Heavy metal fans
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5

iron_priest

hmmm....some heavy metal bands....ok my top 10

1.Judas Priest
2.Iron Maiden
3.Accept
4.Bruce Dickinson
5.Manowar
6.U.D.O.
7.Dio
8.Halford
9.Blaze
10.Killers (paul di'anno)
iron_priest
QUOTE(Blitzkrieg @ Jan 23 2007, 21:46) [snapback]2351747[/snapback]
Acesta era topul meu acum 2 ani. Acum, imi vine sa zambesc cand ma uit peste el.

Un alt top mai 'matur' cu 2 ani ar fi acesta:

1. Pe primul loc tot Metallica ramane.
2. Judas Priest, Iron Maiden, Queen (chiar daca nu e heavy), PHOENIX
3. Scorpions, Stratovarius, Dio
4. Pantera, Slayer, AC/DC
5. Kreator, Megadeth
6. Kiss, Annihilator, Europe, Godsmack.

Topul nu e relevant tongue.gif Pentru mine toate sunt aproximativ la egalitate.

Sper sa revin peste 2 ani cu un top si mai matur peacefingers.gif

hmmm.....dude nu asculti muzica rea dar : metallica e in mare parte trash , phoenix nu prea are treaba cu heavyu scorpions iarasi nu e heavy....e ceva mai metal da nu prea heavy , pantera e power , slayer e naspa si ac/dc e hard rock smile.gif....megadeth e ceva trash si kiss e glam / rock & roll ....si godsmack e una dintre cele mai urate trupe tongue.gif....numa bine

iron_priest
QUOTE(krossfire @ Jan 10 2007, 14:35) [snapback]2299226[/snapback]
O chestie : Trashul a derivat din heavy, unii considerandu-l chiar un subgen.

Fraza : ''Face parte din genul X cu influente din genul Y'' nu merge chiar in orice context.

atunci ce ar fi sa scriem cantareti de country music....la o adica heavyu de acolo se trage....sau pe rolling stones wink.gif ca aia o inceput rocku
iron_priest
QUOTE(Mortis Vivis @ Jan 18 2006, 08:07) [snapback]1179188[/snapback]
@riverjoy... omule documenteaza-te tu mai bine te rog.
Cum dreak sa intre toate alea in heavy mah??
Se trag din heavy... asta e adevarat dar nu intra nici pe departe in heavy.

Ce intra in heavy sunt New Wave Of British Heavy Metal (NWOBHM) ex: Judas, Iron Maiden, Def Leppard, Diamond Head; Power metal ex: Helloween, Blind Guardian; Trash Metal ex: Megadeth, Slayer; Symphonyc Metal ex: Lacuna Coil.... si pana si astea sunt discutabile in fuctie de chitaristii formatiei; dar la astea mai poti spune ca e heavy... pe cand doom, grindcore, hair metal, metalcore, nu-metal, death si black sunt deja pe treaba lor.
S-au desprins de heavy si s-au individualizat mult (in special in ultimii 8 ani)

hombres smile.gif 1st Judas Priest nu e NWOBHM smile.gif 2. poweru nu prea are treaba cu heavyu dejaba se trage din asa ceva trashu mai are smile.gif....si 3 hair metalu INTRA la categoria heavy metal alaturi de some rock & roll , some hard rock and all NWOBHM
iron_priest
QUOTE(ex.on @ Dec 14 2005, 10:00) [snapback]1109959[/snapback]
Crematory
Lake of Tears
Cradle Of Filth
My Dying Bride
Therion
Tiamat
Theatre of Tragedy
Lacrimosa
Him
Nightwish
Type O Negative

sa mor io daca e vreo trupa heavy din cate o enumerat =))
Metallicarulzz
1. KING DIAMOND
2. MERCYFUL FATE
3. METALLICA
4. BLACK SABBATH
5. NIGHTWISH
6. JUDAS PRIEST
7. VENOM
8. IRON MAIDEN
9. SONATA ARCTICA
10. RAMMSTEIN
Metallicarulzz
QUOTE(iron_priest @ Apr 24 2007, 18:48) [snapback]2746738[/snapback]
sa mor io daca e vreo trupa heavy din cate o enumerat =))

Aici te inseli Aproape toate sunt heavy. Poate esti umpic comfuz in ceea ce priveste genurile. Metal are tot felul de sugenuri. Iar Heavy Metal se refera,dupa cum spune si numele, la muzica "grea".Adica, chitarile acordate foarte jos, sunete in mare parte joase, si vocea,ehh...aici depinde din nou. Daca sunt grohaieli e Death Metal ...daca sunt versuri gen "Hail Satan" e Black Metal, daca nu intelegi nici o nota ce se canta din cauza rapiditatii,e Speed Metal. Daca nu e asa de rapid e Trash Metal( in mare parte distorsie la greu)...ehh,ma opresc inainte sa incepi sa ma injuri.

