Viena
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64

flor1n

Sanddy, sa stii ca pe mine chiar m-ai convins ca nu mai merita sa vizitez Viena. Dar nu pentru ca Mariahilferstrasse e mare teapa plina de magazine pe care le intalnesi si in SCS dar unde preturile sunt mai mici la articole identice, nu pentru ca Parndorful e plin de haine de firma de mana a doua facute special pentru magazinele tip outlet (nu cred ca stiai dar 80% din hainele din outleturi sunt produse special pentru magazinele de acest gen restul fiind ce nu s-a vandut in magazine), nu pentru ca l-au intins atat de mult pe Schonbrunn ca sa para asa de mare si de impunator incat e atat de subtirel si risc sa se darame pe mine, ci pentru ca am remarcat ca s-a balcanizat (manelizat) in ultimii ani atat de rau incat prefer sa-l ocolesc. Pacat, pentru ca atunci cand am descoperit eu Viena, orasul era foarte linistit si foarte placut ochiului si urechilor dar dezvoltarea economica a europei de est l-a afectat negativ.

Despre gradina Zoologica ce sa zic, e frumoasa, e cea mai veche din lume, dar nu e cea mai cea. E o gradina ZOO obisnuita pentru lumea civilizata, nu e cine stie ce daca o compari cu altele. Hotelul Marriott arata bine (are 5*) dar nici la Paprika nu e rau, nu-i asa.

Per ansamblu poate n-ai avut tu starea de spirit necesara pentru a vizita orasul sau poate te-a deprimat linistea si ordinea vienezilor (nu a turistilor) si n-ai putut sa descoperi partile bune ale orasului.

CITAT (branaru @ 11th September 2009, 11:19) *
Este in zona Karl Platz?

Branaru, tot n-ai reusit saajungi la Viena?? Da este in apropiere. uite o harta aici.
branaru
CITAT (flor1n @ 11th September 2009, 12:44) *
Sanddy, sa stii ca pe mine chiar m-ai convins ca nu mai merita sa vizitez Viena. Dar nu pentru ca Mariahilferstrasse e mare teapa plina de magazine pe care le intalnesi si in SCS dar unde preturile sunt mai mici la articole identice, nu pentru ca Parndorful e plin de haine de firma de mana a doua facute special pentru magazinele tip outlet (nu cred ca stiai dar 80% din hainele din outleturi sunt produse special pentru magazinele de acest gen restul fiind ce nu s-a vandut in magazine), nu pentru ca l-au intins atat de mult pe Schonbrunn ca sa para asa de mare si de impunator incat e atat de subtirel si risc sa se darame pe mine, ci pentru ca am remarcat ca s-a balcanizat (manelizat) in ultimii ani atat de rau incat prefer sa-l ocolesc. Pacat, pentru ca atunci cand am descoperit eu Viena, orasul era foarte linistit si foarte placut ochiului si urechilor dar dezvoltarea economica a europei de est l-a afectat negativ.

Despre gradina Zoologica ce sa zic, e frumoasa, e cea mai veche din lume, dar nu e cea mai cea. E o gradina ZOO obisnuita pentru lumea civilizata, nu e cine stie ce daca o compari cu altele. Hotelul Marriott arata bine (are 5*) dar nici la Paprika nu e rau, nu-i asa.

Per ansamblu poate n-ai avut tu starea de spirit necesara pentru a vizita orasul sau poate te-a deprimat linistea si ordinea vienezilor (nu a turistilor) si n-ai putut sa descoperi partile bune ale orasului.

Branaru, tot n-ai reusit saajungi la Viena?? Da este in apropiere. uite o harta aici.

