krossfire
25th June 2007, 21:56
Un super chitarist omu'
heavy_metal_land
25th June 2007, 23:23
QUOTE(pastel3005 @ Jun 25 2007, 22:34) [snapback]3015411[/snapback]
cinta foarte bine! am in pc vreo 10 melodii, si le ascult cu placere!
mai ales versiunea lor la forever young, e foarte buna!
Chiar!Super tare varianta lor...
nymus
26th June 2007, 20:48
Pai am dat exemple de trupe, caracteristici muzicale..ia sa vedem, riffuri destul de obosite, solouri faine, voce clean, dar foarte inalta (sau nu neaparat) versuri...epice nici vorba...
Startovarius ii power toata ziua, singura melodie care ma impresionat ii Hauntin High And Low.
Nu cred ca pot sa fac o lista cu trupe ca sunt prea multe, oricum pt mine Trooper sunt cei mai buni din heavy metal.
Era sa uit de Nocturnal Rites care-mi plac foarte mult.
heavy_metal_land
26th June 2007, 21:56
QUOTE(nymus @ Jun 26 2007, 21:48) [snapback]3020913[/snapback]
Pai am dat exemple de trupe, caracteristici muzicale..ia sa vedem, riffuri destul de obosite, solouri faine, voce clean, dar foarte inalta (sau nu neaparat) versuri...epice nici vorba...
Startovarius ii power toata ziua, singura melodie care ma impresionat ii Hauntin High And Low.
Nu cred ca pot sa fac o lista cu trupe ca sunt prea multe, oricum pt mine Trooper sunt cei mai buni din heavy metal.
Era sa uit de Nocturnal Rites care-mi plac foarte mult.
Sincer ma feresc sa fiu atat de categoric, avand in vedere ca respecta foarte multe carctaristici si din heavy metal...Intr-adevar sunt mai elaborati, nu te contrazic,toba mare mai aglomerata si solouri destul de rapide, care bat usor spre preclasic.Dar ca sa-i exclud definitiv din zona heavy (ma refer la Stratovarius) iarasi nu mi se pare plauzibil.Dar in fine...e parerea ta si ti-o respect...Plus ca nici nu am ascultat f multe piese de la ei, recunosc...
Zici ca numai o piesa iti place de la ei?Dar de 4000 Rainy Nights ce zici?Mie mi se pare super piesa...compozitie, voci, sound.Si io sunt instrumentist, dar parerea mea ca sa privesti muzica numai prin prisma instrumentului la care canti te limiteaza f mult.Eu am reusit sa ma detasez de asta si sa privesc mai in ansamblu...
(asta pt. ca ai pomenit de riffuri obosite, desi sincer nu mi se par asa)
Ca daca e sa vb de super instrumenstisti...pe astia ii gasim la genuri muzicale un pic mai dificile din toate punctele de vedere, armonic, melodic...jazz-rock..ma rog...Aici e vorba de ceea ce ne place sa ascultam...heavy metal!;)
nymus
27th June 2007, 14:09
Crede ma ca am o viziuiune destul de larga in cea ce priveste muzica, dar trupele pe care le ascult eu sunt mult superioare genului heavy metal. Eram si eu fan heavy metal dar am evoluat.
Sincer Stratovarius nu-mi trezeste nici un interes.
Hai sa vorbim despre Trooper. Sunt romani si totusi...foarte buni in ceea ce fac. Heavy, foarte heavy.
krossfire
27th June 2007, 17:15
QUOTE(nymus @ Jun 26 2007, 21:48) [snapback]3020913[/snapback]
Asculta albumele dinainte de 90..ai sa vezi ca au si elemente prog si heavy clasic desi acum e intr-adevar power. ''Problema'' la ei a fost decat Timo Tolki a renuntat sa mai faca vocalurile si l-au adus pe Koltipeto...care are o voce mai soft si mai rapida (si un accent slabut, my opinion..de-asta ma si enerveaza multe piese) si au si schimbat stilul in consecinta orientandu-l strict pe power. (Deja la seria The Elements vorbim de power cu un maxim de melodicitate)
Dar sa nu uitam ca exista si trupe de power ''raw'' sa zic asa precum Running Wild , Helloween si Blind Guardian la inceputuri. La trupele astea iti dai seama clar cum a evoluat power din heavy-ul original
(Mai ales la Running Wild care au inceput cu heavy pe primele albume insa au bagat baza tehnica-melodica odata ce au inceput sa cante doar despre pirati
)
krossfire
27th June 2007, 18:14
Ce tare...cine s-a gasit sa scrie pe wiki le-a dat si catalogarea de ''Pirate Metal''
) - Asta e ca la Fintroll cu Troll Metal si la Elvenking cu Elf Metal.
Don MaXxX
28th June 2007, 13:54
Slayer ascultă cineva ? chiar dacă e trash
dudette
28th June 2007, 21:46
QUOTE(Don MaXxX @ Jun 28 2007, 12:54) [snapback]3028716[/snapback]
Slayer ascultă cineva ? chiar dacă e trash
Nu inteleg de ce pomenesti de Slayer pe un topic de heavy metal
Fa un topic separat. Parerea mea
Don MaXxX
28th June 2007, 22:11
QUOTE(dudette @ Jun 28 2007, 22:46) [snapback]3031221[/snapback]
Nu inteleg de ce pomenesti de Slayer pe un topic de heavy metal

