Viena
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64

silviu_n

Am făcut mai multe rezervări pe booking, în Ungaria, Austria și Germania, și nu-ți ia nici un ban de pe card decât în situația că nu respecți rezervarea (de obicei echivalentul unei zile de cazare). Trebuie să citești condițiile pentru fiecare hotel în parte. Plata cazării se face la hotel, numerar sau cu card.
mariocor
CITAT (georgik123 @ 9th August 2009, 10:10) *
Asa ... stai ca nam inteles ceva... tre sa am pe card doar suma aia de 10-20% pe care tre sa odau initial si restu de bani cand ii dau ...????
sau cum ...

La Yeego.com rezevarea este diferita fata de booking.com, adica daca ai card de debit trebuie sa ai toti banii necesari rezervarii pe card si iti ia imediat acesti bani, iar daca ai card de credit nu trebuie sa ai banii pe card in momentul rezervarii, ci trebuie sa-i pui cu cel putin 2 saptamani inainte de prima zi de rezervare.

La booking.com este asa cum zice @silviu_n, faci rezervarea cu cardul (fara sa-ti ia nimic de pe el) si platesti la hotel. Evident ca este mai OK asa, dar Mozart Hotel nu este, din pacate, pe booking.com.

Deci fiecare site de rezervari online are politica lui de plata, indiferent pe ce site vei face rezervarea sa citesti bine inainte termenii si conditiile de rezervare ale site-ului respectiv. scratchchin.gif

sanddy1964
CITAT (mariocor @ 9th August 2009, 12:24) *
La Yeego.com rezevarea este diferita fata de booking.com, adica daca ai card de debit trebuie sa ai toti banii necesari rezervarii pe card si iti ia imediat acesti bani, iar daca ai card de credit nu trebuie sa ai banii pe card in momentul rezervarii, ci trebuie sa-i pui cu cel putin 2 saptamani inainte de prima zi de rezervare.

La booking.com este asa cum zice @silviu_n, faci rezervarea cu cardul (fara sa-ti ia nimic de pe el) si platesti la hotel. Evident ca este mai OK asa, dar Mozart Hotel nu este, din pacate, pe booking.com.

Deci fiecare site de rezervari online are politica lui de plata, indiferent pe ce site vei face rezervarea sa citesti bine inainte termenii si conditiile de rezervare ale site-ului respectiv. scratchchin.gif

In anii trecuti nu era chestia asta cu oprirea banilor pla hotelurile de pe booking.com. Probabil ca s-au ars tare unele hoteluri ca am observat in AUSTRIA mai ales, majoritatea hotelurilor baga acum NON REFUNDABLE foarte multe sau flexible... Pretul flexibil e dublu.
Blocarea banilor o face hotelul death.gif , nu booking.com care nu are nici o treaba cu asta.Ei iau comision si atata.
georgik123
CITAT (mariocor @ 9th August 2009, 10:24) *

Deci sa inteleg ca este si posibilitatea sa imi fac rezervarea si sa platesc bani cand ajung la destinatie...
mariocor
CITAT (sanddy1964 @ 9th August 2009, 12:29) *
In anii trecuti nu era chestia asta cu oprirea banilor pla hotelurile de pe booking.com. Probabil ca s-au ars tare unele hoteluri ca am observat in AUSTRIA mai ales, majoritatea hotelurilor baga acum NON REFUNDABLE foarte multe sau flexible... Pretul flexibil e dublu.
Blocarea banilor o face hotelul death.gif , nu booking.com care nu are nici o treaba cu asta.Ei iau comision si atata.

Ai perfecta dreptate, politica de plata este de fapt a hotelului, nu a site-ului de booking. Sunt totusi destule hoteluri, chiar si in Austria care accepta plata la fata locului, dar uneori chestia asta se reflecta in pret care este mai mare. Daca platesti cu ceva timp inainte nu ar fi o tragedie, dar NON Refundable este de-a drepul ..... frust.gif

CITAT (georgik123 @ 9th August 2009, 14:46) *
Deci sa inteleg ca este si posibilitatea sa imi fac rezervarea si sa platesc bani cand ajung la destinatie...