Tocmai ce m-am intors. am mancat in aceasta piata langa secesion dar nu stiam ca-i zice asa, dar centimenter tot nu l-am gasit poate la iarna

flor1n
CITAT (branaru @ 11th September 2009, 13:44) *
Tocmai ce m-am intors. am mancat in aceasta piata langa secesion dar nu stiam ca-i zice asa, dar centimenter tot nu l-am gasit poate la iarna

Centimeter I 1080 Wien, Lenaugasse 11

Centimeter II 1070 Wien, Stiftgasse 4 / Siebensterngasse 16a

Centimeter III 1090 Wien, Liechtensteinstraße 42 / Bauernfeldplatz 1

Centimeter V 1040 Wien, Schleifmühlgasse 7 / Margaretenstraße 21

Centimeter VI 1180 Wien, Gersthoferstraße 51 / Herbeckstraße 1

Centimeter VII 1180 Wien, Währingergürtel 1 / Jörgerstraße 2

Acum nu cred ca vei mai rata, mai ales daca te duci cu masina si ai GPS.

sanddy1964
CITAT (Africanul @ 11th September 2009, 09:14) *
@sanddy1964: frumoasa poza din... Budapesta.

Doamnelor si domnilor, sanddy1964 a fost la Viena prin Budapesta. Sa nu uitati asta! Sa le povestiti copiilor si nepotilor vostri.

Africane, am scris ca am TRANZITAT BUDAPESTA!!!Daca nu citesti ce scrie lumea, te rog eu, abtine-te de la comentarii. Si asa sunt subtirele, pl's!Trebuia sa nu fac poze acolo ca sa-ti fac tie placere sau ce? Tu cand mergi cu masina la Viena-presupun ca si tu esti posesor de LOGAN-ocolesti si mergi pe la BELGRAD sau cum? Desigur alegi M0, nu ai tupeu sa intri in Pesta, ca e aglomerat sau ce?
E treaba mea ce parere am despre anumite castele sau strazi din Viena.
Pt nenea pe care-l freak grija de leii de mare: are dreptate! nu am vazut decat la circ pana acuma, este adevarat!Tu i-ai vazut in fata casei?
Referitor la stilul meu de a comenta, asta este, dati IGNORE!
Gradina zoologica e total diferita de cea din Romania si chiar din alte parti. Intamplator am mai vazut si altele.
Mariott Courtyard are 4 stele doar. Si alea nitel trase de par dar e un hotel bun. In rest da, nimic nu mai e cum a fost.
Am poze si din Viena dar sunt poze STAS, toata lumea posteaza aceleasi imagini,...pot posta gramezi!
Africanul
CITAT (sanddy1964 @ 11th September 2009, 19:11) *
Africane, am scris ca am TRANZITAT BUDAPESTA!!!Daca nu citesti ce scrie lumea, te rog eu, abtine-te de la comentarii. Si asa sunt subtirele, pl's!Trebuia sa nu fac poze acolo ca sa-ti fac tie placere sau ce? Tu cand mergi cu masina la Viena-presupun ca si tu esti posesor de LOGAN-ocolesti si mergi pe la BELGRAD sau cum? Desigur alegi M0, nu ai tupeu sa intri in Pesta, ca e aglomerat sau ce?

Ca o paranteza: am fost de 3 ori la Viena, mereu cu avionul. De ce sa fac 1 - 1.5 zile pe drum cand pot sa fac 1.5 ore?
Posesor de LOGAN? smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif
Am inchis paranteza.
macrina
CITAT (Africanul @ 12th September 2009, 00:20) *
Ca o paranteza: am fost de 3 ori la Viena, mereu cu avionul. De ce sa fac 1 - 1.5 zile pe drum cand pot sa fac 1.5 ore?
Posesor de LOGAN? smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif
Am inchis paranteza.

