tablou sigurante pe scara

sym

Salut. De ceva timp, datorita scumpilor vecini de bloc ma confrunt cu urmatoarea problema: mi se fura siguranta de la apartament, cu tot cu busonul ala de ceramica. Acuma, trecand peste faptul ca e o rautate gratuita etc.....nu am cum sa educ eu tot blocul de comunisti. Problema se pune ca, in afara de solutia temporara - adica sa tot cumpar busoane si sigurante - trebuie sa gasesc si altceva. Ma gandeam daca pot sa fac cerere sau ceva la electrica sa mi se mute siguranta in apartament si sa imi ramana contorul pe hol, ca sa aiba acces la el etc. Am mai intrebat si la alte blocuri asa este din constructie. Stie cineva daca se poate sa imi faca schimbarea? sau daca aveti alte idei biggrin.gif feel free...

Berti
Tot o solutie temporara pot sa-ti recomand si eu...

Pui o siguranta sanatoasa (min 25 A, max 40 A), infiletezi bine capacu, dupa care spargi partea ceramica cu ajutorul a doua ciocane, unu' il pui sub (sa tina de contra) si cu celalat lovesti de sus. Ramane doar partea metalica pe care sigur n-o scoate nimeni...

Nu-i o varianta prea ortodoxa, dar in situatii de astea extreme n-ai de ales!
Asa faceam si noi pe vremea studentiei... mereu se gasea cate un idiot care se apuca sa-si caute siguranta sarita prin scoaterea celorlate, daca nu urla nimeni insemna ca-i a lui!

Seb
Inlocuieste-o cu o siguranta automata.

Din cate stiu eu, Electrica nu te lasa sa o muti in apartament.
Vially
Wow, siguranta automata sigur n-or s-o fure...
Confirm parerea cu spartul sigurantei, am auzit-o si eu de la un fost "caminist", functioneaza perfect... Atentie insa la instalatia electrica din apartament, sa fii sigur ca sigurantele tale din casa functioneaza cum trebuie, pentru ca atunci cand spargi ceramica de la siguranta s-ar putea sa faci siguranta... sigura, si sa te trezesti su un foc de toata frumusetea in cazul unor defectiuni.
trestie-de-balta
cel mai sigur, pui un lacat la usa tabloului si dai doua chei altor vecini.
scrii pe usa tabloului la ce apartamente se gasesc cheile si ai scapat de probleme.
Seb
QUOTE(Vially @ Mar 26 2007, 18:21) [snapback]2621899[/snapback]
Wow, siguranta automata sigur n-or s-o fure...

Orice se poate fura. Dar e mai dificil sa fure o siguranta automata (trebuie desfacute firele sub tensiune) decat pur si simplu sa desurubeze una din soclu.
trestie-de-balta
QUOTE(Seb @ Mar 26 2007, 19:46) [snapback]2622287[/snapback]
Orice se poate fura. Dar e mai dificil sa fure o siguranta automata (trebuie desfacute firele sub tensiune) decat pur si simplu sa desurubeze una din soclu.

tu-i spui de cea ce se prinde pe sina, care nu poate fi montata in locul celei vechi, iar el a inteles de cea care se infileteaza.

Seb
Da, nu vorbesc de sigurante automate care se insurubeaza in soclul existent.

Vorbesc de asa ceva:
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Jtecul.jpg
infinitul8
Solutia este cea prezentata mai sus insa doar dupa ce-ti faci un minitablou cu sigurante automate in casa.

Cauti un electrician care sa determine pe unde intra in casa circuitele electrice, le segmenteaza si le interpune cate un set de sigurante pentru fiecare circuit. Sigurante automate de genul celor prezentate mai sus instalate intr-o carcasa speciala, de dimensiunile necesare. Toate materiale se gasesc la magazinele de electrice.

Dupa ce se face asta poti pune o siguranta mai mare la exterior deoarece vor actiona cele din casa in caz de nevoie. Dupa ce pui siguranta respectiva in tablou pune la indemana o minitrusa de urgenta pentru situatiile in care trebuie intervenit in tablou: un creion de tensiune (sa verifici siguranta), un cleste patent bine izolat, curat si uscat (pentru desfacere, prindere) si, bineînțeles siguranțe + patron de rezervă.

Pentru a nu deteliora panoul prin lucrarea cu ciocane in interior (trebuie să fi și foarte atent să nu faci flamă) se poate sparge suportul ceramic si la exterior urmând să înșurubezi cu ajutorul cleștelui. Dacă insiști puțin poți ajunge la performanța de a putea deșuruba ceramica și a putea să o folosești ca suport de înșurubare-deșurubare (cele mai vechi se desprind mai repede).
DtzDanutz

ce-ar fi daca ai face o carcasa pentru tablou, adica sa bagi in perete o cutie metalica cu spatele gaurit ca sa intre tabloul de sigurante, (un fel de cutie postala mai mare cu spatele gaurit) si apoi acea cutie ai deschide-o de fiecare data cand va fi nevoie doar tu si eventual administratorul?
infinitul8
QUOTE(DtzDanutz @ Mar 26 2007, 19:42) [snapback]2622568[/snapback]
ce-ar fi daca ai face o carcasa pentru tablou, adica sa bagi in perete o cutie metalica cu spatele gaurit ca sa intre tabloul de sigurante, (un fel de cutie postala mai mare cu spatele gaurit) si apoi acea cutie ai deschide-o de fiecare data cand va fi nevoie doar tu si eventual administratorul?

Metoda tabloului electric dispus in locuri comune a fost folosită datorită accesului facil la acesta în caz de necesitate (incendiu, inundație, scurgeri de gaze). Dacă blochezi accesul te pot amenda: pompierii, electrica. O soluție mai bună ar fi educarea vecinilor. Apropos inițiatorul nu a explicat și cum s-a ajuns aici. Presupun că nu este vorba de glume infantile sau șicanări. Poate că și tu ai deranjat cu muzica tare, la ore tarzii și unii au luat problema în mâini.

P.S. Nu te lua după vreun isteț care recomandă punerea carcasei sub tensiune deoarece in caz de electrocutare a cuiva faci pușcărie
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.