Viena
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64

Marmota

S-ar putea sa ajung prin Viena in aprilie/mai pentru o zi.
Care ar fi obiectivele turistice cele mai imporante care ar merita vizitate ?! Stiu ca e putin ...

PS: am citit toate topicurile legate de acest subiect.

10x
mufa
QUOTE(Marmota @ Feb 2 2006, 00:42) *
S-ar putea sa ajung prin Viena in aprilie/mai pentru o zi.
Care ar fi obiectivele turistice cele mai imporante care ar merita vizitate ?! Stiu ca e putin ...

PS: am citit toate topicurile legate de acest subiect.

10x

Într-o ordine oarecare Schönbrunn, Hofburg, Belvedere, Domul Sf. Ștefan, Școala spaniolă de călărie, muzeul fluturilor, opera ș.a.m.d. Evident, majoritatea le vei vedea doar din exterior biggrin.gif

P.S.: și te-ai gîndit că unul în plus n-ar strica, nu? biggrin.gif

Marmota
Ho, că nu vreau să alerg. biggrin.gif
Mă gândeam la 2/3 obiective.
BOGDAN DSN
Parerea mea :palatul Schonbrunn(4-5 ore - ia biletul classic tour - o parte a palatului,gradinile private, monumentul Gloriette,labirintul si o prezentare de apfelstrudel cu degustare),parcul de distractii Prater(daca iti place sa te dai in diferite chestii - incearca Boomerang si Volare),o urcare in turnul din parcul Dunarii(Donau park - ajungi la 165m si ai o priveliste deosebita),Hofburg,catedrala Sf.Stefan(astea doua in centru)si in general plimbare pe jos prin centru(ring).
Sfat - ia o cartela pentru transport de 24 ore - 5 euro si te plimbi cu orice(metrou,tramvai,autobuz)
Ca preturi - 14.9 la Schonbrunn,5.2 euro urcarea in turn(poti sa iei un bilet combinat turn +roata mare din Prater) si in Prater cam 3-4-5 euro orice chestie.
Marmota
10x bogdan: dragut(sa nu ma intelegi gresit biggrin.gif) ca de obicei
Greuceanu
Ca o parere personala, in cazul tau as prefera sa petrec o parte din timp (poate chiar tot) pur si simplu plimbindu-ma prin Viena, incercind sa simt pulsul si ritmul orasului. Asa cum spunea Bogdan DSN, orasul (respectiv intreaga tara) e (sint) super; merita sa le aloci cu o alta ocazie poate ceva mai mult timp.

E doar o parere ...
Marmota
Stiu , dar nu am ce sa fac. confusedsmiley.png

panel
Eu ti-as recomanda sa iti petreci timpul pe Maria Hilferstrasse. Sa o strabati in lung si lat, sa te plimbi prin toate magazinele de acolo, sa mananci un carnat vienez cu branza. E prea putin o zi la Viena sa faci altceva. Nu ramai cu nimic strabatand in fuga frumoasa Viena. Macar asa o sa faci o bucurie celor de acasa, aducandu-le suveniruri.
mufa
QUOTE(panel @ Feb 5 2006, 20:51) *
Eu ti-as recomanda sa iti petreci timpul pe Maria Hilferstrasse. Sa o strabati in lung si lat, sa te plimbi prin toate magazinele de acolo, sa mananci un carnat vienez cu branza. E prea putin o zi la Viena sa faci altceva. Nu ramai cu nimic strabatand in fuga frumoasa Viena. Macar asa o sa faci o bucurie celor de acasa, aducandu-le suveniruri.

Asta e tare. Eu zic că dacă tot n-are omul decît o zi la dispoziție să se ducă într-un mall și să stea acolo. Alte sfaturi de genul ăsta mai ai?
panel

Maria Hilferstrasse e o strada in centrul Vienei. De aici poti ajunge usor la Stefan Dome, la Primaria Vienei, la ruinele romane. Si faci asta fara nici un fel de efort, strabatand in lung si in lat strada. Mai am si alte idei dar din pacate cum spuneam, timpul e prea scurt.

Vienezii nu au un mall propriu-zis, exista o zona SCS, unde au mai multe complexa de magazine. Tot acolo este si cel mai mare Media Markt din Europa.
AlexIP
Si NU, repet, NU incerca sa mergi pe jos daca nu esti obisnuit cu traseele montane prelungite. biggrin.gif
...easca
Si eu ti-as recomanda sa faci macar turul clasic la Schonbrunn, nu pierzi ( de fapt, castigi ) decat 2-3 ore. Iar in plimbarea de la statia de metrou pana la Stephan's Dom iei si pulsul strazii.
Cristist50
Plimba-te prin centru, insa nu pe Maria Hilferstrasse. Nu de alta insa acolo sunt doar magazine.
Nu ai timp pentru vizitat muzee din pacate.

Eu am stat o saptamana si nu am vazut tot ce se putea vedea.
Marmota
S-a votat: turul clasic la Schonbrunn + Domul Sf. Ștefan + Prater.

