ORANGE: Facturare cu japca
Pages: 1, 2, 3, 4

Allex
Dupa tot "taraboiul" din vara trecuta, cu serviciul Dial-Up oferit de Orange (http://forum.softpedia.com/showthread.php?...ange%20internet), acest mult-laudat operator s-a trezit ca mai are de incasat bani de la fostii clienti, care de multumiti ce au fost si-au reziliat contractele inainte de termen, prin acordul partilor (asadar, fara plata taxei de reziliere in valoare de 200 de USD/contract amarit de 10 USD/luna incheiat, promotional, pentru 3 luni).

Am beneficiat de serviciile de date Orange circa o luna si citeva zile, iar problemele au aparut inca din prima saptamina, desi la inceput parea ca va fi ceva extraordinar (vezi link-ul de mai sus!). Cu toate acestea, am platit abonamentul pentru doua luni (cu o luna in avans, cum se specifica in contract). Dupa rezilierea serviciului Dial-Up, de la Serviciul Clienti Orange mi s-a precizat ca mi se va returna diferenta de abonament in factura de mobil.

La prima factura de mobil dupa rezilierea contractului de date, intr-adevar, am primit la serviciile telefonice o reducere egala cu valoarea platii efectuate in avans si neonorata cu servicii de date.

Am spus OK, asta a fost, iar de la jumatatea lui august 2003 nu m-am mai gindit la acest subiect extrem de neplacut.

Pe 1 martie a.c., primesc de la Orange o recomandata in care sint anuntat, pe un ton extrem de oficial, ca inregistrez datorii la serviciul Dial-Up si ca risc pierderea accesului la acest serviciu:

"In urma studierii situatiei contului dumneavoastra Orange pentru acces Internet, am constatat ca inregistrati un debit de XXX.XXX lei (mentionez ca e vorba de echivalentul in lei a 5 USD, inclusiv TVA) reprezentind contravaloarea facturilor scadente si neachitate pina in prezent de catre dumneavoastra.

Pentru a evita pierderea accesului la serviciile Internet va instiintam ca plata trebuie efectuata pina la data limita 22 martie 2004, in contul ORANGE ROMANIA SA, numarul .... , mentionind codul de abonat Orange: XXXXXXXXXX.

In vederea solutionarii acestei situatii va rugam sa ne contactati telefonic la 021 203 7200.

Va reamintim ca in data de XX martie 2004 se va emite pentru dumneavoastra factura aferenta lunii martie, care trebuie achitata in termen de 14 zile de la data emiterii.

Va multumim ca ati ales serviciul Orange si speram sa va pastram printre clientii nostri fideli.

Cu stima,
Manager Serviciul Clienti
Andreea Popescu"

La aceasta instiintare ma deranjeaza:
1. Lipsa datelor concrete - despre care factura anume e vorba etc. Daca esti mai slab de inger, chiar daca nu ai momentan nici un ban in buzunar, te imprumuti in ziua respectiva si alergi la prima casierie ORANGE; devil.gif

2. Precizarile inutile. E absolut logic ca, din moment ce facturile GSM sint platite la zi, stiu in ce zi se emite factura si care este scadenta.

3. Se vede ca nu a "studiat" nimeni nimic, pentru ca altfel ar fi observat ca nu am cum sa pierd accesul la un serviciu la care am renuntat deja de mai bine de 6 luni. Asadar, santajul clasic pica!

4. Tonul usor ironic. Daca ei cred ca astfel pot determina un rau platnic veritabil sa-si onoreze obligatiile, inseamna ca la Orange lucreaza in mare parte cine apuca, din "marea familie" de rude, prieteni, relatii etc. devil.gif

Dupa ce in decembrie m-au incarcat "din greseala" cu un abonament pe care eu il cesionasem cu o luna in urma, acum vine asta - o bataie de joc si un dispret incalificabil la adresa clientului Orange care niciodata nu a inregistrat datorii, la nici o companie.

Normal, stiindu-ma cu platile la zi intotdeauna, am sunat sa vad ce vor exact. Mi-a raspuns un domn care la inceput nu a vizualizat nimic pe computer, decit factura curenta pentru GSM. M-a rugat sa-l las citeva minute sa verifice si va reveni el cu un telefon. OK, stau si astept circa 15 minute si intr-un final, suna.

"Aveti de plata o factura pe care nu ati achitat-o anul trecut, la serviciile Internet", mi-a spus foarte sigur pe sine. Discutia s-a purtat pe un ton limita, pentru ca i-am explicat ca am fost extrem de nemultumit de serviciile de date oferite de companie si ca am renuntat la contract de comun acord, fara alte taxe, fiindu-mi chiar restituiti niste bani platiti in avans pentru acest serviciu. El insa nu a putut verifica intreaga situatie pe moment si incerca sa ma convinga ca "debitele pot fi si de doi ani vechime" (?!). Am spus OK, Orange sa sustina ca am datorii cit o vrea, pentru ca ACEASTA factura NU o voi plati. "Atunci veti suporta consecintele!" "Care consecinte, detaliati, va rog!" "Cele prevazute in contract!" "Imi veti taia telefonul pe care nu-l mai folosesc oricum de citeva luni?" Pauza. O tinea una si buna ca "voi suporta consecintele". Intr-un final, mi-a spus ca "se va trece la recuperarea prejudiciilor pe cale legala". Atunci chiar m-a enervat, mai ales ca e vorba de o suma de kkt, si am spus si mai clar: "Bine, pina nu se clarifica aceasta problema, nu voi mai achita nici o factura ORANGE, pentru nici un serviciu!".

In context, referentul nu a uitat sa-mi reaminteasca faptul ca am zeci de reclamatii inregistrate in baza de date. "Da, nu m-am putut abtine sa nu sesizez, in scris si telefonic, calitatea inalta a serviciilor ORANGE!", i-am replicat.

Pentru ca discutia deja o luase pe o panta mult prea a bascalie - eu ii explicam ca sint atit de multumit de ORANGE ca as vrea ca de azi sa nu mai am de-a face cu acest operator niciodata, iar el imi explica faptul ca multitudinea reclamatiilor inseamna ca ar avea de-a face cu un reclamagiu (nu a pronuntat acest termen, dar tare ar fi vrut sa-l rosteasca).

Cel mai tare s-a ofticat cind i-am spus ca am avut contract si cu CONNEX, iar cei de la MobiFon s-au dovedit a fi niste domni pe linga angajatii ORANGE. La CONNEX, cind mi-au emis ultima factura, a fost ULTIMA, plus ca mi-au mai trimis si o cartela preplatita cu numarul de abonament.

Si inca una buna - "Daca factura nu ajunge prin posta, asta nu inseamna ca nu trebuie sa o platiti". De emiterea unei noi facturi - in cazul in care apare neachitata dupa 30 de zile - chiar nu au auzit?!

In final, referentul mi-a promis ca va studia inca o data dosarul si ma va anunta daca cei de la Departamentul Plati Orange s-au inselat cu privire la aceste debite pe care le inregistrez in prezent, in baza lor de date.