Citeam si eu pe aici asa...aiurea. sau poate ca sa ma inspir. Nu pot decat sa te felicit pentru ca stii sa gusti detaliile (se pare ca si la propriu wink.gif ). Nu cred ca e vreun loc in lumea asta in care sa fi fost si sa nu-mi fi placut (a nu se intelege ca am fost in toata lumea), dar conteaza mult caracterul turistului. Asa ca nu ne necaji ca Sandy comenteaza ca mai sus. E tipic carcotas, negativist si nefericit. Nu il mai necaji si tu. Pentru el, oricat de minunat va fi un loc, ceva tot o sa puta, ceva tot ar fi trebuit sa fie altfel. Sa se bucure de viata cine poate.
sanddy1964
laugh.gif laugh.gif rolleyes.gif
avem si altfel de poze, pt cei care citesc aiurea, si fac referiri cel putin curioase,gustat detalii la propriu, etc. Ca doar nu presupui ca am papat vreun pelican sau vreo lebada din gradina zoologica.

vata_pa_batz
@sanddy

problema este ca ai avut citeva afirmatii nereusite. Tu stii daca ai vrut sa pari cool sau ai avut alte motive. Eu as diferentia intre aspectele arhitecturale si amprenta datorata imigrantilor din lumea a treia. Ce-i drept ultima te poate duce la concluzii gresite. Cu toate astea Viena ramine o destinatie valabila si ca sa zic asa "in fata usii" smile.gif
sanddy1964
CITAT (vata_pa_batz @ 12th September 2009, 10:47) *
@sanddy

problema este ca ai avut citeva afirmatii nereusite. Tu stii daca ai vrut sa pari cool sau ai avut alte motive. Eu as diferentia intre aspectele arhitecturale si amprenta datorata imigrantilor din lumea a treia. Ce-i drept ultima te poate duce la concluzii gresite. Cu toate astea Viena ramine o destinatie valabila si ca sa zic asa "in fata usii" smile.gif

o fi, poate ai si tu dreptate.DAR NUE NICI O PROBLEMA, cel putin eu nu o vad.
NU a zis nimeni ca Viena nu e o destinatie super pt o vacanta...eu am zis doar ca la capitolul shopping MARIAHILFERSTRASSE are o mare gaura neagra ce trebuie evitata: magazinul C&A-culmea au si preturi in RON frate! si ca nu mi s-a parut nemaipoment castelul Schonbrunn dar ca mi-a placut f mult la ZOO-fapt subliniat si de alte persoane aici, ca e un loc de vazut. In rest, nu vad ce e aiurea...plus ca astea sunt parerile MELE, nu e obligatoriu sa tina cineva cont de ele.
Uite de exemplu, mie nu mi-au placut tavanele incaperilor de la Schonbrunn, la Roma sunt tavane mult mai frumoase, culori mai armonioase, totul mai luminos, etc etc
O alta chestie neplacuta e murdaria de pe usile incaperilor, sa nu ziceti ca e de la semineu ca ...
Alta chestie ciudata e pretul turului castelului, destul de ridicat pt cele 55 de minute, plus ca ghidul audio e f aiurea, trebuie sa stai sa termine el de explcat totul intr-o camera ca sa poti sari la cealalta.
IN rest am vazut 100 de tablouri ale acleiasi persoane, Maria Treza, o batranica simpatica cu o gusa maricica.Si desigur, alte sute de tablori care infatiseaza familia, copii.
Capetele sunt parca puse artificial acolo, nu au legatura cu corpul. etc etc
macrina

CITAT (sanddy1964 @ 12th September 2009, 12:05) *
NU a zis nimeni ca Viena nu e o destinatie super pt o vacanta...eu am zis doar ca la capitolul shopping MARIAHILFERSTRASSE are o mare gaura neagra ce trebuie evitata: magazinul C&A-culmea au si preturi in RON frate! si ca nu mi s-a parut nemaipoment castelul Schonbrunn dar ca mi-a placut f mult la ZOO-fapt subliniat si de alte persoane aici, ca e un loc de vazut. In rest, nu vad ce e aiurea...plus ca astea sunt parerile MELE, nu e obligatoriu sa tina cineva cont de ele.
Uite de exemplu, mie nu mi-au placut tavanele incaperilor de la Schonbrunn, la Roma sunt tavane mult mai frumoase, culori mai armonioase, totul mai luminos, etc etc
O alta chestie neplacuta e murdaria de pe usile incaperilor, sa nu ziceti ca e de la semineu ca ...
Alta chestie ciudata e pretul turului castelului, destul de ridicat pt cele 55 de minute, plus ca ghidul audio e f aiurea, trebuie sa stai sa termine el de explcat totul intr-o camera ca sa poti sari la cealalta.
IN rest am vazut 100 de tablouri ale acleiasi persoane, Maria Treza, o batranica simpatica cu o gusa maricica.Si desigur, alte sute de tablori care infatiseaza familia, copii.

