bosch intr-adevar sunt mai slabe ca unele einhell. eu am numai einhell toate, este foarte tare si pretul e de 3 ori mai mic ca la sculele bosch... dar e vorba de silver line, adik cele gri. sunt supertari, le bate la cur pe bosch, dar astea din gama silver line sunt aproape la pret ca bosch, dar tot sunt mai ieftine si sunt semiprofesionale.
raspuns pt berti in leg cu boschu.
sal, yo am o bormasina cu acumulator foarte tare, asa cum zice vially, cand era noua ma tinea 2 zile acumulatoru, o incarcam ca telefonu, acuma mai tine doar o zi la negrese, dar am facut treaba cu ea, m-a tinut, e foarte tare! are 1200 rot/min si cuplu mare ca am bagat cu usurinta si suruburi de 14, e la performante aproape ca una dewalt, am dat gauri in fier cu ea, singura problema e ca are un singur acumulator. daca vrei ti-o dau cu 1,5 mil... dar nu asta e important, vroiam sa-ti spun ca nu se merita sa-ti iei o panarama de-aia cu fir, astea cu acumulator sunt mult mai manevrabile. uite daca vrei una superbuna, vezi ca a implementat boschu tehnologia li-ion pe toate sculele, si ei au de toate chiar si ferastrau circular cu acumulator, ia-ti bormasina cu acumulator li-ion, e superfinuta si usoara, dar cel mai tare e ca se incarca in 30 de min.
hai sa fim seriosi in legatura cu firma Einhell sau cum so mai chema acuma , am avut si eu o surubelnita cu aculutatori de 18 v tot de la aceasta firma '' producatoare de scule semiprofesionale @@

mia cedat pinioanele acelea de plastic dupa 2 luni de utilizare medie , deci fara sa o fortez , am luato si am trantito de pamant cu toate ca mai era in garantie si mi-am cumparat o makita model 6319wfe care merge ff bene si acuma dupa 4 ani , si inca ceva , nu exista modele semiprofesionale , asta e doar o strategie de marketing ca sa puna botul toti semiprofesionisti exista doar scule pro hilti , dewalt kress, metobo makita , boschul albastru ... si habby asist , einhell, budget , etc , orcum modelele sunt cam la fel , ced ca doar le schinba eticheta , orcum se pare ca nu ai lucrat cu o scula pro ca sa vezi diferenta , einhell, ??? model silver ? da poate merge poate are si 2 viteze , ceea ce ma indoiesc , dar ca moment de rotatie care poate sa ajunga pana la 80 de Nm , 2-3 viteze pana la 2000 de rot per min , perii interschinbabile din exterior , motor cu rotorul interschinbabil , si gaurire pana la 85 mm in lemn etc ..... firma Einhell mai tre sa investeasca si ea vro cateva sute de mil de eura in proectare , cercetare , dizain industrial , precum si in cercetarea materialelor , nu numai in stategii de marketing si garantie de 1 an
Azi am luat un Einhell (poza) la 61 de lei din Praktiker Militari. Trebuie formatata bateria, o sa postez impresii dupa ce apuc sa-l folosesc. La prima vedere, pare robust. Si a venit destul de dotat, are 28 de capete si trusa de carat. La astea se mai adauga maner cu unghi reglabil (3 unghiuri) si lumina de lucru. Avand in vedere ca urmatoarea scula, ca pret, era bosch la 230 de lei, eu zic ca asta a meritat incercata pentru 61.
Are cineva modelul asta, poate sa-mi dea vreo parere?
Daca nu, revin eu cu impresii peste cateva saptamani!