Intrebarea finala la care vreau sa imi raspundeti cit mai multi ar fi daca merita sa platesc aceasta factura (categoric nejustificata) sau sa "profit" de ocazie pentru a-mi rezilia mai devreme abonamentul GSM (care ar avea termen in vara).

Indiferent daca voi achita la zi GSM-ul, vor sa achit si factura "din burta", altfel imi vor inchide telefonul. Este o situatie extrem de neplacuta si de aceasta data nu as mai vrea sa fiu tot eu cel "pirlit", la fel cum mi-au facut-o in decembrie anul trecut.

Eu inclin spre "aceeasi moneda" cu cea a ORANGE - nesimtire pe toata linia. biggrin.gif

Daca ORANGE prefera 5 USD nejustificati in servicii in locul altor citeva zeci care vor veni in lunile urmatoare, din abonamentul GSM, n-au decit sa insiste si sa-mi rezilieze si ultimul contract. Oricum, sint din ce in ce mai stupizi! Ori si-au luat nasul la purtare, ori in compania asta intitulata pompos ORANGE ROMANIA este brambureala totala, iar Serviciul de Date si cel clasic de telefonie comunica de doua ori pe an. bash.gif
unbaiat
Nu trebuie platit, pentru ca, oricat de mica e suma prind curaj. Chiar si 5$ sunt bani munciti de tine pe care ei nu ii merita - avand in vedere cum te trateaza.. Daca tot esti atat de nemultumit reziliaza contractul si mergi la CONNEX. Sau la Zapp. Sau la oricine altcineva.
Allex
In ultimele luni, am acceptat nenumarate "greseli" din partea ORANGE. Intotdeauna am fost pagubit intr-un fel sau altul, se intelege de la sine. De aceasta data insa ii las sa faca ce-or vrea si nu mai platesc nimic pina nu-si cer scuze pentru incurcatura (slabe sperante sa fie in stare de un asemenea gest dupa ce au dat cu bita in balta, apelind la ironie, poate "fraierul" nu se prinde).

Oricum, daca se aplica prevederile contractuale, documentul se va rezilia unilateral de catre Orange, pentru neplata la timp a facturilor, dupa care vor demara procedura pentru recuperarea sumelor. Daca acesta este "tributul" pentru a scapa de un abonament Orange si in definitiv de orice relatie cu Orange, n-am incotro, voi plati numai dupa ce se va pune punct relatiei contractuale prezente. Scuzele ar fi oricum tardive, pentru ca m-am saturat de ei si de gafele lor!
Codename
[quote]Originally posted by Allex
Va multumim ca ati ales serviciul Orange si speram sa va pastram printre clientii nostri fideli.[/quote]
Asta e cea mai buna gluma care am auzit-o azi. bash.gif

La aceasta instiintare ma deranjeaza:  
1. Lipsa datelor concrete - despre care factura anume e vorba etc. Daca esti mai slab de inger, chiar daca nu ai momentan nici un ban in buzunar, te imprumuti in ziua respectiva si alergi la prima casierie ORANGE;  :drac: [/quote]

Asa e, badea Gheorghe de la sat nu cred ca sta sa verifice situatia si ia totul drept "fair".

4. Tonul usor ironic. Daca ei cred ca astfel pot determina un rau platnic veritabil sa-si onoreze obligatiile, inseamna ca la Orange lucreaza in mare parte cine apuca, din "marea familie" de rude, prieteni, relatii etc.  :drac: [/quote]

La orange cam totul e ironic. Daca le faci observatie ca au gresit cu ceva fata de tine te indeamna sa "te concentrezi mai tare" si te iau la misto cu tot felul de chestii bash.gif , va spun pe experienta proprie și precis ati patit-o si voi.

Dupa ce in decembrie m-au incarcat "din greseala" cu un abonament pe care eu il cesionasem cu o luna in urma, acum vine asta - o bataie de joc si un dispret incalificabil la adresa clientului Orange care niciodata nu a inregistrat datorii, la nici o companie.

Normal, stiindu-ma cu platile la zi intotdeauna, am sunat sa vad ce vor exact. Mi-a raspuns un domn care la inceput nu a vizualizat nimic pe computer, decit factura curenta pentru GSM. M-a rugat sa-l las citeva minute sa verifice si va reveni el cu un telefon. OK, stau si astept circa 15 minute si intr-un final, suna.[/quote]

Probabil se sfatuia cu colegii de țepuință ce gogosi sa iti vanda. bash.gif

"Aveti de plata o factura pe care nu ati achitat-o anul trecut, la serviciile Internet", mi-a spus foarte sigur pe sine. Discutia s-a purtat pe un ton limita, pentru ca i-am explicat ca am fost extrem de nemultumit de serviciile de date oferite de companie si ca am renuntat la contract de comun acord, fara alte taxe, fiindu-mi chiar restituiti niste bani platiti in avans pentru acest serviciu. El insa nu a putut verifica intreaga situatie pe moment si incerca sa ma convinga ca "debitele pot fi si de doi ani vechime" (?!). Am spus OK, Orange sa sustina ca am datorii cit o vrea, pentru ca ACEASTA factura NU o voi plati. "Atunci veti suporta consecintele!" "Care consecinte, detaliati, va rog!" "Cele prevazute in contract!" "Imi veti taia telefonul pe care nu-l mai folosesc oricum de citeva luni?" Pauza. O tinea una si buna ca "voi suporta consecintele". Intr-un final, mi-a spus ca "se va trece la recuperarea prejudiciilor pe cale legala". Atunci chiar m-a enervat, mai ales ca e vorba de o suma de kkt, si am spus si mai clar: "Bine, pina nu se clarifica aceasta problema, nu voi mai achita nici o factura ORANGE, pentru nici un serviciu!".[/quote]

Aici te felicit pe deplin si ar fi cazul sa se trezesca si ceilalti, poate nu si-ar mai permite astfel de taxe pe prostie. De fapt vorbim de orange, nu cred ca vor inceta vreodata. bash.gif

In context, referentul nu a uitat sa-mi reaminteasca faptul ca am zeci de reclamatii inregistrate in baza de date. "Da, nu m-am putut abtine sa nu sesizez, in scris si telefonic, calitatea inalta a serviciilor ORANGE!", i-am replicat.[/quote]

Asta e chiar culmea. Adica daca esti nemultumit de un serviciu pentru care tu platesti bani, ar trebui sa taci ? Bine ca n-a zis ca urmatoarea reclamatie va fi taxata cu 10 usd (plus tva). bash.gif

Cel mai tare s-a ofticat cind i-am spus ca am avut contract si cu CONNEX, iar cei de la MobiFon s-au dovedit a fi niste domni pe linga angajatii ORANGE. La CONNEX, cind mi-au emis ultima factura, a fost ULTIMA, plus ca mi-au mai trimis si o cartela preplatita cu numarul de abonament.[/quote]

