elbriga
13th March 2009, 19:10
Am sa mai scriu odata despre bacsis si apa sucuri si cafele ...Bacsisul sau formulat in fel de fel de feluri, trebuie spus in primul rind ca e optional ,poti foarte bine sa refuzi aceasta plata -insa nu stiu daca trebuie motivat acest lucru...Suma ce revine ca plata se gaseste in factura pe care o primesti la sfirsit si spre exemplificare in prima croaziera se specifica 2*42euro =84 euro,la o croaziera de 7 zile iar la la urmatoarea am platit 2*46 euro pentru 8 zile si fiind companii diferite se poate trage concluzia ca preturile se cam invirt in aceasta marja.
Apa si aici ma refer in special la cina se plateste prin diferite forme fie se comanda la chelner si se achita prin card sau se pot achizitiona voucere la imbarcare si in baza lor se primeste un numar de sticle atunci cind se cere fie la restaurant fie la barurile de pe nava.Despre sucuri cafele de tot felul,ceaiuri si alte alea, ele se gasesc din abundenta, la masa de dimineata pina la ora zece dupa care de la zece jumatate incepe "ceai si prajituri'' unde deasemenea se repete faza de la micul dejun asta pina la 13-30'' ca urmeaza prinzul incepind cu ora 14 unde iar daca e nevoie de sucuri ingetata sau cafea acestea sunt la dispozitie apoi treaba se repeta si la bufetul de dupa amiaza...Asa ca doar in intervale foarte scurte poti sa
-ti doresti asa ceva si sa trebuiasca sa apelezi la cele cu plata din baruri si restaurante...
marty70
15th March 2009, 12:41
In urma cu exact o saptamina debarcam de pe unul din cele mai frumoase vase de croaziera ce se gasesc pe marile lumii. Se implinise un vis , acela de a pasi pe un vas de dimensiuni mari. Totul s-a derula cu viteza, de la primul gind , prima idée ca as putea merge intr-o croaziera si pina la debarcare. Vreau sa va spun ca la sf anului trecut nici nu-mi imaginam ca ma voi afla in curind pe un astfel de vas.
MSC Fantasia: 333 m lungime, 40 m latime, 18 punti 25 de lifturi din care 15 pentru pasageri ( 2 panoramice). Un adevarat orasel plutitor. Si ce mai pluteste…are 20-23 knts/h viteza de croaziera.
Itinerariul noastru ne-a purtat prin Geona, Napoli, Palermo, Tunis, Palma de Mallorca, Barcelona si Toulon.
Imbarcarea in Genoa s-a facut intr-o zi ploioasa ( singura zi urita). Totul s-a derulat placut si fara probleme. AM primit un nr pe piept si apoi am asteptat, sa fim strigati pe grupurile respective. A fost serviti cu cite un suc natural. Sau mai multe... AM fost inregistrati si ni s-au facut fotografii. La scurt timp am primit cheile / cardurile cu numele noastre pe ele. Copii au primit si o bratara pe care s-a trecut nr cabinii.
Cabina, spatioasa, moderna de un rosu inchis, cu balcon. Televizorul ne-a primit urindu-ne bun venit !
Bagajele au sosit ulterior in fata in fata cabinei. Intre timp am facut turul vasului. Ametitor. Sclipitor. Lux dus catre extreme. Calci literalmente pe cristale Swarowski incastrate in scarile de la receptie. Baruri si restaurante nenumarate, spa, sala de forta, pista de alergare, piscine si Jacuzzi, acoperite sau afara….Ne luase ochii si ne-am gasit greu cabina . De fapt, la inceput ne lua 15 – 20 min sa ne regasim cabina.
Seara vasul parasite portul si pleaca in voiaj. Singurele momente in care simti ca se misca sint momentele cind pune in functiune pt f scurt timp niste motoare auxiliare aflate in fata. In rest nu simti ca esti pe vas ce merge si cu viteza. Viteza o sesizezi doar daca te uiti la apa de aproape.
In fiecare dimineata vezi rasaritul in alt oras. Este absolute minunat. NU se compara cu nici un alt fel de excursie. Mincam micul dejun si apoi asteptam nerabdatori sa vizitam orasul in care ne aflam. Debarcarea se facea rapid pe baza cardurilor. Procedurile sint ca si la aeroporturi. La fel si terminalele , sint ca niste aeroporturi. Modern, curat, nu cum imi imaginam eu ca vor arata porturile…..( ma gindeam la Constanta noastra).
Un vis se implinise….ma aflam pe un vas imens. Dar nu simteam ca "navighez"!
Imi doream valuri, tangaj….Dupa 3 zile dup ace am plecat din Tunis, a inceput vintul….Stropi mici de ploie….tunete si fulgere…Vasul a ainceput sa simta vintul. Pe la 11- 12 noaptea deja se simtea destul de puternic tangajul. Insa nu era cum imi imaginasem. Un balans stinga-dreapta , inainte-inapoi….NU . Era ca intr-un lift, sau ca intr-un avion ce trece prin goluri de aer. Eram fericit. Sigur ca nu am putut inchide un ochi toata noaptea ca ma lua ameteala…dimineata cel mic s-a trezit si in 5 minute I s-a facut rau. Sotiei i-a luat 10 min. Pastilele de la receptie n-au avut nici un effect. Eu n-aveam nimic in continuare.
