Viena
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64

torres_23

QUOTE (Peachy @ Jul 17 2008, 19:20) *
Din cate stiu metroul circula intre 5 dimineata si 1 noaptea (ultima cursa are plecarea la 12 noaptea).
Uite AICI poti sa-ti faci traseul (de fapt iti da mai multe varinte) de oriunde din Viena pana la SCS (Vosendorf SCS). N-am trecut pe acolo, dar vad ca cel mai simplu este sa iei tramvaiul de langa Opera si te duce pana la scs.

Poti folosi Viena card-ul?
PestelePrajit
QUOTE (ticaloasa @ Jul 10 2008, 22:05) *
nu stiu dc va riscati sa mergeti cu sky europe...eu am fost la viena de pe 4 pana pe 7 si am fost cu austrian airlines: diferenta de bani a fost de aproximativ un milion!!! eu zic ca se merita, decat sa risti sa dormi prin aeroport, sa ti se piarda bagajele sau mai stiu eu ce...

La AUA nu se pierd bagaje ? roll2.gif
Dacă SkyEurope nu ar avut zboruri pe ruta Bucuresti - Viena la concurenta cu Tarom și Austria Airlines, nu ai fi pupat matale în vecii vecilor AMIN Red Ticket-ul ăla la Austria Airlines.

Întreabă-i pe cei care calătorea la Viena în urmă cu 3/4 ani ce tarife NERUȘINATE aveau cele două companii pentru o călătorie de aproximativ 70' !

dringo
QUOTE (ticaloasa @ Jul 10 2008, 22:05) *
nu stiu dc va riscati sa mergeti cu sky europe...eu am fost la viena de pe 4 pana pe 7 si am fost cu austrian airlines: diferenta de bani a fost de aproximativ un milion!!! eu zic ca se merita, decat sa risti sa dormi prin aeroport, sa ti se piarda bagajele sau mai stiu eu ce...

pai sky tocmai a vandut saptamana trecuta bilete bucuresti-viena cu 2 euro dus-intors, toate taxele incluse. si acum au alte promotii. mai fa-ne un calcul, cat spuneai ca-i diferenta de pret?

offtopic: "va riscati", "se merita" - v-a prajit vanghelie neuronii. mai luati la rasfoit manualele de gramatica si cititi cum e treaba cu reflexivul. sincer, cred ca "se merita" sa vorbiti corect limba romana. thumbdown.gif
Peachy
QUOTE (torres_23 @ Jul 18 2008, 07:43) *
Poti folosi Viena card-ul?

De ce nu, doar este valabil pt. toate mijloacele de transport din Viena (cele trecute la wienerlinien.at).
In afara reducerilor (cam mici) pentru diverse palate, muzee, etc., este identic cu abonamentul obisnuit pe 72 ore.
Vifor
Cum e Hotel Terminus?
Stiu c-au fost multi romani pe-acolo, am citit review-urile de pe 2 site-uri, dar tot mai multumit as fi cu niste pareri ale colegilor softpedisti.
pana
rog sa-ma ajutati cu niste obiective care ,,merita,, in viena .nu de shopping. si daca se poate un loc unde sa merg cu copilulde 9 ani la distractie
muresandorel
Ma bag si eu in seama.
Este un parc mare de distractie in viena (prater sau cam asa ceva)
Daca mergeti cu masina sa aveti harta,surprinzator de putine indicatoare!!!!!!!!!!!!!!
La scs va trebuie o zi intreaga este un moll fffffff mare dar destul de scump,mai bine langa viena la outlet pandorf(si acolo trebuie 1/2 zi cel putin)

pana
multumesc
PestelePrajit
QUOTE (pana @ Jul 18 2008, 22:31) *
multumesc

Mai bine la gradina zoologica unde au doi pui de urs polar si un pui de urs panda. rolleyes.gif

Fu Long

http://www.zoovienna.at/e/pandababy_2007.html

Tăntica care îl îngrijește pe Fu Long are doctorat pe domeniul acesta.
mihaigerard

Salut,

Cam de cat timp as avea nevoie sa vizitez Viena si principalele sale atractii fara sa ma grabesc prea tare?
Am de ales intre 3 zile si 5. smile.gif

Nu stiu cum ma voi descurca cu banii pentru cele 5.
Oricum ma gandeam la o suma undeva pe la 500-600 Euro per total, cazarea si transportul insumand vreo 250 euro.

