Grecia - Insula Lefkada - Cea mai frumoasa plaja greceasca
Pages: 1, 2, 3

oana8188
In urma "sapaturilor" facute pe net despre Grecia (destinatia mea turistica 2007) am dat peste un articol care zice ca cea mai frumoasa plaja din Grecia si printre primele 20 din Europa este Porto Katsiki de pe insula Lefkada.

http://www.wohoo.co.uk/2006/11/13/greece-p...-katsiki-beach/
Din cate am observat, agentiile nu pomenesc de aceasta destinatie.
Daca aveti informatii despre cazare, preturi, impresii, va rog sa-mi spuneti si mie.
Precizez ca vom merge in Grecia cu masina si ca nu avem pretentii de 5 stele.
ObjectOrientedDatabase
Ce mi se pare ciudat e faptul ca primul website are si o sectiune in kb. romana.
Ceea ce ma face sa cred ca NU ESTI STRAIN(A) ... DE ASPECTELE ECONOMICE !

CONCLUZIA: RECLAMA MASCATA
oana8188
????
Am pus la nimereala 2 link-uri cu poze ale plajei respective.
De unde era sa iau poze? Nu de pe net?
Si de ce aveti domnule objectoriented... atitudinea asta superioara? Daca am facut o greseala se putea formula o observatie si altfel, cu mai mult bun simt!
Oana
ANDOX
Reclama , nereclama zona pare superba si chiar as vrea niste detalii.
Apropo si daca ar fi reclama nu cred ca ar fi problema ta ci eventual al unui moderator cool.gif
In concluzie daca e reclama , Oana te rog PM cu detalii , daca nu astept pareri de la cei care au fost.
Adi_B
Pentru a nu mai deranja si fiind link direct la o site-ul unei pensiuni care vrea clienti romani a fost sters primul link postat de oana8188

Oricum locatia pare intr-adevar interesanta. Daca a fost cineva pe acolo rugam sa ne povesteasca si noua care e atmosfera, daca sunt multe posibilitati de cazare (sa le si mentioneze, daca au stat acolo)
oana8188
Din ce am aflat eu de pe net, insula Lefkada e "legata" de Grecia continentala printr-un pod si printr-un tunel construit sub apa. Deci se poate ajunge acolo fara probleme cu masina.
N-am vazut pe nici unul din site-urile vizitate super hoteluri de 4-5 stele, ba dimpotriva; sunt multe vilute si apartamente. Impresia mea e ca insula nu e exploatata la maxim din punct de vedere turistic, lucru care nu poate decat sa ma bucure. Eu cautam o locatie linistita si mai putin orientata spre comercial.
In schimb, plajele sunt superbe. Si ca sa nu mai existe discutii o sa postez aici cateva imagini cu peisaje din Lefkada.
oana8188
Mersi mult pt link. E parcurs biggrin.gif
areal51
Gata! La Poros ma duc! cea mai limpede apa smile.gif >>> Proprio lungo la spiaggia di Poros, premiata con la stella d'
oro per le sue acque cristalline ......tunelul pe sub apa e la Preveza si treci pe langa aeroport sa mai scurtezi din drumul spre insula.
oana8188
Fain si la Poros. M-am orientat, deocamdata, spre o statiune din sud. Ca, din cate am inteles, pe plajele din vest nu prea poti face plaja decat dupa 12. Oricum nu e nimic stabilit.
Vad ca nimeni nu stie nimic despre insula asta.
[mz]
Pare faina insula, dar insuficient explorata de autoritati pentru a intra serios in circuitul turistic.
mirwoona
QUOTE([mz] @ Mar 6 2007, 11:40) *
Pare faina insula, dar insuficient explorata de autoritati pentru a intra serios in circuitul turistic.

pai eu zic ca e destul de mult bagata in circuiele turistice...un simplu search pe google "lefkada island" si gasesti destule informatii despre insula. nu o fi promovata in romania smile.gif))
uitati ce am gasit aici sau aici

si eu planuiesc la vara, de fapt spre septembrie o vacanta in grecia, dar mai la sud...sunt niste insule cu o apa de o claritate de zici ca esti in maldive smile.gif)
sensuela
Mirwoona! spune-ne si noua cum se numesc acela insule! Si daca ai mai fost sau ai poze sau orice altceva! Am fost anul trecut in Grecia si vreau neaparat sa merg si in aceasta vara.