Nici nu poti sa compari CONNEX cu orange. Desteptii de la orange s-au gandit ca daca tot te-au pierdut, de ce sa nu-si incerce norocul sa iti mai trimita INCA o factura in plus, poate nu te prinzi. Iar ma gandesc la sutele de mii de oameni care au patit la fel si la badea Gheo care ia totul drept cinstit. bash.gif

Si inca una buna - "Daca factura nu ajunge prin posta, asta nu inseamna ca nu trebuie sa o platiti". De emiterea unei noi facturi - in cazul in care apare neachitata dupa 30 de zile - chiar nu au auzit?![/quote]

Asta e, cum ajunge ceva bun in mainile orange, se alege praful de toate conceptele. bash.gif

In final, referentul mi-a promis ca va studia inca o data dosarul si ma va anunta daca cei de la Departamentul Plati Orange s-au inselat cu privire la aceste debite pe care le inregistrez in prezent, in baza lor de date.[/quote]

Vrei sa zici a promis ca va modifica inca o data dosarul (in avantajul lor). bash.gif

Intrebarea finala la care vreau sa imi raspundeti cit mai multi ar fi daca merita sa platesc aceasta factura (categoric nejustificata) sau sa "profit" de ocazie pentru a-mi rezilia mai devreme abonamentul GSM (care ar avea termen in vara).[/quote]

Absolut indubitabil NU. Daca ai plati-o, nu ai face altceva decat sa le incurajezi actiunile de tepuire pe mai departe atat fata de tine, cat si fata de milioanele de abonati. bash.gif

Eu inclin spre "aceeasi moneda" cu cea a ORANGE - nesimtire pe toata linia.  :D[/quote]

Sunt de acord cu tine. orange a semanat ploaie, vor culege furtuna. bash.gif

Daca ORANGE prefera 5 USD nejustificati in servicii in locul altor citeva zeci care vor veni in lunile urmatoare, din abonamentul GSM, n-au decit sa insiste si sa-mi rezilieze si ultimul contract. Oricum, sint din ce in ce mai stupizi! Ori si-au luat nasul la purtare, ori in compania asta intitulata pompos ORANGE ROMANIA este brambureala totala, iar Serviciul de Date si cel clasic de telefonie comunica de doua ori pe an.  :ciocan: [/quote]

Subscriu si eu afirmatiei tale : "sint din ce in ce mai stupizi!":ciocan: bash.gif bash.gif bash.gif
johnny bravo
Pai mie mi se pare foarte clara treaba. Zici ca ai platit in avans serviciile de dial-up iar dupa o luna inteleg ca ai reziliat contractul de comun acord iar ei ti-au returnat banii platiti in avans. Nu iti ramane decat sa le arati facturile si gata, nu ii mai bagi in seama.
Allex
Originally posted by johnny bravo
Nu iti ramane decat sa le arati facturile si gata, nu ii mai bagi in seama.

Facturile sint si in baza lor de date. In plus, eu nu mai pastrez facturile de acum 6 luni, ci doar chitantele pe care scrie ACHITAT. Voi incerca sa le reamintesc care este factura in care mi-au returnat diferenta de bani, cu toate ca slabe sperante sa dea inapoi dupa ce "au studiat" indelung problema si mi-au trimis instiintare de plata acasa. De aceasta data insa, nici eu nu voi mai da inapoi, chiar daca "voi suporta consecintele". biggrin.gif
Speedo
Allex, sub nici o forma nu trebuie s-o lasi in coada de peste, nu e bine din mai multe motive, inclusiv in instanta daca ajungi, va arata ca nu te-ai preocupat...

Vei scrie din nou o reclamatie, pe un ton civilizat, vei preciza exact ce s-a intamplat din punctul tau de vedere si o vei da FAX si apoi o trimiti si recomandata cu confirmare de primire la Orange.
Confirmarea de la fax si de la recomandata le pastrezi pentru razboiul final, daca se ajunge acolo.

Raspunsul lor oficial de asemenea, ori va lamuri lucrurile ori il pastrezi pentru final fight.
Cauti chitantele vechi, facturi tot, scoti extrase bancare daca ai platit cu card-ul, asta ca sa poti sa-ti sustii ideiile.

Si mult mai mult calm, pentru ca daca e sa scriu eu prin ce aventuri trec zilele astea pentru ca mi-am suspendat abonamentul la Connex si factura a venit fara probleme, nu-mi ajung 3 pagini de forum, dar eu actionez altfel, notez orice referent, ora minut, inregistrez si convorbiri, facem hartii oficiale, lucram cu armele lor...

Greets,
Speedo
Azzido
Se poate si mai rau. In decembrie, am vrut sa-mi fac un abonament la CONNEX, la super-oferta pentru cartelari (2,5 USD/luna timp de un an). Cum nu aveam contractul de spatiu la mine, am facut abonamentul pe numele prietenei mele. Cand m-am intors la dealer a doua zi dimineata ca sa-mi iau telefonul, am aflat cu stupoare ca mi s-a refuzat activarea contractului din cauza datoriilor. Hmm, ne ducem la banca sa platim abonamentul (nu primisem factura prin posta, dar am aflat ca era ceva sub 10 USD). Corect. Ma duc inapoi la dealer si aflu ca nu era asta datoria de care vorbeau ei. Dupa 40 de minute in care dealer-ul a stat de vorba cu cei de la CONNEX, am aflat ca exista o datorie de 2,5 milioane din anul 2000 (!!!!!!). 1. Datoria fusese inregistrata pe alt numar al prietenei mele, iar acel abonament fusese reziliat! Un abonament nu poate fi reziliat pana nu se sting datoriile. 2. Daca datoriile nu fusesera platite, atunci cum nu fusese blocat celalalt numar al abonatei? Dupa cele 40 de minute, dealer-ul a fost transferat la serviciul Plati, unde a mai stat 30 minute de vorba cu cretinii de acolo ca sa afle ca totul e in regula. Deci , Codename, ai dreptate: "Nici nu poti sa compari CONNEX cu orange"
rz
ORICE FACTURA EMISA DE ORANGE (indiferent daca e gresita sau nu) TREBUIE PLATITA!
Problemele se rezolva ulterior, dar numai dupa ACHITAREA FACTURII!
Asta e regula lor si nu discuta in privinta asta...
Am avut aceeasi problema, am platit in plus cei 5$ (pentru un serviciu de care deja nu mai beneficiam), dar s-au scazut ulterior in factura de voce.
Motivul incurcaturii?
Cererea mea de renuntare la serviciu a ajuns cu o zi intarziere... factura de plata deja fusese emisa!
Vina a fost a lor, si-au cerut scuze... iar eu le-am acceptat!
Si uite asa merg mai departe cu Orange...
Allex
Originally posted by Azzido
Se poate si mai rau. In decembrie, am vrut sa-mi fac un abonament la CONNEX..."

Va rog sa va referiti STRICT la probleme legate de ORANGE !!! Mai precis, probleme de facturare! 10x

Nu as vrea ca in acest thread sa se dea o noua "batalie" intre portocalii si verzi .