DA, se poate si asa, trebuie sa cauti pe site-urile de booking astfel de hoteluri; incearca pe booking.com
Buhani73
cum sa pun si eu o poza aici? wink.gif
creivean
CITAT (Buhani73 @ 9th August 2009, 16:55) *
cum sa pun si eu o poza aici? wink.gif

In momentul in care scri un post, sub fereastra principala ai un buton Choose ( dupa apasare cauti poza unde sti ca o ai in PC, iar dupa ce o alegi dai Open ), dupa asta apesi butonul Upload si mai apoi butonul Trimite raspuns.
Succes.

Buhani73
CITAT (creivean @ 9th August 2009, 17:25) *
In momentul in care scri un post, sub fereastra principala ai un buton Choose ( dupa apasare cauti poza unde sti ca o ai in PC, iar dupa ce o alegi dai Open ), dupa asta apesi butonul Upload si mai apoi butonul Trimite raspuns.
Succes.

e destul de clar raspunsul tau.multumesc mult!
dar sunt eu cam berbec sau poza este prea mare de nu apare....
creivean
CITAT (Buhani73 @ 9th August 2009, 18:15) *
e destul de clar raspunsul tau.multumesc mult!
dar sunt eu cam berbec sau poza este prea mare de nu apare....

Dimensiunea maxima este 2 MB.
Ai grija si la faptul ca nu orice format este acceptat.
fsoare03

[quote name='mariocor' date='9th August 2009, 14:57' post='6889546']
Ai perfecta dreptate, politica de plata este de fapt a hotelului, nu a site-ului de booking. Sunt totusi destule hoteluri, chiar si in Austria care accepta plata la fata locului, dar uneori chestia asta se reflecta in pret care este mai mare. Daca platesti cu ceva timp inainte nu ar fi o tragedie, dar NON Refundable este de-a drepul ..... frust.gif

DA, se poate si asa, trebuie sa cauti pe site-urile de booking astfel de hoteluri; incearca pe booking.com/quote]

ok, am inteles...
dar daca vreau sa caut ceva la fata locului, cum se spune, ce sanse am? sau n-am? adica dorm in masina?
pe bune, credeti ca ar fi ok, fara rezervare? stiu ca e de preferat, si e mult mai comod, dar daca nu stii cand ajungi si vrei cazare, e usor de gasit sau nu, asta intreb...
multumesc!
sanddy1964
Eu mi-am facut azi rezervare si baietii de la hotelul respectiv nu te taxeaza daca anulezi rezervarea cu 24 de ore inainte de sosire. Inseamna ca au clienti, nu se milogesc dupa ei. Daca nu te prezinti iti iau banii pe o zi. Si spun ca isi rezerva dreptul sa verifice cardul inaintea sosirii.
Hotelul este: Courtyard by Marriott Wien Schönbrunn
A mai stat cineva acolo? E langa Schonbrunn, la 5 minute de intrarea in parc, cica. Sar cam sus cu parcarea-17 eur/zi si micul dejun, 15 eur /zi dar, wtf...asta e.
dannek
CITAT (stteff @ 9th August 2009, 08:27) *
Dar in camera nu aveai un seif, in dulap? La mine asa era. Oricum povestea ta ar trebui spusa si pe booking.com.
Si apropo de booking.com : rezervarea facuta prin ei este mai mare decat rezervarea facuta direct la hotel ? ohmy.gif

