Starpirea vampirilor: proiect pentru reforma sociala si politica

gabriel baldovin

Textul acesta a fost scris intr-o luna cu o cursivitate pe care nu am avut-o niciodata.
Voi publica acest text si pe calea tiparului. Daca o voi face pe cont propriu il voi lasa pe net in continuare. Daca o voi face cu o editura ese posibil sa il scot de pe net ca urmare a unor posibile prevederi contractuale cu aceasta. De aceea este bine sa-l copiati cat inca mai este accesibil pe net la dvs. in computer.

Cei care stati rau cu inima mai bine nu-l cititi. Pentru ceilalti puneti-va centurile de siguranta si dati clic pe linkul de mai jos...!!!

http://www.members.lycos.co.uk/gabald/acte..._vampirilor.htm
Ramunc
Am aruncat o privire, sper ca mi-am facut o impresie corecta.

Felicitari!

Sper ca societatea sa ajunga sa-i controleze pe politicieni.

landscape10
Tin minte ca in perioada comunista, la Budapesta s-au scumpit biletele pentru transportul in comun. Ca masura de protest, cetatenii budapestei au mers pe jos cateva zile. Vazand ca nu sunt incasari s-a revenit la vechile preturi. Noi nu prea avem c**ie sa facem asa ceva. Suntem prea lingai. Din pacate.
kill_them_all1000
QUOTE(landscape10 @ Mar 3 2007, 19:54) *
Noi nu prea avem c**ie sa facem asa ceva. Suntem prea lingai. Din pacate.

Lingai nu cred, dar cu siguranta asta e unu' din popoarele pe care il doare in cur ca e furat. Pur si simplu s-a obisnuit cu asta.
Cei care nu suporta se cara afara ( coolspeak.gif ).

Cat despre carte - reforma nu se face scriind carti.
Pollux
QUOTE(kill_them_all1000 @ Mar 3 2007, 20:26) *
Cat despre carte - reforma nu se face scriind carti.

atunci cum?
kill_them_all1000
Reforma se face prin legi. Daca tu conduci o tara cu niste carti e bine.
Gentle_dragon
QUOTE(gabriel baldovin @ Mar 3 2007, 19:39) *
Textul acesta a fost scris intr-o luna cu o cursivitate pe care nu am avut-o niciodata.
Voi publica acest text si pe calea tiparului. Daca o voi face pe cont propriu il voi lasa pe net in continuare. Daca o voi face cu o editura ese posibil sa il scot de pe net ca urmare a unor posibile prevederi contractuale cu aceasta. De aceea este bine sa-l copiati cat inca mai este accesibil pe net la dvs. in computer.
Cei care stati rau cu inima mai bine nu-l cititi. Pentru ceilalti puneti-va centurile de siguranta si dati clic pe linkul de mai jos...!!!

E laudabil efortul de a scrie un text de dimensiunile celui pe care ti l-ai propus. Din cate am vazut nu e terminat dar bag sama ca esti hotarat in privinta asta. Din pacate cateva titluri imi provoaca o oarecare ingrijorare in privinta scopurilor pe care le ai.
Protectia naturii, a mediului si a culturilor diferite de cele occidentale - n-am inteles de ce si de cine trebuie protejate culturile diferite de cele occidentale? Cele occidentale nu trebuie protejate?
O solutie diferita fata de cea oferita de Bush si altii ca ei fata de Orientul Mijlociu. Scrisoare catre cetateanul american - n-am inteles. Cetateanul rus n-ar avea nevoie de o scrisoare din partea ta? Nu cauti si solutii diferite de cele oferite de Putin?
Nu stiu de ce textul tau imi aduce parca a ceva cunoscut. Parca se numea Ramunc.

gabriel baldovin
QUOTE(kill_them_all1000 @ Mar 3 2007, 22:28) *
Reforma se face prin legi. Daca tu conduci o tara cu niste carti e bine.

Reforma, cel putin pana acum s-a facut cu ghilotina. In grad mai mare sau mai mic, direct proportional cu radicalitatea ei. O ghilotina in grad mai mic presupune protestul de strada. Daca politicienii nu vor sa schimbe nimic nici dupa un astfel de avertisment atunci cetatenii trec la ghilotina...
Este exact ceea ce s-a intamplat in Revolutia Franceza.

