phunkstar
3rd April 2007, 23:26
Buna Ziua,
Imi pare rau ca asta e primul meu post pe Softpedia, dar sunt disperat ...
Sambata dimineata am parcat pe locul unui vecin, cioban venit de prin jud DB avand simtul proprietatii asumate, loc destul de stramt +/-20cm loc de manevra.
Bun, duminica pe la pranz, 1 apr a.c. fiind ziua mea de nastere am decis sa merg cu prietena la cumparaturi, cand am ajuns la masina mi-a venit rau cauciucul pe janta, neavand rezerva am umflat roata si am plecat. Cand am ajuns la Carrefour Feeria am descoperit ca se desumflase partial si mi-am luat un compresor de bricheta sa o pot combina pana la o vulcanizare.
Asa mi-am petrecut ziua de duminica, 1 aprilie 2007, cand am implinit 26 ani... mi-a distrus-o un om de 2 bani cu educatie de sofer ... omul nici masina proprietate personala nu are, conduce un logan cu legitimatie de SENAT.
A 2-a zi am parcat in alta parte sa evit un incident similar. Cand am coborat ieri, luni, 2 apr a.c. am simtit ca explodez ... toata masina pe jante mai putin roata vulcanizata cu o zi in urma + zgarieturi pe TOATA MASINA. Am chemat un prieten care avea un spray cu aer comprimat, am umflat rotile si m-am dus glont la circa de politie de care apartin. Acolo ma asteptam sa fiu tratat cu popoul ... dar SURPRIZA oamenii mi s-au parut foarte educati si serviabili inchinandu-se la auzirea pataniei mele.
M-am dus la vulcanizare am scos toate rotile cu problema si le-a verificat baiatu, fiecare cauciuc avea 3-4 gauri pe nervura dintre bordura inscriptionata cu emblema producatorului partea propriu-zisa de rulare a pneului. Cost: 90ron, 20 plasturi de cauciuc + 4 cricuri.
Politistii de la criminalistica au spus ca fapta e incadrata ca Act de Vandalism, iar in urma plangerii depuse mi-au recomandat sa-mi supraveghez video masina 24h/7 pe locul lui, iar daca se se intampla din nou si surprind fapta pe video, infractiunea capata caracter de repetabilitate si poate fi pedepsita cu inchisoarea pana la 3 ani.
Nu-mi place sa recurg la violenta, cu toate ca ce am in suflet in clipa asta si ce-am simtit zilele trecute m-ar fi impins spre un gest ... cel putin inuman.
Cunoasteti echipamente care fac supraveghere video de calitate, adica sa bata pana la 40-70m si noaptea? Cu un minim de 25fps@640*480?
Cum as putea sa-mi pun la punct un astfel de sistem cu costuri minime, max 300-400ron?
Daca reusesc sa surprind ciobanu in actiune trimit la toate televiziunile din Romania o copie impreuna cu numele lui, inclusiv la SENAT sa vada si superiorii lui comportament de angajat al SENATULUI ROMANIEI.
Imi iubesc masina si inca mai muncesc pentru ea ... nu mi-a luat-o tati, e castigata prin munca... multa munca.
Asemenea comportamente nu trebuiesc trecute cu vederea, cand patesti asa ceva nu trebuie sa te resemnezi ... actiunea legala e singura solutie, din pacate nu-mi permit serviciile unei firme de paza, dar era o idee.
Atasez acestui post o imagine cu prima pana, pe celalalte nu le-am imortalizat ... pacat aveati ce vedea.
Astept cu MAXIM interes sfaturile Dvs.
Cu stima si respect,
Avram
Tyby
3rd April 2007, 23:47
imi pare rau pentru tine, stiu ce inseamna si ce-ti vine sa faci in momente de-astea ... Insa cred ca te agiti degeaba, singura cale de atac este panda cu martor. Si BATAIE, cu sacu' pe cap, sa nu vada cine
fiberspeeder
4th April 2007, 01:09
Camera:
http://www.elecsis.ro/ProductDetails.aspx?...amp;id_prod=288
Placa de Captura:
http://www.elecsis.ro/ProductDetails.aspx?...amp;id_prod=266
Nu cred ca e complicat sa o pui cu lentila pe masina si sa tragi un cablu in calculator. Are si soft inclus de inregistrare.
