Chiquitita
Mar 28 2007, 21:58
De ceva timp am observat ca locul unde verigheta imi atinge degetul mic, se inegreste, dar se curata la spalat. Imi poate spune cineva care ar putea fi cauza? Stiam ca daca se inegresc bijuteriile de argint pe care le porti, acestea iti arata o dereglare in organism. Despre aur nu stiu nimic...
The_Napster
Mar 29 2007, 17:04
Stiu ca suna penibil, da mai spala-te pe maini 
Lasand glumele, eu sincer nu am auzit la vreun astfel de efect al aurului asupra organismului. Mai curata verigheta cu substante speciale, si incearca sa stai cateva zile fara ea sa vezi daca problema dispare.
Maria_Ioana
Mar 29 2007, 17:33
Hmmmm. Eu port si aur si argint si nu am patit niciodata. E posibil sa fie si ce zici tu. Parca am auzit si eu o informatie asemanatoare. Concluzia: Bijuteriile dauneaza grav sanatatii.
diorama
Mar 29 2007, 17:39
nu am cunostinte mdicale dar un caz asemanator i s-a intamplat unei colege de liceu. purta cercei de aur si i se faceau negre gaurile din urechi si putin pe langa gaura. a fost la doctor absolut din alte motive si i s-au descoperit viermi intestinali. ea a povestit doctoritei problema iar doctorita a corelat negreala respectiva cu giardia. nu stiu cat de relevant e, dar citind cazul tau mi-am adus aminte de asta. sper totusi sa ma insel si sa nu fie chestia
Chiquitita
Mar 29 2007, 21:50
QUOTE(The_Napster @ Mar 29 2007, 18:04) [snapback]2636086[/snapback]
Stiu ca suna penibil, da mai spala-te pe maini

Lasand glumele, eu sincer nu am auzit la vreun astfel de efect al aurului asupra organismului. Mai curata verigheta cu substante speciale, si incearca sa stai cateva zile fara ea sa vezi daca problema dispare.
Normal ca o sa dispara pentru ca nu mai are contact cu pielea
. Ciudat este ca sub verigheta nu se inegreste.
@Maria_Ioana
Si eu port aur si argint si nu mi s-a mai intamplat pana acum. E adevarat ca port mai rar aur dar... eu tot nu inteleg ce se intampla.
Am o prietena care nu suporta nici un fel de bijuterii, fie ele din aur sau argint. Ii apar niste bubite pe maini si gat in special.
ratzusk
Apr 3 2007, 17:16
Am si eu o intrebare. Am citit mai sus ca "ca daca se inegresc bijuteriile de argint pe care le porti, acestea iti arata o dereglare in organism." La mine se inegreste orice lantisor din argint as purta. Nu am probleme la cercei, inele sau bratari din argint. In schimb am incercat cu 4 sau 5 lantisoare. Absolut toate se innegreau in cateva zile. Daca le spalam cu pasta de dinti si le repuneam la gat, se innegreau in maxim o ora. Argintul nu era luat din surse indoielnice.Stie cineva ceva legat de aceasta problema? A mai patit cineva?
The_Napster
Apr 4 2007, 07:24
QUOTE(ratzusk @ Apr 3 2007, 18:16) [snapback]2655319[/snapback]
Am si eu o intrebare. Am citit mai sus ca "ca daca se inegresc bijuteriile de argint pe care le porti, acestea iti arata o dereglare in organism." La mine se inegreste orice lantisor din argint as purta. Nu am probleme la cercei, inele sau bratari din argint. In schimb am incercat cu 4 sau 5 lantisoare. Absolut toate se innegreau in cateva zile. Daca le spalam cu pasta de dinti si le repuneam la gat, se innegreau in maxim o ora. Argintul nu era luat din surse indoielnice.Stie cineva ceva legat de aceasta problema? A mai patit cineva?
Ciudat, nu am mai auzit de asa ceva pana acum. Ai incercat sa tratezi argintul cu solutie speciala pentru curatat, nu pasta de dinti?
ratzusk
Apr 4 2007, 10:21
Asta e adevarat ca nu am incercat. Oricum se curata bine cu pasta de dinti si daca il spalam si lasam lantisorul undeva nu se inegrea la loc. Numai la gat patea asta
Ciudat mi se pare ca am inel de argint pe care il port de 10 ani si nu s-a inegrit deloc .Cineva mi-a spus ca s-ar putea sa am un ph f acid. Si ca as pati numai la lantisoare chestia asta pentru ca vin cel mai mult in contact cu pielea.
Vlad_Draku
Apr 4 2007, 10:29
Am avut si eu o vreme (1-2 ani) in care mi se innegrea latisorul. Bratara sau inelul nu. Acum in ultima vreme, totusi, nu mai da semne de innegrire. Nu-mi dau seama care ar fi fost problema.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.