Da aveau un seif in camera, unul sa spune-m ca incapea in seif dar celalat laptop era mai mare si nu incapea. Ideea este ca nu trebuie sa iti lipseasca nici macar periuta de dinti mai ales un laptop. la noi la hoteluri sunt afise peste tot ca daca ai ceva de valoare sa le depui la receptie pt siguranta dar acolo nimic. mai ales ca receptionerele erau romance. Daca a deschis usa fara sa o forteze ce crezi ca seiful era vreo problema sa il deschida. Dar ideea de baza este ca nu eram in romania ci in austria. Si managerul este sub ori ce critica. pacat de amabilitatea personalului de la receptie.
stteff
Geblegasse este si pe booking.com , pt ca eu acolo l-am gasit si tot prin booking mi-am facut rezervarea.
Dar daca au dreptul sa cenzureze, atunci e cam nasol. thumbdown.gif

Si off topic: imi pare rau de cele 2 laptopuri furate, dar asta ne confirma ca nu exista padure fara uscaciuni. Din pacate peste tot in lume exista hoti si manageri incapabili ; nu ne ramane altceva de facut decat sa cascam bine ochii si sa ne luam masurile de protectie necesare.

CITAT (sanddy1964 @ 9th August 2009, 06:38) *
Cred ca hotelul respectiv nu e pe booking.com. Oricum ar trebui postat acolo ca impresie negativa .Mi se pare ca totusi hotelurile au dreptul ede a cenzura o parte din mesajele postate.

danmgro
Tocmai m-am intors de la Viena unde am stat 4 nopti la Senator Hotel. (rezervare pe booking.com la 66 euro pe noapte cu mic dejun inclus).
De hotel am fost destul de multumit atat pentru faptul ca era langa o statie de tramvai, dar mai ales pentru ca era perete in perete cu un supermarket de la care mai serveam cina (atunci cand nu mergeam la Centimeter - 3 statii de tramvai de hotel).
Bugetul stabilit pentru cheltuieli (masa, taxe de intrare, etc.) trebuie sa recunosc ca a fost depasit, vorba aia: socoteala de acasa.... In total vreo 400 euro au plecat din buzunar, totusi nu-mi pare rau pentru ca am vizitat foarte multe lucruri si majoritatea mi-au placut.
Alti 400 de euro cazare, parcare, vignete, motorina.
TOTAL: 800 euro.

Programul a fost pe trei zile si a aratat cam asa (in mare parte in urma recomandarilor de pe forum):

1. Schönbrunn - am avut Gold Pass
Donauturm - merita vizitata si cafeneaua care se roteste (un tur la 26 minute parca)

2. Hofburg
Kunsthistorisches Museum (Museum of Fine Arts)
Karlskirche
Stephansdom
Mozart House

3. Parlamentul
Haus des Meeres Aquarium Zoo
Natural History Museum
Prater

Am bolduit locurile care mi-au placut cel mai mult. Apropo, gusturile nu se discuta! smile.gif
Bineinteles ca nu a lipsit plimbarea de seara pe Ring.

PS - poate ca e de ajutor: link
sanddy1964
Cate ore ti-a luat Schonbrunnul? Merge sa ajungi si la PARLAMENT in aceeasi zi sau ai nevoie de o zi la Schonbrunn. Am hotel exact la intrarea in Parc asa ca ma gandeam ca in 4-5 ore, se poate vedea cat de cat si restul sa fie facut in Centru.
Plimbarea de seara pe Ring ai facut-o cu trasura sau per pedes? La Stephansdom la ce ora inchide oare?
eps
CITAT (sanddy1964 @ 18th August 2009, 00:40) *
Cate ore ti-a luat Schonbrunnul? Merge sa ajungi si la PARLAMENT in aceeasi zi sau ai nevoie de o zi la Schonbrunn.

Turul propriu-zis al palatului dureaza 40 de minute. In spatele palatului exista niste gradini imeeeeense care pot fi vizitate. Tot acolo este si Gradina Zoologica. Deci ar fi 20 min prima impresie + statul la coada pt bilete smile.gif + 40 min palatul + 2-3 ore gradina zoologica + 2-3 ore restul gradinii + terase. Sincer nu mi se pare eficient sa se viziteze chiar toata curtea palatului. Este imensa, eu n-am reusit sa mai ajung si la terase (era f cald afara rolleyes.gif ).

