Buna,
Am cautat, dar nu s-a mai discutat pe aici decat in legatura cu accesul la fondurile europene, ori asta e ceva separat.
Intrebarile mele ar fi legate de crearea unei unitati de cazare tip pensiune, intr-un oras mare. Nu o constructie inceputa de la zero, ci renovarea si eventual extinderea unei case vechi. Mentionez ca nu e vorba de un hostel, deci nu ceva cu dormitoare comune - maximum 4-8 camere double.
1) Stie cineva daca HG-ul de clasificare a unitatilor de cazare s-a adoptat deja sau este tot in faza de proiect ? Este vorba de cel postat pe site-ul ANAT,
aici
2) A trecut cineva printr-o astfel de experienta, pentru a putea da o suma a cheltuielilor necesare pentru renovarea si amenajarea unei case intr-un astfel de scop? Chiar daca este mai de demult, o cifra aproximativa ar fi utila totusi.
3) Dupa formalitatile legale (deschidere SRL, etc), cam care ar fi etapele de parcurs ? Stiu ca suna destul de general, dar de exemplu nu cred ca ar fi indicat sa te apuci sa investesti in dotare, ca in final sa vina cei de la ANAT si sa nu iti dea certificarea, din varii motive
Multumesc anticipat.