Am fost odata la Viena, poate nu a fost cea mai organizata escapada, dar m-a impresionat placut. Nu am apucat sa vad ce as fi vrut, deci nu pot face cine stie ce comentarii avenite. La puncte slabe, atata cat imi pot da eu cu parerea, ar fi ca nu prea ai cu cine te intelege in engleza, ca si harta pe care am cumparat-o era tot in limba germana, limba care-mi e total straina, dar poate ca nu am stiut eu sa aleg harta care trebuia, nu ma asteptam sa vad asa mizerie in statiile metroului, alea de la suprafata, chiar la inaltime, as zice. Regrete...ca nu am fost la Prater. In ceea ce priveste arta, recunosc ca nu-s vreo cultivata in domeniu, imi place ceva, daca imi impresineaza placut ochiul si sufletul. Si mai depinde si de starea de spirit, de companie, etc. Ca una este sa vizitezi un muzeu plicticos intr-o companie tonica, si alta sa te uiti la portrete de babe pe pereti, alaturi de un grup de carcotasi posomorati.
sanddy1964
CITAT (macrina @ 12th September 2009, 19:37) *
Am fost odata la Viena, alaturi de un carcotas posomorat.

La Prater e frumos, iti zic eu! Dar nu m-am dat in nimica, am castigat un crocodil de plus la TIR dar dupa "n" incercari,,asa ca il puteam cumpara mult mai ieftin. Ideea era insa de a oferi prada gen "Tarzan gives to Jane" asa ca am insistat pana ....daca mai dura mult, ii dadeam 20 de euro omului si mi-l dadea asa, BONUS!
Viena e un oras curat, are un aer super respirabil-nu se compara cu haznaua Bucuruesti.Mici chestii se remediaza din mers, e un oras care merge ceas!
Inteleg ca tu ai avut bafta sa vezi un muzeu plicticos intr-o companie tonica! Picturi de Rubens , Van Dyck la Palatul Liechtenstein...E ceva! Sincer, imi pare rau de acest offtopic, ar trebui mutat la rubrica FUN sau la versus...MACRINA VS SANDDY! Pt ca nici nu stiti ce pierdeti! laugh.gif laugh.gif laugh.gif
relu58
CITAT (sanddy1964 @ 12th September 2009, 12:05) *

Nenea sanddy, vad ca ai vreo 8500 posturi pe forum, dar nu te supara pe mine ca observ ca mai nou intri pe MULTE subiecte de pe-aici grupate in vacante in strainatate si posturile matale se lasa cu replici. Nu iti neaga nimeni DREPTUL de a te exprima, dar NICI experientele matale cu sens negativ nu fac o impresie deosebita. Cu alte cuvinte, nu mai face pe experimentatul, lasa-i si pe altii sa vada tavanele de la Shonbrunn, nu esti judecator...
Daca "Maria Treza" era o batrana simpatica, a avut si ea o viata cand era tanara si ii zicea Sissi... asta e o "cultura" pentru cei care ii vizitezi.
Poate ne aduce mai aproape la omul cu COASA tongue.gif
sanddy1964
CITAT
Daca "Maria Tereza" era o batrana simpatica, a avut si ea o viata cand era tanara si ii zicea Sissi... asta e o "cultura" pentru cei care ii vizitezi

Nu aprecia tu de ce si unde postez eu, deocamdata postez ontopic UNDE IMI PLACE! Maria Tereza e una, Sissi e alta-daca vrei mergi la Hofburg si vezi acolo ce si cum e cu Sissi. Lasa-ne sau scrie in stare de luciditate! Sper ca nu o confunzi cu Lassie!
relu58
CITAT (sanddy1964 @ 12th September 2009, 22:00) *
Nu aprecia tu de ce si unde postez eu, deocamdata postez ontopic UNDE IMI PLACE!

