In primul rand doresc sa precizez, ca am cautat pe forum un topic dedicat boilerelor electrice (cu acumulare) insa am gasit mai mult discutii despre incalzitoare instant electrice.
Cateva precizari:
Acest topic nu se refera costuri comparate intre electricitate si gaze, GPL, combustibil solid. La momentul actual este clar, costurile utilizarii unui sistem electric este mai scump ca celelalte, insa exista zone/situatii in care nu exista alte alternative in afara de cea electrica.
De asemenea acesta nu este un topic pentru incalzitoarele instant electrice, cei care cauta asa ceva gasesc aici:
http://forum.softpedia.com/index.php?showt...oiler++electricDeoarece nu am folosit niciodata un boiler electric, nu am experienta pe domeniu. As dorii sa-mi cumpar un astfel de echipament, pe care sa-l pot folosii inclusiv pentru dus. Care ar fii capacitatea (acumulare ca litri/putere electrica) pentru 3 persoane (permantent) si ocazional musafiri.
De asemenea va rog precizati la ce aspecte constructieva trebuie sa fiu atent la achizitionare, ex. rezervor, sigurante, termostate, rezistente, alte materiale e.t.c. pentru o folosire cat mai indelungata, fara probleme.
Majoritatea modelelor de pe piata gasite au fost Ariston (va rog recomandati si alte marci !), insa m-am mirat sa constat diferente de pret mari intre modele diferite ale aceluiasi producator.
De ex. un "SG R 50" (un 50 reprezinta nr. de litri) costa 320RON, un "SG R 100" = 390RON; "SG R 120" = 600RON.
De ce trecerea de la 100l la 120l este atata de mare (ca pret) ?