E adevarat ca reforma nu se face cu carti. Insa cartile pot inlocui , pin simulare, experienta realitatii. De aceea atunci cand omul de rand va intelge masinaria d spalare pe creier pe care societatea i-o aplica sistematic atunci si politicienii isi vor da seama ca s-a terminat cu smcheria. Ei insisi vor dori sa reformeze sistemul politic de teama unui scenariu asemanator cu cel de mai sus...

There are a lot of people that won't be fooled ever again till the end of time !

http://www.members.lycos.co.uk/gabald/gabriel%20baldovin.htm
gabriel baldovin
QUOTE(Gentle_dragon @ Mar 3 2007, 22:39) *
E laudabil efortul de a scrie un text de dimensiunile celui pe care ti l-ai propus. Din cate am vazut nu e terminat dar bag sama ca esti hotarat in privinta asta.

Pentru un proiect de reforma acest text ese incheiat. Ramane de vazut in ce mod se poate face concret aceasta reforma. In urmatoarele posturi am sa propun cateva masuri concrete. Fara o dezbatere aceste masuri pe care eu le vad nu le pot pune in acel text. El are o doza importanta de generalitate si certidudine. Reformele propuse de mine, nu. Ele trebuie aplicate si vazut cum rezista testului realitatii. Daca nu rezista inseamna ca nu sunt bune si trebuiesc altele. Daca le-as pune in text pe post de completare s-ar putea sa ii stirbeasca autoritatea lui teoretica prin ineficienta lor. Pe aceea prefer ca respectiva "completare" sa fie obiectul unei alte lucrari eventual.

Din pacate cateva titluri imi provoaca o oarecare ingrijorare in privinta scopurilor pe care le ai.

Is artist. Scopuile ascunse nu exista decat cele declrate. Nu am ambitii politicianist-institutionale ci doar gandesc un mod de a face lume mai buna.
Protectia naturii, a mediului si a culturilor diferite de cele occidentale - n-am inteles de ce si de cine trebuie protejate culturile diferite de cele occidentale? Cele occidentale nu trebuie protejate?

Spatiile si culturile necivilizate. Si cele occidentale trebuie ferite de influenta celor feudale: de exemplu obligaivitatea voalului musulman in scolile franceze de stat este o masura a statului feudal. Statul civilizat insa nu trebuie sa accepte asa ceva pentru ca educatia democratica trebuie sa fie una laica. Esti liber sa iti faci scoala particulara si sa porti voalul acolo, insa contribuabilul nu trebuie sa incurajeze stilul de viata feudal in inima civilizatiei contemporane. Un astfel de stil de viata, la fel de indreptatit spre existenta ca si cel capitalist trebuie sa existe in alte parti fara influentele nefaste ale civilizatiei occidentale. Terorismul islamic este o onsecinta directa a unei astfel de nefericite amestecaturi de civilizatii

O solutie diferita fata de cea oferita de Bush si altii ca ei fata de Orientul Mijlociu. Scrisoare catre cetateanul american - n-am inteles.

Solutia diferita este rejectarea politicilor imperialiste ale administratiei Bush si retragerea imediata din aceste zone. Chiar daca se vor produce probleme sociale mari, poae chiar razboaie civile, pana la urma civilizatia araba isi va gasi echilibrul. In felul in care se continua astazi numarul victimelor va atinge proportii colosale si vor depsi pe cel al unui eventual razboi civil.

In ceea ce priveste Israelul nu am nici o solutie. Pur si simplu este un drum fara iesire care nu arata decat cat de paguboasa este insula de civilizatie industriala in interiorul unei civilizatii taditionale (arabe). Nu stiu ce se poate face, dar pot sa pun in lumina pasii gresiti care au dus la o astfel de drama.

Cetateanul rus n-ar avea nevoie de o scrisoare din partea ta? Nu cauti si solutii diferite de cele oferite de Putin?
Nu stiu de ce textul tau imi aduce parca a ceva cunoscut. Parca se numea Ramunc.