Dar de ce nu? Daca eu am 370 posturi si tu 8500 nu am dreptul la apreciere?
Deocamdata si eu postez on-topic AICI, nu unde iti place tie. On-topic: Maria TRZA era una si aceeasi persoana cu Sisi?
On-topic: pe Mariahilferstrasse am facut cumparaturi la 40% discount.
On-topic: la Viena am vazut un acvariu tare, nu numai "subiectele" tale.
On-topic: este o destinatie DE VAZUT, nu de evitat.
gabriel05
Nu va mai certati bre romanilor!
sanddy1964
CITAT (relu58 @ 12th September 2009, 21:21) *
On-topic: la Viena am vazut un acvariu tare, nu numai "subiectele" tale.

Cearta-te de unul singur, TU ai zis ca Sissi e una si aceasi cu Maria T(e)reza.Daca nu ai vrut sa zici asta si ai vrut sa insinuezi ca asta e nivelul meu de cultura, bun, ai dreptate.Eu am mancat o litera, tu ai confundat doua cuvinte.

Am incheiat discutia.Ai ignore user.
Poze de la acvariul 'tare", e intr-adevar frumos.E tot la acel ZOO de la Schonbrunn.
macrina
CITAT (sanddy1964 @ 12th September 2009, 21:41) *
La Prater e frumos, iti zic eu! Dar nu m-am dat in nimica, am castigat un crocodil de plus la TIR dar dupa "n" incercari,,asa ca il puteam cumpara mult mai ieftin. Ideea era insa de a oferi prada gen "Tarzan gives to Jane" asa ca am insistat pana ....daca mai dura mult, ii dadeam 20 de euro omului si mi-l dadea asa, BONUS!
Viena e un oras curat, are un aer super respirabil-nu se compara cu haznaua Bucuruesti.Mici chestii se remediaza din mers, e un oras care merge ceas!
Inteleg ca tu ai avut bafta sa vezi un muzeu plicticos intr-o companie tonica! Picturi de Rubens , Van Dyck la Palatul Liechtenstein...E ceva! Sincer, imi pare rau de acest offtopic, ar trebui mutat la rubrica FUN sau la versus...MACRINA VS SANDDY! Pt ca nici nu stiti ce pierdeti! laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Bine, o sa ma duc si eu odata, daca zici ca-i fain si cred ca e. In ceea ce priveste tirul, imi castigam singura crocodilul din prima, ca-s campioana la tras cu arme de foc. As zice sa retii asta, pentru cazul in care mai carcotesti pe aici. Nu trebuie sa dai cu parul, poate ca s-a facut confuzia intre Elisabeta (Sissi aia) si Maria Tereza, dar nu suntem pe un topic de cultura generala.
Si acum, intrabare pentru restul lumii, ca nenea Sandy are ceva cu Serbia, am observat. Pe la Belgrad a fost cineva? Ma tenteaza o mica escapada de toamna pe acolo si as vrea sa stiu ceva si de la cei care chiar au calcat in orasul acela, nu numai de pe internet.
Multumesc anticipat!
moki
Nu are sanddy nevoie de postul asta, dar:

Mai lasati omul in pace.Daca nu l-a dat pe spate ce a vazut la Schonbrunn gata....so pe el, ca nu stie ce e bun pe lumea asta.
Eu unul sunt fan Viena de exemplu, dar asta nu inseamna ca de acum am sa le dau in cap celor care zic ca nu le-au placut anumite lucruri.
Mie mi-a placut tare castelul iar sanddy zice ca sunt si lucruri mai bune pe lumea asta.Si? Poate am sa ajung sa ii dau dreptate la un moment dat.

