iiyama
4th April 2007, 13:33
Buna ziua !
Tot citind si citind de-a lungul timpului zecile ( chiar sutele ) de mesaje, intrebari....raspunsuri...comentarii privitoare la
sistemul si facilitatile oferite de acordarea tichetelor de masa si cadou in Romania...am constatat urmatoarele :
- multi membrii nu cunosc sau sunt gresit informati cu privire la legislatia in vigoare si a avantajelor fiscale ;
- alti membrii ( cativa din fericire...sau din pacate )...se dau drept ,, tatuci sfatuitori "...cunoscatori ,, a tot si a toate" ...isi
dau cu parerea ( dar cu titlu de ,,asa e...ca mine...ca 'io stiu...). Acesti asa zis ,,cunoscatori" mai mult baga in ceata pe cel
care are intr-adevar o nelamurire
- alti membrii ( care lucreaza in sistemul tichetelor de masa )....isi atrag clienti de pe acest forum....facand reclama pe fata
unor companii franceze emitente. Sincer...pe de-o parte ii admir pe acesti ,,colegi de forum"...ei isi vad interesul lor
direct ....fiind agenti de vanzari la acele companii...dar n-ar recunoaste nici picati cu ceara....
M-am hotarat sa ma inscriu de azi pe acest forum....si sa incerc sa ,,limpezesc" un pic hatisul de informatii deformate
privitoare la sistemul tichetelor de masa si cadou din Romania...
Si pentru ca intrebarea deja exista in mintea fiecaruia....anticipez si raspund...DA...lucrez de ani buni in domeniul tichetelor
de masa & cadou, numai in functii de conducere...
Va astept intrebarile si nelamuririle...promitand ca am sa va raspund in limita timpului meu disponibil...dar
zilnic...asigurandu-va de seriozitatea si competenta raspunsurilor... ( si daca va mai intrebati daca voi face reclama unei
companii emitente....va asigur ca NU !!! )
Va doresc numai bine....si in special...sa aveti parte de o minunata minivacanta de Paste !
pupu_depadure
5th April 2007, 12:23
QUOTE(iiyama @ Apr 4 2007, 14:33) [snapback]2658907[/snapback]
Buna ziua !
Tot citind si citind de-a lungul timpului zecile ( chiar sutele ) de mesaje, intrebari....raspunsuri...comentarii privitoare la
sistemul si facilitatile oferite de acordarea tichetelor de masa si cadou in Romania...am constatat urmatoarele :
- multi membrii nu cunosc sau sunt gresit informati cu privire la legislatia in vigoare si a avantajelor fiscale ;
- alti membrii ( cativa din fericire...sau din pacate )...se dau drept ,, tatuci sfatuitori "...cunoscatori ,, a tot si a toate" ...isi
dau cu parerea ( dar cu titlu de ,,asa e...ca mine...ca 'io stiu...). Acesti asa zis ,,cunoscatori" mai mult baga in ceata pe cel
care are intr-adevar o nelamurire
- alti membrii ( care lucreaza in sistemul tichetelor de masa )....isi atrag clienti de pe acest forum....facand reclama pe fata
unor companii franceze emitente. Sincer...pe de-o parte ii admir pe acesti ,,colegi de forum"...ei isi vad interesul lor
direct ....fiind agenti de vanzari la acele companii...dar n-ar recunoaste nici picati cu ceara....
M-am hotarat sa ma inscriu de azi pe acest forum....si sa incerc sa ,,limpezesc" un pic hatisul de informatii deformate
privitoare la sistemul tichetelor de masa si cadou din Romania...
Si pentru ca intrebarea deja exista in mintea fiecaruia....anticipez si raspund...DA...lucrez de ani buni in domeniul tichetelor
de masa & cadou, numai in functii de conducere...
Va astept intrebarile si nelamuririle...promitand ca am sa va raspund in limita timpului meu disponibil...dar
zilnic...asigurandu-va de seriozitatea si competenta raspunsurilor... ( si daca va mai intrebati daca voi face reclama unei
companii emitente....va asigur ca NU !!! )
Va doresc numai bine....si in special...sa aveti parte de o minunata minivacanta de Paste !