Share your secret ! rolleyes.gif
mirwoona
eee, nu chair maldive maldive, dar oricum, se simte o diferenta intre apele din nordul greciei si cele din sud biggrin.gif

In sudul peloponesului, insula sapientza, schiza, kythira. dar singurul inconvenient este ca se ajunge destul de greu, ma refer la timp. plus ca in aceste locuri nu veti intalni la fel de multi turisti precum in insulele promovate in romania.
hyperionx21
QUOTE(mirwoona @ Mar 6 2007, 20:48) *
eee, nu chair maldive maldive, dar oricum, se simte o diferenta intre apele din nordul greciei si cele din sud biggrin.gif

In sudul peloponesului, insula sapientza, schiza, kythira. dar singurul inconvenient este ca se ajunge destul de greu, ma refer la timp. plus ca in aceste locuri nu veti intalni la fel de multi turisti precum in insulele promovate in romania.

Salutare! Daca tot veni discutia, stie cineva vre-o agentie care ofera sejururi in kythira? Eu nu am gasit nici una...
mirwoona
pai nu prea se baga nici o agentie de la noi...de aia iti recoamnd mai bine sa-ti faci singur sejurul. are aeroport insula, si sunt zboruri din atena in fiecare zi daca nu ma insel, insa, din bucuresti nu prea cred sa ofere cineva biggrin.gif (am si dat un search acum pe net si n-am gasit nici o agentie romanesca)

iar pana in atena iei avion din buc sau daca vrei mai ieftin, trenul, care face o zi wink.gif)
oana8188
Mirwoona, tu unde vrei sa mergi? Cu masina? Si cum faci cu cazarea daca agentiile noastre inca nu promoveaza destinatiile astea?
mirwoona
QUOTE(oana8188 @ Mar 8 2007, 13:40) *
Mirwoona, tu unde vrei sa mergi? Cu masina? Si cum faci cu cazarea daca agentiile noastre inca nu promoveaza destinatiile astea?

pai eu vreau sa merg cu trenul, ca exista pana in atena si de acolo ori cu vaporasul in uan din insulele din apropiere ori cu autobuzul in pelopones. au fsot niste prieteni vara trecuta si exista autobuze. iar in legatura cu cazarea, gasesti pe multe siteuri. cauta pe google accomodation in greece biggrin.gif
mateu
Incearca si aici: http://www.familyhotels.gr/index.php?lang=2
oana8188
Mersi pt link, Mateu! Pe asta nu il gasisem smile.gif
Mirwoona, am gasit multe accomodations, dar.... sa fac rezervare on line si sa platesc de pe card? N-am facut asta niciodata. Stiu ca e OK, in principiu, dar... parca n-as incerca smile.gif
mirwoona
QUOTE(oana8188 @ Mar 11 2007, 12:39) *
Mersi pt link, Mateu! Pe asta nu il gasisem smile.gif
Mirwoona, am gasit multe accomodations, dar.... sa fac rezervare on line si sa platesc de pe card? N-am facut asta niciodata. Stiu ca e OK, in principiu, dar... parca n-as incerca smile.gif

pai da, dar asa esti mai sigura ca ai unde te caza, eventual si suni la ei inainte sa vezi cum sta treaba, sa-ti rezerve camerele. sau daca te duci in extrasezon, poti merge si sa gasesti acolo cazare biggrin.gif
dannek
La Lefkada ati gasit cazare la vreo agentie de turism ???
oana8188
Nu, Dannek.....din pacate....o sa plecam pe cont propriu, daca o sa fie anul asta Grecia... Inca nu e sigur.

dannek
Face-ti rezervare pt net sau asa pur si simplu
orthodoxis
Va rog postati impresii despre Lefkada, in special Porto Katsiki care este un paradis.
Cum se ajunge de la aeroport, curse ieftine pana in Lefkada, acomodare, tarife, cazare, absolut orice.
Multumesc
rugby15
Salut !
A mai fost cineva pe aici ?

http://translate.google.ro/translate?hl=ro...l%3Dro%26sa%3DG
November
QUOTE (orthodoxis @ Jun 24 2008, 21:51) *
Va rog postati impresii despre Lefkada, in special Porto Katsiki care este un paradis.
Cum se ajunge de la aeroport, curse ieftine pana in Lefkada, acomodare, tarife, cazare, absolut orice.
Multumesc

