tudorc
19th February 2007, 22:04
salut,
ma intereseaza sa cumpar un apart de 2 camere intr-un nou proiect imobiliar in zona obor ,
ce parere aveti de acest proiect ( rose garden ), e intre obor si dna ghica , pe blvd colentina, intr-o zona unde se mai construiesc 3-4 proiecte:
- planorama ( pret mai mic, dar zona cam insalubra),
- emerald gardens ( pret f mare, zona de fite sa zicem 50 m de bamboo),
- se va mai construi un ansamblu de 10-12 blocuri pe malul lacului fundeni, de catre euroest, inca nu s-a lansat proeictul,
as la prima vedere asta mi se pare cel mai atragataor avand in vedere costructorul , care nu e la prima experienta ( o posibila teapa e mai putin probabil de dat)
www.rosegarden.ro , http://www.gtc.com.pl/?nodeid=glowna&lang=EN,
a contractat cineva de la ei, ati auzit ceva?
Dana_H
21st February 2007, 14:50
Deocamdata la Rose Garden sapa la fundatie, pot sa iti spun ca se lucreaza mai mult de zi-lumina. Au terminat de demolat fosta fabrica Suveica, au curatat si gropile de fundatie sunt aproape gata.
Oricum, e mult mai central comparat cu celelalte trei mentionate de tine. Emerald Gardens e practic in parcul Tei
iar cel de pe malul lacului Fundeni va avea un pret mare, datorita naturii terenului si costurilor mari de fundare.
In rest...la Rose Garden am vazut la unele apartamente dormitoare de 10 mp, ceea ce nu mi se pare deloc OK.
Nicanor
22nd February 2007, 10:25
de ce nu e ok cu emerald in parcul tei? sau te gandesti ca fac varza parcul...
rendiuc
22nd February 2007, 20:20
Depinde foarte mult cum arata contractul pe care va trebui sa il semnezi.
Ai grija ca e facut de israelieni, deci oameni care stiu sa scrie foarte
bine contractele, mai ales in avantajul lor.
Eu era sa ma pacalesc cu un alt complex(Vitan Towers)facut
tot de o firma din Israel. Aveau acolo o prevedere ca isi rezerva
dreptul ca la receptie sa refuze sa imi vanda mie proprietatea
si sa fie obligati doar sa imi returneze avansul.
Deci mare grija la ce scrie in contract, mai bine dai 1000 de RON
la un avocat sa te ajute cu o negociere.
Dana_H
23rd February 2007, 14:57
@ Nicanor: exact. Mai degraba ar trebui sa spun fostul parc Tei, unde erau strandurile acum e clubul Bamboo, vile facute de cine stie ce stabi, etc...
Plus ca iesirea din ansamblul ala va fi ingrozitoare, daca nu o iei piezis peste lac singura solutie e Grigore Moisil si de acolo Tei...
gugutata
23rd February 2007, 18:08
QUOTE(Dana_H @ Feb 21 2007, 14:50)

dormitoare de 10 mp, ceea ce nu mi se pare deloc OK.
e chiar ilegal....
turbo trabannt
23rd February 2007, 19:39
QUOTE(punkt @ Feb 24 2007, 05:08)

e chiar ilegal....
esti sigur de chestia asta? la urma urmei tot niste arhitecti au facut planurile alea.exista vreo limita minima de suprafata la o camera?
parerea mea de nearhitect.
Dana_H
23rd February 2007, 21:10
Da, asa stiam si eu, ca limita minima legala e 10 mp...
Uitati-va pe site, la Proiecte-Apartamente, la primul apartament, ala de 48 mp...
Evergreen
24th February 2007, 10:37
mah, aveti o pb cu orientarea in spatiu..
ansamblul emerald nu este in parc!! el se afla pe terenul unei foste baze auto, care este marginita de strazile: Tuzla (aia cu bamboo) Ramuri Tei si inca una mica, paralela cu Tuzla...Serban si nu mai stiu cum
Evergreen
24th February 2007, 10:47
QUOTE(Dana_H @ Feb 23 2007, 14:57)