Salut,
Laudabila initiativa ta, deci te rog sa incepi sa ne "limpezesti" (sincer sa fiu chestia cu reclama (mascata sau nemascata) pe mine ma lasa rece, pana la urma fiecare e responsabil de ceea ce face si daca eu vreau sa cumpar de la x sau y in urma unor anunturi/discutii/posturi e treaba mea sa descopar oferta care ma avantajeaza).
Te rog sa incepi prin a ne spune ce autorizatii avem nevoie pt a folosi tichetele (te rog s-o iei de la Adam, ca pt incepatori/nestiutori). Daca tot ai deschis acest thread sa-l facem cat mai cuprinzator, nu?.
Care sunt avantajele folosirii tichetelor, in ce conditii si mai ales cum se desfasoara procesul de "revindere" a lor?
In rest cu cat ne vei spune mai multe cu atat te voi intreba mai mult!
claudelb
5th April 2007, 20:54
pana cand va mai exista sistemul tichetelor de masa? comisioanele care le platesc magazinele la rambursarea tichetelor nu-s cam mari?4-5-6 %....
pentru pupu de padure...
Tichetele de masa sunt bonuri valorice folosite ca instrument de plata in centrele alimentare. Utilizate in conformitate cu prevederile legale aflate in vigoare, acestea pot fi considerate cheltuiala deductibila sau venit neimpozabil
Spre deosebire de bani, tichetele de masa sunt hartii valorice nefungibile. Legea prevede ca fiecare persoana care primeste tichete de masa sa achizitioneze produse alimentare in valoare de maxim 2 tichete pe zi,un angajat primind de la firma nu mai mult de un tichet/zi lucratoare-adica 21-22 tichete/luna in cazul in care a avut zile libere i se scad. Incepand cu data de 1 septembrie 2006, valoarea unui tichet de masa este de 7,41 RON.
magazinul care primeste tichetele de masa trebuie sa le returneze contra unui comision firmei emitente , sau poate alege sa-si plateasca furnizorii cu ele,etc etc....
Irys
5th April 2007, 21:50
QUOTE(claudelb @ Apr 5 2007, 21:54) [snapback]2665067[/snapback]
Legea prevede ca fiecare persoana care primeste tichete de masa sa achizitioneze produse alimentare in valoare de maxim 2 tichete pe zi
Eu platesc constant la Carrefour cu 10-11 tichete de masa odata. Adica in valoare totala de vreo 70 de lei. Atunci cum se poate sa nu am voie (legal vb) sa folosesc mai mult de 2 tichete/zi, adica vreo 15 lei? 
PS: tichetele sunt de la Gusto Pass, dar asta n-ar trebui sa aiba vreo importanta....
iiyama
6th April 2007, 12:25
QUOTE(pupu_depadure @ Apr 5 2007, 13:23) [snapback]2663053[/snapback]
Salut,
Laudabila initiativa ta, deci te rog sa incepi sa ne "limpezesti" (sincer sa fiu chestia cu reclama (mascata sau nemascata) pe mine ma lasa rece, pana la urma fiecare e responsabil de ceea ce face si daca eu vreau sa cumpar de la x sau y in urma unor anunturi/discutii/posturi e treaba mea sa descopar oferta care ma avantajeaza).
Te rog sa incepi prin a ne spune ce autorizatii avem nevoie pt a folosi tichetele (te rog s-o iei de la Adam, ca pt incepatori/nestiutori). Daca tot ai deschis acest thread sa-l facem cat mai cuprinzator, nu?.
Care sunt avantajele folosirii tichetelor, in ce conditii si mai ales cum se desfasoara procesul de "revindere" a lor?
In rest cu cat ne vei spune mai multe cu atat te voi intreba mai mult!
Buna ziua !
Multumesc de mesaj...
Nu inteleg exact la ce te referi in cazul frazei tale ,, Te rog sa incepi prin a ne spune ce autorizatii avem nevoie pt a folosi tichetele "....
Ca angajator care ofera tichete de masa sau cadou salariatilor....nu ai nevoie de nici o autorizatie...si nici ca salariat...ca sa le folosesti...
