elbriga
28th November 2008, 17:50
QUOTE (sorel_789 @ Nov 25 2008, 23:40)

as vrea sa merg de pe 19.dec pana pe 22.dec la Viena... Nu stiu e0xact la care hotel sa stau... doresc ceva mai ieftin..ce-a ramas de fapt.. insa nu orice...
am gasit pe booking : Holiday Inn si Kavalier Hotels la 177E pt cele 3 nopti, cam de 2 pers. Stiti cumva daca au inapropiere statie de metro ? Eu merg cu masina personala si nu stiu preturile la parcari in centrul Vienei, voi stiti ?
unde as putea parca pt a vizita zonele interesante... stiu ca suna ambiguu, insa cei care au fost poate stiu mai bine,
multumesc, orice info imi e de folos! merci
PS: credeti ca e mai ok si ca pret, pt 4 persoane sa mearga cu masina de prin apropierea Schonbrunn pana prin centru...
Pentru hotelul Kavalier poti incerca rezervare aici www.inthotels.com au preturi bune.Parcarea la hotel e subterana si e pe la 11 euro parca ,au lift de la parcare direct in hotel.Eu ultimile ori am parcat vis-avis de hotel ,e zona fara restrictii si nu am avut nici eu si nici altii probleme...Statia de tramva (52) e la 100 m de hotel si duce in capatul ei la o linie de metrou. Schonbrunn-ul e accesibilsi la pas de plimbare pe jos. Hotelul e intradevar de patru stele si cind pretul e convenabil (difera de la o zi la alta pe sume considerabile!) cu siguranta nu-l ocolesc...
DanCld
28th November 2008, 19:16
QUOTE (elbriga @ Nov 28 2008, 17:50)

Pentru hotelul Kavalier ....
Ai uitat sa spui ca in spate este un triaj de cale ferata si implicit jumatate din ferestre au vizibilitate directa asupra lui. Dar daca nu e mijlocul verii - implicit canicula - sa trebuiasca sa tii geamul deschis noaptea, e OK. Termopanele lor chiar isi fac treaba. A, aparent nu au aer conditionat in camere, doar jos la receptie
elbriga
28th November 2008, 19:37
QUOTE (DanCld @ Nov 28 2008, 19:16)

Ai uitat sa spui ca in spate este un triaj de cale ferata si implicit jumatate din ferestre au vizibilitate directa asupra lui. Dar daca nu e mijlocul verii - implicit canicula - sa trebuiasca sa tii geamul deschis noaptea, e OK. Termopanele lor chiar isi fac treaba. A, aparent nu au aer conditionat in camere, doar jos la receptie

ce pot sa zic doar ca am stat de peste zece ori in acest hotel si nu am avut decit camere spre strada -nici nu stiam ca au si camere cu vederea in ...spate.Iar camerele aveau aer conditionat care ce e drept nu l-am folosit deoarece in ''sezon'' am fost doar la sfirsitul lui mai,restul doar iarna...
DragosMD
29th November 2008, 15:11
QUOTE (MmeButterfly @ Nov 28 2008, 16:28)

Stie cineva daca ptr studentii din UE exista reduceri la intrarile la obiectivele turistice?
au cateva; acolo unde sunt, sunt afisate clar pe saitul respectivului obiectiv. eu am putut verifica acest lucru in practica doar la turnul dunarii, unde am economisit cam 1 euro.
vladut_v
29th November 2008, 21:05
Ai unele reduceri cu cardul european de studenti ISIC. Mai poti avea reduceri si cu EURO<26.
sorel_789
29th November 2008, 23:02
mc pt raspunsuri...
Intre Kavalier si Ibis Mariahilf, e cam 100 EUR diferenta de pret in plus pt Ibis, pt sejurul care l-as alege eu... stie cineva unde anume e Ibis-ul acesta ? este in partea pietonala a strazii Mariahilfer ?
inca o intrebare ... cat ar fi de mers pe jos intre Ibis Mariahilf si piata centrala.. sf stefan, primaria...
bturcanu
29th November 2008, 23:22
Saptamana care a trecut am petrecut-o la Viena.
Impresiile le-am scris pe blog, pentru cei interesati ( http://www.bogdanturcanu.ro/blog/2008/11/3...amana-la-viena/ )
vladut_v
30th November 2008, 02:10
QUOTE (sorel_789 @ Nov 29 2008, 23:02)