Faza e ca trebuie sa o parchezi tot pe locul taranului aluia, sigur o sa-ti faca iar ceva la masina si atunci poc, la politie cu imbecilul.
phunkstar
4th April 2007, 01:42
Am uitat sa mentionez ca locuiesc la 100m de locul unde ar trebui amplasata camera, sub un balcon.
Cablu doar pentru alimentare, trebuie sa apelez la un vecin pentru asta... cablul de semnal e vizibil, pana la mine ca stau si la parter, se prinde sigur papagalu. Ma mai si vede intinzand cablu pe bloc.
Totul trebuie facut discret, ca de, se duce vorba prin bloc ca am tras cablu ... sa ma uit la CATV pe gratis. Stiu de cand am tras cateva cabluri de retea pe bloc ... cata prostie e in tara asta te doare pe tine mintea.
Dau gaura ziua, iar noaptea montez restul echipamentelor la vecinu, daca o fi de acord sa-i consum curentul lui ... din priza lui.
Cred ca o camera wireless sau un sistem de transmisie wireless de genul asta:
http://www.elecsis.ro/ProductDetails.aspx?...mp;id_prod=122#
@fiberspeeder: Normal, o tin si o luna ca sa-l prind, chit ca merg pe jos luna aia.
Nu ma arunc inca, mai astept pareri.
Multumesc,
Avram
Bimm3r
4th April 2007, 02:35
Naspa eveniment. Sper sa duci treaba pana la capat si sa-l prinzi pe ratat in fapt. Posteaza si tu aici sa stim ce ai facut. Bafta.
sebulbus
4th April 2007, 03:25
o camera wireless ieftina, un proiector cu leduri IR si o bata de baseball e tot ce ai nevoie. mult succes, sincer iti tin pumnii.
El_Cid
4th April 2007, 04:21
baga si aici filmuletul dupa ce-l prinzi pe ratat
romaximusro
4th April 2007, 06:12
doamne ce retarzi, indivizi de genul asta trebuie batuti bine si dati pe mana politiei. nu inteleg de ce cred unii ca daca au un apartament automat au si loc de parcare aferent.
sebulbus
4th April 2007, 07:11
fa panda si da-i bataie, ca animalul asta prost nu va pricepe altfel.
eu am avut un tiganus care-mi tot indesa sarme in broasca la portbagaj si nu s-a linistit pana nu i-am facut cunostinta cu cainele.
apollo_expert
4th April 2007, 08:04
Specimene distrugatoare sunt la tot pasul. Citez un vecin: "Nu mai parca in fata scarii ca nu imi mai vad masina din parcare noaptea de la geam!". Am patit-o si eu cu rotile desumflate dar macar nu le-a intepat, doar a umblat la ventil. Sgarieturi pe capota in forma de VW, unele pe lateral in forma de S si unele pete unde a sarit vopseaua de la vreun vecin binevoitor care a arucat cu pietre pe masina. Aaaa si sa nu uit ca am ramas fara o lamela nichelata de la un maner usa, au incercat sa imi fure bandourile, din 6 au reusit doar 1. Sa nu uit si de tabla usor infundata de la o lovitura cu vreun obiect, aripile sterse de vreo bara de la vreun nene "atent". Lista continua si astea numai de la vecinii binevoitori care ii am. Supraveghere electronica este imposibila pentru ca am vederea pe partea cealalta a parcarii. Totusi poate exista o solutie ieftina de supraveghere. Ma gandeam la o alarma cu pager, dar prea mare bataie de cap. La naiba sunt prea obosit ca sa mai insir, oricum ati inteles voi.
L.E.: Au incercat sa imi fure si jantele de aliaj dar asta nu tine de vecini...sau?!
Alex_82
4th April 2007, 08:39
@phunkstar:Da-i foc la casa!!!
Ce cretinoid....posteaza nr. de la masina pe care o conduce si cine stie poate ii punem o vb. "buna" la Senat
.Sau poate o gasim parcata pe undeva si cine stie.....
Cred ca esti o fire f. rabdatoare, daca stiam vinovatul atunci cazul era deja rezolvat prin alte "mijloace"(vezi sugestiile de mai sus).
PS:Daca il prinzi pe bou da-l si aici.