peacefingers.gif

heavy_metal_land
Cu scuzele de rigoare: unii au trecut aici trupe care nu canta nici pe departe heavy metal...ca Sepultura, AC/DC, SLAYER, RAMMSTEIN, ma rog...si altele...Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, dar...sorry...dintre toate trupele pe care le-am vazut aici in topic doar IRON MAIDEN, DIO, MANOWAR, ACCEPT, SCORPIONS, KISS, EUROPE...ma rog si inca cateva care pastreaza linia asta canta adevaratul heavy metal.Sepultura canta death metal, Megadeth e departe oricum de heavy..., de Therion ce sa mai vorbim...sau Slayer smile.gif))...Deci: daca doriti mai puteti deschide nite topicuri pt trupe de progresiv,. trash-metal, death-metal, indie-rock, hard-rock, s.a.m.d...
nymus
Mda...ce sa zic.
Fani heavy metal si am vazut ca majoritatea asculta Thrash si hard rock, nicidecum heavy metal.
S-au amintit trupe ca Judas Priest, ManOWar si atat? pai ce fani heavy metal suneti ma??

Eu va recomand Altaria, Trooper(Romania), Bucovina(desi ei pretind ca sunt viking), proiectul lui Abbath "I", care ii foarte heavy, desi vocea ii...cum ii.

As putea continua lista la nesfarsit...dar voi sunteti "fani" asa ca informatii-va.
heavy_metal_land

ia de luati-va wallpapers pt calculator...wink.gif biggrin.gif http://www.truemetal.org/metalwallpaper/indexad.html
dudette
QUOTE(heavy_metal_land @ Jun 18 2007, 09:02) [snapback]2981650[/snapback]
ia de luati-va wallpapers pt calculator...wink.gif biggrin.gif http://www.truemetal.org/metalwallpaper/indexad.html

Fain. Pacat ca au doar un singur wallpaper cu Draconian dry.gif
heavy_metal_land
Ce parere aveti despre chitaristul Axel Rudy Pell si trupa lui?A lansat 8 albume si niste super balade cum ar fi Broken Heart...
DarkMajesty
QUOTE(stormlord @ Jan 10 2007, 14:48) [snapback]2298709[/snapback]
Trupele grele de heavy metal sunt Dio, Accept, Iron Maiden, Acdc, Judas Priest si Helloween.
Megadeth are influente heavy, dar e thrash, ca si Slayer.
E adevarat, f multe trupe au influente heavy, dintre acestea cele mai bune sunt Black Sabbath si Testament(mai buni decat Slayer pe aria thrash, dar influentati de Megadeth).
Therion, Tiamat, Lacrimosa sunt gotic, ca si My Dyind Bride(acesta e mai degraba un simfonic gothic cu black)
Him nu canta rock, ci manele rock(partea comerciala)

Manele rock?! Be serious.... happy.gif Dak ai comentarii rautacioase ar trebui sa le pastrezi pt tine...sincer....no ofense....
heavy_metal_land
QUOTE(DarkMajesty @ Jun 19 2007, 23:46) [snapback]2989812[/snapback]
Manele rock?! Be serious.... happy.gif Dak ai comentarii rautacioase ar trebui sa le pastrezi pt tine...sincer....no ofense....

Am ascultat si io un pic HIM.Acompaniament de heavy si voce de pop...asa...la o prima ascultare.Nu cred ca poate fi numit heavy metal...pt ca lipseste vocea aceea puternica si inalta.Heavy metalul necesita voci de tenori(inalte) si f puternice...
nymus
Nu va mai agitati, din cate am vazut nu exista fani heavy metal pe forum-ul asta.
Doar hard rock-eri.

(ascultatorii de metal adevarat se exclud, stiu ei care)
heavy_metal_land
QUOTE(nymus @ Jun 21 2007, 02:40) [snapback]2995006[/snapback]
Nu va mai agitati, din cate am vazut nu exista fani heavy metal pe forum-ul asta.
Doar hard rock-eri.
(ascultatorii de metal adevarat se exclud, stiu ei care)