Iar despre modul de a posta, care e problema daca posteaza mai in doi peri?Eu am destula glagorie in cap sa pricep mesajul din spatele randurilor( poate pentru il citesc pe om de ceva mai multa vreme ca voi..)

P.S. Sanddy mersi pentru detaliile legate de parndorf si scs, vad ca te-ai tinut de cuvant cu ce ziceai inainte de a pleca, ca vei reveni cu detalii.
sanddy1964
CITAT (moki @ 13th September 2009, 09:59) *
P.S. Sanddy mersi pentru detaliile legate de parndorf si scs, vad ca te-ai tinut de cuvant cu ce ziceai inainte de a pleca, ca vei reveni cu detalii.

Deci:
Parndorf acu 4-5 zile, la toate articolele exista reducere de vreo 40% pe cutie ins ain realitate nu poti sa stii daca e adevarat.
Oferte la Reebok: daca cumperi doua articole, al doilea este la 1 EURO!la textile, nu la adidasi.
Oferte la alte magazine: daca cumpeeri doua articole de imbracaminte partea de sus-tricou, vesta canadiana , orice, al doilea este la 1 euro.
La alt magazin nu mai retin care, la doua articole, unul din el are reducere 20% indiferent ca e cel mai scuump sau el mai ieftin, clar cel mai scump, ca nu e nimeni fraier...
Sincer sa fiu, preturile la adidasi sunt bune in comparatie cu cele de la noi dar modelele de la noi sunt mai misto la Baneasa Shopping Center.
Eu am luat o pereche de adidasi SALOMON cu 89 euro, stiu ca multa lume o sa intrebe WTF is Salomon dar ..Salomon s-a inventat inainte de Reebok mi se pare... cool.gif si chiar arata bine pantofii.
Genti de dama: reducere tare de tot la SALAMANDER, poseta de 298euro redusa la 90..la alte firme cam la fel cateva produse sunt reduse f tare, in rest..preturi oricum mai bune decta in oras. Desigur ca poseta s-a adjudecat instant si abia apoi am vazut si de ce era asa redusa, avea o ica zgarietura intr-un loc...nederanjanta pt reducerea de 200.
Mai erau niste genti super reduse la D'Ambrosio, toate de piele desigur..si la un magazin alaturat care lichida totul era o geanta redusa de la 1200 la 195!! Hmmera si in vitrina ,,cine stie ce defect avea..dar nu era urata deloc.
La MANGO Parndorf aveau cateva lucruri frumusele, ieftine. La H&M pe Mariahilfer aveau cateva lucruri simpatice deasemenea, si cu reducere la al doilea articol de 20%.
Atentie , o pereche de cizme de dama care pe Hilfer sunt 154 la PARNDORF ERAU 104 dar la Parndorf aveau defect, o parte a pielii era de alta nuanta.Deci atentie ce cumparati.Eu am luat de langa Stephanplatz, nitel mai scumpe dar frumoase, la 198.
La Magazinul Camel niste lucruri simpatice, multe nu se gasesc si la noi.
La magazinele cu articole de dama, sutiene , bikini etc,,..nu te lipesti de un sutien fara 12.5 euro sau o pereche de bikini SLOGGI fara 6 euro, oricum, la noi sunt 60RON asa ca merita! Nu prea sunt reduceri la asa ceva.
Ce mai vrei sa stii? Spune ca poate stiu.
SCS- NU am avut timp sa cutreier, am fost doat in treacat s a cumpar chestii de la BILLA si asa, pt o privire de 2 ore.
Apropos, langa PARNDORF este un spatiu comercial f mare, cu magazine mari ca MERKUR, Penny, etc...dar este pe partea ceallalta a aautostrazii, nu pe partea Outletului. Recomand o vizita si acolo, am fost ca s aexplorez si a fost ok, aveau ceva reduceri la pantofi de dama, si la mai multe chestii.
Atntie la benzina/motorina. Nu cumparati de la SHELL-ul din vama ci asteptati pana la PARNORF pt ca este un JET acolo si motorina e 0.98eur, nu 1.14eur ca la SHELL!!!!!!
Mey, asa pot scrie ore intregi, dar sunt f multe chestii care mie mi se par amaunte nesemnificative si altii chair au nevoie de ele, ca sa-si rezolve unele treburi.
De exemplu vigneta de UNGARIA nu mai exista, dai 30RON in vama la noi la NADLAC SI ITI DA CHITANTA si gata, la drum!fara nimic in parbriz.Mare atentie la durata ei de valabilitat pt ca o vigneta pe 4 zile nu dureaza 4x24hr cu del aora la care este emisa pana in a 4a zi la miezul noptiideci pierzi 10 ore daca o cumperi la ora 10 dimineata.
Un balamuc este si in Szeged, ca au deviat circulatia aiurea, din cauza unor lucrari in oras...se ocoleste dar sunt indicatoare TRANZIT.
Nu am vazut radar pe Ungaria si nici pe Austria si am mers si cu viteza sporita pe unele portiuni, m-a depasit un SEAT CUPRA ALB care ii dadea tare in 230-240km.h am mers in spatele lui un timp dar...BUNA MASINA!!!Eu am lasat-o mai moale ca nici nu ma grabeam.

