Ibiza fever versus Astra Clasic II

ruler

Salut,
Sunt pe ultima suta de metrii in a alege una din urmatoarele masini si inca nu pot spune 100 % ca sunt decis:

first: Seat Ibiza Fever - la promotie 11.776 EUR DDP cu urmatoarele dotari:
motor 1.4 84 CP
ABS/DSR ( poate imi zice cineva ce ii DSR intrucat pe site la Seat numa traduce nu explica)
AC manual
Proiectoare ceata
Geamuri electrice fata
5 usi
radio cd mp3 Sonny
inchidere centralizata cu tlc
reglaj electric faruri
imobilizator electronic

+ alte ceva maruntisuri

second: Astra Clasic 2 1.4 Twinport 11.160 EUR DDP
motor 1.4 90 CP
ABS
AC manual
geamuri electrice fata
5 usi (hatchback)
inchidere centralizata (nu stiu daca e cu tlc)
oglinzi electrice si incalzite

Diferente motorizari 1 s de la 0..100 km/h avantaj Ibiza, cuplu mai mare cu 5 Nm Ibiza dar avantaj consum Astra Clasic ( nu semnificativ insa)
La dotari Ibiza are in Plus - mp3 player, proiectoare ceata + ceata spate, DSR

Astra are ca dotare in plus fata de Ibiza oglinzi electrice si incalzite ( aici ma mai roade ca nu stiu daca are filtru praf/polen, temporizator stergatoare, dar am deschis un alt topic pt. info asta).

PS: stiu ca nu sunt in aceeasi clasa si stiu ca e diferenta considerabila in spate + portbagaj. Masina va fi folosita 50 - 50 urban/extraurban in 99 % din cazuri cu 2 persoane in ea. Soo ce sa fie ? naughty.gif
Delano
QUOTE(ruler @ Feb 17 2007, 14:07) *
Salut,
Sunt pe ultima suta de metrii in a alege una din urmatoarele masini si inca nu pot spune 100 % ca sunt decis:

first: Seat Ibiza Fever - la promotie 11.776 EUR DDP cu urmatoarele dotari:
motor 1.4 84 CP
ABS/DSR ( poate imi zice cineva ce ii DSR intrucat pe site la Seat numa traduce nu explica)
AC manual
Proiectoare ceata
Geamuri electrice fata
5 usi
radio cd mp3 Sonny
inchidere centralizata cu tlc
reglaj electric faruri
imobilizator electronic

+ alte ceva maruntisuri
second: Astra Clasic 2 1.4 Twinport 11.160 EUR DDP
motor 1.4 90 CP
ABS
AC manual
geamuri electrice fata
5 usi (hatchback)
inchidere centralizata (nu stiu daca e cu tlc)
oglinzi electrice si incalzite
Diferente motorizari 1 s de la 0..100 km/h avantaj Ibiza, cuplu mai mare cu 5 Nm Ibiza dar avantaj consum Astra Clasic ( nu semnificativ insa)
La dotari Ibiza are in Plus - mp3 player, proiectoare ceata + ceata spate, DSR

Astra are ca dotare in plus fata de Ibiza oglinzi electrice si incalzite ( aici ma mai roade ca nu stiu daca are filtru praf/polen, temporizator stergatoare, dar am deschis un alt topic pt. info asta).

PS: stiu ca nu sunt in aceeasi clasa si stiu ca e diferenta considerabila in spate + portbagaj. Masina va fi folosita 50 - 50 urban/extraurban in 99 % din cazuri cu 2 persoane in ea. Soo ce sa fie ? naughty.gif

Pai , daca esti un tip care conduce mai sportiv, iei curbele in viteza, etc, mergi pe Ibiza
Daca suspensiile rigide te cam deranjeaza la coloana, vrei confort si un spatiu interior + portbagaj mai mari - mergi cu incredere pe Astra Classic, chiar daca e un model "clasic".
Dar poate mai te uiti si la alte variante (in banii tai)

ruler
QUOTE(Delano @ Feb 17 2007, 14:48) *
Pai , daca esti un tip care conduce mai sportiv, iei curbele in viteza, etc, mergi pe Ibiza
Daca suspensiile rigide te cam deranjeaza la coloana, vrei confort si un spatiu interior + portbagaj mai mari - mergi cu incredere pe Astra Classic, chiar daca e un model "clasic".
Dar poate mai te uiti si la alte variante (in banii tai)

Well sunt un sofer "normal" ca sa zic asa, nici sportiv nici adormit dar imi place sa mizez pe rezerva de putere a masinii in mers extraurban la o depasire.

La alte variante nu mapot uita pentru ca sunt conditionat de 4 marci (iau masina printr'un "program") iar din cele 4 marci doar astea 2 modele se incadreaza in bani putin si dotari decente smile.gif. Ar mai fi fost Corsa new dar dureaza mult pana vine si mi se pare un soi de jucarica pe roti, pentru femei. (sunt subiectiv obvios)
EPoX
IBIZA biggrin.gif

mai agresiva un pic .... tongue.gif
ionutgrig
mergi pe Ibiza! coolspeak.gif
sanddy1964
Astra sau Logan,Ibiza are cd-Sonny!
born2lose
esti sigur de pretul la ibiza? am un amic care si-a luat ibiza prin decembrie, parca 11700 ddp si are toate geamurile electrice, clima, jante de aliaj....

ruler
QUOTE(born2lose @ Feb 20 2007, 10:09) *
esti sigur de pretul la ibiza? am un amic care si-a luat ibiza prin decembrie, parca 11700 ddp si are toate geamurile electrice, clima, jante de aliaj....

Dap 11.700 e pretul DDP cu ce am enumerat mai sus si asta la promotie.

Oricum am ales Astra, astazi am dat avansul si acuma sunt in waiting biggrin.gif.
K'licious67
QUOTE(ruler @ Feb 20 2007, 13:24) *
Dap 11.700 e pretul DDP cu ce am enumerat mai sus si asta la promotie.

Oricum am ales Astra, astazi am dat avansul si acuma sunt in waiting biggrin.gif.

Spune-mi si mie te rog cum se comporta classicul tau.....vreau sa-mi iau si eu sunt curios daca esti multumit de el din februarie pan' acum....
ruler

QUOTE(K'licious67 @ Aug 6 2007, 21:25) *
Spune-mi si mie te rog cum se comporta classicul tau.....vreau sa-mi iau si eu sunt curios daca esti multumit de el din februarie pan' acum....

Deocamdata sunt super multumit de masina. Am cam 11.000 km si deocamdata nici o problema. Tocmai am facut un drum de Austria cu ea si am scos (la ~ 1500 km mers cu AC non stop, 4 persoane + bagaje, mers pe autostrada 450 km cu 140 km/h aproape constat + varfuri de 160/180) un consum de ~ 7 l /100 km. In aproximativ 2 luni o sa ajung la 15k km si o sa postez costurile de la prima revizie.
Reclama
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.