mariussp
18th February 2007, 10:59
Salutare tuturor!
Am o problema cu un TV mai vechi (dar care vede foarte bine si nu ma indur sa-l schimb), care pe anumite programe are un zgomot de fond suparator ca un parait continuu de tonalitati diferite in functie de cum se schimba imaginile pe ecran (de multe ori e mai intens cand apare subtitrarea pe ecran). Ce pot face?
Multumesc anticipat ptr orice ajutor.
mister_rf
18th February 2007, 12:57
QUOTE(mariussp @ Feb 18 2007, 10:59)

Salutare tuturor!
Am o problema cu un TV mai vechi (dar care vede foarte bine si nu ma indur sa-l schimb), care pe anumite programe are un zgomot de fond suparator ca un parait continuu de tonalitati diferite in functie de cum se schimba imaginile pe ecran (de multe ori e mai intens cand apare subtitrarea pe ecran). Ce pot face?
Multumesc anticipat ptr orice ajutor.
Nu ai spus la ce tip de televizor faci referire.
Conteaza mult istoricul acestui televizor.
Daca au fost facute interventii pentru modificarea normei de sunet, acestea au fost facute prost sau ai filtrul FUS cu largimea de banda limitata la norma BG si se receptioneaza canale si pe norma DK.
Sunt si situatii cand nivelul ridicat de semnal din antena produce acest tip de intermodulatii.
mariussp
19th February 2007, 09:19
E un TV KOTRON de prin '92 care nu a fost reparat niciodata.
mister_rf
19th February 2007, 14:25
QUOTE(mariussp @ Feb 19 2007, 09:19)

E un TV KOTRON de prin '92 care nu a fost reparat niciodata.
Cred ca modul cum a fost rezolvata problema sunetului bi-standard este cauza problemelor semnalate la acest televizor.
danutgalati81
19th February 2007, 16:29
vezi ca tre sa ai ori la Tv(tinand cont de vechime) comutator dk si bg ori in setari la meniu la fiecare post
mariussp
20th February 2007, 11:22
QUOTE(danutgalati81 @ Feb 19 2007, 16:29)

vezi ca tre sa ai ori la Tv(tinand cont de vechime) comutator dk si bg ori in setari la meniu la fiecare post
O sa caut prin el! Multumesc de raspuns.
mister_rf
20th February 2007, 12:44
QUOTE(mariussp @ Feb 20 2007, 11:22)

O sa caut prin el! Multumesc de raspuns.
Eu nu cred ca are ''comutator''.
Trebuie refacuta modificarea de sunet bi-standard. Probabil trebuie schimbat filtrul FUS pe 38.9M.
mariussp
22nd February 2007, 12:15
QUOTE(mister_rf @ Feb 20 2007, 12:44)

Eu nu cred ca are ''comutator''.
Trebuie refacuta modificarea de sunet bi-standard. Probabil trebuie schimbat filtrul FUS pe 38.9M.
Nu am gasit nici-un comutator iar la chestia cu FUS nu ma pricep asa ca as ruga ptr niste informatii despre cum se face avand in vedere ca nu prea le am cu electronica sau daca este dificil o sa-l duc la #doctor#. Mentionez ca TV-ul nu este stereo dar nici nu ma indur de el sa-l schimb atata timp cat nu m-a dezamagit niciodata.