ncristi
22nd July 2008, 11:30
Franele scartaie din cauza placutelor "ecologige".
Motorul , intr-adevar, daca nu il ti in turatii este mortaciune insa motorul este unul OK fata de alte benzinare de 1.6 care se gasesc la noi pe piata.
Legat de ABS - este foarte bine setat ... de fapt intregul sistem de franare este excelent. Eu unul nu vreau sa intre ABS-ul la fiecare franare mai puternica. Cum este setat la megane mi se pare OK...discret si face bine treba.
herculane
22nd July 2008, 12:06
@catalinache motorul de 1,6 este potrivit pt megane. ori nu l-ai folosit tu cum trebuie (peste 3500rpm), ori are ceva masina. din cate tin minte de pe vremea cand ma mai duceam si eu la liniute (sa ma uit, evident
), megane-ul 1,6 era peste golf V 1,6, peste astra H 1.6 si peste focusul de 1.6 la acceleratie. eu vb de megane hatch, dar nu cred ca la sedan e mare diferenta...
M@nuel
22nd July 2008, 12:17
Motorul o sa-si dea drumul dupa 3-4-5.000 km, pana atunci comportamentul e absolut normal. Daca citesti cartea de intretinere o sa vezi ca e specificat si acolo. In plus, daca zici ca n-ai depasit 2.500 rpm, nici n-ai cum sa vezi ce poate, gandeste-te ca are cuplul maxim la 4.250 rpm...
vially01
2nd August 2008, 13:52
Salut, mi-am luat si eu megane sedan an 2004 care are 83000 km, iar peste 7000 km sau mai devreme va trebui sa fac revizia cea mare. Din ce am citit mai sus se pare ca nu e de glumit cu revizia, ma refer la partea materiala, si daca la 60.000 km a costat intre 2000-3000 RON, ma gandesc cat o sa ma coste la 90k.
Ce ma sfatuiti sa fac din experienta voastra? ...adica sa ma coste mai putin...sa imi fac revizia in alta parte decat la reprezentanta renault si unde, mi-ar de ajutor, sa cumpar piesele din alta parte decat de la reprezentanta si de unde daca stiti, si ce anume se schimba in general la ''marea revizie''.
Va multumesc anticipat si mentionez ca sunt din Bucuresti.
herculane
2nd August 2008, 19:16
la 60mii o sa te coste mult pt ca se schimba distributia (in cazul modelului pe benzina, la diesel nu stiu), dar dupa aceea costul reviziei o sa scada
vially01
28th August 2008, 15:35
QUOTE (herculane @ Aug 2 2008, 20:16)