Btw.. parlamentul se poate vizita si in interior?
vata_pa_batz
CITAT (eps @ 18th August 2009, 15:36) *
Btw.. parlamentul se poate vizita si in interior?

Da Si primaria si parlamentul
eps
CITAT (vata_pa_batz @ 18th August 2009, 20:26) *
Da Si primaria si parlamentul

Nu stiam, eu am vazut doar Primaria.
Ce n-or face si geniile noastre asa, sa se poata vizita Casa Poporului? Ca si asa prea multa treaba nu fac ei inauntru, macar mai iesea un banutz cinstit din turism laugh.gif
alina_ally23
CITAT (eps @ 18th August 2009, 21:03) *
Nu stiam, eu am vazut doar Primaria.
Ce n-or face si geniile noastre asa, sa se poata vizita Casa Poporului? Ca si asa prea multa treaba nu fac ei inauntru, macar mai iesea un banutz cinstit din turism laugh.gif

Sunt prea prosti ca sa se gandeasca la asta smile.gif).
Multe s-ar putea restaura si ar scoate bani frumosi, dar ... no comment

Cate ore ti-a luat Schonbrunnul? Merge sa ajungi si la PARLAMENT in aceeasi zi sau ai nevoie de o zi la Schonbrunn. Am hotel exact la intrarea in Parc asa ca ma gandeam ca in 4-5 ore, se poate vedea cat de cat si restul sa fie facut in Centru.
Plimbarea de seara pe Ring ai facut-o cu trasura sau per pedes? La Stephansdom la ce ora inchide oare?

Mie mi-au trebuit 2 zile sa vizitez Schonbrunn smile.gif
danmgro

Schonbrun - de la 10 30 pana la 17 30 - 7 ore - vizitat toate atractiile de pe Gold Pass.
Daca te hotarasti sa vezi parlamentul, iti recomand sa-l cuplezi cu altceva (se duce repede timpul vizitand Schonbrun-ul biggrin.gif ). La fiecare ora se organizeaza tururi in interior, insotiti fiind de ghid. (noi am prins engleza sau germana)
Plimbarea pe Ring a fost la pas (cat ne-au tinut picioarele).
La Stephansdom nu stiu la cat inchide, in schimb iti recomand sa urci cu liftul in turn. Se merita! (4 euro de persoana parca era biletul)
georgik123
thumbup.gif yuhhuuuu!!! gata am facut rezervarea ..... 22 septembrie Hotel Allyouneed4 3* 250euro camera dubla cu mic dejun inclus pe 4 nopti.
AdrianMM
Va rog, ati putea sa-mi recomandati o autoservire in Viena? Multumesc.
dor_de_duca
[quote name='alina_ally23' date='18th August 2009, 21:13' post='6929511']
Sunt prea prosti ca sa se gandeasca la asta smile.gif).
Multe s-ar putea restaura si ar scoate bani frumosi, dar ... no comment

Asta e aproape off-topic, dar poate pe unii chiar ii intereseaza.
Casa poporului, a.k.a. palatul parlamentului de la noi, se viziteaza de ani de zile smile.gif Nu tot, dar suficient cat sa-ti faci o idee.
un review aici: http://metropotam.ro/Locuri/2007/01/art929...Casa-Poporului/
colamache
Dragilor, conform informatiilor de presa , compania aeriana cu care mergeam o buna parte dintre noi la Viena a declarat faliment si sistarea imediata a tuturor operatiunilor .
Sa vedem cine preia zborurile : German wings , Wizzair ................sau Blue air
Mada_G
a dat faliment cu siguranta, eu trebuia sa ma intorc luni seara de la viena cu ei si cu o juma de ora inainte ne-au anuntat ca toate zborurile sunt anulate si sa ne intoarcem cu ce vrem acasa pe cont propriu sad.gif asa k am auns sa vin cu trenul din nefericire..macar m-am lecuit sa mai circul cu low cost smile.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.