Fa un topic separat. Parerea mea
ok , o să fac un topic separat...
dar Blue Öyster Cult ascultă cineva? melodia mea preferată de la ei e The Reaper...
mai îmi place și Helloween și apropos Black Sabbath în 4 iulie la Budapesta
nymus
29th June 2007, 01:28
Black Sabbath ii heavy??
Ii adevarat ca Stratovarius au influente de heavy...doar influente.
"Ce tare...cine s-a gasit sa scrie pe wiki le-a dat si catalogarea de ''Pirate Metal'' ) - Asta e ca la Fintroll cu Troll Metal si la Elvenking cu Elf Metal."
Asta chiar ii tare
krossfire
29th June 2007, 06:22
QUOTE(Don MaXxX @ Jun 28 2007, 23:11) [snapback]3031372[/snapback]
dar Blue Öyster Cult ascultă cineva? melodia mea preferată de la ei e The Reaper...
(Don't Fear) The Reaper e o piesa clasica
- vorba cuiva..daca n-ar fi cowbellul ala pe fundal poate n-ar mai fi atat de reusita. Eu prima data am gasit-o pe coloana sonora de la The Frighteners, un film vazut de mine cand eram mic...si de-atunci mi-a ramas in creier
Don MaXxX
29th June 2007, 11:23
QUOTE(krossfire @ Jun 29 2007, 07:22) [snapback]3032213[/snapback]
(Don't Fear) The Reaper e o piesa clasica

- vorba cuiva..daca n-ar fi cowbellul ala pe fundal poate n-ar mai fi atat de reusita. Eu prima data am gasit-o pe coloana sonora de la The Frighteners, un film vazut de mine cand eram mic...si de-atunci mi-a ramas in creier

da , știu poate deveni obsesie..
darkwings
29th June 2007, 11:31
iron maiden frate..la greu si repetat pana la obsesie..asa am eu ceva cu ei..
..trooper suna chiar bine..dar mereu exista loc si de mai bine!
AlexGP
5th July 2007, 01:41
QUOTE(Don MaXxX @ Jun 29 2007, 02:23) [snapback]3033208[/snapback]
da , știu poate deveni obsesie..
Si eu am fost `atins` de acesta melodie.. uneori ma trezesc ca o fredonez ... asa.. ca nebunu...
heavy_metal_land
8th July 2007, 00:33
http://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de...vantgarde_Metal
Stratovarius - Power Metal...ai dreptate colegu!Felicitari!
heavy_metal_land
8th July 2007, 00:35
QUOTE(nymus @ Jun 29 2007, 02:28) [snapback]3032051[/snapback]
Black Sabbath ii heavy??
Ii adevarat ca Stratovarius au influente de heavy...doar influente.
"Ce tare...cine s-a gasit sa scrie pe wiki le-a dat si catalogarea de ''Pirate Metal'' ) - Asta e ca la Fintroll cu Troll Metal si la Elvenking cu Elf Metal."
Asta chiar ii tare

http://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de...vantgarde_Metal
Black Sabbath - heavy metal, da...
krossfire
13th July 2007, 16:18
Da, am si scris despre avantgarde pe alte posturi. Pacat de Arcturus
Shara
10th August 2007, 11:59
ROCKU SUCKS DIN CAUZA POPULARITATII LUI SI IDOTILOR CARE S-AU APUCAT SA CANTE AIURELI
NAPALM DEATH RULZZZ
Don MaXxX
10th August 2007, 12:42
QUOTE(Shara @ Aug 10 2007, 12:59)

ROCKU SUCKS DIN CAUZA POPULARITATII LUI SI IDOTILOR CARE S-AU APUCAT SA CANTE AIURELI
NAPALM DEATH RULZZZ
si Napalm Death e heavy , nu?
krossfire
17th September 2007, 20:50
Kotipelto, nu Koltipeto...iar am scris tampenii.
Ma surprinde oricum moartea topicului.
Don MaXxX
18th September 2007, 17:33
QUOTE(krossfire @ Sep 17 2007, 21:50)

Kotipelto, nu Koltipeto...iar am scris tampenii.
Ma surprinde oricum moartea topicului.
da si pe mine , parca in Romania erau multi heavy-metalisti
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.