Am debarcat voios in Palma de Mallorca., dupa ce capitanul ne anuntase in 4 limbi ca trecusem prin mare agitata si vint de forta 11 ( mai tirziu am cautat si am aflat si ce insemna forta 11). In palma, vintul a continuat sa bata destul de tare, desi iesise soarele. Se pare ca in urma noastra vasul a reusit sa rupa parimele groase ca un brat vinjos si sa se miste. Incidentul a fost prezentat la sterile de acasa. Eu am aflat de incident de acasa cind am fost sunat a doua zi!!!
In Palma la o jumatate de ora de la debarcare mi s-a facut rau de mare.Mi-a trecut repede raul insa Catedrala din Palma incepuse sa se clatine, si toata ziua eu am mers simtind ca este cutremur. Pe vas iar nu am mai avut probleme….
Seara am intrat si in simulatorul de F1 care mi-a aratat ca nu e chiar simplu sa stapinesti un bolid cu 300 km /h…..de fapt nimeni nu il putea stapini…Oricum nota 10 pentru simulator ( 8 euro doua tururi)
Ca in transportuir, se intimpla san u poti ancora intr-un port planificat, asa ca ultimul din itinerariu, Marsillia a fost sarit si am acorat in Toulon. Minunat insa si acest orasel de pe coasta de Azur. Cu fanfare, si pot de iahturi….
Nu am sa fac descrierea oraselor atit cit am vazut eu, dar pot spune ca Barcelona este perla itinerariului daca nu chiar a Europei. Magnific.
Debarcarea s-a facut mai lin decit puteam sa cred sau sa imi imaginez. Noaptea am lasat bagajele la usa etichetate. Spre dimineata am primit pe sub usa o lista de cheltuieli pe vas. Am plecat din camera, am predate lista semnata la receptie si gata. Plata s-a facut automat de pe cardul Visa pe care il inregistrasem la urcare pe vas.
Bagajele ne asteptau jos in terminal grupate pe culorile etichetelor.
Despre mincare pot spune ca este belsug. La mic dejun gasesti ce ti-ai putea imagina si chiar peste. Fructele ( numai astea mincam dupa 3 zile) sint divesre si gustoase cum numai la taranii nostril gaseai odata…Kiwi sint immense si foarte bine pastrate…parca erau culese atunci..fructele din compoturi cum numai n conservele cele mai alese gasesti…
Prinzul si cina a la carte in restaurante de mare clasa. In fiecare port , alt menu, cu oarece influente specifice zonei in care te gaseai…numele felurilor de mincare, bineinteles necunoscute sit e puteai trezi cu tocanita de sepie sau calamar, crevete fript sau te miri ce alta oratanie…Eu m-am imprietenit cu ospatarul noastru si asteptam sa imi recomande el ceva bun…..
Sepcatcolele pe nava au loc intr-o sala incredibil de mare un adevarat teatru. Sint de cele mai inalte tinute. Opera, balet, acrobatii…Am avut seara Quin iar Bohemian Rapsody a fost impresionanta.. La fel si melodia Barcelona cantata in duet cu o soprana in seara cind paraseam Barcelona….
Per total vacanta poate concura la cea mai reusita vreodata. M-as intoarce intr-o croaziera pe alt traseu…
Nu stiu ce o fi pe alte linii, insa MSC s-a straduit si ne-a facut sa ne simtim de 5*. Toti cei cu care am vorbit s-au artat impresionati de nava si de servicii. Romani si straini.
Majoritatea strainilor sint italieni. Apoi nemti, francezi spanioli….
Ne-am simtit extraordinar si ne pare rau ca s-a derulat foarte repede. Incerc sa atasez citeva imagini.
Sper ca nu v-am plictisit. Daca am scapat ceva ce v-ar interesa, sau am spus vreo enormitate, contrara realitatii, va rog s-o semnalati.
Astea nu le-am putut pune in prima.....
Phx'
16th March 2009, 11:40
Cat te-a costat poti sa ne spui? ai luat printr-o agentie romaneasca?
AMR 4 zile....Ma voi intoarce pe 29 martie si va voi spune si impresiile mele de pe vasul Norwegian Jade (NCL).
Incep sa ma tem de raul de mare/furtuna...si am auzit ca Atlanticul e si mai "nelinistit" decat Mediterana...
matalarry
22nd March 2009, 01:32
Buna! Vreau sa ii fac o supriza sotiei mele si sa cumpar bilete intr-o croaziera, de preferat in Mediterana. A fost cineva ca si pasager pe astfel de vase iar daca da , unde gasesc niste preturi mai rezonabile .
Multam!
Tepesh
23rd March 2009, 14:20
Am remarcat pe site interdictia despre care vorbesti si am intrebat deja la smartcruiser. Raspunsul lor: "You can rebook the Princess Cruise, simply leave the residence as Florida and continue. You will be asked for your own personal information on the reservation page".
elbriga
24th March 2009, 14:24
Si eu pentru la anul tot spre Scandinavia ma orientez.Toamna trecuta am primit o oferta buna de genul platesti acum un loc si al dai-lea costa un Euro de la ''croisierenet'' , situl e in franceza insa acelasi sit in engleza e ; cruiseholidayonline...inscrieti-va pentru newsletter si cine stie poate gasiti o aferta interesanta...nu last minute ci chiar cu luni bune inainte
Tepesh
31st March 2009, 21:43
Povesteste-ne, pls, cum se procedeaza la imbarcare / debarcare. Si la cele de inceput si de final, dar si la cele de zi cu zi.
A, si ceva mai multe detalii despre mincaruri. Cu ce v-ati delectat pe-acolo?
Daca poti pune si niste poze de pe vas, ar fi super.
Tnx
Tepesh
6th April 2009, 23:28
Intrebare pentru cei care au fost in croaziere: si-a facut vreunul dintre voi asigurare speciala?