Daca intrebarea era ptr emitenti....da...emitentii nu pot tipari si distribui tichete valorice fara 2 autorizatii emise de Min Finantelor Publice.... una pentru tichete de masa si una pentru tichetele de cadou si cresa....
Mai departe....
Tu spui... ,, Care sunt avantajele folosirii tichetelor, in ce conditii si mai ales cum se desfasoara procesul de "revindere" a lor? "...
Care sunt avantajele pentru angajator sau pentru salariat???
Pentru angajator....ofera un venit suplimentar salariatilor....fara ca acest venit suplimentar sa fie intr-un fel impozitat...
Pentru angajati...primesc un venit suplimentar fata de salariul brut / net....
Cum se desfasoara procesul de revindere???? In ce sens... ,,de revindere"...?
Tichetele valorice sunt ,,vandute" societatii angajatoare...care le distribuie angajatilor sai...care angajati merg la magazine si-si cumpara produse.... Magazinele le colecteaza...apoi le trimit la rambursare / decontare firmelor emitente.... Firmele emitente, pe baze contractuale ferme, deconteaza valoarea nominala totala a tichetelor primite la rambursare, cu oprirea unui comision....
Alte intrebari???
Si apropo....ca tot e vineri dupa-masa.... SARBATORI FERICITE !!!
iiyama
6th April 2007, 12:27
QUOTE(Irys @ Apr 5 2007, 22:50) [snapback]2665339[/snapback]
Eu platesc constant la Carrefour cu 10-11 tichete de masa odata. Adica in valoare totala de vreo 70 de lei. Atunci cum se poate sa nu am voie (legal vb) sa folosesc mai mult de 2 tichete/zi, adica vreo 15 lei?

PS: tichetele sunt de la Gusto Pass, dar asta n-ar trebui sa aiba vreo importanta....
Buna ziua !
Multumesc de mesaj....
Intr-adevar...in lege scrie ca se vor utiliza doar 2 tichete / zi..... dupa mine....o aiureala cat capul lor de mare....
Nicaieri in ROMANIA nu se aplica si nu se va aplica.....si NIMENI...NICIODATA....nu va lua vreo masura...si e normal sa nu se ia o masura ....pentru ca este o mare idiotenie a ,,legiuitorului "...
SARBATORI FERICITE !!!
Sony69
8th April 2007, 14:11
Si eu lucrez in domeniu, si va pot raspunde la unele intrebari... cu acordul lui iiyama.
claudelb depinde de magazin si de rulajul lui comisionul este in mod normal negociabil dar totul depinde de reprezentantul firmei cu care afiliatul incheie contractul.
Irys iti dai seama ca si tu daca ai avea magazin si ar veni x sa faca piata de la tine si ar plati cu 10 bonuri de exemplu tu o sa le primesti normal pentru ca iti face vanzare.
Legea normal zice ca bonurile ramase neutilizate la sfarsit de luna se vor restitui.. Acum sa fim seriosi cati dintre noi ar face asta?
justasking
8th April 2007, 16:32
Salut!
Laudabila initiativa voastra si multumim pt consultanta.
Pe mine ma intereseaza care sunt costurile mele, ca angajator sa implementez chestia asta.
Probabil ca inchei un contract cu o firma emitenta de astfel de bonuri, practic ce ma costa pe mine? valoarea bonurilor evident si altceva?
tudor_turcu
9th April 2007, 12:17
QUOTE(iiyama @ Apr 6 2007, 13:27) [snapback]2667481[/snapback]
Intr-adevar...in lege scrie ca se vor utiliza doar 2 tichete / zi..... dupa mine....o aiureala cat capul lor de mare....Nicaieri in ROMANIA nu se aplica si nu se va aplica.....si NIMENI...NICIODATA....nu va lua vreo masura...si e normal sa nu se ia o masura ....pentru ca este o mare idiotenie a ,,legiuitorului "...
Nrmal - probabil ca cel ce a scris legea a gandit-o in ipoteza ca bietul angajat chiar mananca zilnic doar pe baza tichetelor alea, si daca le foloseste pe toate odata ramane flamand dupa aia...
E la fel cu prevederea aia de la art. 9. (daca o mai fi in vigoare): "Salariatul are obligatia sa restituie angajatorului, la finele fiecarei luni, precum si la incetarea contractului individual de munca, tichetele de masa neutilizate."
iiyama
11th April 2007, 08:23
QUOTE(justasking @ Apr 8 2007, 17:32) [snapback]2673306[/snapback]
Salut!
Laudabila initiativa voastra si multumim pt consultanta.
Pe mine ma intereseaza care sunt costurile mele, ca angajator sa implementez chestia asta.
Probabil ca inchei un contract cu o firma emitenta de astfel de bonuri, practic ce ma costa pe mine? valoarea bonurilor evident si altceva?
Buna dimineata !
Ca sa acorzi tichete de masa salariatilor trebuie sa inchei un banal contract de prestari servicii cu o unitate emitenta, sa efectuezi comanda, sa achiti prin OP valoarea nominala a tichetelor comandate plus comisionul perceput de respectiva unitate emitenta....
O sa ma intrebi cat ,,valoreaza" comisionul.... De la caz la caz ( adica de la emitent la emitent )...acest comision variaza intre 0,1 % si 5-8 %...depinde de numarul de angajati pe care ii ai...si de abilitatea de a negocia cu reprezentantul emitentului...
Spune-mi te rog nr de angajati si iti voi spune un comision real pe care sa il impui firmei emitente...
O zi buna in continuare si te mai astept cu alte intrebari...
iiyama
11th April 2007, 08:24
QUOTE(tudor_turcu @ Apr 9 2007, 13:17) [snapback]2675228[/snapback]
Nrmal - probabil ca cel ce a scris legea a gandit-o in ipoteza ca bietul angajat chiar mananca zilnic doar pe baza tichetelor alea, si daca le foloseste pe toate odata ramane flamand dupa aia...
E la fel cu prevederea aia de la art. 9. (daca o mai fi in vigoare): "
Salariatul are obligatia sa restituie angajatorului, la finele fiecarei luni, precum si la incetarea contractului individual de munca, tichetele de masa neutilizate."

Buna dimineata....
Da...este in vigoare art 9....dar cine il baga in seama ??? Cei care au conceput acest articol erau ori beti morti...ori cretini...as merge mai degraba pe varianta a doua...
pupu_depadure
11th April 2007, 10:00
Salut,
Cand am intrebat de autorizatie ma refeream la autorizatia angajatorului de a "da" tichete de masa angajatilor sai, dar din cate explicati voi se pare ca nu am nevoie de asa ceva, sau nu am inteles eu bine?
In cazul unei unitati de alimentatie publica, care primeste bonuri de masa ce se intampla cu ele la sfarsitul lunii, te duci si cumperi si tu la randul tau cu ele sau le colecteaza firma emitenta (si cu ce costuri?)?
iiyama
11th April 2007, 10:20
QUOTE(pupu_depadure @ Apr 11 2007, 11:00) [snapback]2682629[/snapback]
Salut,
Cand am intrebat de autorizatie ma refeream la autorizatia angajatorului de a "da" tichete de masa angajatilor sai, dar din cate explicati voi se pare ca nu am nevoie de asa ceva, sau nu am inteles eu bine?
In cazul unei unitati de alimentatie publica, care primeste bonuri de masa ce se intampla cu ele la sfarsitul lunii, te duci si cumperi si tu la randul tau cu ele sau le colecteaza firma emitenta (si cu ce costuri?)?
Buna ziua !
Angajatorul nu are nevoie de nici o autorizatie pentru a da la salariati tichete de masa sau cadou....ci numai de bani ptr aceasta....si vointa...respect fata de salariati...etc...
In cazul unui magazin care primeste tichete de masa & cadou...
Patronul / Directorul magazinului hotaraste cand le trimite la rambursare ( decontare ) unitatii emitente...nu trebuie sa astepte o luna....cand vrea el le trimite prin posta la sediul unitatii emitente ....aceasta decontand valorea nominala primita minus un comision stabilit prin contract.... ( comisioanele retinute la magazine se situeaza intre 1- 6 %...in functie de importanta magazinului / magazinelor, numarul lor...etc.. )
claudelb
13th April 2007, 07:35
iiyama,scuze ca intervin din nou in topicul tau,dar si eu ca lucrator in bransa trebuie sa atrag atentia ca nu s-a pomenit nimic de faptul ca firma care vrea sa ia tichete de masa nu trebuie sa aiba datorii la bugetul de stat ,bineinteles ca nu cerem noi nici un act justificativ ca nu-i problema firmei de tichete de masa , si sunt firme care iau chiar si cu datorii dar in cazul unui control de la Garda Financiara acestea cheltuieli cu tichetele de masa nu se iau in considerare luna respectiva
iiyama
13th April 2007, 09:53
QUOTE(claudelb @ Apr 13 2007, 08:35) [snapback]2691977[/snapback]
iiyama,scuze ca intervin din nou in topicul tau,dar si eu ca lucrator in bransa trebuie sa atrag atentia ca nu s-a pomenit nimic de faptul ca firma care vrea sa ia tichete de masa nu trebuie sa aiba datorii la bugetul de stat ,bineinteles ca nu cerem noi nici un act justificativ ca nu-i problema firmei de tichete de masa , si sunt firme care iau chiar si cu datorii dar in cazul unui control de la Garda Financiara acestea cheltuieli cu tichetele de masa nu se iau in considerare luna respectiva
Buna ziua....
Imi pare rau...dar faci aceeasi confuzie pe care o fac 90 % din agentii de vanzari din tichete....dar nu este vina lor...nu au fost invatati corect...sau mai bine spus...au fost ,,injectati" cu o ,,poezie" pe care sa le-o toarne la client...
Eu...intotdeauna le-am spus oamenilor mei sa le explice clar clientului toate aspectele....si cele pe ,,fata"..si cele mai ,,ascunse"...dar intotdeauna legale...
Zici tu... ,, firma care vrea sa ia tichete de masa nu trebuie sa aiba datorii la bugetul de stat ,bineinteles ca nu cerem noi nici un act justificativ ca nu-i problema firmei de tichete de masa ".... GRESIT !
1. orice firma poate ,,lua" tichete de masa...cu sau fara datorii la stat....
Daca este ,,prinsa" ca le-a distribuit....si are datorii....suma...valoarea nominala a tichetelor devine nedeductibila....atat !
Multe firme cu datorii se risca...decat sa nu ofere tichete angajatiilor...mai bine isi asuma riscul nedeductibilitatii in caz de
control....
2. ,, Noi nu cerem act justificav...." .... Oare????? Dar la semnarea contractului de client....nu se semneaza si Declaratia prin
care clientul isi ia angajamentul sa comande tichete de masa numai cu respectarea legislatiei in vigoare...si
urmeaza...OG...Legea nr...etc...etc.... ???
Din ce oras esti si de cand lucrezi in tichete....? Eu de vreo 6 ani....si numai de la dir national de vanzari..in sus...
LoveDemon
15th April 2007, 23:26
Imi permit sa revin cu intrebarile mele dintr-un topic anterior (iaca, se facura mai mult de doi ani). La unele s-a raspuns, la altele nu.
Multumesc.
QUOTE(LoveDemon @ Apr 7 2005, 11:24) [snapback]562261[/snapback]
Am si eu cateva intrebari: in ce mod isi recupereaza unitatile comerciale afiliate banii si care este avantajul lor in toata povestea (in afara de evidentul aflux mai mare de clienti in "ziua de bonuri")? E in vreun fel controlat modul de respectare a prevederilor restrictive care vin o data cu avantajele sistemului de plata? Pentru ca in anumite supermarket-uri nu-ti poti cumpara nici macar o sticla de detergent de vase "pe bonuri" (ca "nu e voie"), iar in altele poti lua linistit tigari si alcool fara nici macar o privire dojenitoare la casa. De asemenea, stiam ca nu se pot folosi decat maximum doua bonuri pe acelasi nume pe zi, dar extrem de putini comercianti respecta si restrictia asta (daca mai e in vigoare). Valoarea bonurilor e standardizata national? Pentru ca stiu cel putin doua persoane care primesc bonuri cu valori diferite (RATB-ul ofera bonuri "mai mici" intotdeauna). E in regula?
claudelb
16th April 2007, 07:35
iiyama, ai dreptate , cred ca inca nu m-am trezit dupa sarbatori.Clientul semneaza si efectiv e doar vina lui ca a facut o declaratie falsa.Si felicitari pt contributia adusa sistemului tichetelor de masa in acesti 6 ani
,eu am mult mai putin
Dar oare cat va ma tine sistemul asta al tichetelor de masa-ma intreb si eu?
iiyama
16th April 2007, 08:50
QUOTE(LoveDemon @ Apr 16 2007, 00:26) [snapback]2703709[/snapback]
Imi permit sa revin cu intrebarile mele dintr-un topic anterior (iaca, se facura mai mult de doi ani). La unele s-a raspuns, la altele nu.
Multumesc.
Am si eu cateva intrebari: in ce mod isi recupereaza unitatile comerciale afiliate banii si care este avantajul lor in toata povestea (in afara de evidentul aflux mai mare de clienti in "ziua de bonuri")? E in vreun fel controlat modul de respectare a prevederilor restrictive care vin o data cu avantajele sistemului de plata? Pentru ca in anumite supermarket-uri nu-ti poti cumpara nici macar o sticla de detergent de vase "pe bonuri" (ca "nu e voie"), iar in altele poti lua linistit tigari si alcool fara nici macar o privire dojenitoare la casa. De asemenea, stiam ca nu se pot folosi decat maximum doua bonuri pe acelasi nume pe zi, dar extrem de putini comercianti respecta si restrictia asta (daca mai e in vigoare). Valoarea bonurilor e standardizata national? Pentru ca stiu cel putin doua persoane care primesc bonuri cu valori diferite (RATB-ul ofera bonuri "mai mici" intotdeauna). E in regula?
Buna dimineata...si multumesc de mesaj...
1. Cum isi recupereaza magazine banii si care este avantajul lor :
- magazinele vand produse pe tichete de masa & cadou...le colecteaza...le stocheaza...si la o data pe care o doresc...le transmit la rambursare ( decontare ) catre unitatile emitente. Unitatile emitente primesc tichetele, le numara, le verifica autenticitatea, le verifica valoarea nominala....apoi vireaza in contul magazinului suma respectiva...cu retinerea comisionului contractual... ( intre 1 - 6 % ). Avantajul unui magazin este fidelizarea si cresterea numarului de clienti... Ca exemplu....la CORA....aprox 22 % din totalul vanzarilor intr-o luna este pe tichete valorice...
2. Cu privire la ce se poate cumpara pe tichete de masa....
- Conform legii, este interzisa comercializarea bauturilor alcoolice si tigarilor, cat si altor produse nealimentare... Deasemeni, legea spune ca se pot folosi max 2 tichete / zi / salariat..
Realitatea...ca de obicei..este alta...unele magazine...mai cu ,,frica de Garda"...nu dau pe tichete decat produse alimentare...altele...marea majoritate...din dorinta de a le creste vanzarile...dau si...,,tancuri" pe tichete... De exemplu...CORA... La Cora poti lua orice pe tichete de masa....si poti veni cu sacosa de tichete.... La Carrefour...numai 21 de tichete si numai produse alimentare....etc..etc... Nu mai vb de micile magazine...sau de cele din orasele mici...comune...acolo se vand si droguri pe tichete.... Dar...vreau sa subliniez...ca firmele emitente nu au nici o atributiune in a controla acest sistem paralel de utilizare...
3. Valoarea bonurilor nu este standardizata national. Prin Hotarare de Guvern se fixeaza o valoare maxima admisa a unui tichet de masa ( in prezent este de 7,41 RON )... Repet...valoare maxima admisa... In functie de potenta financiara a unei companii...angajatorul poate da tichete de 7,41 RON sau de o mai mica valoare...
