract? Sau cei 4.000 sunt pentru c-ai avut optiuni peste cele din oferta de baza?
Harleeyus
QUOTE(monicamuresanu @ Aug 15 2007, 13:32) *
Nu-nteleg. Difera suma de la antecontract la contract? Sau cei 4.000 sunt pentru c-ai avut optiuni peste cele din oferta de baza?

buna,

eu am rezervat ap cu ceva timp in urma...saptamanl vorbeam cu ei si asa mai departe....
intre timp am ajuns sa semnez antecontractul si surpriza suma finala nu mai coencidea cu suma rezervata de mine initial( pana la antecontract intre parti nu a fost semnat nici un act) sad.gif

asta e ...traim in romania, macar sa isi faca ei treaba bine smile.gif

succes
etoile
salut.
am intrat si eu de curiozitate sa vad ce se mai discuta pe forum. ce surpriza placuta am sa gasesc viitori vecini in complexul Jupiter coolspeak.gif
am si eu un apartament cu 2 camere tip 6 in blocul A. tocmai ce am semnat contractul final acum vreo luna. Ce ma deranjeaza pe mine e ca sunt proprietar dar nu ma pot muta. Asta e, a trebuit sa fiu de acord cu conditiile lor. Mie mi-a tot spus D-na Filip ca nu vor da drumul sa se mute lumea decat cand va fi gata santierul si din exterior. Dar am inteles ca cei din blocul C au cam facut scandal (ii inteleg...a cam trecut demult termenul promis pentru ei) si se vor muta pe la inceputul lui septembrie.

Cine mai are apartament in blocul A? poate mai impartasim impresii pe aici....oricum cred ca ati vazut si voi ca inainteaza destul de greu la blocul A. saptamana trecuta mai aveau inca de finisat la exterior, iar in interior mai e ceva de lucru sad.gif
Sper sa ne mutam pe la sfarsitul lui septembrie totusi.
urarom
QUOTE(etoile @ Aug 18 2007, 12:10) *
salut.
am intrat si eu de curiozitate sa vad ce se mai discuta pe forum. ce surpriza placuta am sa gasesc viitori vecini in complexul Jupiter coolspeak.gif
am si eu un apartament cu 2 camere tip 6 in blocul A. tocmai ce am semnat contractul final acum vreo luna. Ce ma deranjeaza pe mine e ca sunt proprietar dar nu ma pot muta. Asta e, a trebuit sa fiu de acord cu conditiile lor. Mie mi-a tot spus D-na Filip ca nu vor da drumul sa se mute lumea decat cand va fi gata santierul si din exterior. Dar am inteles ca cei din blocul C au cam facut scandal (ii inteleg...a cam trecut demult termenul promis pentru ei) si se vor muta pe la inceputul lui septembrie.

Cine mai are apartament in blocul A? poate mai impartasim impresii pe aici....oricum cred ca ati vazut si voi ca inainteaza destul de greu la blocul A. saptamana trecuta mai aveau inca de finisat la exterior, iar in interior mai e ceva de lucru sad.gif
Sper sa ne mutam pe la sfarsitul lui septembrie totusi.