Draga Gentle_dragon cred ca o SUA este cea mai mare putere. Fireste ca o astfel de scrisoare se potriveste si rusului si britanicului si oricarui cetatean dintr-un stat occidental civilizat. Insa cetateanul SUA are o responsabilitate mai mare decat oricare altul dintre cei enumerati.
Archon

QUOTE(gabriel baldovin @ Mar 3 2007, 19:39) *

Jos palaria fata de ceea ce sustii. 110% de acord cu tine. Din pacat, nu cred ca se va gasi cineva care sa te asculte. In cel mai bun caz vei fi etichetat drept "conspirationist" sau "vadimist"(din cauza ideii de protejare a propriei culturi...). Sper, totusi, sa ma insel. Nu ar fi pentru prima data. Oricum, daca ti-ai face partid politic, cred ca as adera smile.gif...
Cafea_albastra
E mult de munca...dar daca 10% se schimba in bine datorita ideilor tale...ce sa spun e laudabil...si daca toti ar face si ar gandi la fel...ma rog...ne lipseste curajul...si e mai usor sa ironizam decat sa incercam. Felicitari pentrul efortul depus, sunt sigur ca va avea un ecou. Curaj si perseverenta iti urez.
Dobie
QUOTE(Cafea_albastra @ Mar 5 2007, 04:39) *
E mult de munca...dar daca 10% se schimba in bine datorita ideilor tale...ce sa spun e laudabil...si daca toti ar face si ar gandi la fel...ma rog...ne lipseste curajul...si e mai usor sa ironizam decat sa incercam. Felicitari pentrul efortul depus, sunt sigur ca va avea un ecou. Curaj si perseverenta iti urez.

Alta e problema la roman...la noi puterea banului si puterea politica fac legea...un cetatean de rand e pus la pamant doar daca ar indrazni sa se rascoale impotriva tuturor celor care nu tiau adus prea mari beneficii asta e...ce sai facem...traim ca sa fim manipulati death.gif ...(cred ca ma mut io la americani...aia oameni cu vointa si prestigiu) coolspeak.gif
gabriel baldovin
QUOTE(Archon @ Mar 4 2007, 17:21) *
Jos palaria fata de ceea ce sustii. 110% de acord cu tine. Din pacat, nu cred ca se va gasi cineva care sa te asculte. In cel mai bun caz vei fi etichetat drept "conspirationist" sau "vadimist"(din cauza ideii de protejare a propriei culturi...).

Oricum asta se face. Multi dintre proestatarii antiBush nu sunt nici anarhisti nici antiglobarizare. si totusi presa ii eticheteaza pe toti astfel pentru a le distruge credibilitatea. Dar, iti zic ceva, presa insasi are credibilitatea stirbita. Asa ca de ascultat sunt cei ca tine pe forum. Daca tu intelegi asta e ce conteaza. Presa va veni si ea la sfarsit...

QUOTE(Archon @ Mar 4 2007, 17:21) *
Sper, totusi, sa ma insel. Nu ar fi pentru prima data. Oricum, daca ti-ai face partid politic, cred ca as adera smile.gif...

biggrin.gif
Am avut niste idei de a face asa ceva. Insa e nu pot sa-mi sacrific viata de artist pentru a reusi in politica. Daca altii, care au astfel de apitudini, vor face un partid si eu ii vor sprijini...
gabriel baldovin
QUOTE(Dobie @ Mar 5 2007, 12:56) *
Alta e problema la roman...la noi puterea banului si puterea politica fac legea...

Deocamdata. Deoarece romanul are inca mentalitate de sluga. Insa, odata cu ridicarea increderii in sine isi va schimba valorile iar oligarhii vor ajune o minoritate dispretuita.

QUOTE(Dobie @ Mar 5 2007, 12:56) *
un cetatean de rand e pus la pamant doar daca ar indrazni sa se rascoale impotriva tuturor celor care nu tiau adus prea mari beneficii asta e...ce sai facem...traim ca sa fim manipulati death.gif ...(cred ca ma mut io la americani...aia oameni cu vointa si prestigiu) coolspeak.gif

Unul singur da. Dar cand vor fi mai multi... Oricum, repet, politicienii insisi vor schimba ceva in momentul in care vor vedea ca omul incepe sa se prinda de ce fac ei in culise. Doar sunt facuti pentru a se proteja , nu?
gabriel baldovin
QUOTE(Cafea_albastra @ Mar 5 2007, 03:39) *

Esi prea pesimist. E suficient doar sa "te prinzi". Dopar sa nu mai "pui botul" la zaharelul politicienilor si totul se schimba!
Cafea_albastra
QUOTE(gabriel baldovin @ Mar 5 2007, 12:56) *
Esi prea pesimist. E suficient doar sa "te prinzi". Dopar sa nu mai "pui botul" la zaharelul politicienilor si totul se schimba!