@ Nicanor: exact. Mai degraba ar trebui sa spun fostul parc Tei, unde erau strandurile acum e clubul Bamboo, vile facute de cine stie ce stabi, etc...
Plus ca iesirea din ansamblul ala va fi ingrozitoare, daca nu o iei piezis peste lac singura solutie e Grigore Moisil si de acolo Tei...
fals...
strandurile sint la locurile lorm iar unde e clubul era o dugheana/restaurant prin 95 si tot malul ala pina spre parc, adevaratul parc era o jungla. La ce diferenta de nivel e intre strada si malul lacului nu intereseaza pe nimeni terenul ala.
Pentru lamurire mergeti in parc prin intrarea din dreptul UTCB pina jos la lac sa va convingeti
Dana_H
24th February 2007, 11:04
Strandurile sunt la locul lor?? Unde mai e ala de se chema inainte Cutezatorii, precum si alea de pe celalalt mal al lacului ?!
Eu nu ma refer la portiunea aia de parc (in fata la UTCB - apropos, sala aia de sport cand naiba o termina...), ci unde erau strandurile. Daca stii zona, candva se traversa cu vaporasul in partea ailalta (unde acu e o jungla...de vile), precum si in zona stavilarului, catre Pipera (acum se cheama peninsula si se vand terenuri acolo cu un pret care sfideaza logica).
Zona aia era parc si pe vremea strabunicilor mei, chiar daca nu amenajat ca Herastraul...e unul dintre cele mai vechi parcuri din Bucuresti.
Evergreen
24th February 2007, 15:09
peste drum de cutezatorii era salbaticie, numai ceva ceva unde era fostul keoke dar nu imi amintesc sa fi mers acolo.
si stiu zona de cind pe linia lui 5 in zona aia mergeau marfare cu cereale la fabrica de spirt...
in zona intre cele doua poduri da...dar aia construiesc de mult timp
Dana_H
24th February 2007, 20:52
Corect. Ideea era ca parcul dispare de la zi la zi, intr-o zona si asa destul de aglomerata...
turbo trabannt
26th February 2007, 09:27
QUOTE(Dana_H @ Feb 24 2007, 08:10)

Da, asa stiam si eu, ca limita minima legala e 10 mp...
Uitati-va pe site, la Proiecte-Apartamente, la primul apartament, ala de 48 mp...

pai atunci inseamna ca dormitoarele alea vazute de tine pe site la 10 mp se incadreaza la fix in limita legala CARE ESTE.
ma miram si eu ca niste arhitecti sa isi dea cu stangul in dreptu cand fac niste planuri. anyhow, daca boborul cere , i se da
alexalex1002
8th March 2007, 03:11
Spuneti totusi ceva despre 'rose gardens', nu despre strandul tei, titan si alte-cele..
Saru'mana.
Dana_H
8th March 2007, 08:55
Au inceput deja sa toarne betonul la subsoluri. Altceva ?
maxy
13th March 2007, 16:41
QUOTE(Dana_H @ Mar 8 2007, 08:55)

Au inceput deja sa toarne betonul la subsoluri. Altceva ?