Ar fi suficienti comparativ cu preturile de pe acolo?

Multumesc.
dobreana
QUOTE (pana @ Jul 18 2008, 22:19) *
rog sa-ma ajutati cu niste obiective care ,,merita,, in viena .nu de shopping. si daca se poate un loc unde sa merg cu copilulde 9 ani la distractie

Pentru distractie poti merge in Prater sau poti merge la Schonbrunn unde exista Gradina Zoo si Labirintul. Noi nu am mers la Zoo dar fiica mea care are 17 ani a fost foarte incantata de timpul petrecut in labirint. Aici gasesti cateva jocuri pentru copii, oglinzi care deformeaza imaginea si doua labirinturi.
Atasez cateva poze, intai de la Prater si apoi de la Schonbrunn.
La Prater nu se plateste intrare, pentru Schonbrunn poti intra pe net www.schoenbrunn.at/, noi am luat bilet de familie si pretul a fost ok.

Distractie placuta!

dobreana
QUOTE (mihaigerard @ Jul 19 2008, 16:37) *
Salut,

Cam de cat timp as avea nevoie sa vizitez Viena si principalele sale atractii fara sa ma grabesc prea tare?
Am de ales intre 3 zile si 5. smile.gif

Nu stiu cum ma voi descurca cu banii pentru cele 5.
Oricum ma gandeam la o suma undeva pe la 500-600 Euro per total, cazarea si transportul insumand vreo 250 euro.

Ar fi suficienti comparativ cu preturile de pe acolo?

Multumesc.

Eu cred ca este cam putin, acum depinde de tine ce inseamna a nu te grabi.
Eu am fost la inceputul lunii in Viena, am stat trei nopti, pentru mine a fost prea putin si pot sa-ti spun ca am avut impresia ca a fost cam pe fuga.
Sa incerc sa-ti detaliez un pic. Am ajuns in Viena seara pe la 18, cazare la hotel apoi o scurta plimbare spre centru orasului. A doua zi am luat metroul spre Schonbrunn am intrat la ora 10:15, tichet Classic Pass ce include Turul palatului, Gradinile private, Labirintul, Gloriette si prepararea si degustarea renumitului strudel cu mere si am iesit putin dupa ora 15, din pacate fara sa asistam la preparea strudelului pentru ca trebuia sa mai asteptam mai mult de 30min. Ai mei erau morti de foame si oboseala iar la terasele din interiorul palatului nu gaseai un loc la mese. Spre seara am fost in parcul Prater si cam asta a fost prima zi.
In urmatoarea zi am vizitat Catedrala Stephansdom si apoi am hotarat sa vizitam palatul Hofburg, o mica plimbare prin centru, cladirea primariei, palatul de justitie, opera, biblioteca nationala, pe seara am mers la Turnul Dunarii.
Sper ca relatarea mea te poate ajuta sa-ti faci o idee, daca mai ai si alte intrebari cu placere.
NUTI66
QUOTE (eskimoss @ Jul 16 2008, 17:55) *
Plec peste o saptamana la viena, pana acum stau bine la capitolul documentare, daca stiu exact ce vreau sa vizitez si ma descurc cu metroul, mai am cateva intrebari. Pana la ce ora circula mijloacele de transport in comun? pentru ca as vrea sa stau seara tarziu sa ma plimb. Cum ajung la SCS mai usor? Si mai era cred ceva dar se pare ca am uitat! Oricum trebuie sa va multumesc anticipat pentru ca sunteti supersaritori.

Pentru SCS poti lua autobuzul IKEEA din fata Operei.Primul pleaca dimineata la 10 si apoi la 45 minute.Nu se plateste nimic la dus,circula fara oprire pana la SCS.La intoarcere,iei bilet de la magazinul IKEEA din SCS (este exact la intrarea unde te lasa autobuzul).Nu mai stiu exact cat costa,oricum nu mai mult de 2 Euro.
Allianz12
Salutare!

Avand in vedere ca topic-ul "Totul despre Austria" are "numai" 48 de pagini si nu se refera strict la ceea ce ma intereseaza pe mine, respectiv cazare in Viena, va rog pe voi sa-mi recomandati si mie un loc (hotel, pensiune, apartament) unde pot sa ma cazez si eu cateva zile in Viena. Am gasit de ex. cazare ieftina la ETAP Hotel, dar faptul ca e situat langa autostrada nu ma prea incanta. Caut ceva mai linistit, cu mic dejun, parcare asigurata (am inteles ca parcarea e o problema in Viena) si situare cat mai centrala.