Astept si alte intrebari...urandu-va o saptamana excelenta...
aditzugl
27th October 2007, 16:47
cumpar bonuri valorice...nu conteaza suma pe bon....dar imi opresc deasemenea comisionu de 6%....dak sunteti interesat astept oferte pe adresa de email aditzugl@yahoo.com
XtraVagAnT
27th October 2007, 17:29
Dat fiind faptul ca a fost redus in prim plan acest subiect vreau doar sa mai punctez o atentionare pentru firmele, in special cele mici, care fac vanzari pe bonuri.
Deoarece se platesc comisioane pentru decontarea tichetelor cei care merg cu adaosuri comerciale mici pentru anumite game de produse, de obicei alimentare se pot trezi in situatia ca vand in pierdere.
De ex daca se practica un AC de 10% pe o gama de produse si ai vanzari preponderente pe tichete, la sfarsit de luna din acel 10% scazi 1-6% cat este comisionul pentru tichete, apoi restul cheltuielilor si e foarte usor sa ajungi pe anumite sortimente in pierdere.
Asemenea situatii pot aparea cu usurinta la magazinele mici din cartierele muncitoresti pe game de produse precum ulei, zahar, paine etc, sau chiar si la magazine mai mari insa acolo pierderile nu au o influenta foarte mare datorita rulajului.
Toate bune!
moonchild11
10th November 2007, 16:36
Aha... deci (si) de aia poti cumpara orice pe bonuri de la magazinele mici - daca-ti vand si alcool, tigari, haine etc la care adaosul e mai mare, se compenseaza si nu mai ies in pierdere pe total; plus ca nu te duci la magazinul de alaturi care 'ia' bonuri mai cu larghete.
eurotick
6th December 2007, 17:23
QUOTE (iiyama @ Apr 11 2007, 11:20)

Buna ziua !
Angajatorul nu are nevoie de nici o autorizatie pentru a da la salariati tichete de masa sau cadou....ci numai de bani ptr aceasta....si vointa...respect fata de salariati...etc...
Acest lucru tine mai mult de negocierea intre Angajator si angajat. Pe angajator nu il obliga legea sa dea tichete de masa, dar, in cazul in care exista prevederi in acest sens, il poate obliga Contractul munca sau anumite prevederi sindicale.
Totusi trebuie spus ca legea ii cere angajatorului sa nu aiba datorii la Buget. El semneaza ca nu are astfel de datorii.
IMPORTANT
Pentru a putea acorda salariatilor tichete de masa/cadou, nu este obligatoriu ca Societatea sa fi inregistrat profit!
Mai multe detalii gasiti http://www.euroticket.ro/legislatie/start_legislatie.php pe care iiyama o cunoaste foarte bine
catycojo
21st May 2008, 12:50
Buna ziua!
Numele meu este Laura Cojocaru, sunt economist la o firma din Craiova. Primim tichete. Avem contrat cu Sodexho. De cateva ziel am primit o oferta mult prea tentanta de la TICHET PLUS ( fara K) .
As dori sa stiu daca aceasta firma este viabila si nu este vreo farsa.
Va multumesc anticipat
LED
15th June 2008, 22:21
QUOTE (iiyama @ Apr 16 2007, 09:50)

Unitatile emitente primesc tichetele, le numara, le verifica autenticitatea, le verifica valoarea nominala....apoi vireaza in contul magazinului suma respectiva...cu retinerea comisionului contractual... ( intre 1 - 6 % ). Avantajul unui magazin este fidelizarea si cresterea numarului de clienti...
Prin unitate emitenta se intelege angajatorul sau efectiv socitatea care ofera serviciile?
Exista restrictii in ceea ce priveste valoarea maxima a bonurilor cadou cu care se poate plati o data in x sau y magazin?
vlad2006
24th June 2008, 10:45
UNDE pot fi folosite bonurile de masa TICHET PLUS ?!?! pana acum primeam accor si erau super ok, dar se pare ca acum au facut contract cu cei de la tichet plus si eu nu am vazut magazinele partenere. mai mult site-ul e inca in constructie. iar in 2005 a iesit un scandal mare care a dus la anularea licitatie tocmai pentru ca magazinele partenere erau practic inexistente.
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.