Am mentionat CONNEX ca fiind unul dintre operatorii cu care relatiile mele contractuale sint clare, dar asta nu inseamna in nici un caz ca acest operator este perfect!

@Speedo: Incerc astazi, din nou, solutionarea "pasnica" a problemei si revin cu date. Situatia este mai mult decit clara din punctul meu de vedere, dar in brambureala de la Orange problemele de genul acesta se rezolva prin emiterea unei noi facturi, pentru debite mai vechi.

Nu stiu ce dovezi sa mai string, pentru ca in decembrie 2003 am depus reclamatie si la ANPC. Poate de atunci "ma au la suflet" cei de la Orange... devil.gif
Allex
Originally posted by rz
ORICE FACTURA EMISA DE ORANGE (indiferent daca e gresita sau nu) TREBUIE PLATITA! Problemele se rezolva ulterior, dar numai dupa ACHITAREA FACTURII! Asta e regula lor si nu discuta in privinta asta... (...) Vina a fost a lor, si-au cerut scuze... iar eu le-am acceptat! Si uite asa merg mai departe cu Orange...

La fel am fost si eu, am avut o atitudine mai mult decit toleranta, insa ORANGE a gresit cam "scump" si cam des in ultima vreme, cel putin in cazul meu. Numai in ultimele 6 luni, mi-au facut vreo patru mari incurcaturi care m-au costat zdravan. De fiecare data am platit fara sa cricnesc, pentru ca stiu aceasta regula.

Ultima data mi-au dat insa de inteles ca am fost fraier ca am platit factura, daca stiam ca este gresita: "Daca ne sesizati inainte de a plati factura, se emitea o factura de corectie si plateati numai suma prevazuta in factura de corectie. Acum, dupa ce ati achitat, va vom scadea suma platita in plus din urmatoarea factura" .

Deci lucrurile nu stau tocmai asa. Greseala sesizata din vreme duce la invalidarea facturii si la emiterea uneia noi, "de corectie". Inainte de a plati trebuie sa "tipi". Dupa aceea, e tradiv, esti la mina lor. Vorba aia, "si... , si... , si cu banii luati". devil.gif

R E Z O L V A R E:
In sfirsit un referent a avut curajul sa recunoasca faptul ca s-a GRESIT in factura de voce, prin alocarea ERONATA a reducerii pentru factura de date pe factura de voce!!! ;Lmaster;

Balanta va fi echilibrata astfel: suma de plata pentru date va fi acoperita din contul de voce, prin scaderea facturii de date care figureaza ca fiind restanta, iar diferenta pentru voce (redusa gresit atunci) o voi plati pe factura de voce. Normal, au figurat si scuzele, insa problema e ca am de dat bani, iar asta tot dintr-o greseala a lor! bash.gif

O alta precizare: Instiintarile de plata se trimit automat, electronic. De aceea greseala nu putea fi facuta de computer, ci tot de un om. biggrin.gif Ironia "fina" apartine insa tot referentilor care au programat computerul...

So, conflict incheiat, dar e recomandat sa tragem niste concluzii:
1. Angajatii ORANGE mai gresesc, iar tu trebuie sa fii obisnuit cu acest fenomen si sa-ti verifici de fiecare data factura, eventual sa suni si sa ceri lamuriri;

2. Nu ceda la prima reactie de intimidare din partea ORANGE - "veti suporta consecintele" etc.! Ei vor intotdeauna bani, iar tu trebuie sa stii clar pentru ce ii platesti. Daca ai dubii, intreaba pina cind te lamuresti!

3. Din pacate, s-a dovedit in nenumarate cazuri ca brand-ul ORANGE nu reprezinta o garantie a calitatii pentru serviciile filialei din Romania, iar aici ne referim strict la serviciile de facturare (cele GSM sint deja foarte cunoscute si sesizate de clientii "satisfacuti");

4. Referentii iti ofera atentia necesara numai dupa ce soliciti date clare referitoare la facturi, dind dovada ca iti cunosti foarte bine situatia contului de voce/date.

5. Incurcaturile trebuie sesizate, pentru ca altfel sumele nejustificate in plus se considera plati si nu se mai returneaza, asa cum fac cu sumele in minus, pe care Orange le reclama si dupa 2 ani;

6. Gafele la ORANGE nu se fac cu rea-credinta, ci doar din nestiinta.

Si lista poate continua... rolleyes.gif

P.S.: Multumesc mult celor care si-au exprimat parerea in legatura cu acest subiect! ohmy.gifK: 10x
Speedo
Si punctul 7. Toate de mai sus se aplica cel putin la fel si la Connex.
Corbul2004
mi-e nu mi-au calculat odata reducerea pentru numere favorite la orange free si in loc de 300.000 abonamentul mi-a venit 2.300.000 !!!! am sunat la ei si s-a rezolvat imediat. In general la relatii cu clientii este bine sa vorbestii cu BARBATII, femeile nu prea inteleg.
Allex
Originally posted by Corbul2004
In general la relatii cu clientii este bine sa vorbestii cu BARBATII, femeile nu prea inteleg.

Dar ce te faci cind peste 75% dintre referenti sint femei? wink.gif
Personal, nu am observat o diferenta in functie de acest criteriu. Problema e ca sint referenti care vor sa descurce situatia si te asculta si referenti care prefera sa-ti transmita decizia colegilor de la diverse departamente, fara sa verifice, personal, datele. wink.gif
johnny bravo
Originally posted by Allex
In plus, eu nu mai pastrez facturile de acum 6 luni, ci doar chitantele pe care scrie ACHITAT.  

Eu am facturi si de acum 3 ani, tocmai din cauza asta. Nu am bani sa imi permit sa platesc porcariile lor.
Allex
Referentul ORANGE a folosit termenul "creditare": "V-am creditat gresit!". OK, si atunci de ce compania nu-si asuma greseala?! Eu ce am de cistigat pina la urma acceptind gafa dupa gafa, doar scuze? Este incredibil ca se mai si lauda cu nu stiu ce standarde de calitate - vezi sigla rotunda aplicata pe facturi!

@johnny bravo: Care sint "consecintele" neachitarii acestor "porcarii"? Te da ORANGE Romania in judecata pentru 5 dolari, iti inchide telefonul sau ce iti poate face sa te determine sa platesti?
maiself
Referentul ORANGE a folosit termenul "creditare": "V-am creditat gresit!". OK, si atunci de ce compania nu-si asuma greseala?! Eu ce am de cistigat pina la urma acceptind gafa dupa gafa, doar scuze? Este incredibil ca se mai si lauda cu nu stiu ce standarde de calitate - vezi sigla rotunda aplicata pe facturi!

Mi se pare ca sigla aia se refera numai la calitatea retelei.
Sau "calitatea", depinde cum privesti problema. devil.gif
stancone
Originally posted by johnny bravo
Eu am facturi si de acum 3 ani, tocmai din cauza asta. Nu am bani sa imi permit sa platesc porcariile lor.

Ca o mica informatie, prieteni de-ai mei care lucreaza in cadrul juridic mi-au spus clar ca o datorie la oricare din operatorii GSM de la noi se "anuleaza"(caci am un lapsus la cuvantul potrivit) dupa 5 ani . Asa ca nu mai trebuie decat sa astepti sa mai treaca 2 ani si daca ei nu reusesc sa isi recupereze in instanta datoriile pe care tu le ai la ei, acestea nu ti se vor mai imputa. Dar asta nu inseamna ca nu vei fi trecut in "black-book`ul " operatorilor GSM!

...
Eu cu Orange am o alta problema...am facut un abonament in urma cu aproape un an pe numele meu de care sa se foloseasca o alta persoana.Respectiva mi-a facut o datorie acum vreo 4 luni de vreo 2 mil pe care asa a lasat`o pe capul meu. My bad, i must admit. Abonamentul era printre ultimele Free`uri de 180 min cu 7$; chestia e ca eu acum as fi dispus sa platesc datoria (cam tariziu dupa 4 luni) numai daca as putea sa reactivez abonamentul. Precizez ca inca nu a trecut un an de la incheierea contractului. Ce mi-a placut la Orange in situatia asta a fost ca 2 luni mi-au trimis in continuare factura, dar am fost facturat 0 lei in lunile respective, nu tu penalitati, nu tu nimik. Deci in 4 luni nu m-au taxat cu nimik.
Ca intrebare, o fi posibil ca platind datoriile si eventualele pealitati care mi le pot cere ei, mai pot salva cumva abonamentul ?
10x
Allex
@stancone: Depinde in ce stadiu se afla abonamentul (blocat/dezactivat) si cit de bine negociezi. Daca prezinti motive credibile, e posibil sa faca o exceptie, pentru ca oricum ii intereseaza sa-si incaseze banii si sa te factureze in continuare. La fel, e posibil sa se incapatineze si sa nu-ti mai reactiveze abonamentul Free, din diverse alte motive, dar sa te oblige la plata datoriei.
profu
dupa 1 luna de la deconectare, nu iti mai poti primi numarul inapoi - se poate realoca oricand unui alt abonat.

@Allex: nu cred ca trebuie sa platesti factura. Fac pariu ca e vorba de o greseala si or sa te sune cu scuze. Pe de alta parte, nu cred ca e facuta intentionat, din cate stiu cei de la Orange tin conturile GSM si ISP separat, asa ca e posibil sa apara erori la creditari.

oricum, fii vigilent !! ;-)
profu
PS

@stancone: cuvantul pe care il cauti este "prescrie". Iar termenul este de 3 ani, nu de 5.
Si sa nu confunzi "prescriere" cu "anulare" - datoria nu ti-o sterge nimeni cat traiesti, atata ca nu se poate incepe recuperarea pe cale juridica.
Allex
Balanta va fi echilibrata astfel: suma de plata pentru date va fi acoperita din contul de voce, prin scaderea facturii de date care figureaza ca fiind restanta, iar diferenta pentru voce (redusa gresit atunci) o voi plati pe factura de voce.

Mai nou... Nu am platit factura de corectie pentru ca nu a sosit. Valoarea acesteia este de circa 250.000 de lei, inclusiv TVA. De la 411 stiu ca s-a emis, dar vreau sa vad exact despre ce este vorba (serviciile platite, nu suma). Ieri aceasta factura a trecut de scadenta. Vreau sa vad reactia Orange... :cool: Probabil au crezut ca nu ma voi tine de cuvint cind am spus ca NU voi plati aceasta factura. biggrin.gif Pentru prima data dupa atitia ani de abonament am datorii fata de Orange.

Ar fi avut pretentia sa-mi pierd iar citeva zeci de minute sa sun la Departamentul Plati si sa cer prelungirea scadentei. Mi-ar fi acordat inca 2 saptamini, cel putin, dar nu am mai vrut sa sun sa le cer "favoarea". devil.gif

Daca vor bloca abonamentul pentru 5 USD restanta, asa cum am inteles ca procedeaza in cazul conturilor cu restante, abonamentul va ramine inchis pentru totdeauna. Voi plati doar facturile emise in perioada activa a serviciului, fara taxa de reconectare de 4 USD si :cya: Orange!
JustX
Nu uita, Allex, ca in acest diferend tu esti cel caruia i s-au facturat sume in mod abuziv, cu toate scuzele domnilor "referenti". La o eventuala actiune in justitie (sper totusi sa nu se ajunga la asa ceva) tu ai castig .
JustX
Originally posted by profu
@stancone: cuvantul pe care il cauti este "prescrie". Iar termenul este de 3 ani, nu de 5.
Si sa nu confunzi "prescriere" cu "anulare" - datoria nu ti-o sterge nimeni cat traiesti, atata ca nu se poate incepe recuperarea pe cale juridica.

Sigur, Profule.
Mai ales cele catre Orange.
Invers se vede mai sus ca nu este valabil.
2Fst4U
Originally posted by stancone

Eu cu Orange am o alta problema...am facut un abonament in urma cu aproape un an pe numele meu de care sa se foloseasca o alta persoana.Respectiva mi-a facut o datorie acum vreo 4 luni de vreo 2 mil pe care asa a lasat`o pe capul meu. My bad, i must admit. Abonamentul era printre ultimele Free`uri de 180 min cu 7$; chestia e ca eu acum as fi dispus sa platesc datoria (cam tariziu dupa 4 luni) numai daca as putea sa reactivez abonamentul. Precizez ca inca nu a trecut un an de la incheierea contractului. Ce mi-a placut la Orange in situatia asta a fost ca 2 luni mi-au trimis in continuare factura, dar am fost facturat 0 lei in lunile respective, nu tu penalitati, nu tu nimik. Deci in 4 luni nu m-au taxat cu nimik.  
Ca intrebare, o fi posibil ca platind datoriile si eventualele pealitati care mi le pot cere ei, mai pot salva cumva abonamentul ?
10x

Suna la ei si zile ca vrei sa platesti, de activat nu-l mai activeaza dar o sa scapi de altceva: serpii de la Kash... nu mai stiu cum, e firma care recupereaza datoriile orange. Am avut de-a face cu ei, daca ajungi sa primesti instiintare o sa ai de plata dublu deci aprox. 4milioane (penalitati cica).
701
@2Fst4U: am eu de-a face cu astia care-s recuperatori pt connex legat de o problema cu 2 abonamente...la fel, de la 1 milion la 3 milioane cica penalitati.Ce nu inteleg eu este cum de poate o firma de recuperari sa preia un client rau platnic care se afla intr-o divergenta de opinii cu Connexul, nu ca nu ar vrea sa plateasca. M-am rugat de ei o luna sa-mi reactiveze numerele si ma tot amanau, ca azi, ca maine, asa ca intr-o zi am lasat-o balta si nu am mai sunat sa activez nimic.Drept pt care m-au incarcat.Sa ma dea in judecata, am toate convorbirile inregistrate cu ei cand promiteau ca .."azi la 12 sunt active amandoua". Si inca ceva: Cand or sa vina sa-l bage la Gherla pe tovarasul meu care are 26 de milioane datorie la ei, POATE o sa ma duc sa platesc suta de para facturata TOTAL aiurea ;-) Pana atunci, au gaura de la mine..nu ma rog de nimeni pe banii si seriozitatea mea.
ONeill
Apropo de asta: am vazut pe M6 acum cateva luni o emisiune (Capital mi se pare ca era) cu unu care isi infiintase cu cativa ani in urma o firma din-asta de recuperare. Sa va povestesc putin ce si cum...... si cum baietii care au dat teapa ... o sa ia teapa acum.

