trandafirul chinezesc (japonez)
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

nicuspring

Buna seara,
Sunt un mare fan al trandafirilor japonezi, fapt care ma face sa intru de multe ori in conflict cu familia care mai doreste si alte flori. De ceva vreme am achizitionat dintr-un mare supermarket un trandafir japonez de culoare alba - asa era acolo. Ajuns acasa, dupa cateva zile, am constatat ca urmatoarele flori s-au schimbat la culoare trecand spre galben si slte culori derivate din aceasta. Surpriza mare am avut-o ieri cand, dimineata m-am dus in balcon sa vad ce mai fac florile mele, am constatat ca floarea trandafirului meu arata ca ceva inimaginabil. Acest lucru m-a facut sa merg rapid sa iau aparatul de fotografiat si iata ce am inregistrat:
the_coolest_boy06
QUOTE(nicuspring @ Feb 15 2007, 20:23) *
Buna seara,
Sunt un mare fan al trandafirilor japonezi, fapt care ma face sa intru de multe ori in conflict cu familia care mai doreste si alte flori. De ceva vreme am achizitionat dintr-un mare supermarket un trandafir japonez de culoare alba - asa era acolo. Ajuns acasa, dupa cateva zile, am constatat ca urmatoarele flori s-au schimbat la culoare trecand spre galben si slte culori derivate din aceasta. Surpriza mare am avut-o ieri cand, dimineata m-am dus in balcon sa vad ce mai fac florile mele, am constatat ca floarea trandafirului meu arata ca ceva inimaginabil. Acest lucru m-a facut sa merg rapid sa iau aparatul de fotografiat si iata ce am inregistrat:

asteptam... confusedsmiley.png

nicuspring
Click pentru a vizualiza atașamentul
QUOTE(the_coolest_boy06 @ Feb 15 2007, 21:14) *
asteptam... confusedsmiley.png
raluca_risca
QUOTE(nicuspring @ Feb 16 2007, 08:35) *

Eu am avut multi ani un trandafir japonez care nu facea flori mai deloc si cand le facea trebuia sa fii foarte atent sa nu se rupa florile. Acum am unul mic, ce este plin de flori galbene. E superb!
Tabu
Sa-l stapanesti sanatos! smile.gif Ai un trandafir tare nehotarat.
Sa fii fericit ca trandafirii mei japonezi n-au mai inflorit de 2-3 ani... nu cred ca le e bine cu mine. sad.gif
nicuspring
Faza cea mai interesanta este ca, in ghveci exista teri tulpini cu radacini proprii, in aceasta dimineata am vazult la o alta tulpina un boboc care va face o floare galbena.
baxyy77
o mutatie genetica, destul de frecventa la plantele inmultite 'in vitro'
Oricum arata foarte bine smile.gif
Sa ne spui daca si urmatoarele flori (din aceeasi tulpina) vor iesi asa smile.gif

the_coolest_boy06
QUOTE(nicuspring @ Feb 16 2007, 08:35) *

de cateva luni am 3 trandafiri japonezi! dar la mine nu au inflorit! abia astept sa ii vad...nici cu mine nu le e bine sad.gif
baxyy77
QUOTE(the_coolest_boy06 @ Feb 16 2007, 16:44) *
de cateva luni am 3 trandafiri japonezi! dar la mine nu au inflorit! abia astept sa ii vad...nici cu mine nu le e bine sad.gif

Un pic de rabdare si expozitie sudica...
markappa

la mine trandafirul japonej face in fiecare an cate 5-6 flori pacat ca nu tin decat o zi bounce.gif
Nike_2
Si la mine am un trandafir japonez de vreo 30 cm si tot timpul are cate o floare, superb eu le tin cand se ususca si le pun intr-un cosulet si ara superb florile de tranfarir uscate
markappa
si eu am incercat sa le pastrez in mai multe feluri dar isi pierd culoarea cum e si normal si nu mai au acelasi farmec confusedsmiley.png
pink_life
Am si eu o intrebare... De cate culori poate fi trandafirul japonez? La mine face numai flori galbene...
Valentina30
QUOTE(pink_life @ Mar 27 2007, 13:11) [snapback]2625292[/snapback]
Am si eu o intrebare... De cate culori poate fi trandafirul japonez? La mine face numai flori galbene...

daca te referi la trandafirul chinezesc (hibiscus rosa sinensis), care in mod eronat este numit in acest topic trandafir japonez, iti pot spune ca poate avea flori intr-o paleta variata de culori si nuante. : rosu, roz, alb, galben si portocaliu... Cultivatorii experimentati in hibridizari au obtinut si variante de mov si combinatii de 2 sau trei culorisi nuante.
stumf
nicuspring, trandafirul tau (chinezesc) pare "rupt" din alice in tara minunilor biggrin.gif
irennescat
Si eu am avut in doua randuri trandafir chinezesc/japonez insa mi s-a parut foarte sensibil. Prima data la un moment dat i-au cazut toate frunzele, iar acesta de acum face "purici de plante"! Il spal de fiecare data si isi revine. In rest infloreste tot asa o floare/zi care este de culoare roz - arata frumos, infoiata ca o fusta de dansatoare de flamenco. smile.gif
eten
Buna,

Am un trandafir chinezesc care s-a umplut de niste musculite mici albe. Am incercat sa stropesc trandafirul cu Perfect Plant dar fara rezultat, musculitele tot nu au disparut. Cu ce sa-l tratez?