inca o intrebare ... cat ar fi de mers pe jos intre Ibis Mariahilf si piata centrala.. sf stefan, primaria...
Vreo 2.7 KM
Uite unde-i: http://www.ibishotel.com/gb/hotel-0796-ibi.../location.shtml
Arunca o privire si pe Google Earth...
moschino
30th November 2008, 04:15
chiar nu merge nimeni la restaurant in viena pe 25 dec?poate imi raspunde si mie cineva...
adelmina
30th November 2008, 08:20
QUOTE (moschino @ Nov 30 2008, 04:15)

chiar nu merge nimeni la restaurant in viena pe 25 dec?poate imi raspunde si mie cineva...
Daca intri pe www.tripadvisor.com si intri pe restaurante, dupa ce ai selectat Viena, vei gasi o lista de 400 si ceva de taverne, restaurante, etc. Iti alegi de acolo in functie de ce te intereseaza si le trimiti un e-mail, pt. rezervare. Iti vor raspunde si daca au ocupat. Bafta!
sorel_789
30th November 2008, 09:35
stie cineva de unde incepe Mariahilfer strasse PIETONALA ? am inteles ca nu toata e pietonala, ci doar zona cu magazinele...
cine a fost, poate sa imi spuna ?
eventual : de la intersectia strazilor x cu y pana la ...
moschino
30th November 2008, 10:15
QUOTE (adelmina @ Nov 30 2008, 08:20)

Daca intri pe www.tripadvisor.com si intri pe restaurante, dupa ce ai selectat Viena, vei gasi o lista de 400 si ceva de taverne, restaurante, etc. Iti alegi de acolo in functie de ce te intereseaza si le trimiti un e-mail, pt. rezervare. Iti vor raspunde si daca au ocupat. Bafta!
mersi
creivean
30th November 2008, 10:38
sorel_789
Nu exista parte pietonala, se circula cu auto pe toata lungimea ei, dar Ibis Mariahillf este la circa 200-300 metri de Mariahillf Strasse, asa ca nu este nevoie sa mergi cu auto. Alege cu incredere Ibis, eu am stat acolo si am fost multumit. Depinde ce vrei sa faci. Pentru cumparaturi pe Mariahilff Strase este mai bun Ibis, dar pentru a vedea Schonbrunn este mai bun Kavalier. Insa eu am stat la Ibis si cu masina am fost si la Schonbrunn si la Gradina Zoo de acolo, pentru 20 Euro, am lasat masina intr-o parcare subterana si nu am avut probleme. De altfel eu am fost peste tot cu masina, si la SCS unde parcarea este gratuita.
sorel_789
30th November 2008, 11:35
incerc sa culeg informatii din ceea ce imi raspundeti 
creivean, cat e ca si timp sa mergi pe jos de la Ibis Mariahilf pana in 'centru' .. stefan dom, primaria, si atractiile din centru
deci am de vizitat (pana acum) :
-Schonbrunn-ul .... cam cat timp iti trebuie pt a-l vizita ?
-gradina zoo .. cat timp ?
mc
creivean
30th November 2008, 14:22
sorel_789
Scuze de intarziere, dar suntem in zi de alegeri
De la Ibis, pana in cartierul muzeelor ai de mers circa 15-20 minute, daca nu te opresti la cumparaturi pe Mariahilff Strase, altfel ai sanse sa nu mai ajungi.
Oricum la mers, cobori, deci ajungi mai repede, la intors, depinde ...
Daca vrei sa vezi si Schonbrunn si Gradina Zoo intr-o zi, rezerva-ti o zi, mai ales ca se face intuneric repede.
xthina
30th November 2008, 16:57
hello ... eu plec in viena de craciun...si voi sta vreo 3 zile... programul agentiei e cam aiurea... in sensul ca pe diferite site-uri scrie ca targul de craciun se termina pe 24 dec, agentia taman pe 24 seara ne duce la targ...si multe altele...dar asta e, excursia e deja platita...
ce vreau de fapt sa intreb e : vom sta la AUSTRIA TREND APPARTEMENTHOTEL si din cate am vazut e foarte departe. pentru cei care stau in viena, cat de sigura e zona aia? daca vreau sa-mi fac program singura si sa vin la hotel la 1 noaptea... sunt in siguranta sau risc sa ma intalnesc cu lupul? metroul circula la orele astea. si care-i faza cu biletele de transport in comun si cu intreruperile care ai voie sa le faci ca nu am inteles exact? merci mult
vang
30th November 2008, 19:35
QUOTE (elbriga @ Nov 28 2008, 17:50)