Firma lucra pt o groaza de firme prestatoare de servicii, printre care si France Telecom etc etc - ca se faca legatura si cu op de telefonie mobila. Firma ii inainta un dosarel cu informatiile datornicului - iar ei incepeau formalitatile de recuperare. Din datoria care ei o recuperau 30% sau ceva de genul asta era datoria in sine. Vreo 50 % se duceau firmei lui si restul diverse taxe etc etc.Si ii aratau pe amaratii cu plateau pana la urma. In procent de peste 90% cei care intrau in proces de recuperare .... plateau pana la urma. Firma lu asta are acum o cifra de afaceri de cateva milioane de euro (din cauza datornicilor smile.gif ) .... clientii care apelau la firma lor erau multumiti (operatori, etc etc) fiindca recuperau niste sume pe care ei dac-ar fi investit in recuperare ar fi cheltuit bani si timp aiurea si deci erau bani pierduti practic. Si cel mai interesant au filmat cum pt o datorie de vreo 300 de euro... care ajunsese la 1000 cu penalitati , taxe judecatoresti, ajunsese la unu acasa (nu era acasa) - era tipul care avea firma, un executor (cineva din partea justitiei) , 2 martori si un "spargator" cu acte in regula si au intrat la ala in casa si au ridicat.... televizor, un deck cd player si inca cateva lucruri de valoare pe care le-au evaluat pe loc la pret de nimic, au semnat proces de verbal de constatare , le-au luat si i-au lasat casa goala si procesul verbal pe masa, in lipsa:) . Firma mai scotea profit si din revanzarea/ recuperarea obiectelor confiscate smile.gif . Super tare reportajul! Mai mult decat legal.... si cel mai misto - la sfarsitul reportajului aratau casa lu' asta . Initial facuse arhitectura si avea o vila aranjata ultimul racnet, cu piscina, super super (ca alea din Cribs) si un Crysler si un SL la poarta si o sotie buna.... rau .

Asa ca daca au aparut firme din-astea la noi --- nu e bine pt voi baieti. Pentru ca aceste firme scot profit la greu... din "teapa voastra" -(nu vorbesc pt Alex sau cine a mai scris aici -- asa la general)
bogro
exista astfel de firme in romania, check this link http://www.kasolvenzia.ro
eugrac
sunt 2 firme
Kasolventia Romania SRL (connex, orange)
StarCollection SRL (orange)
exosyphen
Repet si eu intrebarea.
Sa presupunem ca eu am un litigiu cu Connex. Cum poata *alta* firma sa vina la mine cu pretentii? Din moment ce intre mine si firma aia nu exista nici o relatie contractuala sau de alt fel.

Acum catva ani, am intrat intr`un conflict cu un partener strain. Omul dupa ce a primit de la mine, un soft in proportie de 95% finalizat, s-a gandit sa isi recupereze banii.
Primadata a incercat varianta "frumoasa":
1. (Dupa saptamani intregi si sute de emailuri in care lauda produsul facut) se trezeste ca ii de doi bani, nu mai vrea softul si vrea banii inapoi (el avea codul sursa).
I`am spus cuvantul cu F.

2. M`a amenintat cu o firma similara. Le`am trimis la amandoi o scrisoare frumoasa in care le-am explicat niste aspecte legale si i-am le-am spus ca nu vreau sa rezolvam problema *amical si cu costuri minime* ci insist sa ne vedem in instanta.

Nu am mai auzit de nici unul din ei.
Aceste firme *ocolesc* legea in mod legal si isi desfasoara activitatea. La fel puteti sa ii ocoliti si voi.
Recunosc ca am beneficiat de sfaturile unui amic care era jurist la o firma mare.
Am cumparat expertiza legala la GREU platind cam 200.000 pe ora (cat costa butelia de vin pe care o consumam impreuna).
Fiecare picatura de vin a meritat.

In aproape toate cazurile cand cineva incerca sa imi vare ceva pe gat, doar pomenesc o fraza de genul : "Parca legea cutare din data x,nu prevede .... etc etc ... va rog asteptati putin sa imi sun avocatul" ... si mereu lucrurile iau alta intorsatura.

In tara asta oamenii sunt tratati ca niste PROSTI. Ia cititi 2-3 legi, si fiti cu tupeu ... o sa va mirati de rezultat.
ONeill
Ai fi mirat sa vezi ca te inseli. Se poate foarte bine. Din cate stiam dep. plati de Orange nu este chiar Orange..... este o firma care presteaza pt Orange. La connex o parte din relatiile cu clientii nu sunt oameni angajati connex, ci e o alta firma care presteaza. Etc. Si cum toate firmele au si departament legal..... de ce n-ar cere asistenta legala si in astfel de cazuri. Iti spun eu - atunci cand persoana=datorie , legea nu mai este de partea ta....

Eu am acum o factura neplatita de 4 luni la RTC care vad ca vine cu nestingherita cu abonament in continuare fara sa se deconecteze (este suspendat) - oare apeleaza si ei la astefel de firme?
AirBoy
@exosyphen:
Desi e off-topic , tot cu "legea" m-am dus si eu de multe ori si ciudat cum se schimba atitudinea functionarilor cand le dai de cap ca legea x punctul y aliniatul z zice ca...... Parca le-ai duce cate-o cafea si-un pachet de tzigari tongue.gif
exosyphen
Airboy ... este o idee care trebuie promovata. Nu trebuie sa lasi sa se vada pe tine ca habar nu ai de drepturi si legi.
Si eu am patit de multe ori sa mi se factureze prostii, in ideea ca daca sunt fraier platesc, daca ma prind ... eu nu au pierdut nimic.
701
Originally posted by exosyphen
Airboy ... este o idee care trebuie promovata. Nu trebuie sa lasi sa se vada pe tine ca habar nu ai de drepturi si legi.
Si eu am patit de multe ori sa mi se factureze prostii, in ideea ca daca sunt fraier platesc, daca ma prind ... eu nu au pierdut nimic.

Hai ca mi-am sunat amicul jurist sa imi dea cateva sfaturi, sa gaseasca legile "care este ele", vorba "primarului", sa vad ce iese biggrin.gif
Allex
A sosit si "scadenta". Greselile de facturare si nu numai au costat Orange 3 abonamente si 1 cartela in minus. Primele, au fost oprite 2 abonamente si cartela.