Salut! Si eu incerc sa aflu mai multe despre Lefkada, anul acesta voi merge acolo in vacanta. De aceea, si eu, la randul meu, revin cu rugamintea: cine a fost in Lefkada, poate sa posteze mai multe amanunte; am gasit numai un link catre picassa album postat de Bogdan. Ar fi fost de mare folos de mai multe informatii, asa ca, daca revii prin zona, poate ne-ai putea ajuta, Bogdan. Sau oricine altcineva care a stat in Lefkada. Cu multumiri!
sergiulica
Cateva poze cu Egremni beach. Dupa mine mult mai tare decat Porto Katsiki.
miss_bianco
Eu am fost in Lefkada si nu mi-a placut.vegetatie saraca,oameni neprimitori,mancare veche(asta in vestita plaja Kathisma),plaja e departe de oras.NU mi-a placut.Mult mai frumos e in Preveza decat in Lefkada.Mai incolo de Lefkada e Nidri,acolo da e frumos.In Nidri e si vestita insula a lui Onasis,Skorpios.V-as recomanda sa va duceti in alte locuri si nu LEFKADA,cum ar fi Nidri sau Preveza(daca tot vreti ceva in apropiere de Lefkada sunt orasele mentionate la 20 si 25 de km.)
monny_75
QUOTE (miss_bianco @ Jul 7 2008, 03:37) *
Eu am fost in Lefkada si nu mi-a placut.vegetatie saraca,oameni neprimitori,mancare veche(asta in vestita plaja Kathisma),plaja e departe de oras.NU mi-a placut.Mult mai frumos e in Preveza decat in Lefkada.Mai incolo de Lefkada e Nidri,acolo da e frumos.In Nidri e si vestita insula a lui Onasis,Skorpios.V-as recomanda sa va duceti in alte locuri si nu LEFKADA,cum ar fi Nidri sau Preveza(daca tot vreti ceva in apropiere de Lefkada sunt orasele mentionate la 20 si 25 de km.)

Dupa cate mi-am dat seama, cei care au postat anterior, se refereau la INSULA LEFKADA,(nu la orasul Lefkada), Insula pe care se afla si localitatea Nidri... si nicidecum nu este "in Nidri" insula Scorpios. Dupa cate am citit, m-am uitat pe harti (si crede-ma, m-am documentat destul), eventual poti lua din Nidri barci, vapoare etc spre Scorpios. Si inca ceva... am citit pana acum numai pareri bune despre acesta insula... intr-adevar romani nu prea trec pe acolo, dar in schimb sunt cehi, unguri si italieni. Unii vrem liniste, nu aglomeratia din statiunile dezvoltate dpdv turistic, deci e posibil sa ne placa mai mult in Lefkada decat in Rodos
alberta
Arata super in pozele astea. Unde e mai exact? Sa inteleg ca este o insula ? Eu ma documentez acum pentru anul viitor, anul asta am fost in Thassos.
miss_bianco
QUOTE (monny_75 @ Jul 7 2008, 10:51) *
Dupa cate mi-am dat seama, cei care au postat anterior, se refereau la INSULA LEFKADA,(nu la orasul Lefkada), Insula pe care se afla si localitatea Nidri... si nicidecum nu este "in Nidri" insula Scorpios. Dupa cate am citit, m-am uitat pe harti (si crede-ma, m-am documentat destul), eventual poti lua din Nidri barci, vapoare etc spre Scorpios. Si inca ceva... am citit pana acum numai pareri bune despre acesta insula... intr-adevar romani nu prea trec pe acolo, dar in schimb sunt cehi, unguri si italieni. Unii vrem liniste, nu aglomeratia din statiunile dezvoltate dpdv turistic, deci e posibil sa ne placa mai mult in Lefkada decat in Rodos

