help va rog

bullysheful

Poate cineva va rog sa intre pe http://testinfo.gotdns.com sa-mi spuna de ce in Internet Explorer si Opera merge meniul drop-down si in Fire Fox nu vrea.............
sad.gif(

Multumesc
Iulian
Cosmi
ciudat... la mine in Opera nu se vede meniul drop-down. De fapt se vede meniul vertical huh.gif

toxic_jewel
o explicatie ar fi ca codurile dupa site nu-s compatibile cu unumite browsere, Din nefericire este vorba d cele mai cunoscute browsere.
parerea mea.
xnoise
o explicatie ar fi ca poate ar mai trebui sa citesti despre structura unui document html inainte sa te apuci sa faci tot felul de minuni. De ce zic asta? pentru ca NU AI ELEMENTUL <HTML>. e prima oara cand vad asta de cand sunt eu in domeniul asta. serios.

pe urma: drop-down'menus gasesti peste tot pe net, de ce nu cauti unul si sa incerci sa il refaci pentru a-i intelege inner-workings-urile? cauta suckerfish menu pe google. e unul dintre cele mai de baza tipuri de drop down'uri inventate vreodata.

si by the way: elementul se comporta exact cum ar trebui sa se comporte in FF, este interpretat gresit in opera si IE (as usual).

acum sa explic si de ce. tu ai acolo un div pozitionat relativ (ma indoiesc ca stii de ce e pozitionat relativ, asa ca o sa explic). un element cu position:absolute se relationeaza la elementul radacina sau la orice element care are ALTA POZITIE DECAT CEA NORMALA (a se citi position:relative).
tu ai acolo un div pozitionat absolut la 133px de stanga si 174 px de sus. cam asta e explicatia.

Acum: pe ff2.0/opera9.0/ie6/ie7 se vede absolut la fel, asa ca eu am presupus doar ca ai o problema, problema nu o pot vedea deci nu o pot diagnostica, dar am incercat sa iti fac un scurt rezumat a ce ai acolo poate te ajuta sa intelegi mai bine ce trebuie sa faci. daca ii adaugi un doctype si un <html> site-ul ar trebui sa fie valid.
bullysheful
QUOTE(xnoise @ Mar 9 2007, 23:52) *
o explicatie ar fi ca poate ar mai trebui sa citesti despre structura unui document html inainte sa te apuci sa faci tot felul de minuni. De ce zic asta? pentru ca NU AI ELEMENTUL <HTML>. e prima oara cand vad asta de cand sunt eu in domeniul asta. serios.

pe urma: drop-down'menus gasesti peste tot pe net, de ce nu cauti unul si sa incerci sa il refaci pentru a-i intelege inner-workings-urile? cauta suckerfish menu pe google. e unul dintre cele mai de baza tipuri de drop down'uri inventate vreodata.

si by the way: elementul se comporta exact cum ar trebui sa se comporte in FF, este interpretat gresit in opera si IE (as usual).

acum sa explic si de ce. tu ai acolo un div pozitionat relativ (ma indoiesc ca stii de ce e pozitionat relativ, asa ca o sa explic). un element cu position:absolute se relationeaza la elementul radacina sau la orice element care are ALTA POZITIE DECAT CEA NORMALA (a se citi position:relative).
tu ai acolo un div pozitionat absolut la 133px de stanga si 174 px de sus. cam asta e explicatia.

Acum: pe ff2.0/opera9.0/ie6/ie7 se vede absolut la fel, asa ca eu am presupus doar ca ai o problema, problema nu o pot vedea deci nu o pot diagnostica, dar am incercat sa iti fac un scurt rezumat a ce ai acolo poate te ajuta sa intelegi mai bine ce trebuie sa faci. daca ii adaugi un doctype si un <html> site-ul ar trebui sa fie valid.

Mda tongue.gif am vazut ca lipseste <html> am tot scos declaratia DOCTYPE ....am bagat....am scos si probabil am inserat din greseala si <html>-ul......pentru cel de mai sus: ok nu e drop down dar in fine poate ai vazut ca in IE cand treci pe Informatii apare ceva mai jos.....e dereglat stiu...nu asta conteaza....ceeea ce conteaza e ca in FF nu apare........sad.gif......situ mai am multe ...foarte multe de invatat....dar treaba asta era relativ simpla......si momentan imi iese....cu mici lipsuri dar...asa e la inceput. Problema mea e cu aparitia in mai multe browsere.
Ok. o sa pus doctype....dar nu imi va rezolva problema cu meniul...sad.gif
AAA!!! era ceva ...in FF la "Error Console" imi apare ceva: " Info is not defined"

Mersi mult
bullysheful
....hmmmmm.....deci : totul merge ok acum.....fara declaratie DOCTYPE.............de ce??? :|

mersi
xnoise
daca nu are doctype si merge, dar nu merge cu doctype, atunci tot ai greseli. doctype-ul ii spune browserului cum sa iti trateze documentul. Daca nu ai doctype, practic iti arunca browserele in quirks mode (probabil ca unii nu or sa fioe de acord, zicand ca doar IE are quirks mode). Ce inseamna asta? inseamna ca html-ul tau este interpretat in afara standardelor. de aceea s-ar putea sa ai niste rezultate ciudate.

Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.