Multumesc....
daiana
QUOTE(eten @ May 22 2007, 13:41) [snapback]2870761[/snapback]
Buna,

Am un trandafir chinezesc care s-a umplut de niste musculite mici albe. Am incercat sa stropesc trandafirul cu Perfect Plant dar fara rezultat, musculitele tot nu au disparut. Cu ce sa-l tratez?

Multumesc....

apa cu sapun
blackkitten
QUOTE(eten @ May 22 2007, 13:41) [snapback]2870761[/snapback]
Buna,

Multumesc....

Mospilan sau Regent de la fitofarmacie.
Valentina30
QUOTE(blackkitten @ May 22 2007, 21:22) [snapback]2872877[/snapback]
Mospilan sau Regent de la fitofarmacie.

Bine spus, Mospilan e de efect in acest caz, cu respectarea concentratiei specificate pe ambalaj. Pulverizare abundenta si verificat dupa 6-7 zile. Daca mai apar, repeta tratamentul dupa acest 6-7 zile.
eten
Imi puteti da o adresa (fitofarmacie) de unde pot cumpara Mospilan?

Multumesc de raspunsuri.
Valentina30
QUOTE(eten @ May 23 2007, 14:14) [snapback]2875878[/snapback]
Imi puteti da o adresa (fitofarmacie) de unde pot cumpara Mospilan?

Multumesc de raspunsuri.

Este una bine aprovizionata chiar in P-ta. Rosetti, pe colt, in spatele statiei de troleu, bus sau ce statie e aceea (ca am vazut si taximetre pe acolo)...
...si mai gasesti Mospilan la Bricostore la raionul de accesorii pt Gradina.
La Brico e 3 lei plicul, continut substanta 3 grame (pentru 10 l apa)...
... vezi si tu, nu-l folosesti pe tot odata, asa ca imparti cantitatea de praf in cateva parti egale (ex. 5 parti) , le pui in hartiute separate pentru a avea dozele pregatite pt situatii viitoare si folosesti una singura pe care o dizolvi in 2 l apa (10:5 = 2), logic, nu? smile.gif
Succes si reusita!

depressed_daysleeper
si eu am purici albi de pamant la vreo cateva plante, in special la trandafiri, nu stiu cum sa mai scap de ei cursing.gif ..am inteles ca pe langa Mospilan mai sunt bune si Thiodan 35 si Decis. Ca tratament naturist poti incerca sa pulverizezi pe frunze apa in care a stat tutunul a cateva tigari ( 350 ml la macerat 2-3 zile) trebuie repetat cateva saptamani, bafta smile.gif
Valentina30
QUOTE(depressed_daysleeper @ May 24 2007, 21:31) [snapback]2881900[/snapback]
si eu am purici albi de pamant la vreo cateva plante, in special la trandafiri, nu stiu cum sa mai scap de ei cursing.gif ..am inteles ca pe langa Mospilan mai sunt bune si Thiodan 35 si Decis. Ca tratament naturist poti incerca sa pulverizezi pe frunze apa in care a stat tutunul a cateva tigari ( 350 ml la macerat 2-3 zile) trebuie repetat cateva saptamani, bafta smile.gif

Puricii albi de pamant cum ii numesti tu sunt de fapt colembole... nu sunt acelasi lucru cu musculitele albe.
Colembolele apar datorita unor dereglari de udare. Mai pe scurt, uzi prea mult hibiscusul (trandafirul chinezesc, trandafirul de camera)... mai lasa-l sa respire si sa se mai usuce un pic din suprafata pamantului intre doua udari.
depressed_daysleeper
valentina stiu ca-i o diferenta smile.gif, de aceea am pus spatiu..din ce-am gasit eu pe net pt purici, am dat si peste cateva solutii pt musculite..si am zis ca o fi de ajutor..
In rest, nici eu nu ma pricep prea bine, dar stiu ce bestii mici am pe plante smile.gif.oricum am incercat faza cu udatul mai putin si ale dracu' colembole rezista..daca mai stii solutii, is binevenite, mersi smile.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.