Multumesc.
torres_23
Dupa lungi cautari si discutii pe un alt forum am descoperit adresele unor P+R din Viena unde preturile sunt acceptabile.

http://maps.google.com/maps/ms?msa=0&m...3d1b23ee685bd23

http://www.oeamtc.at/netautor/pages/resshp...dg/1104387.html
Peachy
La primul link vad doar harta Americii de Nord, al doilea in schimb e corect, acelea sunt garajele Park & Ride unde parcarea te costa max. 3 eur/zi. Toate au in apropiere o statie de metrou, autobus sau tramvai, iar traseul optim (cu mijloacele de tranport in comun) de la garaj catre hotel/apartament se poate afla accesand Wiener Linien.
PixulMeu
QUOTE (Allianz12 @ Jul 22 2008, 21:51) *
Salutare!

Avand in vedere ca topic-ul "Totul despre Austria" are "numai" 48 de pagini si nu se refera strict la ceea ce ma intereseaza pe mine, respectiv cazare in Viena, va rog pe voi sa-mi recomandati si mie un loc (hotel, pensiune, apartament) unde pot sa ma cazez si eu cateva zile in Viena. Am gasit de ex. cazare ieftina la ETAP Hotel, dar faptul ca e situat langa autostrada nu ma prea incanta. Caut ceva mai linistit, cu mic dejun, parcare asigurata (am inteles ca parcarea e o problema in Viena) si situare cat mai centrala.

Multumesc.

E chiar foarte linistit.
Da, e aproape de autostrada dar nu foarte aproape: 10-15 minute de mers pe jos.
torres_23
QUOTE (Peachy @ Jul 23 2008, 00:21) *
La primul link vad doar harta Americii de Nord, al doilea in schimb e corect, acelea sunt garajele Park & Ride unde parcarea te costa max. 3 eur/zi. Toate au in apropiere o statie de metrou, autobus sau tramvai, iar traseul optim (cu mijloacele de tranport in comun) de la garaj catre hotel/apartament se poate afla accesand Wiener Linien.

Nu stiu ce s-a intamplat.... Am copiat exact link-ul. mellow.gif
Sper ca asta sa fie bun: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&...3d1b23ee685bd23 .
elbriga
[ Caut ceva mai linistit, cu mic dejun, parcare asigurata (am inteles ca parcarea e o problema in Viena) si situare cat mai centrala.

Eu am stat in luna mai aici http://www.kolpinghaus-wien12.at/ .Am rezervat prin Booking.com dar se poate rezerva si direct .Pretul foarte bun (2 pers. 54 Euro) cu baie proprie parcare in fata hotelului ,curat,mic dejun foarte bun ,aproape de metrou si de o piata si un supermarket Spaar .Schonbrunn-ul e la citeva sute de metrii. De asemenea de multe ori am rezervat de pe www.inthotels.com la hotel Kavalier ,patru stele impreuna cu toate facilitatile asigurate de asemenea categorie ,in functie de data de rezervare se pot obtine preturi foarte bune
Violet_Hell
QUOTE (NUTI66 @ Jul 20 2008, 09:00) *
Pentru SCS poti lua autobuzul IKEEA din fata Operei.Primul pleaca dimineata la 10 si apoi la 45 minute.Nu se plateste nimic la dus,circula fara oprire pana la SCS.La intoarcere,iei bilet de la magazinul IKEEA din SCS (este exact la intrarea unde te lasa autobuzul).Nu mai stiu exact cat costa,oricum nu mai mult de 2 Euro.

Ai dreptate,este linga autostrada dar este liniste.Am stat in februarie acolo si a fost chiar OK.Doar micul dejun a fost cam slabutz.Preturile erau ok la cazare .Daca tin bine minte am platit 45 euro/noapte/camera dubla

Avantajul este ca,,foarte aproape de hotel ai si statia de metrou(aprox 5 min de mers pe jos)
Dantzu
Salutare la toate lumea!!!