Acum, urmeaza ultimul abonament Orange.

La intrebarea referentei de la Departamentul Rezilieri "De ce vreti sa renuntati la abonament?" i-am spus ca in prinicipal din cauza gafelor de facturare + din aceasta cauza obraznicia unor referenti.

"Da, se mai intampla, dar se regleaza pe parcurs facturarea", a sosit prompt replica, dupa care au urmat cateva explicatii despre un sistem care mai ofera din cand in cand si erori. Cu alte cuvinte, aceste gafe au fost asumate de Orange in cel de-al 12-lea ceas, fara folos insa, pentru ca nu am acceptat variantele propuse, respectiv:
- migrarea catre un abonament de 18 dolari/luna sau
- cesionarea abonamentului actual catre un prieten (chipurile sa nu se piarda "avantajele" fidelizarii - minutele nationale gratuite si telefonul oferit anual contra prelungirii abonamentului cu un an).

O alta oferta mai buna nu au. Aflat in postura de client vechi si foarte bun platnic catre Orange, vrei sa renunti, iar alte oferte nu exista. Nici macar un minut in plus nu ti se ofera, macar asa, la plesneala, sa vada reactia.

M-a distrat prezentarea pompoasa de catre referenta Orange a extraoptiunii de un dolar, pentru acelasi tarif ca in Orange si in RomTelecom. I-am spus ca la Connex aceasta "extraoptiune" nu exista, pentru ca toate abonamentele au acelasi tarif in Connex si RomTelecom, din start.

Cam asa stau lucrurile pe la Orange. Oferte inlemnite, erori asumate cu jumatate de gura si un sistem greoi prea putin interesat de satisfactia reala a clientului de pe urma serviciilor prestate.

Erorile, fie aceastea si intamplatoare, sunt intotdeauna in favoarea Orange, abonatul este vesnic dator, iar orice contestatie asupra "prejudiciului" reclamat de operator se soldeaza cu o discutie inutila din care intelegi - de unul singur sau fortat - ca singura solutie "de scapare" este sa platesti daca vrei sa nu figurezi pe lista datornicilor si "sa suporti consecintele" (asa cum ti se repeta mecanic la 411). Prima data, treci peste. Insa a doua oara deja ti se pare prea mult. La a treia gafa, explodezi. Solutia este rezilierea, fara discutie.
:cya: Orange

Daca la Connex mi-au trebuit aproape 4 ani sa ma reintorc dupa 1 an de abonament (reziliat mai mult din cauza unei situatii fara legatura cu serviciile Connex), la Orange, dupa 4 ani... dupa un simplu calcul, mi-ar trebui peste 16 ani de "pauza" ca sa ma mai uit cu atentie la vreo oferta Orange. :cool:

P.S.: Acest thread nu l-am initiat pentru a ponegri Orange si serviciile acestei companii, de altfel onorabila, ci pentru a descrie o serie de situatii din care atat Orange, cat si alte societati comerciale ar putea trage concluzii utile. 10x
exosyphen
Ceea mai tare vorba pe care am auzit`o de la un client din US.
"Stiti, desi concurenta are un produs un pic mai bun si mai ieftin, va aleg pe voi,pentru ca aveti un CS extraordinar care merita toti banii"
Corbul2004
ALLEX........

M-a distrat prezentarea pompoasa de catre referenta Orange a extraoptiunii de un dolar, pentru acelasi tarif ca in Orange si in RomTelecom. I-am spus ca la Connex aceasta "extraoptiune" nu exista, pentru ca toate abonamentele au acelasi tarif in Connex si RomTelecom, din start.

allex eu personal sunt de acord cu politica Orange de a avea un abonament de 4 dolari si nu unul de 5 dolari din start.
Daca vrei sa ai 14c in retea si RTC platesti 1$ ajungi la 5 dolari ca la Connex cu aceleasi tarife.
Ramane la alegerea ta daca dai 4$ sau 5$
2Fst4U
Originally posted by exosyphen
Repet si eu intrebarea.
Sa presupunem ca eu am un litigiu cu Connex. Cum poata *alta* firma sa vina la mine cu pretentii? Din moment ce intre mine si firma aia nu exista nici o relatie contractuala sau de alt fel.

Firma respectiva e imputernicita de operator sa recupereze datoriile. Ea te someaza, iti explica consecintele neplatii, poate sa-ti esaloneze datoria si cam atat. Dupa expirarea termenului ei trimit operatorului un raport: ce au vorbit cu tine, daca ai platit, daca platesti in rate cand o sa virezi ultima transa, etc. pe baza raportului operatorul ia decizia finala (firma de recuperare si-a incheiat misiunea) : ori inchide dosarul si te scot de pe lista neagra (PrevenTel) ori continua demersurile adica te dau pe mana justitiei si aici intervine biroul de avocatura angajat de operator pentru al reprezenta in justitie.

Sfaturi:

-daca nu puteti plati la timp anuntati operatorul
-daca ati primit somatia acasa sunati la firma de recuperare si discutati cu responsabilul dosarului
-platiti valoarea din factura (de cele mai multe ori dosarul este clasat)

Referitor la abonamente: ele nu mai pot fi reactivate, operatorul considera contractul reziliat in ziua 29 de la data facturarii.
Corbul2004
Referitor la abonamente: ele nu mai pot fi reactivate, operatorul considera contractul reziliat in ziua 29 de la data facturarii

asta este doar teorie, se poate reactiva numai eu stiu trei cazuri de genul acesta
2Fst4U
Poate la Connex, la Orange se pot activa doar cu un nou contract.
AirBoy
in limita a 3 luni, la Connex se pot reactiva. Doar ca, daca este un abonament retras, si se ajunge la deconectare definitiva, se va reconecta pe unul din noile tipuri de abonamente.
JustX
O alta oferta mai buna nu au. Aflat in postura de client vechi si foarte bun platnic catre Orange, vrei sa renunti, iar alte oferte nu exista. Nici macar un minut in plus nu ti se ofera, macar asa, la plesneala, sa vada reactia.