Cand am spus "in Nidri"m-am referit ca se vede insula Skorpios ,este foarte aproape de Nidri,si din cate stiu nu poti lua vapoare,barca spre Skorpios pt ca este insula privata si interzisa tursitilor.(insula ii apartine lui Athina Onasis.)
La Lefkada ma refeream la oras ca nu e frumos dar nici Plaja Kathisma nu mi-a placut.2 taverne sunt acolo si in comparatie cu preturi calitatea mancarii lasa de dorit.Eu cand am fost mancarea nu era deloc proaspata.
Si ai dreptate nu e asa de aglomerata,eu am fost acum 2 ani de cateva ori.Iti recomand si Vasiliki,f aproape de Nidri.
Trecerea spre insula Lefkada se face pe un pod,nici 1 minut nu este distanta,este f aproape si nu e nevoie de vapor.Nu mai stiu daca se mai plasteste taxa la pod o sa mai intreb.Daca tin bine minte drumul de la granita ar fi Kozani,Giannina,Lefkada.
monny_75
QUOTE (miss_bianco @ Jul 7 2008, 12:24) *
Cand am spus "in Nidri"m-am referit ca se vede insula Skorpios ,este foarte aproape de Nidri,si din cate stiu nu poti lua vapoare,barca spre Skorpios pt ca este insula privata si interzisa tursitilor.
La Lefkada ma refeream la oras ca nu e frumos dar nici Plaja Kathisma nu mi-a placut.2 taverne sunt acolo si in comparatie cu preturi calitatea mancarii lasa de dorit.Eu cand am fost mancarea nu era deloc proaspata.

Nidri Star... vapor...merge pe insula Meganissi si inconjoara insula Scorpios, iar pe una din plajele acestei insule se face oprire, se poate face baie. Intr-adevar nu se poate vizita insula in intregime... Este una din excursiile recomandate de turistii unguri.
Scuze pentru neintelegere, dar ai scris clar "Mai incolo de Lefkada e Nidri,acolo da e frumos.In Nidri e si vestita insula a lui Onasis,Skorpios."- am dat copy/ paste.
In rest multumiri pentru informatii referitoare la taverne, nu vom gusta meniul lor, incercam in alta parte.

Am citit undeva ca stai in Grecia, poate ma poti ajuta la alegerea unei rute... Vreau sa trec granita dinspre Macedonia (Bitola), spre Florina... de acolo am 2 variante: Kastoria sau Kozani- care e drumul mai bun, mai recomandat?

Pentru Alberta,

Da, este o insula, de fapt este legata de continent de un pod, il poti gasi undeva intre Corfu si Kefalonia, pe net gasesti muulte poze superbe cu aceasta insula.
Sper sa ajung si eu pe acolo in septembrie smile.gif smile.gif
miss_bianco
QUOTE (monny_75 @ Jul 7 2008, 12:40) *
Nidri Star... vapor...merge pe insula Meganissi si inconjoara insula Scorpios, iar pe una din plajele acestei insule se face oprire, se poate face baie. Intr-adevar nu se poate vizita insula in intregime... Este una din excursiile recomandate de turistii unguri.
Scuze pentru neintelegere, dar ai scris clar "Mai incolo de Lefkada e Nidri,acolo da e frumos.In Nidri e si vestita insula a lui Onasis,Skorpios."- am dat copy/ paste.
In rest multumiri pentru informatii referitoare la taverne, nu vom gusta meniul lor, incercam in alta parte.

Am citit undeva ca stai in Grecia, poate ma poti ajuta la alegerea unei rute... Vreau sa trec granita dinspre Macedonia (Bitola), spre Florina... de acolo am 2 variante: Kastoria sau Kozani- care e drumul mai bun, mai recomandat?

Pentru Alberta,

Da, este o insula, de fapt este legata de continent de un pod, il poti gasi undeva intre Corfu si Kefalonia, pe net gasesti muulte poze superbe cu aceasta insula.
Sper sa ajung si eu pe acolo in septembrie smile.gif smile.gif

Νu m-am exprimat eu mai bine.
Deci dupa Florina daca ai merge spre Kozani faci ocol,mai bine Florina-Kastoria.
Din Ioannina daca mergi spre Igumenitsa iara faci ocol,mai bine Ioannina -Preveza
Deci drumul ar fi Florina-Kastoria-Grevena-Ioannina-Preveza-Lefkada
Drum bun
monny_75
QUOTE (miss_bianco @ Jul 8 2008, 00:55) *
Νu m-am exprimat eu mai bine.
Deci dupa Florina daca ai merge spre Kozani faci ocol,mai bine Florina-Kastoria.
Din Ioannina daca mergi spre Igumenitsa iara faci ocol,mai bine Ioannina -Preveza
Deci drumul ar fi Florina-Kastoria-Grevena-Ioannina-Preveza-Lefkada
Drum bun