salutare
un apartament ca al tau am si eu tot in blocul A
eu cred ca dupa cum se misca lucrurile, in blocul A, abia pe la sfrsitul lui oct., inceputul lui noiembrie daca o sa ne putem muta
ma bazez pe faptul ca ei pun accent pe primele 2 blocuri si pe faptul ca in apartamentul meu de o luna jumate nu s-a mai miscat nimic.
de fapt au mai pus doar calorifere si atat
oricum in contractul meu scrie ca la 3 luni dupa semnarea contractului o sa ni-l predea,ceea ce la mine inseamna 25 oct
nu cred ca se vor grabi inainte de data asta
astept sa treaca la finisaje in apartamentul meu,ca sa-mi dau seama daca o sa fiu multumit sau nu
sa auzim de lucruri bune pe la Jupiter
etoile
QUOTE(urarom @ Aug 18 2007, 13:30) *
salutare
un apartament ca al tau am si eu tot in blocul A
eu cred ca dupa cum se misca lucrurile, in blocul A, abia pe la sfrsitul lui oct., inceputul lui noiembrie daca o sa ne putem muta
ma bazez pe faptul ca ei pun accent pe primele 2 blocuri si pe faptul ca in apartamentul meu de o luna jumate nu s-a mai miscat nimic.
de fapt au mai pus doar calorifere si atat
oricum in contractul meu scrie ca la 3 luni dupa semnarea contractului o sa ni-l predea,ceea ce la mine inseamna 25 oct
nu cred ca se vor grabi inainte de data asta
astept sa treaca la finisaje in apartamentul meu,ca sa-mi dau seama daca o sa fiu multumit sau nu
sa auzim de lucruri bune pe la Jupiter

sincer, ma ingrijoreaza cam tare problemele care s-au discutat aici. Iar pentru cine nu lucreaza in domeniu, sau macar sa aiba o mica idee despre ce inseamna finisarea unui apartament de la zero, este destul de neplacut. Vad ca esti mai vechi pe forum.

pe parcursul lucrarilor ai reusit sa te interesezi de punctele discutate aici pentru blocul nostru? vad ca se discuta de ceva ti mp de pereti si paviment strambi, gresie/faianta aplicate defectuos etc. la mine pana acum doua saptamani pusesera doar gresie&faianta in baie si bucatarie, un strat de var si calorifere. nu stiu cum e la etajele superioare. ma voi duce si eu sambata viitoare intr-o noua vizita, sa vad daca s-au apucat macar de parchet. intr-adevar, au stagnat pentru cca o luna. ar trebui sa iau cu mine polobocul, ruleta si ar fi bine si un arhitect. sper sa nu fie probleme.

eram curioasa, referitor la boxe. am aflat de ele din intamplare. normal, nu puteau ''sa dea vorba in tara'' ca sunt si boxe, cand nr lor e atat de mic fata de nr apartamentelor. am vrut sa iau una, dar nu mai erau libere decat in subsolul blocului C, si destul de nasol pozitionata, fara o forma dreapta. plus ca am inteles ca subsolul blocului A nu comunica cu cel al blocului C, deci ar fi prea complicat sa faci atat drum ''sa pui un borcan cu muraturi'' ohmy.gif

