Probleme citire CD

crschwartz2003

Buna seara.

Vin cu o intrebare legata de inscriptionarea unui cd: am folosit pentru inscriptionare programul Final Burner iar dupa scrierea primei sesiuni, la cea de-a doua, din neatentie, nu am bifat sa continue sesiunea precedenta. In momentul in care introduc CD-ul in unitate imi apare numai cea de-a doua sesiune, pe prima nereusind sa o vizionez. Am reusit sa vizionez continutul CD-ului cu programul IsoBuster si imi apar scrise ambele sesiuni. Intrebarea pe care v-o adresez este urmatoarea: Ce program sa folosesc sau ce sa fac ca sa pot viziona, in momentul in care introduc CD-ul in unitate, prima sesiune? Din cate stiu programul IsoBuster este de recuperare a datelor de pe cd-urile uzate, in cazul meu nefiind vorba de asa ceva.

Va multumesc.
websitefinder
Foloseste CDRoller

queensoft
Nu exista program sa faci asa ceva. Ori cu IsoBuster (deja l-ai folosit) ori cu ce a recomandat websitefinder, scoti tot ce este pe CD si scrii altul, nu sint deloc scumpe si operatiunea nu dureaza mai mult de 20 min.
carocipra
Vin si eu cu o alta problema (am cautat pe forum-uri si nu am gasit nimic):
Am un DVD-ROM-RW LG si un CD-ROM-RW ASUS. LG-ul nu mai vrea sa citeasca nici un DVD si nici un CD. Ieri a citit un DVD si in timpul asta nu am facut nici o modificare in sistem, nu am instalat nici un alt program, nu am umblat in registri, etc.
Intamplator am descoperit ca nu mai vrea sa citeasca nici o discheta nici unitatea floppy. Am verificat cablurile si toate sunt OK. La fel si driverele, Windows-ul vede bine dispozitivele si sunt functionale cica... Cu CD-Rom-ul nu am probleme. De aceea le-am interschimbat DVD-ul cu CD-ul si e aceeasi problema. Din bios am schimbat DVD-ROM-ul ca fiind primul si am butat cu un CD de '98: nimic! nu vrea. Le-am curatat si rascuratat cu CD Cleaner cu alcool izopropilic respectiv Discheta de curatare tot cu alccol de ala si tot nimic. Am incercat zeci de CD-uri si Dischete. Nici un rezultat. Nu pot sa pice ambele, asa, dintr-o data.

Sigur e o setare din Windows XP sau Bios dar nu stiu care. DVD-ul e pus pe Auto insert notification (la floppy nu e cazul smile.gif ), dar cand pun un CD/DVD in unitate se invarte un pic si apoi nu mai face nimic. Nici Nero nu vede nimic. Solutia sigura ar fi sa reinstalez Windows-ul dar imi ia prea mult timp cu toate chestiile si prostiile pe care le am in calculator.

Poate a mai patit cineva dintre voi asa ceva sau daca stie cineva vreo solutie, va rog sa ma ajutati.
websitefinder
Deconecteaza cate o unitate optica si incearca sa folosesti cate una pe rand si vezi daca-ti citeste. Vezi sa testezi cu CD-uri ca poate bagi DVD-ul in CD-Rom si normal ca nu-ti merge.
carocipra
QUOTE (websitefinder @ Oct 22 2007, 16:09) *
Deconecteaza cate o unitate optica si incearca sa folosesti cate una pe rand si vezi daca-ti citeste. Vezi sa testezi cu CD-uri ca poate bagi DVD-ul in CD-Rom si normal ca nu-ti merge.

E buna gluma cu DVD-ul in CD-ROM wink.gif , totusi am incercat altceva: am pus DVD-ROM-ul pe un sistem cu '98 la un vecin si vede orice, nu am incercat sa scriu vreun DVD ca merge cam greu sistemul. Totusi i-am instalat Commandos. Deci problema nu e de la unitatea optica.

Tare ma tem sa nu fie ceva din placa de baza, daca nici Floppy nu citeste.... Totusi ele sunt instalate corespunzator, zice Windows. Pun un CD/DVD, se invarte un pic si apoi nu mai face nimic. Incerc sa deschid din explorer sau My Computer drive F: se deschide si nu e nimic. Absolut nimic. Adevarul gol golut. (pun DVD-ul cu Commandos, care zilele trecute l-a vazut perfect, si s-a lansat automat, apoi l-am instalat, si multe altele... si DVD-R, DVD+R, CD-R si CD+R chiar si blank-uri iar Nero nu vede nimic in unitate).

Era o data o chestie ceva cu ASPI dar nu stiu despre ce e vorba, mai caut...
carocipra
QUOTE (websitefinder @ Oct 22 2007, 16:09) *

HA! HA! HA! N-o sa va vina sa credeti?!... Am rezolvat problema cu DVD-ul... Am mers in registri si am pus

[HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer]
"NoDriveTypeAutoRun"=hex:95,00,00,00 in loc de 91,00,00,00 cat era trecut acolo.

De unde drak' sa stiu de chestia asta... Si eu care ma gandeam sa duc placa de baza la reparat...
Acum citeste si scrie CD/DVD-uri. No problem. Dar multumesc pentru sfat websitefinder.
Ramane de rezolvat problema cu Floppy...

websitefinder
Nu e cumva pe disable in BIOS?
eiffel
De unde drak' sa stiu de chestia asta... Si eu care ma gandeam sa duc placa de baza la reparat...

Pai si de unde ti-a venit ideea sa modifici tocmai adresa aia si tocmai cu valoarea aia ?
carocipra

QUOTE (eiffel @ Oct 23 2007, 09:48) *
Pai si de unde ti-a venit ideea sa modifici tocmai adresa aia si tocmai cu valoarea aia ?

Ideea cu modificarea in registri nu e a mea. Recunosc. Am aflat de pe alt forum ca mai era cineva cu o problema asemanatoare, numai ca lui nu-i mergea autorun, dar mergea din explorer sa deschida DVD-ul. Mie nici de un fel. Sfatul l-am gasit acolo si cum stiu sa editez registri de prin 1998, cand am facut un AMD486 varza, care mai functioneaza si acum; am mers la keya respectiva, si am vazut ca trebuie schimbata valoarea. Am incercat doar... si a mers.

websitefinder: daca te referi la floppy e pusa prima sa boot-eze. De fapt prima e floppy, a doua un CD-ROM-RW si apoi de pe hard. Dar s-ar putea sa ai dreptate. Stiu ca mai este parca ceva in bios legat de floppy. Am sa caut. Dar am sa incerc si varianta cu floppy disk controler sa mai pun o data driverul. Patesc la fel ca la DVD. Se invarte si nu citeste. Zice ca nu e formatata discheta(-ele).
eiffel
Patesc la fel ca la DVD. Se invarte si nu citeste. Zice ca nu e formatata discheta(-ele).

Simptomul asta apare doar in 2 cazuri - discheta busita, sau unitatea busita sau murdara. Poti incerca sa cureti capetele - eventual cu o discheta de curatare ca sa nu mai desfaci tot.
Reclama
Ultimul trend: masini cu 2 rezervoare Pai daca la Petrom alimentezi si apoi castigi inca un plin...
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.