Mersi smile.gif
shadowc
Eu tocmai am rezervat 2 studio-uri cu vedere la mare in ATHANI, Lefkada. Sper sa fie frumos, oricum din ce am vazut din poze e superba toata insula.
Noi plecam pe 20 sept. cu o masina din Oradea, prin Serbia, MAcedonia, Grecia, si cu oprire de o noapte la Meteora ( ca tot e in drum).
Daca mai pleaca cineva atunci ar fi frumos sa ne vedem smile.gif
monny_75
QUOTE (shadowc @ Jul 9 2008, 19:17) *
Eu tocmai am rezervat 2 studio-uri cu vedere la mare in ATHANI, Lefkada. Sper sa fie frumos, oricum din ce am vazut din poze e superba toata insula.
Noi plecam pe 20 sept. cu o masina din Oradea, prin Serbia, MAcedonia, Grecia, si cu oprire de o noapte la Meteora ( ca tot e in drum).
Daca mai pleaca cineva atunci ar fi frumos sa ne vedem smile.gif

La ce pret ai gasit cazare. Noi vrem sa mergem tot in septembrie, dar fara rezervare, deoarece nu stim data exacta cand putem pleca. undeva intre 15-22 sept. Mergem tot prin Serbia si Macedonia, dar nu ne-am hotarat inca pe unde trecem granita Macedonia- Grecia (este o varianta inte Bitola-Florina, scurtand drumul)
nerva
Sa vizitezi Ioanina si Metsovo care sunt doua orase fascinante mai cu seama Metsovo un orasel de munte specific grecesc unde o sa intalnesti o gramada de vlahi.

QUOTE (nerva @ Jul 13 2008, 17:00) *
Sa vizitezi Ioanina si Metsovo care sunt doua orase fascinante mai cu seama Metsovo un orasel de munte specific grecesc unde o sa intalnesti o gramada de vlahi.

Si inca ceva: Porto Katsiki insemna daca nu ma insel Portul Oii.
monny_75
QUOTE (nerva @ Jul 13 2008, 17:02) *

Chiar ma gandeam la cazare undeva in zona... smile.gif

nerva
QUOTE (monny_75 @ Jul 14 2008, 13:44) *

Referitor la cazare nu stiu sa-ti spun prea multe deoarece eu am stat la niste prieteni greci intr-un mic si frumos satuc de langa Metsovo.
Titus 1904
QUOTE (monny_75 @ Jul 14 2008, 14:44) *

gasesti cazare in Metsovo acuma vara cata vrei
nu are rost sa te chinui pe net , mai bine la fata locului

eu am ajuns pe la 6-7 seara si nu a fost o problema ; iarna in schimb este altceva cred , pt ca e statiune de ski
minitehnicus
Gata s-a hotarat!
Anul asta tot in Grecia, tot in septembrie.
Cred ca voi pleca pe data de 6 septembrie la 4.30 dimineata din Bucuresti.
Destinatia de anul acesta va fi Lefkada (una din destinatii, ... restul unde o vrea sa ne duca Leutzul).
Cazarea va fi aleasa la fata locului.
Sper ca va fi la fel de bine ca in anii trecuti.
Pana la plecare.... rabdare si tutun.
shadowc
QUOTE (monny_75 @ Jul 10 2008, 12:07) *
La ce pret ai gasit cazare. Noi vrem sa mergem tot in septembrie, dar fara rezervare, deoarece nu stim data exacta cand putem pleca. undeva intre 15-22 sept. Mergem tot prin Serbia si Macedonia, dar nu ne-am hotarat inca pe unde trecem granita Macedonia- Grecia (este o varianta inte Bitola-Florina, scurtand drumul)