mai asteptam impresii si pareri...
toate bune.
monicamuresanu
Sincer nici nu stiu de ce se cramponeaza atat de tare in amenajarile exterioare. Pe de o parte sunt facute de mantuiala, ca sa termine mai repede, pe de alta parte, daca ne mutam pe zapada, nici macar n-o sa se mai vada la inaugurare. Glumesc. S-a inceput deja predarea cheilor apartamentelor din blocul C si urmeaza blocul B. Sincer, n-am idee de ce predau cheile, daca oricum nu lasa oamenii sa se mute inca in apartamente. Cred ca e tot o stategie de amanare. Cum, de altfel, a fost si cea a grabirii vanzarii apartamentelor prin plata ultimelor transe, chiar si in conditiile nefinalizarii la termen. Nu cred ca pe careva l-a incalzit in vreun mod intrarea in posesia in acte si nu in fapt. Mai mult, de la data intrarii in posesie, proprietarul este deja inregistrat pentru plata impozitelor pe constructii. Impozite ce pe perioada dintre receptia de terminare a lucrarilor/dezmembrarea imobilelor care, atentie, s-au facut pentru blocurile C si B in noiembrie-decembrie 2006 si pentru blocul A in martie 2007 si transferarea drepturilor de proprietate s-au platit de catre developer. Mi se pare logic ca developerul se grabea sa scape de pe apartamente ca sa nu plateasca dupa ele si, din nefericire, lumea a pus botul la manevra, grabindu-se sa se vada proprietari. Sincer nu inteleg graba oamenilor ce, dupa mine mai mult a stricat in operativitatea executiei. Sunt convins ca daca developerul era constrans pentru finalizare de ultimele transe, poate s-ar fi organizat mai bine si lucrurile ar fi decurs fara atatea impedimente. Nu-i condamn in niciun caz pe cei ce au facut credite si carora bancile le-au impus plata integrala pentru excutarea procedurilor de ipotecare, insa cei ce aveau banii si au platit cash puteau sa-si puna mai serios problema. De altfel, nu comentez nici impedimentele intampinate in relatia cu aparatul birocratic romanesc. Le cunoastem, in mare, cu totii, poate nu suntem de acord, dar ne supunem oricum. Este foarte probabil ca developerul, al carui prim proiect a fost acesta, sa se fi miscat mai anevoios in relatia cu diversi furnizori de utilitati sau in procedeele de avizare, din cauza necunoasterii pistelor mai facile.
Sunt contrariat totusi de faptul ca oamenii sunt dispusi sa inghita orice. Pot sa incep de la semnarea antecontractelor incomplet detaliate, ce dealtfel nici nu respecta integral formula impusa de legislatie (si aici ma refer in special la garantii, ce sunt vag amintite, mai sumar nici nu cred ca se putea, si la detalierea tehnica a apartamentelor si a subansamblelor ce le alcatuiesc). Aici nu pot sa nu ma leg si de lipsa de profesionalism a developerului care, in relatia cu clientul, abordeaza o atitudine intalnita mai degraba la talcioc: "nu-ti place marfa, nu cuperi..." incluzand clauze ce-l protejeaza, insa ignorand acele clauze ce protejeaza clientul. Chiar si acel singur lucru, plata penalitatilor in diverse situatii, ma indoiesc ca s-a pus in discutie in ce priveste despagubirea viitorilor proprietari pentru timpul irosit, insa sunt sigur ca s-a ridicat la fileu in situatii in care vreun client intarzia plata din motive, sunt convins, bine intemeiate. Nu vreau sa cred ca sunt singurul ce crede ca intelegerea este o strada cu doua sensuri. Tot in privinta inghitirii gogosilor, poate cei ce ati platit inainte de finalizare nu cunoasteti ultima gaselnita in materie de convingere. V-o spun eu: "guvernul planuieste o crestere a impozitelor pe constructii din cauza ca la buget nu prea sunt bani pentru plata pensiilor. Toti cei care nu au finalizat procedurile de transfer a dreptului de proprietate vor suporta diferenta de impozitare". Eu inteb: "pe ce baze?". Raspuns: "pe baza faptului ca antecontractul specifica ca toate cheltuielile ce implica transferul dreptului de proprietate vor fi suportate de cumparator". Si mai intreb: ce-are sula cu prefectura? una e impozitul pe constructii si cu totul altceva actul de vanzare-cumapare. Si totusi unii s-au conformat... Cunoasteti vreu caz in care cineva sa fi solicitat, totusi, penalitati pentru intarzierea lucrarilor? Eu nu. De ce? Pentru ca suntem niste ipocriti. Cunoastem definitia cinstei, insa facilitam prin atitudinea mioritica de care dam dovada situatiile ce ne dezavantajeaza de frica unor repercusiuni ireale. Ne furam unii pe altii intr-un perfect echilibru ducand o viata frustrata si refuzam orice ajutor, in banuiala ca cel care-l ofera are intentii ascunse. Am zis ca Brucanu e tampit si, intr-adevar saracul a gresit in estimari. Bine ca nu se referea la civilitate ca atunci era chiar dus cu pluta...
weastern
thumbup.gif a amutit forumul