Daca postezi aici ar fi bine sa dai si niste exemple de trupe de heavy, asa ar fi mai credibil ceea ce spui.Si sa zici si cateva caracteristici ale acestui gen...dpdv muzical, estetic, etc...NU?
heavy_metal_land
Stratovarius a ascultat cineva?Mi se pare o super trupa...Sunt asa...uneori lirici (au niste balade misto) si in acelasi timp folosesc tonuri mai actuale...Voce de metal f buna si am vazut ca se lucreaza pe mai multe voci f bine...E...un pic altceva...adica un heavy mai din zilele noastre...(ca tot citisem pe un forum ca nu se mai face rock de calitate)BA uite ca se face!Si inca foarte bine...Deci...super tare, pe cuvant (pt cei care n-au asculat)!
krossfire
Tu te referi la heavy metalul de scoala veche (si la manifestarile afiliate) sau la heavy metal in sensul de metal in general ? (Banuiesc ca prima varianta)

Stratovarius nu are treaba cu heavy-ul original smile.gif (Daca nu iei albumele dinainte de 90', dar parca nici atunci). Personal ma cam irita vocea lui Koltipeto dar au ceva piese ok mai ales pe ''hulitele'' albume dinainte de 2000...
Outi
1. IRON MAIDEN
2. BLACK SABBATH
3. QUEENSRYCHE

heavy_metal_land
QUOTE(krossfire @ Jun 24 2007, 09:11) [snapback]3007905[/snapback]
Tu te referi la heavy metalul de scoala veche (si la manifestarile afiliate) sau la heavy metal in sensul de metal in general ? (Banuiesc ca prima varianta)

Stratovarius nu are treaba cu heavy-ul original smile.gif (Daca nu iei albumele dinainte de 90', dar parca nici atunci). Personal ma cam irita vocea lui Koltipeto dar au ceva piese ok mai ales pe ''hulitele'' albume dinainte de 2000...

Pai si io am ramas tot indragostit de heavy-ul vechi...Dar asta e alta poveste.Nu poti ramane intr-un stadiu fara sa mai evoluezi deloc.Si mie mi se pare ca intr-adevar nu e un heavy de scoala veche.E adevarat ca are unele elemente in plus dar eu zic ca mentine aceeasi linie.Heavy repet, nu inseamna numai heavy metal clasic...De asta tot apare confuzia asta, ca majoritatea iau ca trupa de referinta Iron Maiden.De fapt fiecare trupa are stilul ei de interpretare...Chiar si in perioada anilor 80, heavy-metalul diferea de la o trupa la alta...Stratovarius are si unele elemente de progresiv-simfonic dpdv armonic si al tonurilor de orga, al temelor preclasice excesiv utilizate...Pe undeva nu e nici cal nici magar smile.gif dar poate fi trecut in acelasi loc cu alte trupe de heavy metal...pt ca si din heavy are multe elemente.Spuneam ca astea sunt noile tendinte de metal.Si nu e rau deloc dupa parerea mea, avand in vedere ca in toate trebuie sa existe un progres.Iron Maiden ramane oricum trupa mea de suflet...
krossfire
Stratovarius mai degraba intra intr-un subgen de power metal. (Epic, melodic..ceva...)

Ei au plecat de la progressive dar deja ii incadrezi in power. (care tot din heavy-ul original a evoluat)
heavy_metal_land
QUOTE(krossfire @ Jun 24 2007, 13:57) [snapback]3008700[/snapback]
Stratovarius mai degraba intra intr-un subgen de power metal. (Epic, melodic..ceva...)

Ei au plecat de la progressive dar deja ii incadrezi in power. (care tot din heavy-ul original a evoluat)

E posibil sa ai dreptate biggrin.gif wink.gif
krossfire
Eh, nu mai apar puternic punctele de vedere cu privire la incadrari, ca am intrat deja in doua conflicte. Fie cum o fi...sunt ok oamenii, daca Timo Tolki nu ar mai intra in depresii la 3 luni si daca si-ar strange ''trupele'', ar iesi si mai bine smile.gif
heavy_metal_land
QUOTE(krossfire @ Jun 24 2007, 21:38) [snapback]3010360[/snapback]
Eh, nu mai apar puternic punctele de vedere cu privire la incadrari, ca am intrat deja in doua conflicte. Fie cum o fi...sunt ok oamenii, daca Timo Tolki nu ar mai intra in depresii la 3 luni si daca si-ar strange ''trupele'', ar iesi si mai bine smile.gif

Ce parere ai despre trupa lui Axel Rudy Pell?Au scos albume cu gramada si toate super tari...
pastel3005
QUOTE(heavy_metal_land @ Jun 25 2007, 22:32) [snapback]3015386[/snapback]
Ce parere ai despre trupa lui Axel Rudy Pell?Au scos albume cu gramada si toate super tari...

cinta foarte bine! am in pc vreo 10 melodii, si le ascult cu placere!
mai ales versiunea lor la forever young, e foarte buna!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.