Fara magazine !
invisible
QUOTE(...easca @ Feb 6 2006, 22:04) *
Si eu ti-as recomanda sa faci macar turul clasic la Schonbrunn, nu pierzi ( de fapt, castigi ) decat 2-3 ore. Iar in plimbarea de la statia de metrou pana la Stephan's Dom iei si pulsul strazii.

asta cu plimbarea am facut-o si eu in '95
mi-a placut cum e luminat dom-ul noaptea naughty.gif
BOGDAN DSN
Pt.marmota - in centru poti lua masa la una din multele terase amplasate in zona pietonala(nu stiu daca sunt deschise cand mergi tu). Eu am ramas cu o impresie foarte frumoasa de acest fel de a manca la o terasa in aer liber in zona pietonala,fara poluare,fara manele sau alte zgomote - si nici nu e prea scump - eu am platit pentru o portie mare de schnitzel vienez cu cartofi si o bere circa 10 euro.Oricum daca poti si seara sa te plimbi prin centru vei ramane impresionat de ceea ce vei vedea.Neaparat sa mananci inghetata - e o gelaterie super la vreo suta de metri de Stephan's Dom pe colt e a unor italieni - o inghetata maaare 2.25 euro buna rau mmmmm . of,of,mai,mai acu as pleca......
Recomandare - in Prater daca mergi si te dai in diverse chestii sa mergi nemancat - cand termini poti manca linistit.
mufa
Eu zic că ar fi păcat să piardă vremea într-un parc, chiar dacă se numește Prater smile.gif
mstir
Vreau sa plec in vacanta la Viena si as vrea sa stiu cum este mai potrivit: sa plec de aici doar cu cardul de salariu (Visa Electron, card in lei dar cu utilizare internationala), sau sa-mi fac un card in euro din tara, pe care sa-l folosesc acolo? Ma intereseaza atat diferentele de curs si de comisioane cit si posibilitatea reala de a folosi aceste carduri ( magazine, muzee, restaurante, hotel,etc)
sandossu
cardurile cred ca le poti folosi oriunde, chiar daca sunt in lei, pentru ca se face conversie automat, dar e mult mai avantajos sa ai card in euro. mie cand l-am facut, mi-au zis ca e comision de 1.8% de conversie si nu e chiar mic
Dana_H
Eu am intrebat ce diferente ar fi la folosirea afara a unui Visa Electron vs. Mastercard (ambele pe lei insa). Raspunsurile au fost urmatoarele:
- Mastercard are o raspandire mai alrga decat Visa Electron si e mai usor sa platesti cu el la comercianti ;
- comisioanele sunt aceleasi : 1% + 3 EUR, in cazul extragerilor de bani de la bancomat, 0 pentru plata cu cardul ;
- pentru Mastercard, cursul de schimb (RON - EUR) este cursul Mastercard, nu cursul bancii.

Asta este pentru ING, nu stiu la alte banci.
codruta
Sfatul meu este cardul in lei, in ciuda diferentelor de comision care sunt de altfel nesemnificative. Eu am folosit intr-o vacanta un mastercard in euro si in cealalta visa electron in lei. in privinta cursului de schimb am iesit mai bine cu cardul in lei (am avut si putin noroc pentru in perioada in care am fost in vacanta cursul leu/euro a scazut asa ca in momentul verificarii cursului de schimb la care am facut tranzactiile la intoarcerea in tara am avut placuta surpriza sa vad ca am avut parte de un curs mai avantajos decat cel la care as fi putut cumpara eu euro inaintea plecarii). Din cate tin minte, diferenta majora - adica vreo 2 euro este in momentul extragerii banilor (incearca sa extragi o data o suma mai mare - parca maximul permis e de 250 euro iar unde poti plateste cu cardul).
De ce recomand cardul de lei? Pentru ca, daca doamne feri se intampla ceva (iti fura cineva cardul, il pierzi etc) costurile de blocare a cardului samd sunt foarte mari (ex. la mastercard, o blocare de card daca esti in strainatate te costa 120 euro iar eliberarea lui in regim de urgenta in strainatate te costa 80 euro) la visa electron taxa de blocare este de 50.000 lei dar nu se poate elibera in regim de urgenta in strainatate.
Scuze, acum am vazut ca ambele carduri sunt pe lei. In acest caz, ia-le pe amandoua, tine-le in locuri diferite si asigura-te ca ai la tine nr-ul de telefon de la banca (pentru cazuri de urgenta)
don_dannielo
QUOTE(codruta @ May 15 2006, 14:52) *
Scuze, acum am vazut ca ambele carduri sunt pe lei.

De carduri in lei vorbea alt user peacefingers.gif

Oricum, utile informatiile tale.
1024
nu toate cardurile au comision zero la cumparaturi,de exemplu romexterra,de aceea trebuie intrebat la banca respectiva.
Courage
Mda, pt ca am fost la Viena pot s aiti spun ca se uita ff. atent la ce card ai.

Electron si Maestro nu sunt vazute ff. bine, iar Maestro e considerat Bankomat card, nu s eplateste cu el.

Iti recomand cel putin un card de la HVB sau Raiffeisen pt ca acolo vezi multe sucursale ale acestor banci.

Nu conteaza ce valuta ai in cont.. conversia e automata !

P.S. vezi ca la toate cardurile din .ro ai niste marje ff. mici de extragere numerar sau plati la POS zilnic, asa ca poti sa te trezesti ca ai bani, dar ai depasit limita zilnica...

Vb cu banca pt marirea limitei.
CRG
Visa Electron rulz..!

Comision de 1% la plata comercianti, si o paritate buna, cel putin la mine la BCIT. Plus ca pot sa platesc si pe net daca activez aceasta optiune.

Cand voi pleca in vacanta, voi lua o parte din bani cash si o parte pe card. Atentie mare, pentru ca afara nici nu se cere pin-ul, deci daca ti-l fura, trebuie sa anunti cat mai repede centrul de carduri (adica in cateva minute!!).
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.