OK, hai s-o luam una cate una

.
Cel mai bine este sa rezervati un safari cu o companie locala. Exista mai multe tipuri de safari - individual (inchiriati jeepul doar pentru voi 2 - inteleg ca sunteti 2) si asta ar costa mult. Noi am fost 8 si costurile au ajuns la 2000 dolari pentru 14 zile de safari in Kenya si Tanzania (Nairobi - Masai Mara - Nakuru - Naivasha - Amboseli - Serengeti - Ngorongoro - Manyara - Kilimanjaro - Arusha si de acolo am luat autobuzul spre Zanzibar (cam o zi pana in Dar-el-Salaam unde am si inoptat ca am ajuns dupa ce plecase ultimul ferry boat spre Zanzibar).
Inca odata, nici in Tanzania, nici in Kenya, nu merita sa vizitezi nici un oras (cu exceptia Stonetown in Zanzibar). Practic, tour operatorul te ia de la aeroport si puteti sa plecati direct spre parcul national, Din cate imi aduc aminte, KLM-ul aterizeaza destul de tarziu seara la Kilimanjaro International Airport, deci cred ca in principiu veti dormi o noapte in Arusha (la vreo 30 - 40 km de Kili Airport) si a doua zi dimineata veti pleca spre parcurile nationale. Arusha e mai sigur decat Nairobi, dar nu ai mare lucru de vazut - un turn cu ceas si Tribunalul de pedepsire a genocidului din Rwanda (nevizitabil).
Odata ajunsi in parcurile nationale, veti fi cazati in lounge-urile de acolo - unele sunt superbe, printre cele mai faine locuri in care am stat vreodata si la niste preturi prietenoase - sunt parte din tur. Ca si in Kenya, nu exista nici un parc national cat de cat ca sa fie de vazut cu tur-retur din oras, dar nici nu merita. Arusha nu e cine stie ce, iar comfortul din parcurile nationale este super !
Daca sunteti doar 2, mai ieftin este sa va alaturati unui grup, dar aici trebuie sa va potriviti cu un grup mai mare. In general, astea poate sa fie realizat de agentii mai mari.
Cand am fost in Africa de Est, am calatorit cu o agentie din Nairobi - African Bush Excursions:
http://www.africanbushexcursions.net/Ei au asigurat si partea de Tanzania prin partenerul lor Anenture Afrique din Arusha (ambele agentii sunt conduse de indieni). M-am uitat acum pe site-ul lui Anenture Afrique si vad ca a disparut, dar compania ar trebui sa existe.
http://www.anentureafrique.com/Nu cred ca a disparut compania - eu am fost cu ei in vara lui 2006, iar prietena mea a urcat cu ei pe Kilimanjaro in februarie 2007 si se dezvoltasera frumos - angajasera o finlandeza part-time, cumparasera vehicule noi... Parerea mea este sa-l contactezi pe Dipesh la African Bush Excursions si te rezolva el. Spune-i doar ce vrei sa faci: cate zile, unde (adica din Arusha, as zice Ngorongoro si Serengeti daca nu ai decat cateva zile, alternativ si Arusha National Park) si daca private (ceea ce e cool, dar poate fi scump, intr-un jeep intra si 8 oameni cum am fost noi) sau cu grupul si te rezolva el. Spune-i ca ai contactul lui de la clientii lui din Romania (am avut niste meciuri, nu ne uita el asa usor

Shoppinguri... hmmm... depinde ce te intereseaza - daca sunt haine, nu o sa gasesti nimic fancy, daca sunt electronice, multe magazine par pentru europeni muzee ale electronicelor, nu magazine

Daca gasesti noutati, o sa gasesti la de 3 ori pretul din Romania. Suveniruri - da, sunt cool, nu iti fie frica pe langa Arusha sunt niste mari magazine cu orice suvenir iti trece sau nu-ti trece prin minte, dar fi necrutatoare in negocieri. Preturile sunt insa relativ mari.
Hoteluri - daca iti aranjezi turul, te rezolva Dipesh, daca nu, trebuie sa ma uit pe ceva ghiduri... nu am stat in Arusha decat o noapte la un chinez - spune-mi ce gusturi ai (era un loc destul de budget, dar ok). Foarte chinezesc insa. 40 dolari dubla (cu mic dejun).
Despre cum am ajuns acolo ? Pai am fost in vacanta 3 saptamani si jumatate. Am aranjat pentru 8 prieteni (inclusiv eu).
Sunt multe lucruri de povestit... dar pot raspunde