Salut !
Indraznesc sa spun si eu citeva cuvinte; am fost in Viena in 2005 2 zile si in 2006 3 zile. Am cheltuit, in 2006, doua persoane, cu obiective turistice, mincare, cazare, transport in Viena si ceva suveniruri 500 EUR .
Parerea mea este ca 500 EUR / persoana sunt arhisuficienti; depinde de voi ce intentii aveti.
Must see: Schonbrun (de preferat un tur mai complet); Hofburg; Ring-ul; Opera (sala de spectacole si camera unde se relaxa Franz Josef); Primaria; Muzeele "in oglinda" - cel de Istorie Naturala si cel de Arta; Gradina zoologica (ursuleti Panda !!! - atentie ca in jur de orele 14 ursuletii sunt la masa si noi am asteptat pina la orele 15 sa-i aduca !) - cea mai veche gradina zoo din lume - intrarea 15 EUR/persoana; zona "moderna" - cladiri numai din sticla si metal...si bineinteles Catedrala Sf. Stefan...ce puteau sa construiasca oamenii aia acum 500 ani ! (daca vreti, dar costa suplimentar - parca 7 EUR - se pot lua separat bilete pentru vizitarea Catacombelor de sub Catedrala, unde sunt sicriele familiei regale si un osuar - cred ca sunt sute de mii de oase, catedrala fiind construita pe o fosta groapa comuna unde erau inmormintati cei morti de ciuma...brrrrr!); tot in catacombele catedralei este o reproducere superba "Pieta"...din pacate, cind am fost noi nu se putea urca in turnul catedralei, fiind in restaurare. Ar mai fi Monumentul Ciumei, datat pe la 1300....superb. A, si Prater-ul ! unde e musai sa va dati in roata mare - se vede toata Viena - este superb !
Noi am preferat transportul cu metroul, este foarte bine organizat, trenurile sunt aproape goale si vin la un minut, indiferent de ora...ajungi la orice obiectiv cu metroul...ca sa-ti faci o idee, catedrala este la 100 m de statia de metrou...Musai un tur de ring cu tramvaiul...vezi tot centrul...
De mincat am mincat pe unde se nimerea...preturile sunt cele care le-au spus si ceilalti forumisti. Ca o paranteza, poti intra in orice restaurant sa ceri un pahar de apa si sa folosesti toaleta...nu se va uita nimeni ciudat la tine !
Este foarte bine ca stati mai mult, pentru ca noi am vrut sa vedem tot (sau aproape tot) in 3 zile...plecam la 8 dimineata de la pensiune si ajungeam inapoi la 20-21 seara...dar nu simti oboseala !
Una peste alta, este alta lume...suntem cu mult in urma...
O sa incerc sa atasez si ceva poze....cu mentiunea ca sunt cele din 2005.
Distractie placuta in Viena !
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul