Salutare !
Am facut acest program acum doi ani (in 2005) si de atunci ... nu am castigat nimik
Acuma lasand gluma la un loc, detalii despre programel:
- contine toate numerele extrase la Loto 6/49 din 16.05.1993 pana in martie 2007 (cine doreste update, imi scrie Mail);
- are doua ferestre: una de detalii, alta de Extrageri/ Statistici;
- butoane de cautare;
- fereastra de introducere cifre;
- optiuni de selectie;
- blocare anumite cifre;
- progress bar (nu stiu acuma sa va explic in Romana, va prindeti voi imediat despre ce e vorba
Cum functioneaza ?
- pe scurt :
Aleg 6 numere preferate si apas butonul de <Cautare>, programul va cauta cele 6 numere in toate extragerile si va afisa o statistica la final. Pot sa bifez cu Confirmare si/sau cu Detalii. Numele sunt sugestive, adica cu <Confirmare> la fiecare potrivire si/sau cu <Detalii> in fiecare extragere.
Pot sa aleg numere aleatoare, apasand pur si simplu pe <Aleator>. Pot aici sa bifez numerele pe care vreau sa le blochez.
Functia de cautare poate sa mearga pana la 5 consecutive, ...6 nu e. Pot sa o simplific de exemplu alegand numai 5, 4 sau 3 numere in loc de 6.
- functii suplimentare:
Daca apas pe butonul <Nr.> programul va afisa statistic de cate ori a fost extras numarul 1, numarul 2 ,...numarul 49.
Acum vine partea interesanta, daca apas pe <Extr.> si am selectata optiunea 6 numere, programul va lua prima extragere si o va cauta in toate celelalte, va lua a doua extragere si o va cauta in toate celelalte, ...samd. Ce pot observa ? ca de ex. 6 numere extrase candva nu au mai iesit niciodata, iar alt exemplu 5 numere dintr-o extragere au iesit doar de 6 ori. Exemplele concrete pot continua ...depinde de imaginatia fiecaruia.
O alta functie este cea denumita cautare secventiala, daca apas pe <Secv.> programul va cauta 6 numere de la o extragere la alta, sa vedem care se repeta. Pot sa merg pe parcursul a 2,3,4,5 extrageri consecutive.
Si ultima functie, dar nu cea mai putin importanta, prin care apasand <Rep.> programul cauta numere consecutive in aceeasi extragere, de exemplu 12,13,14, ..etc. Pot sa merg pana la 5 numere consecutive din 6 posibile
Acuma astept ... idei, sugestii, concluzii, ...orice ce poate fi constructiv de ambele parti.
Multa BAFTA !
CristianTM.
(carradio2001@yahoo.com)