rudy
28th February 2007, 11:11
Am o cada din acril de cca. 1 an si deja mi-a aparut o fisura pe fundul cazii (se poate sa fi scapat cuiva vreun obiect contondent).
Intrebarea este ce as putea folosi pentru astuparea respectivei fisuri .
Courage
28th February 2007, 11:46
Nu prea ai ce sa ii faci.
Am observat cel putin 2 feluri de cada de acril.
Diferenta este data de grosimea materialului...
Cele mai ieftine se deformeaza ff. mult cand intri in ele (de aceea se recomanda nisip dedesupt), iar altele sunt nedeformabile !
rudy
28th February 2007, 12:39
Totusi nu e mare fisura, este cat un varf de unghie, ma gandeam ca exista vreo solutie potrivita pentru remedierea acestei probleme. Stie cineva?
Evergreen
28th February 2007, 22:17
un mic sanfren pe fisura (scobesti pe fisura) si apoi umpli cu un adeziv corespunzator (A+B sau altul adecvat,recomandat de vinzatorul de lipici)
bibicu5
20th March 2007, 10:35
Schimba cada....si cumpara ceva de calitate. Cunosti dictongul care zice"sintem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine"? Lasa de gindit.
@+,bibicu5
Era sa uit,unde ai auzit tu sa pui nisip sub cada???? Da' ce cada este aia frate,foaie de tigara?
Evergreen
20th March 2007, 21:15
Pe la noi asa am vazut ca se practica: se face un pat din caramida zidind un peretel si umplut la interior cu nisip, sau daca e caramida in exces, se toarna o sapa peste caramida in care se aseaza cada.
Altfel, se onduleaza, flambeaza, si in final crapa.
rudy
21st March 2007, 11:11
QUOTE(bibicu5 @ Mar 20 2007, 10:35) [snapback]2593642[/snapback]
Schimba cada....si cumpara ceva de calitate. Cunosti dictongul care zice"sintem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine"? Lasa de gindit.
@+,bibicu5
Era sa uit,unde ai auzit tu sa pui nisip sub cada???? Da' ce cada este aia frate,foaie de tigara?
Sfatul cu schimbatul cazii cu alta mai de calitate mi-l dadea si precupeata de la coltul strazii. Mai greu este sa dai un sfat cu adevarat util!
Cat priveste "dictongul", probabil ti-au trecut la viata ta pe la ureche termenii de dicton, respectiv diftong si ai reusit sa imbogatesti limba romana cu un nou cuvant! Felicitari!
bibicu5
21st March 2007, 13:31
rudy,
Ti-am raspuns la modul cel mai pertinent,schimba cada! In meseria asta vad multe dar sa "pui dop" la o cada acrilica inca nu.Vad ca gindesti cum n-ar trebui,eu ti-am raspuns iar tu ai luat-o ca o ofensa,pe deasupra i-mi atragi atentia la formulare si ma trimiti la DEX,am clavier AZERTY si daca privesti cu atentie "f" si "c" sint alaturate deci ai fi putut sa te gindesti la o tastare gresita dar cum tu esti suparat precum "vacaru' pe sat" ca nu ti-am dat o solutie unde nu ai avea de scos bani din buzunar ai inceput sa tuni si sa fulgeri.NP
evergreen,
Ce vel de cada acrilica folositi voi? Eu sincer vorbind nu am auzit de asa ceva.Este adevarat ca se face o armatura pentru a nu se ondula dar nu in felul asta.Daca esti de meserie i-ti pot explica cum sa o faci sa fie bine(fara a pune nisip).
@+,bibicu5
anxiety
21st March 2007, 13:57
QUOTE(Courage @ Feb 28 2007, 11:46) [snapback]2510404[/snapback]
Nu prea ai ce sa ii faci.
Am observat cel putin 2 feluri de cada de acril.
Diferenta este data de grosimea materialului...
Cele mai ieftine se deformeaza ff. mult cand intri in ele (de aceea se recomanda nisip dedesupt), iar altele sunt nedeformabile !
Si cu umezeala si mucegaiul care se acumuleaza in nisipul ala ce faci ? Ma gandesc si eu ... Normal ca poate fi o solutie de compromis , dar dezavantajele sunt uriase .... Mai bine mai pui un ban si cumperi o cada buna .
rudy
21st March 2007, 17:44
QUOTE(bibicu5 @ Mar 21 2007, 13:31) [snapback]2599293[/snapback]
rudy,
Ti-am raspuns la modul cel mai pertinent,schimba cada! In meseria asta vad multe dar sa "pui dop" la o cada acrilica inca nu.Vad ca gindesti cum n-ar trebui,eu ti-am raspuns iar tu ai luat-o ca o ofensa,pe deasupra i-mi atragi atentia la formulare si ma trimiti la DEX,am clavier AZERTY si daca privesti cu atentie "f" si "c" sint alaturate deci ai fi putut sa te gindesti la o tastare gresita dar cum tu esti suparat precum "vacaru' pe sat" ca nu ti-am dat o solutie unde nu ai avea de scos bani din buzunar ai inceput sa tuni si sa fulgeri.NP
evergreen,
Ce vel de cada acrilica folositi voi? Eu sincer vorbind nu am auzit de asa ceva.Este adevarat ca se face o armatura pentru a nu se ondula dar nu in felul asta.Daca esti de meserie i-ti pot explica cum sa o faci sa fie bine(fara a pune nisip).