Pentru hotelul Kavalier poti incerca rezervare aici www.inthotels.com au preturi bune.Parcarea la hotel e subterana si e pe la 11 euro parca ,au lift de la parcare direct in hotel.Eu ultimile ori am parcat vis-avis de hotel ,e zona fara restrictii si nu am avut nici eu si nici altii probleme...Statia de tramva (52) e la 100 m de hotel si duce in capatul ei la o linie de metrou. Schonbrunn-ul e accesibilsi la pas de plimbare pe jos. Hotelul e intradevar de patru stele si cind pretul e convenabil (difera de la o zi la alta pe sume considerabile!) cu siguranta nu-l ocolesc...
QUOTE (vladut_v @ Nov 30 2008, 02:10)

Vreo 2.7 KM
Uite unde-i:
http://www.ibishotel.com/gb/hotel-0796-ibi.../location.shtml Arunca o privire si pe Google Earth...
QUOTE (xthina @ Nov 30 2008, 16:57)

hello ... eu plec in viena de craciun...si voi sta vreo 3 zile... programul agentiei e cam aiurea... in sensul ca pe diferite site-uri scrie ca targul de craciun se termina pe 24 dec, agentia taman pe 24 seara ne duce la targ...si multe altele...dar asta e, excursia e deja platita...
ce vreau de fapt sa intreb e : vom sta la AUSTRIA TREND APPARTEMENTHOTEL si din cate am vazut e foarte departe. pentru cei care stau in viena, cat de sigura e zona aia? daca vreau sa-mi fac program singura si sa vin la hotel la 1 noaptea... sunt in siguranta sau risc sa ma intalnesc cu lupul? metroul circula la orele astea. si care-i faza cu biletele de transport in comun si cu intreruperile care ai voie sa le faci ca nu am inteles exact? merci mult
mergem la Viena in 28dec. la hotel Agnes.Cine imi poate da informatii despre el?
fredy2007
4th December 2008, 10:59
In urma cu aproape o luna de zile, mai exact in perioada 08-12.11.2008, am fost in excursie la Viena.Am fost cazat la pensiunea Ribisch, situata in districtul 10.Undeva la periferia Vienei.Este o zona linistita si curata de case.Parcarea este mica, incap circa 3 masini, dar este gratuita.Conditiile sunt de 2 stele, este curat, camera este prevazuta cu camera de dus si toaleta, tv in camera.Micul dejun este inclus in pretul camerei si consta intr-un bufet suedez.Costul camerei pt doua persoane a fost de 60 euro.
Mai este si Etapul pt cazare, situat chiar langa autostrada, conditiile fiind ok pt cei care vor mai mult sa colinde orasul si nu pun mare accent pe conditii de 3-5 stele la cazare, insa acolo parcarea se plateste la ora.
Accesul spre centrul orasului se face usor, cu tranvaiul cu care se merge cateva statii si metroul.
Nu o sa redau integral experienta mea pe acest topic fiindca nu aduce ceva nou fata de ce s-a scris pana acum insa pentru cei care nu cunosc absolut nimic despre Viena voi mentiona top 10 al atractiilor Vienei.
1.Stephansdom-catedrala gotica datand din anul 1147, catacombele sale si turnul din nord , precum si strazile din zona, vechi, construite in stil baroc care au un farmec deosebit.
2.Palatul Hofburg-fostul palat imperial