Parking inViena-17 euro/zi la hotel..cam lung dar face insa era un parking maiieftin chiar in farta castelului si aproape gol...insa si 400m pana la hotel..cine cara bagajele?
Metrou si intrari fara nici un bilet valabil in mai multe locuri gen GOLD PASS etc..1 calatoie costa 1.8 euro de persoana si poti schimba metroul de cate ori vrei, e valabila de cand ai bagat biletul inaparat.Am vazut si controlori pe metrou, se prezinta mereu AGENT,,...
vata_pa_batz
CITAT (sanddy1964 @ 13th September 2009, 10:30) *
Nu am vazut radar pe Ungaria si nici pe Austria si am mers si cu viteza sporita pe unele portiuni, m-a depasit un SEAT CUPRA ALB care ii dadea tare in 230-240km.h am mers in spatele lui un timp dar...BUNA MASINA!!!Eu am lasat-o mai moale ca nici nu ma grabeam.

Atentie in Austria la radarele fixe. Sunt niste "dulapuri" cam de 1.60m. Cel putin in Viena sunt o gramada.
Uneori politia sta cu radarul in boscheti. La o depasire de viteza de la 80 la 240km/h probabil vei fi impuscat laugh.gif
moki
Mersi mult pentru descrierea amanutita smile.gif
Planuiesc si eu un drum incolo si nu strica deloc niste informatii proaspete.
sanddy1964
CITAT (vata_pa_batz @ 13th September 2009, 11:52) *
Atentie in Austria la radarele fixe. Sunt niste "dulapuri" cam de 1.60m. Cel putin in Viena sunt o gramada.
Uneori politia sta cu radarul in boscheti. La o depasire de viteza de la 80 la 240km/h probabil vei fi impuscat laugh.gif