Nu este obligatoriu sa ofere ceva la rezilierea abonamentului. In plus, ofertele cele mai bune (din p.d.v. piata) sunt in promotiile curente, asa ca..
Cam asa stau lucrurile pe la Orange. Oferte inlemnite, erori asumate cu jumatate de gura si un sistem greoi prea putin interesat de satisfactia reala a clientului de pe urma serviciilor prestate

Sistemul mi se pare destul de flexibil la banii pe care ii cere pe
abonamente si optiuni.Poate ca nu ar strica un calcul comparativ intre ofertele verzi si cele portocalii.
twisterme2003
fratilor, orange emite corect factura...eu am free de 2 ani si un leu nu am plaatit in plus...se mananca rahat ...au probleme doar cei care umbla cu capul in traista in asa hal incat nu observa ca in traista nu mai este iarba!
Gprs e cam de rahat dar la voce stau bine...
CapitanuPICARD
pai de ce nu-i intrebi pe prietenii tai de la juridic? smile.gif ca asta le e meseria si cred ca stiu mai bine, nu?

oricum, sa stii ca te-au informat gresit sau tu ai inteles gresit. se anuleaza datoria daca ei uita complet de tine 3 ani (sau 5, neesential). daca in acest timp, macar o data, iti trimit o hartie prin care te anunta ca datoria exista si ca a crescut conform penalitatilor, pentru termenul acela de 3 ani sau de 5, cum spui tu, se reincepe numaratoarea de la 0.
mns
Hmzzz, observ ca sunt multi care au probleme cu cei de la Orange, am si eu o problema chiar din prima luna de ab, am primit pentru jumatate de luna 90 de minute gratuite in orange si 10 nationale, am vorbit in total 70 de minute vorbind si in alte retele (telefonul o poate confirma aveam pe tel nou doar 70 de min de convorbiri) iar a doua zi am observat ca nu mai am nici minute nationale nici minute orange si am si cost suplimentar, mi s-a parut ciudata faza avand in vedere ca mie telefonul imi arata 70 de min de convorbiri efectuate (si rel cu clientii) dar eu am depasit cele 90+10 minute in 5 zile ohmy.gif in fine nu e mult de platit, dar intentia conteaza...

si inca o chestie de care ma plang, am trimis MMs-uri din plin folosind vreo 20 din cele 25 gratuite....ajungand la ultimele 5 am observat ca ele nu mai ajung la destinatie, am mai trimis vreo 7 sau 8 apoi si nu a mai ajuns decat unul dar ele au fost taxate
alemat
QUOTE(mns @ Jan 16 2005, 01:27)
Hmzzz, observ ca sunt multi care au probleme cu cei de la Orange, am si eu o problema chiar din prima luna de ab, am primit pentru jumatate de luna 90 de minute gratuite in orange si 10 nationale, am vorbit in total 70 de minute  vorbind si in alte retele (telefonul o poate confirma aveam pe tel nou doar 70 de min de convorbiri) iar a doua zi am observat ca nu mai am nici minute nationale nici minute orange si am si cost suplimentar, mi s-a parut ciudata faza avand in vedere ca mie telefonul imi arata 70 de min de convorbiri efectuate (si rel cu clientii) dar eu am depasit cele 90+10 minute in 5 zile ohmy.gif in fine nu e mult de platit, dar intentia conteaza...

si inca o chestie de care ma plang, am trimis MMs-uri din plin folosind vreo 20 din cele 25 gratuite....ajungand la ultimele 5 am observat ca ele nu mai ajung la destinatie, am mai trimis vreo 7 sau 8 apoi si nu a mai ajuns decat unul dar ele au fost taxate
*

mns, sa stii ca in primul an de abonament (de 4$ adik), ai dreptul o data la factura detaliata gratuita, asa ca poti sa o ceri. Dupa ce faci anul, ai dreptul la detaliata gratuita in fiecare luna. So, ask 4 it si zi-ne si noua dc intr-adevar te-au taxat gresit sau nu. Si dc chiar te-au taxat gresit, poti sa faci reclamatie, fie la un referent, fie la orice dealer, fie prin fax la 2033413 dc mai tin eu minte bine. Dar cere detaliata.
Acum, tu esti sigur k ai primit 90 de minute gratuite si 10 nationale? In momentul activarii abonamentului ai primit probabil un mesaj prin care ti se comunica data la care ti se emite factura si cate minute mai ai pana atunci. Scria in el de 90 Orange si 10 nationale?
Zi-ne si noua mai in detaliu, k eu am mai patit chestii ciudate cu Orange, dar niciodata nu mi s-a taxat un apel mai mult decat a durat.
In ceea ce priveste MMS-urile, se mai poate discuta, dar inainte de asta vreau sa ne confirmi ca intr-adevar te-au taxat gresit.

Toate cele bune!
Goofy
QUOTE(mns @ Jan 16 2005, 01:27)
Hmzzz, observ ca sunt multi care au probleme cu cei de la Orange, am si eu o problema chiar din prima luna de ab, am primit pentru jumatate de luna 90 de minute gratuite in orange si 10 nationale, am vorbit in total 70 de minute  vorbind si in alte retele (telefonul o poate confirma aveam pe tel nou doar 70 de min de convorbiri) iar a doua zi am observat ca nu mai am nici minute nationale nici minute orange si am si cost suplimentar, mi s-a parut ciudata faza avand in vedere ca mie telefonul imi arata 70 de min de convorbiri efectuate (si rel cu clientii) dar eu am depasit cele 90+10 minute in 5 zile ohmy.gif in fine nu e mult de platit, dar intentia conteaza...

*

Din cate stiu eu, atat minutele cat si mms-urile se impart (se prorateaza) in prima luna de abonament, pentru ca ai un anumit numar de minute pentru 30 de zile de facturare, si nu intotdeauna sunt 30 de zile de cand te abonezi si pana se emite prima ta factura. Suna si tu la 411 si intreaba-i. In ceea ce priveste telefonl, sorry sa te dezamagesc, dar contorul oficial e la arbitru, adica la ei biggrin.gif.
Rotter Ackland
QUOTE(Goofy @ Jan 16 2005, 01:59) *
Din cate stiu eu, atat minutele cat si mms-urile se impart (se prorateaza) in prima luna de abonament, pentru ca ai un anumit numar de minute pentru 30 de zile de facturare, si nu intotdeauna sunt 30 de zile de cand te abonezi si pana se emite prima ta factura. Suna si tu la 411 si intreaba-i.

Intr-adevar daca ai data de facturare sa zicem cum am eu 21, si iti faci un abonament in data de 11, atunci minutele incluse atat in abonament cat si in promotie se vor imparti la numarul de zile (din 30 - luna, aprox) deci... 21-11=10 zile, astfel 30/10=3, deci minutele din abonament si extraoptiuni se vor imparti la 3, si doar acel numar de minute il vei putea utiliza in perioada 11-21.

de exemplu (judecand dupa oferta curenta):

minute incluse abon: 25... vei avea 8,33
optiune 60 in retea: 60... vei avea 20
optiune 180 in retea: 180... vei avea 60

deasemenea se prorateaza si numarul de sms-uri, mms-uri si alte servicii ale abonamentului (se impart la 3)

ps: la sms si mms (logic) dupa impartire se va rotunji pana la cel mai apropiat numar fix, ori... nu poti trimite 1,3 sms-uri biggrin.gif
vasilis
Mi se pare mie sau ai raspuns unei intrebari puse acum 2 ani?
bogdanan
QUOTE(vasilis @ Jan 11 2007, 23:55) *
Mi se pare mie sau ai raspuns unei intrebari puse acum 2 ani?

are o scuza Joined: 16-December 06
Pages: 1, 2, 3, 4
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.