3.Kunsthistorisches Museum-muzeul de arta
4.Palatul Belvedere-gazduieste galeria nationala a Austriei de pictura
5.Karlsckirche-biserica superba in stil baroc din secolul 18
6.Museumsqartier-vechile grajduri imperiale transformate intr-un complex extins de muzee
7.Opera de stat
8.Cladirea Secesiunii-refloecta stilul Art Nouveau
9.Hundertwasserhaus-cladire ce se caracterizeaza prin etaje neuniforme, gradini pe acoperis si ferestre unicat
10.Palatul Schonbrunn-vechea resedinta de vara a familiei imperiale habsburgice, gazduieste gradina zoologica care este cea mai veche din lume
Viena este un oras frumos, plin de straini dar civilizat.Este recomandat ca vizitarea sa sa fie realizata pe jos sau folosind transportul in comun , foarte bine pus la punct,pt a simti spiritul orasului.Un ghid turistic al orasului este mai mult decat binevenit.Ideal este ca el sa fie lecturat cu atentie ,inainte de plecarea in calatorie, pentru o mai buna planificare a excursiei.Veti afla foarte multe lucruri interesante si utile.
Sunt foarte multe obiective turistice de vizitat in Viena, acest oras fiind un adevarat muzeu, insa pentru asta ai nevoie de timp mult.Poate chiar 2-3 luni de zile.
Daca va aflati aici, ar trebui sa incercati produsele culinare locale cum ar fi celebrul snitel vienez, strudelul sau sachertorte(prajitura nr 1 a Vienei, pt care doi maestrii cofetari vienezi au dus o batalie juridica timp de 7 ani pt recunoasterea originii retetei de preparare).Merita incercata berea la halba, vinul alb si in general toate produsele lor alimentare.Austriecii au o bucatarie foarte complexa , influentata de popoarele din jur.
Cine sta doar trei zile in Viena, daca este organizat, si nu doarme prea mult dimineata, poate vizita obiectivele turistice mentionate mai sus , la care adaug pentru cumparaturi celebra Mariahilfestrasse, celebra strada dedicata amatorilor de shoping.
Personal am mai vizitat zona parlamentului, a primariei, celebrul ringstrasse, universitatii.In general, cu exceptia Schonbrunn-ului, toate obiectivele turistice mentionate se afla in centrul orasului, care pot fi acoperite pe jos, sigur de cei care le place sa faca asta.
Binenteles ca fiecare poate vizita ce doreste, unii prefera cluburile de noapte, baruri, discoteci, etc.Eu am preferat obiectivele mentionate mai sus.
cosmorom
4th December 2008, 22:40
Salut,
Am rezervat cazarea la hotel Meininger si pe site scrie ca cel mai scurt drum de la aeroport este " From the airport, take bus 1187 directly to the south train station (Südbahnhof) and then the U1 underground line to Keplerplatz" Intrebarea mea este cat costa acest autobuz si unde in incinta aeroportului este mai exact statia?
De acest hotel ce puteti sa-mi spuneti? A stat cineva la acest hotel?
elanis
5th December 2008, 16:04
Mai exact, ce nu poti vedea iarna la Schonbrunn? Te poti plimba, totusi, prin gradini, gratis?