Sunt pesimist! Nu-mi place sa mint ca viata roamanilor e la fel de frumoasa ca a celorlalti din Uniune...Sunt pesimist caci stiu cu ce se manaca politica si cine intretine aceasta stare de fapt...EI...ei sunt printre noi... laugh.gif Lasand gluma la o parte sunt pesimiet, reticent si neincrezator. Poate ca e pacat...dar sa fie asta cel mai mare rau ce mi l-a facut Romania....
gabriel baldovin
QUOTE(Cafea_albastra @ Mar 5 2007, 21:06) *
Sunt pesimist! Nu-mi place sa mint ca viata roamanilor e la fel de frumoasa ca a celorlalti din Uniune...Sunt pesimist caci stiu cu ce se manaca politica si cine intretine aceasta stare de fapt...EI...ei sunt printre noi... laugh.gif Lasand gluma la o parte sunt pesimiet, reticent si neincrezator. Poate ca e pacat...dar sa fie asta cel mai mare rau ce mi l-a facut Romania....

Tuturor celor care inca nu eram majori in '89 si care stim de facpt cam cum ar trebui sa arate o viat normala ne-a facut rau Romania Feudala. Dar sunt sigur ca mai exista si o alta Romanie; una Europeana si Occidentala. O Romanie Profunda pentru care merita sa lupti si sa fi optimist. Romania ciobanilor dezradacinati, coborati dintr-o societate patriarhala si afcuti artificial militieni, procurori si profesori este pe duca. Vine o generatie de copii cu inteligenta sclipitoare care nu mai da 2 bani pe Romania Feudala. Nu spun ca cu ei va veni Raiul. Dar sigur ca vor disparea fetzele putrede si constiintele incarcate...
Cafea_albastra
QUOTE(gabriel baldovin @ Mar 6 2007, 07:58) *
Tuturor celor care inca nu eram majori in '89 si care stim de facpt cam cum ar trebui sa arate o viat normala ne-a facut rau Romania Feudala. Dar sunt sigur ca mai exista si o alta Romanie; una Europeana si Occidentala. O Romanie Profunda pentru care merita sa lupti si sa fi optimist. Romania ciobanilor dezradacinati, coborati dintr-o societate patriarhala si afcuti artificial militieni, procurori si profesori este pe duca. Vine o generatie de copii cu inteligenta sclipitoare care nu mai da 2 bani pe Romania Feudala. Nu spun ca cu ei va veni Raiul. Dar sigur ca vor disparea fetzele putrede si constiintele incarcate...

Am mai repetat si eu asta...sa se duca generatia asta otravita si mai vorbim...si eu sunt optimist ca vor avea un dram de minte sa se ridice
kill_them_all1000
QUOTE(Cafea_albastra @ Mar 6 2007, 20:04) *
Am mai repetat si eu asta...sa se duca generatia asta otravita si mai vorbim...si eu sunt optimist ca vor avea un dram de minte sa se ridice

Esti optimist degeaba. Tinerii capabili vor pleca afara ( smart people coolspeak.gif ), iar in tara o sa ramana rudele celor de care astepti sa scapi.
gabriel baldovin
QUOTE(Cafea_albastra @ Mar 6 2007, 20:04) *

se vor duce si vor ajunge
generatia batranilor singuri...
gabriel baldovin
Ca sa vedeti mai bine care este rolul politiei (armatei civile) in societatea contemporana
dati click aici

Se pare ca aveam dreptate cand scriam in lucrarea prezentata in acest topic:

exista si reactii pasnice de nesupunere civica carora li se face o imagine de anarhisti huligani. Dar tot ce ei fac este faptul ca refuza orice obedienta politica si protesteaza impotriva corpului politic mondial. Hartuiti de fortele de ordine lor li se da imaginea unor vechi banditi sau pirati care ataca comunitatile in scop de orgie militara. De cele mai multe ori aceasta imagine este doar un produs massmedia care primeste resturile festinului politicienilor si le accepta punctul acestora de vedere. Politicienii trebuie sa inteleaga ca s-a terminat cu smecheria. Exista destui oameni care nu pot fi fraieriti niciodata....
qweasd
Dar cand vom starpi vampirii din Parlament (fosilele securisto-comuniste), care sug sangele poporului care din necunostinta i-a ales ?
Trebuie exorcizati, pana-si revin la normalitate.
Nu uitati ce circ demential a fost la sesiunea de Condamnare a Comunismului de catre Basescu, din Parlament !
De-asta zic ca astia-s posedati, dupa niste reactii nedemne de fiinta umana, mai ales la Vaccin Tudor !
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.