Dupa multe cautari, am ajuns la concluzia ca vreau sa fiu cat mai aproape de cele 3 plaje extraordinare : Egialos, Egremni si Porto Katsiki, asaca am ales niste studio-uri traditionale in Athani, localitatea cea mai apropiata de cele 3.
Pretul a fost undeva la 30 de euro/studio, cu tersa si vedere la mare. Fara masa inclusa bineinteles. Un pret destul de bun. Acum sper sa tina si vremea cu noi.
Si noi iesim tot pe la sarbi, si prin Macedonia, evident.
monny_75
QUOTE (shadowc @ Jul 22 2008, 01:22) *
Dupa multe cautari, am ajuns la concluzia ca vreau sa fiu cat mai aproape de cele 3 plaje extraordinare : Egialos, Egremni si Porto Katsiki, asaca am ales niste studio-uri traditionale in Athani, localitatea cea mai apropiata de cele 3.
Pretul a fost undeva la 30 de euro/studio, cu tersa si vedere la mare. Fara masa inclusa bineinteles. Un pret destul de bun. Acum sper sa tina si vremea cu noi.

Pret bun... sper sa gasim si noi ceva la fata locului. Oricum ma documentez inainte in ceea ce priveste locurile de cazare de pe partea vestica (noi am vrea in Kalamitsi), la sfarsitul lunii septembrie nu cred sa am probleme.
Voi pe unde intrati in Grecia, pe la Evzoni sau Bitola-Florina (nu am gasit pe nimeni care sa se fi "aventurat" pe la Bitola, desi e mai scurta ruta)
gogre
QUOTE (nerva @ Jul 13 2008, 17:02) *

Neeee Katsiki e capra! Deci Portul Caprei smile.gif
crss2099
QUOTE (shadowc @ Jul 22 2008, 01:22) *

Te rog spune-mi la ce pensiune stai?
Noi plecam peste 3 zile (pe 31 iulie) din Bucuresti, ne oprim 2 nopti la Salonic sa mergem in parcurile de distracti si continuam spre Lefkada unde vrem sa stam 2 saptamani.
Va rog mult, orice sfat despre drum sau cazare este binevenit.
Si mai ales, pe ce parte a insulei o fi mai frumos? M-ar atrage partea dinspre continent pt ca pare ca are peisajul mai frumos.
zuv
QUOTE (nerva @ Jul 13 2008, 16:02) *

Portul CAPREI
miss_bianco
QUOTE (zuv @ Jul 31 2008, 10:29) *
Portul CAPREI

dap portul caprei
capra-katsiki
oaie-provato
p.s daca auziti cuvantul su*a sa nu va speriati ca e nume de fata.Grecii sunt foarte alintati cu numele:o fata care o cheama de exemplu Hrisa(aura),parintii o alinta hrisula(aurica)si prietenii su*a,sau numele vaso-vasula-su*a
Daca mergeti in supermaketuri sa va alimentati cu apa,si vreti sa luati un parizer ceva-sa nu va speriati daca auziti galopula(curcan),sau kotopulo(pui)
Vacanta placuta!!
ulitia
Si noi ne-am intors din insula Lefkada unde ne-am simtit extraordinar.......am petrecut 9 zile in insula Corfu,dupa care am plecat in Lefkada,unde am stat 4 zile;ca peisaje,apa,plaje,Lefkada depaseste insula Corfu;ne-a parut rau ca nu am ales ca destinatie initiala Lefkada,este absolut fabuloasa toata insula,oamenii extrem de primitori,curati,mancare buna.La anul tot in Lefkada vom merge,incerc sa pun cateva poze cu plajele Porto Katsiki,Egremni si Katisma.

Cateva poze......

si alte poze
rugby15
Salutare tuturor !
Si noi ne-am intors aseara din Lefkada si este SENZATIONAL http://www.villaverde.gr/ ..........aici am stat

QUOTE (rugby15 @ Aug 1 2008, 20:53) *
Salutare tuturor !
Si noi ne-am intors aseara din Lefkada si este SENZATIONAL http://www.villaverde.gr/ ..........aici am stat

QUOTE (rugby15 @ Aug 1 2008, 20:57) *
Salutare tuturor !

Datorita sportului am calatorit destul cat sa ma " indragostesc " si eu ............dupa Scotia .....Insula Lefkada din Grecia este superlativul pentru o famile de romani . Daca aveti posibilitatea ( vorba GPS-ului ) intoarceti unde aveti posibilitatea si cotiti spre Lefkada . Va fi pansamentul vostru pentru suflet .
Pages: 1, 2, 3
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.