la 60mii o sa te coste mult pt ca se schimba distributia (in cazul modelului pe benzina, la diesel nu stiu), dar dupa aceea costul reviziei o sa scada
problema e, ca am fost sfatuit sa schimb si distributia pt linistea mea, pt ca am inteles ca asa se face la masinile sh cand le cumperi din motiv ca nu stii cum a mers celalalt proprietar cu ea...in carte am vazut ca se schimba la 120.000 a 2 a oara. O sa ma mai gandesc oricum.
M@nuel
28th August 2008, 21:39
La 90.000 schimbi cam asa:
bujii - 80 lei
ulei - 150 lei
filtru ulei - 20 lei
filtru aer - 75 lei
filtru polen - 100 lei
manopera ~ 100 lei.
Toate sunt preturi de reprezentanta. La alte magazine le poti gasi mai ieftine cu pana la 30%.
Masina ai luat-o din tara sau de afara? Are carte de service? Placutele de frana cand au fost schimbate? Functie de asta te-ar mai putea costa ~ 350 lei placute fata+spate + 1.000 lei distributia (cu tot cu manopera).
raduhulubas
17th September 2008, 15:00
Salut. Probabil e o intrebare de `noob` pentru cunoscatorii Renault.
Megane 2(modelul ala de prin 2003 nu ala vechi) e EURO 3 sau 4 ?
Intreb fiindca am gasit pe un site de sh un Megane Hatchback adus din Franta neinamtriculat 68000 km ( zice el ) 6500E si propietarul spune ca e EURO4. Problema e ca la acelasi model pe acelasi site unii zic ca e EURO3, altii EURO4. Va intreb ca nu vreau sa ma duc pana acolo( in alt oras ) degeaba, sa-mi iau teapa... eventual sa-l cumpar si sa dau cu 400 E mai mult decat spune pe inmatriculare. Unde mai pui ca n-are nici distributia schimbata la 60k, cica pe carte scrie ca se schimba la 120k ?
Niste sfaturi va rog. Multumesc.
M@nuel
17th September 2008, 19:10
E EURO3. Distributia se schimba la 120.000 km in tarile cu apa calda si la 60.000 in Romanica.
raduhulubas
18th September 2008, 14:46
El zice ca prima inmatriculare e in 2005... si masina e 85 CP.
Si ca ultima surpriza, in Romania sunt disponibile in sfarsit motorizarile noi de pe Megane-ul bicorp din Europa. Adica alegerea nu mai este limitata la aceleasi vechi deja 1.4 16v 100 cp, 1.6 16v 110 CP, 2.0 16v 135CP si 1.5 dci de 80CP/100CP sau 1.9 dci 120CP. Motorizarile Euro 4 prezinta atat un castig de cai putere - cate 10CP pentru motorizarile pe benzina si cate 5 cai, respectiv 10 cai pentru dieselurile de 1.5 si 1.9 dci, cat si avantajul taxelor mai mici.
http://www.drive-test.ro/?a=detaliu&m_...articole_masini
Deci cred totusi ca e EURO4 ... ms de raspuns
M@nuel
18th September 2008, 20:15
Da, ai dreptate, ar putea fi euro4. La noi motoarele euro4 s-au introdus spre sfarsitul lui 2006 dar in vest probabil existau mai demult. Scuze.
msn2
18th September 2008, 20:47
dupa 26mii km cu masima m2.1 a alor mei am tras o concluzie: masina (sedan 1.6) e de calitate proasta, facuta cu piese la care a contat mai mult pretul de achizitie decat calitatea lor.
chiar daca motorul trage bine si nu consuma mult, chiar daca design-ul e f frumos, daca in 26 mii km a trebuit s ma duc de vreo 5 ri in service cu defectiuni atunci e o masina proasta.
nu e posibil ca la 18-19 mii sa ti se rupa sudura de la toba intermediara, sau la 10 mii sa ai plasticul de la frana de mana mancat????!
ca sa nu mai pomenesc de multimea de greieri care canta din 5-6 locuri din bord inca din luna a doua de la achizitie.
Above_Gods
19th September 2008, 10:52
QUOTE (msn2 @ Sep 18 2008, 21:47)

dupa 26mii km cu masima m2.1 a alor mei am tras o concluzie: masina (sedan 1.6) e de calitate proasta, facuta cu piese la care a contat mai mult pretul de achizitie decat calitatea lor.
chiar daca motorul trage bine si nu consuma mult, chiar daca design-ul e f frumos, daca in 26 mii km a trebuit s ma duc de vreo 5 ri in service cu defectiuni atunci e o masina proasta.
nu e posibil ca la 18-19 mii sa ti se rupa sudura de la toba intermediara, sau la 10 mii sa ai plasticul de la frana de mana mancat????!
ca sa nu mai pomenesc de multimea de greieri care canta din 5-6 locuri din bord inca din luna a doua de la achizitie.
acum depinde si cum ai mers cu masina sa se rupa sudura aia la toba . sau poate a avut un defect din fabricatie .
despre frana de mana , nush ce sa zic ..... cum adica mancat ?!?! l-a ros cineva ?
tata are M2.2 si e multumit de masina tocmai pt ca in ~40000 km nu a avut decat de facut revizii si odata de resoftat computerul de bord (aparuse o varianta up-gradata de soft ) . cat despre greieri , a lui tata are unul singur : usa dreapta de la sofer .
LMerfu
19th September 2008, 13:43
Ce-mi place mie la RIno: daca-ti pica cea mai mica bucsa de 2lei trebuie sa schimbi jumatate din masina, iar devizul este enorm.
Asta pe langa calitatea extraordinara a celorlalte componente: la 17.000km - bieleta directie, la 22.000 cealalta bieleta (20.000km are garantie
), pe la 40.000 rulment compresor AC (trebuie schimba cu tot cu compresor - 25mil), la ~60.000 bataie coloana directie (trebuie schimbat TOT, inclusiv caseta de directie - 30 mil + caseta de directie inca ..... mil) si am mai auzit la cineva - bucsi de la puntea spate duse => trebuie schimbata TOATA puntea spate = 80 mil.
Asta la o masina ULTRA-intretinuta si cu care s-a mers ca cu oul! In niste conditii mai vitrege de exploatare cred ca se duce dracului in primii 5000km (nu ca n-ar fi o groaza de cazuri in acest sens pe forumuri)
De toata jena ...
msn2
19th September 2008, 19:48
QUOTE (Above_Gods @ Sep 19 2008, 11:52)

acum depinde si cum ai mers cu masina sa se rupa sudura aia la toba . sau poate a avut un defect din fabricatie .
despre frana de mana , nush ce sa zic ..... cum adica mancat ?!?! l-a ros cineva ?
tata are M2.2 si e multumit de masina tocmai pt ca in ~40000 km nu a avut decat de facut revizii si odata de resoftat computerul de bord (aparuse o varianta up-gradata de soft ) . cat despre greieri , a lui tata are unul singur : usa dreapta de la sofer .
tot a parintilor este si meganele de care vorbesc.
manerul de la frana daca dai cu degetul mai apasat se razuie exact ca o radiera moale(nu e gluma-desi as vrea sa fie)
masina n-a mers niciodata in afara drumurilor si in general a rulat cu pana la 110km la ora.
la sectiunea greieri: pocnesc capacele tweterelor, plasticul bordului la imbinarea cu parbrizul, toate usile(astea s-au mai calmat un pic dupa ce am dat cu wd40), undeva e dupa volan si la extremitatile bordului spre usi. asta cand e cald ca daca se face frig...
mai nou am schimbat bandoul spate care nevopsit costa: ...... 11 000 000 rol (de ce?????????????) un plastic gri de doi lei.
msn2
20th September 2008, 10:19
ca sa nu se supere prea tare fanii meganului trebue sa spunsi ce imi place la masina:
-tinuta de drum buna
-frane de incredere
-design f reusit (cel mai frumos in clasa compacta-dupa mine)
-comfort excelent la drum lung.
-consum ok pt 1.6l
-pret maimic decat al concurentei.
BadBoyBlue
22nd September 2008, 18:06
QUOTE (msn2 @ Sep 19 2008, 20:48)

mai nou am schimbat bandoul spate care nevopsit costa: ...... 11 000 000 rol (de ce?????????????) un plastic gri de doi lei.
O dovadă?
msn2
22nd September 2008, 20:14
factura e la firma de asig.
dar poti sa verifici dand un telefon la orice service si poate o sa o gasesti mai ieftin
dar la apan braila nu!
catalinmariescu
22nd September 2008, 20:59
Nu cred ca este cineva obligat sa prezinte dovezi la orice afirmatie facuta pe un forum(sau suntem la tribunal?).
catalinache
22nd September 2008, 21:11
QUOTE (catalinmariescu @ Sep 22 2008, 21:59)

Nu cred ca este cineva obligat sa prezinte dovezi la orice afirmatie facuta pe un forum(sau suntem la tribunal?).
Sigur ca nu suntem la tribunal, dar am citit atat de multe exagerari pe forum sau chestiuni de genul "am auzit de la sora cumnatului unui coleg..." incat prefer sa vad un screen cu factura (daca este posibil). Este greu de scanat factura si de pus pe site ?! Nu cred....
msn2
22nd September 2008, 21:33
ok pt cei mai circumspecti asa am sa fac data viitoare(sper sa nu mai fie una dar nu se stie niciodata...).
ce am uitat sa precizez: costurile la revizie la megane sunt comparabile cu cele de la skoda, ca tocmai am facut revizia la amandoua.
BadBoyBlue
23rd September 2008, 00:50
QUOTE (catalinmariescu @ Sep 22 2008, 21:59)

Dar nici să se vehiculeze sume nefondate.
Oricum, de la Renault mă aștept la orice...
catalinmariescu
23rd September 2008, 07:48
QUOTE (catalinache @ Sep 22 2008, 22:11)

Sigur ca nu suntem la tribunal, dar am citit atat de multe exagerari pe forum sau chestiuni de genul "am auzit de la sora cumnatului unui coleg..." incat prefer sa vad un screen cu factura (daca este posibil). Este greu de scanat factura si de pus pe site ?! Nu cred....
QUOTE (BadBoyBlue @ Sep 23 2008, 01:50)

Dar nici să se vehiculeze sume nefondate.
Oricum, de la Renault mă aștept la orice...
M-am interesat acum cat costa ornamentul respectiv dar nu la un dealer Renault(acolo sigur preturile sunt mai mari),ornamentul de plastic(nevopsit) de la bara spate a unui Renault Megane sedan costa 951 ron(tva inclus).Asa ca nu mi se pare exagerat pretul dat de msn2.
LMerfu
23rd September 2008, 15:45
QUOTE (BadBoyBlue @ Sep 22 2008, 19:06)

O dovadă?

Bara spate Megane II.1 + bandou + vopsit = 31mil (pe CASCO)
Bandoul care vine pus pe usa soferului costa 2 - 2.5 mil, deci ala din spate nu m-ar mira sa se duca la 11mil cu manopera.
... niste hoti!
BadBoyBlue
24th September 2008, 18:16
Vă compătimesc, dragi posesori de Megane...
Apropo, vi s-a ars vreun bec (faza scurtă/lungă)?
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.