Dupa 2 nopti de citit pe forum de spre Austia si Viena (cu ochii rosii si inebunit de somn) indraznesc sa cer si eu un sfat celor care au experienta in ceea ce privesc atractiile turistice din Viena.
Urmeaza ca in perioada 23 august - 2 septembrie (11 zile 10 nopti) sa imi petrec concediul in Viena impruena cu sotia mea si baietelul nostru (1 an si 3 luni).
Stiu in principiu care sunt cele mai importante locuri de vizitat (muzee, palate, cladiri, strazi importante si piete) dar nu am un ordin de marime in ceea ce priveste timpul necesar pentru vizitarea lor - pentru a putea stabili un traseu aproximativ pe zile - astfel incat sa optimizez acest traseu si sa pot sa cuprind viziatrea cat mai multora dintre ele. As fi recunoscator daca putei sa ma ajutati in legatura cu aceasta problema.

Va multumesc

P.S. Legat de transport si cazare:

Transportul cu avionul - Sky Europe - ( cu rezervare directa pe site-ul lor) ceva ciudat a fost ca pe site era 48 E/persoana all inclusive dar cand am tras linie si am calculat pretul final a ajns cam 100E / persoana (taxe aeroport+bagaje+bilet 39E) huh.gif .....
Cazare - rezervat tot pe internet- http://members.chello.at/walkner/gallerie2008/ - 540E / 10 nopti
metalactual
Copilasul - infant - in principiu este gratis daca nu are loc ( adica unul din voi il tine in poala ), sau fct. de cate bagaje a-ti trecut la cala. NU mai are importanta, pretul este f. bun.

Nu va stresati, chiar si cu un copil mic o sa aveti timp arhisuficient sa vedeti tot ce v-ati propus in cele 9 zile full, orasul este compact, obiectivele de baza f. apropiate. Harta buna si metrou+tramvai+picioare smile.gif .
fly_dream
QUOTE (metalactual @ Jul 26 2008, 13:22) *
Copilasul - infant - in principiu este gratis daca nu are loc ( adica unul din voi il tine in poala ), sau fct. de cate bagaje a-ti trecut la cala. NU mai are importanta, pretul este f. bun.

Oricat de mult ai asemana "infantul" cu un bagaj, tot trebuie sa platesti pentru el.... mai toate companiile practica un pret modic.... la SkyEurope am vazut ca bebelusul "costa" 24 euro/zbor....
Dantzu
QUOTE (fly_dream @ Jul 26 2008, 14:33) *
Oricat de mult ai asemana "infantul" cu un bagaj, tot trebuie sa platesti pentru el.... mai toate companiile practica un pret modic.... la SkyEurope am vazut ca bebelusul "costa" 24 euro/zbor....

Exact pretul platit pt bebe a fost de 24E, iar pretul total a fost de 226 E dus-intors (2 adulti cu un bagaj de cala pentru fiecare +bebe+taxe)

Peachy
QUOTE (Dantzu @ Jul 26 2008, 01:18) *
...
Cazare - rezervat tot pe internet- http://members.chello.at/walkner/gallerie2008/ - 540E / 10 nopti

Am stat aici recent cu familia, am fost multumiti de conditiile oferite de apartament. Jos au si un mic restaurant, Zur Reblaus (oferta e variata, calitate foarte buna la un pret mediu), cu o mica terasa in curtea interioara a cladirii, iar in apropiere este parcul Augarten, unde in incinta palatului se pot admira faimoasele portelanuri (de fapt acolo se si fabrica).

Locatia este excelenta (intersectia dintre Taborstrasse si Obere Augartenstrasse) , chiar in fata cladirii este statia de metrou U2 Taborstrasse si cativa metri mai la dreapta este statia de tramvai pentru linia N. Tramvaiul l-am folosit doar cand ne-am intors de la Hundertwasserhaus (Taborstrasse este a 8-a statie catre directia Friedrich-Engels-Plats).
Cu U2 ai o statie pana la Prater, sau daca mergi in directie opusa, catre centru, parcurge ringul de la Schottenring (prima statie) pana la Karlsplatz (ultima statie), adica partea de maxim interes a ringului.
La Prater poti lua U1 pentru 2 statii pana la UNO City si Donau Turm, iar din Karlsplatz poti lua U4 pentru Schonbrunn.
Cu toate ca vroiam sa iau Vienna Card, pana la urma am luat tichete pentru 72 ore (13,6 eur), cu biletele combinate pentru vizitarea interiorului diverselor obiective turistice poti iesi cel putin la fel de bine.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.