mi-am adus aminte de o afirmatie facuta de un prieten, strain, care dupa o vizita in frumoasa noastra patrie a concluzionat ca "in Romania trebe sa umbli permanent cu un deget varat in c*r, ca daca nu vine careva si te f*te". ma gandesc ca daca stai ca maimutele alea trei cu mainile peste urechi, ochi sau gura, poate nu-ti ajung degetele.
etoile
A mai fost cineva sambata trecuta sa viziteze apartamentele?
Eu am avut surpriza sa mi se spuna ca nu mai avem voie pana pe la mijlocul lui septembrie, fara prea multe explicatii si nici nu a avut cine sa mai dea detalii despre stadiul lucrarilor.
E adevarat? S-a intamplat ceva sau vor sa munceasca fara stresul atator reclamatii rolleyes.gif
Daca mai aveti noutati, nu ezitati sa le impartasiti pe forum.
Sasa Darius
S-a mutat cineva din blocurile C sau B, stiu ca in august ar fi trebuit sa se faca receptia finala pentru aceste blocuri?
suculica
Si eu am apartamet in Blocul A, si am vazut un afis conform caruia se interzice accesul proprietarilor pana in data de 10 Septembrie. Eu tot sper sa fie o gluma huh.gif
Orium sambata vreau sa ma duc sa vad ce face casa mea.

De mutat nu cred ca se va muta nimeni pana la jumatatea lui Septembrie, iar noi cei din A cu mult noroc in Noiembrie.
suculica
Salutare tuturor.

In blocurile B si C nu s-a mutat nimeni si nici nu cred ca o se mute cineva pana pe 15 septembrie.
Eu am apartament in blocul A si am termen la sfarsitului lui Octombrie.
Sunt sigur ca nu o sa fie gata pana atunci. Problema e ce putem face?
Am fost obligat sa platesc toata suma la trafesrul dreptului de propietate ceea ce mi se pare o incalcare flagranta a precontractului. In precontract spune ca trebuie sa faci un proces verbal in care spui ce nu este in regula, bla, bla, bla...
Practic eu cred ca in momentul de fata nu am nici o protectie in cazul in care ei nu termina la timp sau la nivelul de calitate la care te-ai astepta.

Voi ce parere aveti?

Mai ar fi un lucru. Atunci cand fiecare dintre noi se duce la Jupiter si discuta o problema, nu stie de ce probleme au altii si atunci e destul de usor pentru cei de la RCC sa se eschiveze. Cred ca daca ne-am duce mai multi in acelasi timp altfel ar sta situatia. Oricum trebuie sa ne facem asociatia de locatari. Tocmai bine, ne intalnim si ne mai si cunoastem un pic :-).

E o propunere. Ce ziceti? Se baga cineva?

Daca sunt 4-5 dintre voi care ar dori sa se bage la asa ceva putem discuta pe mailuri private ca sa stabilim ce si cum facem.

Multumesc
suculica
QUOTE(etoile @ Aug 18 2007, 14:08) *
eram curioasa, referitor la boxe. am aflat de ele din intamplare. normal, nu puteau ''sa dea vorba in tara'' ca sunt si boxe, cand nr lor e atat de mic fata de nr apartamentelor. am vrut sa iau una, dar nu mai erau libere decat in subsolul blocului C, si destul de nasol pozitionata, fara o forma dreapta. plus ca am inteles ca subsolul blocului A nu comunica cu cel al blocului C, deci ar fi prea complicat sa faci atat drum ''sa pui un borcan cu muraturi'' ohmy.gif

Boxele s-au dat ca paine calda. Cine a aflat de ele a cumparat repede. Cred ca modalitatea de informare a fost de genul: "de cine imi place pe ala il anunt"
val18
QUOTE(suculica @ Aug 30 2007, 14:59) *
Boxele s-au dat ca paine calda. Cine a aflat de ele a cumparat repede. Cred ca modalitatea de informare a fost de genul: "de cine imi place pe ala il anunt"

Cat a costat o boxa si lace dimensiuni ?
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.