underdesire
14th February 2007, 15:48
am un incarcator Sanyo care incarca in 15 min 2 baterii sau 30 min 4
problema e ca tineau bateriile 350+ poze
si acum nu fac nici 30 si bateriile is gata
nu le-am folosit prea mult
dar una a coborat niste scari de ciment si alta am scapat-o pe asfalt
le-am masurat
am masurat sin incarcatorul, da 35-40v
bateriile se descarca si singure, nu trebuie sa fie in aparat
ajung incarcate la 1,4-1,5 v
si 2 dintre ele scad la 0,9v iar restul la 1,1..
aparatul foto e ok, pt ca baterii normale nu descarca asa rapid
acuma care ar putea fi problema? bateriile sau incarcatorul?
10x
aeon
14th February 2007, 17:31
daca zici ca se descaraca singure, eu banuiesc bateriile
si incarcatoarele acestea ultrarapide nu imi inspira incredere...
danutgalati81
17th February 2007, 13:42
normal, acu se incarca in +10 ore (sau in 5 ore pt o incarcare de 80%)
incarcare fortata in 15 min o faci de 2-3 ori cand ai nevoie nicidecum de fiecare data
ia-ti alti acu si incarca-i cu incarcator cu tens cu ~20% mai mare decat tens acu
un_el
17th February 2007, 13:53
un acumulator se incarca la 10% din capacitatea lui de incarcare. sa presupunem ca acel acumulator are o capacitate de 1000mAh, deci curentul de incarcare nu trebuie sa depaseasca 100mAh. asta daca vrei ca acel acumulator sa "tina" cat mai mult, daca te grabesti si cresti curentul de incarcare vezi si u ce se intampla. in concluzie o incarcare lenta e mult mai buna decat una rapida, dar daca nu ai rabdare sau timp sa astepti.... rezultatul e cel pe care il ai u acum..... asta depinde si de tipul acumulatorilor folositi, ni-cd, ni-mh, li-ion, pb, etc, etc, asta e o alta discutie..... in concluzie un incarcator lent e mult mai bun ca unul rapid, alegerea e a ta, astepti mai putin si distrugi acumulatorii trebuind sa-i inlocuiesti peridodic (la un timp f scurt) sau folosesti un incarcator lent si inlocuiesti acumulatorii la o perioada mai mare de timp dar astepti mai mult.... alegerea e a ta!