Vata, data viitoare voi fi mai precaut, acuma am respectat indicatiile date de navigatie si cand anunatu camera, cautam sa fiu cu viteza corecta. Pe autostrada nu le respecta nimeni dar m-am fortat sa fiu cu 130km/h in dreptul lor si cu approx 180-200 in rest dar mereu in spatele vreunei balene care fugea constant 200-SUNT DESTULE!! laugh.gif
De multe ori Navigatia asta MIO anunta si camera de pe sensul opus si pana la urma le-am invatat spilul...cum sunt puse..la fel si pe M1 , sunt cand pe un sens, cand pe cealalalt.
M0 l-am facut cu 110-120 si nu mi-a zis nimeni nimica...majoritatea mergea cu 85-90 pe banda 1.Dar chiar m-a uimit nenea ala cu SEAT Cupra, ii dadea tare de tot in barba pe Ungaria,,,avea peste 240 ca aveam eu destul....ce motoare or avea nu stiu, poate avea 2000TFSI sau ceva mai smeker...oricum, peste 230 de cai sigur.
Sunt multe chestii de spus despre Viena dar ca te ia radarul in timpul zilei nu cred: prea e aglomerat frate! Insa lumea nu exagereaza cu viteza si circulatia e fluenta, se sta uneori pe anumite sectoare de drum dar nu exagerat.
Foarte frumos e seara , in Centru, palatele si cladirile importante iluminate pt a fi puse in valoare
.Si m-a uimit aerul foarte curat din oras! Chiar, poate are cineva o explicatie a acestui fapt, curenti de aer ce aduc aerul proaspat din munte, care e faza?
vata_pa_batz
@Sanddy1964: cu citiva ani in urma am "muscat" un radar care m-a costat la vremea respectiva 350DM. Am frinat cind am vazut politia in tufis, convins fiind ca la 120Km/h ma incadrez in limite. Din pacate nu observasem limitarea la 80Km/h.
Dulapurile de care vorbeam nu au tot timpul echipamentul inauntru. Din cite am inteles politia detine un nr limitat de echipamente (costuri), pe care le plimba dintr-un loc in altul. Cind dulapul nu este echipat, inauntru este o poza care simuleaza prezenta radarului wink.gif Masurarea nu depinde de vreo anumita ora a zilei

Inca ceva: nu sunt foarte sigur (voi cauta date), dar spre exemplu o depasire de 100% reprezinta infractiune si din cite am auzit cindva se confisca mijloacele folosite, aka masina. Amenda ajunge la citeva mii de euro, plus dosar penal.

Aerul in Viena nu mi se pare curat. Depinde probabil de termenii de comparatie.
sanddy1964
CITAT (vata_pa_batz @ 15th September 2009, 20:21) *
@Sanddy1964: cu citiva ani in urma am "muscat" un radar care m-a costat la vremea respectiva 350DM. Am frinat cind am vazut politia in tufis, convins fiind ca la 120Km/h ma incadrez in limite. Din pacate nu observasem limitarea la 80Km/h.
Dulapurile de care vorbeam nu au tot timpul echipamentul inauntru. Din cite am inteles politia detine un nr limitat de echipamente (costuri), pe care le plimba dintr-un loc in altul. Cind dulapul nu este echipat, inauntru este o poza care simuleaza prezenta radarului wink.gif Masurarea nu depinde de vreo anumita ora a zilei

Inca ceva: nu sunt foarte sigur (voi cauta date), dar spre exemplu o depasire de 100% reprezinta infractiune si din cite am auzit cindva se confisca mijloacele folosite, aka masina. Amenda ajunge la citeva mii de euro, plus dosar penal.

Aerul in Viena nu mi se pare curat. Depinde probabil de termenii de comparatie.

Mie m s-a parut curat comparativ cu Bucurestiul. E altceva. Iesi din Metrou si cand ajungi la suprafata te izbeste aer curat, nu gaze de esapament si praf.
Cu radarele, lasa-le ca pana acuma nu mi-a confiscat nimeni masina si nu am platit amenzi, Stiu eu cand sa-i dau talpa.
dannek
Evitati Hotelul Geblergasse, cu toate ca receptionerele sunt romance si va pot de folos, internet in camere free, curatenie buna, sa nu va luat leptopuri cu voi sau obiecte de valoare ca in ultima zi de cazare o sa dispara , asta daca nu le carati cu voi prin viena. Managerul nu o sa dea doi bani pe lucruirle voastre.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.