Bafta!
phunkstar
4th April 2007, 09:09
Numarul si identitatea o divulg numai in cazul in care pot proba cu video footage. Pana atunci exista o minima "prezumptie de nevinovatie".
Suspiciunile mele sunt bazate pe mai multe chestii:
- Altercatii similare cu vecinii, prietenii mei.
- Pseudo-legitimatie/autorizatie lipita pe stalpul din dreptul locului lui, proprietate personala pă persoana fizica, autoriziatie emisa de "Asociatia Nationala a Parcarilor, Departamentul Parcari Rezidentiale". (Minimalist omul meu
Campion de prima clasa.) Pe care a rupt-o de nervi un amic. Legitimatia era printata la imprimanta color scrisa cu fonturi Word Art si laminata. Pff m-au luat transpiratiile reci.
- In urma cu 2 saptamani mi-a transmis un mesaj cu stergatoarele ridicate, dar prostul nu stie dinastea, la 206 se ridica intr-o ordine si a reusit sa ridice numai stergatoru mare, initial n-am dat importanta crezand ca vroiau sa-mi baga fluturas la parbriz.
- Dacia Supernova pe care am avut-o inaintea asteia patise aceleasi chestii TOT PE LOCUL LUI, proprietate asumata de el.
Provincialii ciobani, fii de primari si tot felul de fenomene tribale, rurale vin de obicei la Bucuresti cu un complex de inferioritate, considerandu-se "diferiti" (oricum baiatu are nevoi speciale), de-aia actioneaza ei in consecinta. Si ce fac? Incearca sa controleze mediul inconjurator, cum mai bine decat prin violenta.
Oare toti ne putem face autorizatii emise de "Autoritatea Nationala a Centaurilor - Divizia Parcari" si sa distrugem toate bunurile intalnite pe "proprietate"?
In categoria asta nu intra taranii, oameni pentru care am tot respectul si stima.
Oameni buni, vre-au sa-l fac sa-mi planga in genunchi sa-mi retrag actiunile si plangerile, violenta atrage violenta. Eu nu am schimbat o vorba cu gascanu rural si probabil nici nu o sa schimb.
Dupa ce gasesc un sistem de supraveghere pe care mi-l pot permite si monta relativ usor revin cu scenariul "care l-a gandit mintea mea cu neuronii ei".
Astept in continuare sugestii legate de un sistem de supraveghere video, cineva care a mai montat sau folosit un echipament asemanator, sunt sigur ca ar fi muuuuuulti interesati.
carman
4th April 2007, 09:24
fa rost de o rabla,parcheaz-o pe locul lui si scoate-i rotile. sau o basculanta cu nisip golita pe acelasi loc...
poti pune si curent electric in caroserie...
Doru-01
4th April 2007, 12:08
Nu e mai simplu sa iti iei 3-4 prieteni si sa stati la panda cu bate de basebol(scuze dak nu am scris corect)si asa il linistesti pe cioban
lucicop
4th April 2007, 16:03
Mda, o sa-mi dau si eu cu parerea. Vad ca majoritatea au recomandat bataia. Chiar daca asta e prima solutie care iti vine in minte la o astfel de intamplare, nu e deloc o solutie corecta, cel putin in spiritul european in care vrem cu totii sa ajungem. Din pacate tin sa-ti spun ca o camera video cu infrarosii nu prea bate noaptea mai mult de 20m. 70m in nici un caz. Am cautat si eu o astfel de solutie pentru masina mea. In orice caz o camera wireless e recomandata aici, si sa speri ca e ziua atunci cand se intampla evenimentul. Totusi nu ar strica sa discuti cu individul civilizat.
Mie mi s-a intamplat sa-mi gasesc masina scuipata de vreo cateva ori, la fel si usa. Aveam o banuiala care mi-a fost aproximativ confirmata a doua oara cand am gasit masina scuipata (am coborat imediat dupa individ si am gasit-o asa, proaspat aranjata). Am discutat cu individul, l-am intrebat daca are ceva cu mine, a zis ca nu, l-am rugat sa inceteze altfel voi fi nevoit sa-l dau in judecata si pana acum nu s-a mai intamplat.
sebulbus
6th April 2007, 02:22
camera poate sa stea si mai departe. proiectorul IR trebuie sa fie aproape. sau poate convertesti un bec de iluminat cu halogen cu un filtru IR.