@+,bibicu5
bibicule amice,
In calitatea mea de "vacar" imi permit totusi sa te atentionez ca folosirea cratimei in cazurile "i-mi" si "i-ti" este gresita si nu cred ca tot din cauza apropierii nu stiu caror taste!
P.S.: Esti plecat de mult din tara? Te intreb pentru ca prea esti mirat de folosirea nisipului sub cada de acril, desi sustii ca lucrezi in domeniu!
bibicu5
21st March 2007, 18:06
rudy tata,
vezi ca probabil sint topice legate de gramatica,du-te si posteaza acolo,aici vorbim despre sanitare.
da,sint plecat de mult din tara si inca odata,schimba cada.
nu ai de ce sa folosesti nisip decit daca nu ai altceva de facut decit sa cari nisipul pina pe la etajul 4 fara ascensor.
poti sa faci o fotografie cu cada despre care vorbesti sau cea cu nisip?numai in Romania se lucreaza asa(ca la noi la nimeni).
Evergreen
21st March 2007, 22:00
@bibicu&rudi> va rog sa terminati cu discutiile astea
@bibicu> zi-ne cum sta treaba la montajul unei cazi / data viitoare cind dau de una o sa zic care e grosimea ei
prin hotelurile in care am umblat am mai intilnit cazi de-astea care sa se lase cu mine si nu sint din categoria XXL 
posibil ca niste cazi de calitate sa aiba ceva armatura de rezistenta pe spate, in gemul coastelor unui vapor
bibicu5
29th March 2007, 18:47
Nu evergreen,nu au armatura ca la vapoare ci doar ca sint ceva mai groase(ma refer la cele de "primul pret") probabil decit ce se vinde in Romania. Exista si alt fel care sint cu adevarat mai groase dar nu sint din acelasi material. Ca sa montezi o cada nu este nevoie de nisip, se monteaza picioarele(cada fiind cu fata in jos), fixezi bonda si trop plein (termenii de aici,nu stiu cum se numeste in Ro) dupa care o asezi in pozitia dorita (in locul unde urmeaza sa o fixezi),ii dai nivelul,faci evacuarea(nu definitiva),dai cada deoparte,masori de la lina trasa pe perete spre podea inaltimea buzei de la cada si aici vei fixa un "cornier" sau o plinta din lemn pe toate laturile lipite de perete,asezi cada la locul ei,o racordezi definitiv,o umpli cu apa sa fie bine "intepenita",peste picioare poti turna putin mortar sau gips,in partea sau partile care nu au legatura cu zidul vei pune placi din gips pentru pereti(nu rigips) cca.7-8cm grosime. Nu uitati sa lasati un pic de spatiu pentru faianta ca daca puneti placile la acelasi nivel cu bordul cazii atunci cind veti pune faianta aceasta va fi in exterior si este foarte inestetic.Era sa uit,nu uitati sa puneti silicon pe laturile care sint lipite de perete,nu ma refer la siliconul de finisare ci atunci cind puneti cada spre a fi fixata. Spor la treaba!
PS.Rudy,ai astupat gaura de la cada?
bibicu5
30th May 2007, 13:35
Re,evergreen,
Am avut de facut o interventie la o cada (teava de evacuare era scos din sifon,probabil ca se observa in foto chiar daca nu este de calitate buna).Se poate vedea sifonul,teava de evacuare si mai ales picioarele cu bara transversala, grosimea peretelui decupat ce este "imbracat" cu faianta,voi atasa o fotografie cu panouri speciale pentru fatade de cada. Un alt punct important este lipsa...patului de nisip.
@+,bibicu
justthebest
7th August 2007, 06:59
buna ziua....
in functie de ce sa aleg o cada?
am vazut prin magazine cada de otel , de fibra de sticla si de acril....
care este diferenta intre ele si care e mai rezistenta?
Clovis
25th August 2007, 10:13
Actil. Dar sa nu fie din turcia sau romania. Nu ma intreba de ce dar e cea mai buna, dupa cazile comuniste de fonta (care din pacate nu se mai fabrica)
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.