Se deplaseaza repede cu constructia si zona cred ca va fi foarte apreciata, in special cu noul tramvai ce va fi inaugurat peste un an.
anomis
22nd March 2007, 12:27
Voi ce parere aveti despre acest proiect ?
Imi place ca studioul este compartimentat ca un ap cu 2 cam.
Dar parca suprafata ramane cam mica in comparatie cu pretul cerut.
Ca zona in schimb amplasarea mi se pare buna.
celavek
22nd March 2007, 13:20
QUOTE(anomis @ Mar 22 2007, 12:27) [snapback]2603577[/snapback]
Voi ce parere aveti despre acest proiect ?
Imi place ca studioul este compartimentat ca un ap cu 2 cam.
Dar parca suprafata ramane cam mica in comparatie cu pretul cerut.
Ca zona in schimb amplasarea mi se pare buna.
Rose Garden e cam scump zic eu. Si-ti baga pe gat si mobila de bucatarie pe care o poti lua la jumate de pret.
Eu am fost la ei la showroom, dar m-au cam repezit ... oricum n-am atatia bani de dat.
Pentru prima faza a proiectului mai au apartamente de 2 camere la 90 mp la 90.000 fara TVA (garsoniere ioc). Mai adauga un loc de parcare (4000 sau 9000 + TVA depinde daca e la suprafata sau la subsol).
Cica se lanseza prin iunie Sema Park - pe locul unde e uzina Semanatoarea. Care o sa fie un mamut de complex - cel mai mare din Bucuresti. Blocuri cu 4-5 etaje, mall, market-uri, cladiri de birouri. Dar pretul "zvonit" nu pare pentru mujici as ca mine (1200E mp fara TVA).
Eu mi-am rezervat la Confort Park ... dar is in dubii ... weekednd-ul asta ma hotarasc daca dau sau nu banu'.
Spor la cautat
anomis
22nd March 2007, 13:41
Tu cand ai fost la ei?
Mie mi-au trimis ieri o oferta pe mail si mai aveau 5 garsoniere.
celavek
22nd March 2007, 14:49
QUOTE(anomis @ Mar 22 2007, 13:41) [snapback]2603879[/snapback]
Tu cand ai fost la ei?
Mie mi-au trimis ieri o oferta pe mail si mai aveau 5 garsoniere.
La inceputul lui februarie. S-or fi razgandit oamenii intre timp.
Cand am fost eu, m-am interesat si de garsoniere si mi-au zis ca e posibil sa mai aiba una (cineva urma sa renunte).
Era 65141 Euro fara TVA si fara loc de parcare.
Modalitatea de plata e tare de tot:
Mie mi-au propus asa (poate s-a mai schimbat intre timp):
- Rezervare 3000 euro cu semnarea unui antecontract
- in maxim 6 luni de la semnarea antecontractului achitarea a 20% din pret (incluzand aia 3000 de la avans)
- De aici mai departe exista doua posibilitati: 1) 5 rate egale de 14% pe parcursul proiectului + 10% la finalizare
2) 80% la finalizare insa ei percep o dobanda (!!) de 9,8%/an pentru perioada de la achitarea avansului pana la finalizare;
pentru 2 camere la 90000 fara TVA si o finalizare la un an de la achitarea avansului ar fi urmat sa platesc in plus cam 9000 Euro
fara TVA; adunand cele de mai sus + loc parcare ...
Asa ca eu am zis pas!
anomis
22nd March 2007, 15:03
E incredibil cu astia .
Mie mi-au trimis o lista de 9 garsoniere disponilbile cu pretul incepand de la 69 000 pana la 74 000 bineinteles fara tva.
Diferenta de pret apare in functie de etaj.
Dar chestia cu dobanda de care spui tu "9,8%/an" mi se pare de prost gust.
Dupa ce ca oricum tb sa faci credit pentru asa o suma ca nu cred ca are nimeni la saltea zeci de mii de euro sa le mai dai si lor dobanda.
Astia chiar au tupeu
.
celavek
22nd March 2007, 15:06
Eu am vrut, cu cativa colegi de serviciu (vreo 20 - 30), sa ne construim noi un bloc.
Tatal unuia dintre colegi are o firma de constructii, si ar putea sa ne construiasca cu 600 - 650 euro/mp
(ca sa vezi cat adaos baga developerii la chestiile astea).
Insa e super greu in primul rand sa gasesti un teren adecvat, cu toate autorizatiile, utilitatile, avizele etc. si
care sa nu te rupa la pret si in al doilea rand cu finantarea. Am incercat sa ne constituim intr-o asociatie sa obtinem
un imprumut dar nici o banca nu are vreo oferta de felul asta si nu se risca sa bage bani. Ar fi trebuit sa finantam noi pe barba
noastra pana ajungeam la "semi-rosu" si dupa aia ar mai fi discutat cu noi.
turbo trabannt
22nd March 2007, 15:20
QUOTE(anomis @ Mar 23 2007, 02:03) [snapback]2604287[/snapback]
Mie mi-au trimis o lista de 9 garsoniere disponilbile cu pretul incepand de la 69 000 pana la 74 000 bineinteles fara tva.
la rose garden nu sunt garsoniere , sunt studiori ( ap mici de 2 camere) .
anomis
22nd March 2007, 16:16
da stiu - la studio-uri ma refeream
Dar astia sunt singurii din cate am vazut care trateaza studioul ca pe un ap de 2 cam , la restul e doar alta denumire data garsonierei.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.