daca ai pile la armata cere un proiector de tanc de la casari cu filtru de IR. se alimenteaza la 24v si acopera cu succes 100-200m la calitate exceptionala.
crst_g
6th April 2007, 13:44
QUOTE(sebulbus @ Apr 6 2007, 03:22) [snapback]2665995[/snapback]
daca ai pile la armata cere un proiector de tanc de la casari cu filtru de IR. se alimenteaza la 24v si acopera cu succes 100-200m la calitate exceptionala.
deja o dam in SF-uri 
parerea mea: vorbeste cu el, zi-i ce risca si vezi daca isi schimba comportamentul.
MAK
6th April 2007, 13:47
QUOTE(crst_g @ Apr 6 2007, 14:44) [snapback]2667795[/snapback]
parerea mea: vorbeste cu el, zi-i ce risca si vezi daca isi schimba comportamentul.
Si scapa ieftin ala.
Cel mai bine este sa-i pregateasca un flagrant, cum nu stiu, cu camere, .... Ala nu merita sa scape usor.
radup
6th April 2007, 20:48
QUOTE(romaximusro @ Apr 4 2007, 07:12) [snapback]2657251[/snapback]
doamne ce retarzi, indivizi de genul asta trebuie batuti bine si dati pe mana politiei. nu inteleg de ce cred unii ca daca au un apartament automat au si loc de parcare aferent.
Asa mi-am petrecut ziua de duminica, 1 aprilie 2007, cand am implinit 26 ani... mi-a distrus-o un om de 2 bani cu educatie de sofer ... omul nici masina proprietate personala nu are, conduce un logan cu legitimatie de SENAT.
Tot supravegherea este sfanta.
phunkstar
7th April 2007, 01:45
Salut din nou,
Bun, cred ca am gasit solutia optima, avem asa:
- 1 Bucata Camera CCD 1/3" cu LEDuri IR si lentila de 16mm pentru closeup, sa incadreze perfect masina.(LINK).
- 1 Bucata TV Tuner cu captura Hardware desteapta (LINK)
- + niste mufe adaptoare de la BNC la RCA
Mai trebuie sa-mi iau 75m Cablu Coaxial de 75Ohm si inca 75m de cablu cu 2 fire pentru alimentare 12v.
Camera o s-o amplasez pe blocul meu, 4 etaje, distanta pe care ar trebui s-o acopere ar fi de 25-30m.
Maine ma sui pe bloc sa vad cum o combin pe bordura blocului fara sa se vada.
Spent so far:
Camera: 240 RON
Suport Camera: 15 RON
Placa captura: 109.82 RON
-----------------------------
Total: 365RON
da' o sa fiu fericit pana peste masura daca il surprind
.
Sper sa actioneze mutantu social.
test_driver
7th April 2007, 15:45
Mama ce poveste grozava, sper din toata inima sa-l prinzi pe camera. Daca scapa usor, ca doar e din SENATUL tarii noastre dragi, eu recomand sacu si bata de baseball. eventual impreuna cu cat mai multi prieteni. Ii poti demonstra usor ca daca e recalcitrant la fel poate fi oricine, si uneori poate sa si piarda, cu o diferenta mare de scor. in cazul ala o sa se calmeze probabil, daca nu mai oferai un scor si mai mare. la fel cu sacul pe cap, pana la urma ori se potoleste, ori pleaca sa streseze pe altii.
mateiu'
7th April 2007, 17:56
Nu bătaia e soluția, tot el face bani apoi. 3 ani de "pompat" la ochiul maro în pârnaie îl afectează mai mult.
sebulbus
8th April 2007, 20:11
QUOTE(phunkstar @ Apr 7 2007, 01:45) [snapback]2669774[/snapback]
Mai trebuie sa-mi iau 75m Cablu Coaxial de 75Ohm
esti prea optimist daca speri sa mai vezi ceva semnal prin 75m de cablu.
crz
8th April 2007, 21:02
Si chiar daca ar avea semnal prin aia 75m de cablu, oare mai raman 12V la capatul firelor de alimentare lungi de 75m? :-s
drakooo
8th April 2007, 21:13
dak il prinzi pe film , poate-l dam si la tv
.... da-mi un pm dak il prinzi
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.